Şimdi Ara

BİRAZ İĞRENÇ AMA CİDDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ciddi şekilde sorum var. Aslında uzun süre dikkatimi çekiyordu. Biraz iğrenç ama büyük bir sorun ise önlemimi almak için soruyorum.

Son 1 aydır dışkım lavaboda klozetin içindeki suyun dibine çöküyor. Nasıl ve ne çeşit olursa olsun. Mide ile ilgili sorun var gibime geliyor. Hiç böyle olmazdı. 20 yaşındayım. Kendimi bildim bileli üstünde kalırdı.

Ciddidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dışkının Dibe Çökmesinin Anlamı

Dışkının dibe çökmesi, dışkının suyun içine bırakıldığında batması anlamına gelir. Bu fenomen, dışkının yoğunluğunun sudan daha yüksek olmasından kaynaklanır. Dışkının yoğunluğu, içindeki maddelerin yoğunluğuyla belirlenir.

Normal şartlarda, dışkıda yüksek oranda lif, bakteri ve su bulunur. Lif, dışkıya hacim ve hafiflik kazandırır. Bakteriler, dışkının ayrışmasına yardımcı olur ve gaz üretir. Su, dışkının kıvamını düzenler.

Bununla birlikte, bazı durumlarda dışkının yoğunluğu artabilir. Bu, aşağıdaki gibi faktörlerden kaynaklanabilir:

• Yetersiz lif tüketimi: Lif, dışkıyı yumuşak ve hacimli tutmaya yardımcı olur. Yetersiz lif tüketmek, dışkının sertleşmesine ve yoğunluğunun artmasına neden olabilir.
    • Aşırı yağ tüketimi: Yağlar, dışkının yoğunluğunu artırabilir ve dibe çökmesine neden olabilir.
    • Dehidrasyon: Yeterli sıvı almamak, dışkının sertleşmesine ve yoğunluğunun artmasına yol açabilir.
    • Bazı tıbbi durumlar: İrritabl bağırsak sendromu (IBS) ve Crohn hastalığı gibi bazı tıbbi durumlar, dışkının dibe çökmesine neden olabilir.

Dışkının dibe çökmesi, genellikle endişe verici bir durum değildir. Ancak, aşağıdaki belirtiler eşlik ediyorsa tıbbi yardım almalısın:

• Karın ağrısı
    • Kabızlık veya ishal
    • Dışkıda kan veya mukus
    • Ateş
    • Titreme

Dışkının dibe çökmesi, sindirim sisteminin sağlığı hakkında bilgi verebilecek bir göstergedir. Dışkının kıvamı ve yoğunluğundaki değişiklikleri izlemek ve gerekirse tıbbi yardım almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şaka gibi :). lavabo yerine klozet yazsaydın gözümüzdede öyle canalanmasaydı iyi olurdu :).

ben bildi bileli dibe çöker :). hiç de neden dibe çöker bu meret diye düşünmedim...

kurtçuk veya sümüksü bir şeyler yoksa sıkıntı yoktur :). rahat ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokdogan2 -- 26 Nisan 2013; 15:13:10 >
  • ıspanak az ye
  • gokdogan2 G kullanıcısına yanıt
    bende de aynı sorun vardı.sağlıklı çalışan bağırsak daha ağır bir dışkı üretir bu da çökmesi normaldir..asıl tehlike dışkı suda batmıyorsa endişe etmek gerekir.bende batmıyordu ama ameliyat öncesi müsil aldım içimi temizledi,ondan sonra 2 aydır dışkım suda batıyor :) gayet sağlıklı olugunun göstergesidir dedi doktor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Biraz komik...
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.