Şimdi Ara

Titan hakkinda yorumum. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
3.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A35A

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: J.Maharaja

@A35A

Benim gibi çerçeveli surrounddan nefret ediyorsan, bulabilirsen bu tür bişey almalısın.

http://www.youtube.com/watch?v=FvI3WMYc6W4

Ya bunlar cikmadi galiba dimi? Zaten o monitor 720p surroundmis sanirim.

Ama demek istedigim bu. Bu tarz monitorlerin yavastan gelmesi lazim.

Cercevesiz surround kesin daha fazla talep gorucektir.

Çıkmadı dostum çıksaydı duyardık zaten 4k ları bekleyeceksin yada yengeyi ikna edeceksin sorrounda bir alıştım pir alıştım o kadar diyim sana çerçeve merçeve , 1400p 1600p hikaye

Biraz daha zaman geçsin elimdeki asus ların sağlamlığından emin olayım CallsignVega nın çözümü uygulucam. O da benim asustan almış zaten. Mat paneli kaldırmam ama

http://www.overclock.net/t/1372360/vegas-perfect-motion-clarity-2d-lightboost-nvidia-titan-portrait-surround-gloss-asus-vg248qe-build

@A35A

Ah hocam cidden istiyorum 3 tane monitoru. Dur bi bakalim. Her an hersey olabilir :D

İnşallah herşey gönlünce olur kardeşim. Uyarmadı deme! 3240×1920 çözünürlüğe alışınca ne 1080p nede 1600p seni kesmez. 1024x768 çözünürlüğe bakıyormuş gibi oldum BF3 te

asus lar gerçekten iyi çıktı Allah nazardan saklasın! Portrait modda contrast/parlaklık bir başka oldu

@A35A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 3 Nisan 2013; 9:31:09 >

• @A35A
    Link verdiğim monitör zaten baya eski, ben örnek olarak göstermek istedim belkide full hd modelleri vardır alienware'nin sitesine bakmanı tavsiye ederim. Yoksa surround yapacağıma ben olsam 106 ekran tv alırım sırf o çerçeve muhabbeti olmasın diye, çok farkı olacağınıda sanmam açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.

Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.

Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.

Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.

Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.

Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.

670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.

Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.

Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.

Titan hakkinda yorumum.

Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.

$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
    $500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38

arada 2 FPS fark var.

Titanin verdigi FPS kac? 56

Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
    680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.

Far Cry 3 testlerine bakalim

Titan hakkinda yorumum.

$ 400 dolarlik 670 30
    $ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken

Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.

Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?

Tabi ki de degil.

Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.

7950 ve 7970 ile
    670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.

Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.

20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.

Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

ne performansı :)

önüne gelen yazıyor bir şeyler.

7850 ye 3gb ram koy, merak etme en baba çözünürlükteki oyunları high levellarda kaldırır.

6GB Gainward GTX Titan, 28nm, PCIe 3.0 (x16), 6008MHz GDDR5, GPU 837MHz, Boost 876MHz, Cores 2688, DP/ 2x DL DVI/ HDMI fiyatı 850 pound

3GB MSI Radeon HD 7970 OC, 5500MHz GDDR5, 28nm, GPU 1010MHz, 2048 Cores, 2x DP/ DL DVI-I/ HDMI fiyatı 275 pound. iki tane alınca , sana 550 pound yaparç arada 300 pound fark var.

al sana titanı tokatlayacak ekran sistemi.

amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye.

Duzgun konus.

Baba parasiymis adama bak.

Komplekslimisin birader. 30 yasinda adamim sana mi sorucam neyi ne zaman harcadigimi.

Senin gibi adamlara laf anlatanda kabahat zaten.

Birader kimi insanlar PARAYI DUSUNMEZ diyoruz ve performansa bakar diyoruz. Isin halen para kismindasin sen ama illa bi karsi cikacaksin ya.

Tek cekirdekte Titanin performansini gecen bir kart gosterirmisin?

Tipe bak ya.

Senin gibilere 7970 de fazla zaten. Fiyat performansi dusunuyosan git 7850 al.

Ama en onemlisi duzgun konus. Burada fikrini anlatan ve yurt disinda Titan kullanicisinin kim oldugunu soyluyoruz. Titani tesvik etmiyoruz, adam gelmis sacma sapan konusuyo.

Kimsin olm sen? Bi anlat derdini.

30 yaş, merdivenın yarısı.

atarlanmak nedir ?

neyini atarlanayım ...

"amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye. "

burada bir genelleme var. NVİDİA'cı fan boyların profilleri için genel terim budur.

yani koca firmayı karalamaya kalkıyorsunuz, biz kendi fikrimizi belirtince ouuuu ....

geçin bunları.

sonuçta yine baba parası. babadan kalan iş , dükkan vb ...

Hmmmmm

babam serbest meslek

ben borsaci.

Diyosun yani babamdan kalan dukkanda ben borsa yapiyorum?

Hani insan calisarak iyi yere gelemez, kesin babasinin parasini yer ha?

Sana hayatta basarilar dilerim.

Sen kendi fikrini belirtmiyosun bu arada, komplekse girip hakaret etmeye calisiyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: P3rF3cT55

quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

quote:

Mesela Titanda Memory cok oldugu icin, memory yi OC etmeye gerek yok. Core clock OC edilmesi yeterli. Yani butun OC potansyelini core clock a kullanabiliriz.

Bellek miktarıyla ilgisi olmaması gerekir. Oyuna göre bellek hızı fark yaratacaktır, diğer kartlarda olduğu gibi.

Arkadaş bol keseden sallıyo. Sırf bu üstteki mesaj bile bunun kanıtı aslındada bir kaç şey daha söyleyeğim.

BMW nin su soğutmalı yaptığı teste titanin oc yaparkenki zorluklarını gördük. Kart stabil oc olmuyor kendi kafasına göre soğukta olsa hız düşürüyordu. Şuan piyasada referans tasarım dışında titan da yok onuda biliyoruz.

Konu ne zaman sli-cf nin avantajlarına herhangi bir sorun olmadığına gelse arkadaş son çare olarak gtx680-670 in 2gb vram inden bahsediyor. E o halde 7970ghz de 3gb vram var ondan neden bahsetmiyor...? Onu geçtim gtx 680 in 4gb lık modelleri de var. Sli bile yapsan titan ile aynı fiyata gelen...

Onu geçtim özel soğutmalı 7970 lere overlclock yaptığımız vakit titan neredeyse yakalanabiliyor ki 2 kat fiyat farkını hiç söylemiyorum bile. buna üstteki testlerden bakabilirz ki bu özel soğutmalı kartlarla sli-cf yapıp titani performans olarak katlayabiliriz. Arkadaş %30 performans için 500 dolar fazla vermekten söz etmiş. E aynı fiyata hatta daha ucuzuna iki kat performans almakta bir seçenek... Titan 3way sli yaparsın anlarım,dersinki başka sansım yok para çok böyle yaptım. Ama bu fiyatlar bu kartlara verildiği müddetçe yarın bir gün titan 2 falan filan 1500 dolardan satılcak farkında değil arkadaş...

Cem yılmazın bi esprisi vardı bilmiyorum biliyor musunuz; Gösterisinin biletleri hakkında, bazen karaborsadan 500 liraya alanlar oluyor onlar herşeye gülüyorlar, diyordu. Bu arkadaşın olayıda bu, karta 2500tl vermiş o yüzden körü körüne savunma ne olursa olsun haklılığını ispat etmeye çalışıyor.

Kimse bu fiyat ile satılan titanı mantıklı olarak göstermez bence. Siz bu fiyatlardan bu kartları aldığınız vakit amd de,nvdia da,intelde gelir yolacak insan var nasıl olsa deyip bu fiyattan satmaya devam eder...

Valla bende Titan OC yaparken herhangi bir problem yok. BMW sanirim cok cok daha fazla OC yapmis. Ben 1110 mhz e cikarttim Titani ve 80 dereceyi gecmedigi icin kart herhangi bir boost dususude olmuyo.

Terbiyesizce insanlari tanimadan bol keseden salliyo filan deme. Isim gucum yok forum ortaminda bol keseden salliycam. Bi git kardesim. Eger katilmazsan katilmiyorum dersin, ama bol keseden salliyo laflari genelde insanlarin caresizligini gosterir.

Ben 7970 ornegini, AMD ile kiyasliyosun FANBOYSun demesinler diye vermemeye ozen gosterdim. Umarim anlatabilmisimdir. Amacim Titani NVIDIA ile daha cok karsilastirmak, bununda nedeni, hemen AMDciler FANBOYSUN moduna girmesin diye. Bunuda belirtiyim.

680 in 4GB lik modelleri daha pahalidir 2GBliga nazaran ve verdigi FPS yine ayni olacaktir, ama mutlaka 3lu monitorlerde yardimi oluyor.

Ozel sogutmali 7970 ile grafik skoru olarak P15700 i bulabilirmisin 3DMark11 de? Voltaj arttirmadan. Bekliyorum.

Titan 2 evet 1500 dolardan da cikabilir satisa. Nedeni az uretilecek kart olmasi. Sonucta bu cikan seri GTX 780 oalrak cikmadi. O ciksa zaten bu fiyatlrda asla olamaz. Arkadas sende bunu anliyamadin galiba.

2500 vermis koru korune savunmaymis. Ya birader, parasinda degilim isin diyorum. GTX Titan ustune tek cekirdekli kart var mi diyorum? Suna bi cevap verirmisin. Halen daha inatla insanlar o parayi haketmez diyo, bende parayi dusunmedim bu karti alirken diyorum. Bir cok Titan sahibide dusunmedi. Su konsepti bi anlasaniz, herkes birbiri ile anlasabilecek bu konuda zaten.

Titanin fiyatini pahali bulmaniza lafim var mi? yok

Titani ben bir cok kisiye oneriri miyim? Hayir cunku bir cok insan F/P arar

Titan su an dunyada ki en hizli tek cekirdekli kart mi? Evet

E o zaman beyler neden halen daha sadece performansi dusunup bu karti alan insanlara laf atma cabasindasiniz? Inanilmaz sekilde seviyesizlesip hakaret moduna girenimi ararsin, mali musavirlik taslayanimi ararsin, fail diyenimi ararsin.

Titan, FIYAT PERFORMANS KARTI DEGIL. Titan, Nvidia driverlarini seven, dunyadaki en hizli tek cekirdekli kart sahip olmak istiyen kisilerin karti. Siz bunu anladiginiz zaman bence herkes birbiri ile cok rahat anlasicak.

Titan bu fiyata olur ama 7970 den daha az performans verir o zaman haklisin. Ozel sogutmali voltaji kirilimis 7970 bile Titana yaklasamazken, Titanin voltajini kirmadan sadece OC ile690 a yaklasmasina ne demeli>

Tekrar soyluroyum ben ve bir cok titan sahibi icin FIYAT/PERFORMANS degil

PERFORMANS onemli

Bunu anlamak istemiyosan o zaman ben bunun altinda baska nedenler ararim kusura bakma.

Kimse mantikli sana gosteremez cunku sen fiyat/performans dusunuyosun. Ben dusunmuyorum. Ben performans dusunuyorum tek cekirdekte.

Tek katilacagim nokta, Vatan bilgisayarin titani 690dan pahali satmasi. Ayni fiyat olmaliydi ona itirazim zaten yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

Birincisi buradaki hiçkimse bir diğerinin akıl sağlığını sorgulayabilecek konumda değil,şu tür yorumlardan vazgeçin.Kimisi kazancını arabaya yatırır,kimisi cep telefonuna,kimisi konsollara,kimisi yer içer,barlarda tüketir ve kimileri ise bilgisayar donanımına harcar.Bunda sorgulanabilecek bir nokta yok,başka sayfada yazdığımın aynısını yazıyorum,kimse hiçbir kartı zorla almak zorunda değil,istediğinizi alın isteyen gidip geforce 2 alıp,geçmişi hatırlıyorum diyerek hatıralarını canlandırabilir.Bu forumda nedense Intel ve Nvidia kullanıcılarına karşı gün geçtikçe artan bir nefret var,duygularınıza hakim olamıyor musunuz ? Adam Titan hakkında genel fikirlerini beyan etmiş,katılırsınız veya katılmazsınız zaten herkes hür iradeye sahip,fakat gelipte çift Gpu lu kartlarla tek gpu lu kartları aynı kefeye koyup,vay efendim bunun fiyatı şu ise bu bununla eşittir zihniyetini bir kenara bırakın artık.Senin ülkende vergi tavan yapmış,ona isyan ettiğin yok,ödediğin elektrik faturasının çoğunluğu başkasının ödemediği,kaçak olarak kullandığı elektrik parası iken buna itirazın olmuyor da gelip Titana para veren insanları mı eleştiriyorsunuz ? Adı üstünde prestij kartı diye üretilen bir kartın zaten fiyatının düşük olmasını bekleme hayali bir kenara dursun,zaten tek amacı oyun oynamak bile değil.Ben nvidia nın yüksek fiyatını tabii ki de takdir etmiyorum,fakat gelen her ürünün fiyatı bizim ülkeye girince katmerleniyor.

Amd,Nvidia,Intel bunlar hiçbirimizin hayrına çalışan firmalar değiller,aslında her halükarda son kullanıcı parasını kaptırıyor olay bu,ne Amd Nvidia dan iyi ne de Nvidia Amd den,fiyatı uygun olan kart hangisi ise onu alın kullanın,eğer oynadığınız oyunlarda performans alıyorsanız,dünyada sizden mutlu başkası olmaz zaten,çünkü yaptığınız değişikliğin karşılığını almışsınız.Peki bundan sonra kartları yarıştırmak neden ? Tek gpu lu kartların ,çoklu kart kurulumlarına göre daha avantajlı olduğunu şu forumun dört bir yanına yazıldı.O nedenle gtx 680 veya hd 7970 üst segmentlerde çok tercih ediliyor.

Edit:  Titan hakkinda yorumum. Çoklu gpu ve tek gpu arasındaki farklılıklar burada daha net görüntülenebilir.Fleshstorm daha önceki konuya eklemişti.

Ya saka gibi insanlar cidden.

Sanki Titana para verdim ama GTX 670 seviyesinde performans veriyor.

Halen daha Titan performansi veren tek cekirdekli bir kart gosteremiyorken insanlar, inanilmaz sekilde hakaret modunda. Forum nasil bu seviyelere dustu anlamadim.

Diyorum mesajimda ilk, Titan zaten FP urunu degil, F/P dusunursen pahali ama bazi insanlar sirf performansi icin aliyor diye, ama anliyamiyolar. Saka gibi.

Bende diyorum adamlara 690 seviyesinde ise fiyati keske TRdede o seviyede olsaydi. O konuda zaten hemfikiriz. Ama cidden insanlarin terbiyesizligini gorebiliyosun bu forumlarda. Bana katilmayan mutlaka olur, Titani sevmezler ayri mesele, ama Titan aldik diye hakaret edenler gercekten kimliklerini gosteriyorlar.

Neyse konuya gelelim. Gosterdigin grafigi bende gostericektim ama biktigim icin gostermedim. Titanin ne kadar stabil bir oyun zevki verdigini cok rahat gosteren bir grafik o.

Tek cekirdek her zaman daha iyidir. Her zaman hemde. Cift cekirdek ile sorun yasayanda var yasamiyanda orasi ayri konu. Titan SLI gibi sistemler ise mecburiyetten yuksek cozunurluklu surround icin alinacak secenekler. Bugun Bir kart ciksa. Titan 2 olsun. Titanin 2 kati performans verse ama 3 kati fiyatina satilsa, inanin sirf yine SLI problemi yasamayayim diye yurt disinda surround sistemine koyacaklari ben fazlasiyla biliyorum.

• quote:

@A35A
    Link verdiğim monitör zaten baya eski, ben örnek olarak göstermek istedim belkide full hd modelleri vardır alienware'nin sitesine bakmanı tavsiye ederim. Yoksa surround yapacağıma ben olsam 106 ekran tv alırım sırf o çerçeve muhabbeti olmasın diye, çok farkı olacağınıda sanmam açıkçası.

ya surroundun guzelligi su aslinda.

Normal orta monitorden tek monitor varmis gibi goruyorsun, ama yandki monitorlerdende etrafi gorebiliyosun. Aslinda cok cok guzel fakat iste cerceve. Ama vatanda bir monitor buldum, surround icin ince cerceveli, onu belki dusunebilirim.

O monitorude arastirdim, malesef yok piyasada gordugum. Herhalde o monitorun yuksek cozunurluklu versyonunu daha yapamadilar. Emin degilim. Ama cikmasini 4 gozle bekliyorum.

106 ekran TV alsanda yine 1920 1080p ye mahkumsun ve monitorde gordugun aciyi goreceksin. Aslinda ben yavastan TVlerdede 1600p gibi cozunurluklerin gelmesini bekliyorum da, buna daha var sanirim :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@A35A

Benim gibi çerçeveli surrounddan nefret ediyorsan, bulabilirsen bu tür bişey almalısın.

http://www.youtube.com/watch?v=FvI3WMYc6W4

Ya bunlar cikmadi galiba dimi? Zaten o monitor 720p surroundmis sanirim.

Ama demek istedigim bu. Bu tarz monitorlerin yavastan gelmesi lazim.

Cercevesiz surround kesin daha fazla talep gorucektir.

Çıkmadı dostum çıksaydı duyardık zaten 4k ları bekleyeceksin yada yengeyi ikna edeceksin sorrounda bir alıştım pir alıştım o kadar diyim sana çerçeve merçeve , 1400p 1600p hikaye

Biraz daha zaman geçsin elimdeki asus ların sağlamlığından emin olayım CallsignVega nın çözümü uygulucam. O da benim asustan almış zaten. Mat paneli kaldırmam ama

http://www.overclock.net/t/1372360/vegas-perfect-motion-clarity-2d-lightboost-nvidia-titan-portrait-surround-gloss-asus-vg248qe-build

@A35A

Ah hocam cidden istiyorum 3 tane monitoru. Dur bi bakalim. Her an hersey olabilir :D

İnşallah herşey gönlünce olur kardeşim. Uyarmadı deme! 3240×1920 çözünürlüğe alışınca ne 1080p nede 1600p seni kesmez. 1024x768 çözünürlüğe bakıyormuş gibi oldum BF3 te

asus lar gerçekten iyi çıktı Allah nazardan saklasın! Portrait modda contrast/parlaklık bir başka oldu

@A35A

O dediginde 100% haklisin.

Coznurluk her zaman arttirinca, bir asagi cozunurluk eskimis kaliyor.

Bende eskiden 1440p monitor vardi, ve su an 1080p 120hz 3D var.

Tamam 120 hz ve 3D guzel ama 1440p nin guzelligi farkliydi gercekten.

Bakalim, yaza dogru ya 1600p, yada 3 adet Asus monitor ve hanima ayakkabi canta ayni anda sekilde bi operasyon yapabilirim.

• quote:

O dediginde 100% haklisin.

Coznurluk her zaman arttirinca, bir asagi cozunurluk eskimis kaliyor.

Bende eskiden 1440p monitor vardi, ve su an 1080p 120hz 3D var.

Tamam 120 hz ve 3D guzel ama 1440p nin guzelligi farkliydi gercekten.

Bakalim, yaza dogru ya 1600p, yada 3 adet Asus monitor ve hanima ayakkabi canta ayni anda sekilde bi operasyon yapabilirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.

Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.

Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.

Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.

Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.

Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.

670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.

Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.

Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.

Titan hakkinda yorumum.

Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.

$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
    $500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38

arada 2 FPS fark var.

Titanin verdigi FPS kac? 56

Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
    680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.

Far Cry 3 testlerine bakalim

Titan hakkinda yorumum.

$ 400 dolarlik 670 30
    $ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken

Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.

Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?

Tabi ki de degil.

Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.

7950 ve 7970 ile
    670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.

Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.

20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.

Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

ne performansı :)

önüne gelen yazıyor bir şeyler.

7850 ye 3gb ram koy, merak etme en baba çözünürlükteki oyunları high levellarda kaldırır.

6GB Gainward GTX Titan, 28nm, PCIe 3.0 (x16), 6008MHz GDDR5, GPU 837MHz, Boost 876MHz, Cores 2688, DP/ 2x DL DVI/ HDMI fiyatı 850 pound

3GB MSI Radeon HD 7970 OC, 5500MHz GDDR5, 28nm, GPU 1010MHz, 2048 Cores, 2x DP/ DL DVI-I/ HDMI fiyatı 275 pound. iki tane alınca , sana 550 pound yaparç arada 300 pound fark var.

al sana titanı tokatlayacak ekran sistemi.

amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye.

Duzgun konus.

Baba parasiymis adama bak.

Komplekslimisin birader. 30 yasinda adamim sana mi sorucam neyi ne zaman harcadigimi.

Senin gibi adamlara laf anlatanda kabahat zaten.

Birader kimi insanlar PARAYI DUSUNMEZ diyoruz ve performansa bakar diyoruz. Isin halen para kismindasin sen ama illa bi karsi cikacaksin ya.

Tek cekirdekte Titanin performansini gecen bir kart gosterirmisin?

Tipe bak ya.

Senin gibilere 7970 de fazla zaten. Fiyat performansi dusunuyosan git 7850 al.

Ama en onemlisi duzgun konus. Burada fikrini anlatan ve yurt disinda Titan kullanicisinin kim oldugunu soyluyoruz. Titani tesvik etmiyoruz, adam gelmis sacma sapan konusuyo.

Kimsin olm sen? Bi anlat derdini.

30 yaş, merdivenın yarısı.

atarlanmak nedir ?

neyini atarlanayım ...

"amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye. "

burada bir genelleme var. NVİDİA'cı fan boyların profilleri için genel terim budur.

yani koca firmayı karalamaya kalkıyorsunuz, biz kendi fikrimizi belirtince ouuuu ....

geçin bunları.

sonuçta yine baba parası. babadan kalan iş , dükkan vb ...

Hmmmmm

babam serbest meslek

ben borsaci.

Diyosun yani babamdan kalan dukkanda ben borsa yapiyorum?

Hani insan calisarak iyi yere gelemez, kesin babasinin parasini yer ha?

Sana hayatta basarilar dilerim.

Sen kendi fikrini belirtmiyosun bu arada, komplekse girip hakaret etmeye calisiyosun.

seçtiğin kelime kalıplarına bakarak , "genelleme" yaptım.

hayat dileklere göre şekillenmiyor.

• @A35A

4K teknolojisinde olur ancak o dediğin, onun dışında daha yüksek çözünürlük yok diye biliyorum, Philips'in de vardı ultra wide tv'si ama o nekadar işini görür bilmem normal tv'lerden 3/1 daha büyük olduğunu iddaa ediyor Philips. Buyur bak,

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ME4ebLFTkL0&feature=endscreen

Bu tv de olmaz dersen şimdilik o bahsettiğin ince kenarlı monitörlerden başka surround yapmak beğenilerimize aykırı olacaktır.
  • şu multi monitor olayına bitiyorum arkadaş

27" philips den 2 tane daha mı alsam ne yapsam
  • Vram kullanımını merak edenler için gelsin (2400p ve 1600p çözünürlüklerinde)

3840x2400 Crysis 3 Very High Spec

8XMSAA 5454MB

Titan hakkinda yorumum.

4XMSAA 3907MB

Titan hakkinda yorumum.

FXAA 3050MB

Titan hakkinda yorumum.

3840x2400 Crysis 3 High Spec

8XMSAA 5082MB

Titan hakkinda yorumum.

4XMSAA 3869MB

Titan hakkinda yorumum.

FXAA 2638MB

Titan hakkinda yorumum.

2560x1600 Crysis 3 Very High Spec

8XMSAA 3174MB (Oyunu bitirdiğim ayar)

Titan hakkinda yorumum.

4XMSAA 2673MB

Titan hakkinda yorumum.

FXAA 2207MB

Titan hakkinda yorumum.

7860x1600 Crysis 3 High Spec 20~30FPS Single GTX Titan

7860x1600 benchmarkları (yeterli kaynak bulamadım ama 2-3 test yapmışlar) Kaynak

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 3 Nisan 2013; 16:43:33 >

• Titan 6gb bellege sahıp olabılır tek cekırdek olup oyunlarda sıkıntı yaratmayabılır.Kullanım amacı tamamen trı monıtor 1600p yada 3d 120hz olabılır ama bu kart Turkıye ıcın degıl hem fıyatı pahalı hemde cogu kısıde boyle ultra sıstemler yok.

Sen almıssın gule gule kullan fakat en basıtınden butcelı bır kullanıcı 1200tl ye 660ti sli sistem kurup oynamayı tercıh eder.Varsın oyun ıcın slı destegı olmasın o oyunu sonra oynar sli destegı cıkınca yıne oynar.Ayrıca 660ti sli 670 sli 690 kullanmıs bırı olarak soyluyorum ki oynadıgım oyunlarda ne ms sorunu yasadım nede sli destegı olmayan oyunla karsılastım.Ama tekrar sorsan bana yıne slı kullanır mısın dıye kullanırım ama gecıcı surelıgıne sonra tekrar tek kartla devam ederım ama bu asla tıtan gıbı fıyatı abartılmıs bır kart olmaz.

Olay su tıtan her yonden güzel bır kart olabılır ama cogu kısı ıcın bırsey ıfade etmıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: hanibal187

Vram kullanımını merak edenler için gelsin (2400p ve 1600p çözünürlüklerinde)

3840x2400 Crysis 3 Very High Spec

8XMSAA 5454MB

Titan hakkinda yorumum.

4XMSAA 3907MB

Titan hakkinda yorumum.

FXAA 3050MB

Titan hakkinda yorumum.

3840x2400 Crysis 3 High Spec

8XMSAA 5082MB

Titan hakkinda yorumum.

4XMSAA 3869MB

Titan hakkinda yorumum.

FXAA 2638MB

Titan hakkinda yorumum.

2560x1600 Crysis 3 Very High Spec

8XMSAA 3174MB (Oyunu bitirdiğim ayar)

Titan hakkinda yorumum.

4XMSAA 2673MB

Titan hakkinda yorumum.

FXAA 2207MB

Titan hakkinda yorumum.

7860x1600 Crysis 3 High Spec 20~30FPS Single GTX Titan

7860x1600 benchmarkları (yeterli kaynak bulamadım ama 2-3 test yapmışlar) Kaynak

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Cok cıddı soyluyorum kurdugun sıstem tamamen fantazı olmus.Yasın kac bılmıyorum ama zamanı gelınce pısman olacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Titan 6gb bellege sahıp olabılır tek cekırdek olup oyunlarda sıkıntı yaratmayabılır.Kullanım amacı tamamen trı monıtor 1600p yada 3d 120hz olabılır ama bu kart Turkıye ıcın degıl hem fıyatı pahalı hemde cogu kısıde boyle ultra sıstemler yok.

Sen almıssın gule gule kullan fakat en basıtınden butcelı bır kullanıcı 1200tl ye 660ti sli sistem kurup oynamayı tercıh eder.Varsın oyun ıcın slı destegı olmasın o oyunu sonra oynar sli destegı cıkınca yıne oynar.Ayrıca 660ti sli 670 sli 690 kullanmıs bırı olarak soyluyorum ki oynadıgım oyunlarda ne ms sorunu yasadım nede sli destegı olmayan oyunla karsılastım.Ama tekrar sorsan bana yıne slı kullanır mısın dıye kullanırım ama gecıcı surelıgıne sonra tekrar tek kartla devam ederım ama bu asla tıtan gıbı fıyatı abartılmıs bır kart olmaz.

Olay su tıtan her yonden güzel bır kart olabılır ama cogu kısı ıcın bırsey ıfade etmıyor...

Iste benimde dedigim bu zaten.

Kullanim amaci dedigin gibi sistemler.

Ben su an 120hz ve 3Dvision icin kullaniyorum ama aslen hitap ettigi kesim surround veya yuksek cozunurluk. Iki sistemden birine gecicem bende. Durum onu gosteriyor.

Fiyati zaten cogu insana gore degil. Daha butceye uygun alternatifler mevcuttur ama dedigim gibi tek cekirdekte degil.

Ben ancak Titani bilgisayar meraklilarina, en ust performansa ulasmaya calisanlara tavsiye ederim ki buda forumun belki 1%i

Microstuttering 6xx serisi ile cok azaldi ama yinede olabiliyor. Her zaman en iyisi tek cekirdektir. Titana OC yapinca zaten dedigim gibi 670 SLI seviyelerine geldim. Voltajsiz OC. 3DMark11 grafik scoru 15700. Ciddi bir skor bu. Ama tabi fiyat/performans olarak dusunen kimseye bisey ifade etmez bu.

• quote:

Asıl amaç computing ve grafik programlama olduğu için 4000$ (tek tesla k20 fiyatı) yerine 2300$ a 2 tane titan almış oluyorsun. " And for students, researchers and engineers there are 64 double-precision cores, giving them access to 1.3 Teraflops of double-precision performance that could only be found previously in Tesla-equipped workstations and supercomputers." diyor nvidia. 1.3 double precision performansı tesla k20x ile aynı, single precision peak değerlerine 4.5teraflopa yakın o yüzden benim için bulunmaz bir fırsat. Data dependency olmayan uygulamalarda speed-up 2 veya daha fazla kart kullanımında lineer olarak artıyor (kernel time olarak). ram->vram vram->ram e kopyalama süreside değişmiyor çünkü dependency olmayan datayı 2 gpuya eş zamanlı kopyalayabilyorsun. Bunlara rakip olarak Xeon Phi gösterilebilir fakat oda fiyat bakımından çok uçuk seviyelerde şu an için computingde titan f/p olarak rakipsiz (GTX 680 single da 580i geçsede, double precisionda gtx580in yarısı kadar performans veriyor). 7970 950gflop verse de cuda desteği olmaması sorun tabiki. Titan ve tesla k20'nin eski geforcelara göre en önemli özelliği compute architecture 3.5 olması yani dynamic parallelism desteklemesi; recursion ve nested loopların cuda desteği (detaylı olarak burdan inceleyebilirsin link)

Sonuçta her şey oyun değil

inceleme başlığına yazdığımı aynen koydum

@DUKES

• quote:

quote:

Titan 6gb bellege sahıp olabılır tek cekırdek olup oyunlarda sıkıntı yaratmayabılır.Kullanım amacı tamamen trı monıtor 1600p yada 3d 120hz olabılır ama bu kart Turkıye ıcın degıl hem fıyatı pahalı hemde cogu kısıde boyle ultra sıstemler yok.

Ben su an 120hz ve 3Dvision icin kullaniyorum ama aslen hitap ettigi kesim surround veya yuksek cozunurluk. Iki sistemden birine gecicem bende. Durum onu gosteriyor.

Fiyati zaten cogu insana gore degil. Daha butceye uygun alternatifler mevcuttur ama dedigim gibi tek cekirdekte degil.

Ben ancak Titani bilgisayar meraklilarina, en ust performansa ulasmaya calisanlara tavsiye ederim ki buda forumun belki 1%i

Microstuttering 6xx serisi ile cok azaldi ama yinede olabiliyor. Her zaman en iyisi tek cekirdektir. Titana OC yapinca zaten dedigim gibi 670 SLI seviyelerine geldim. Voltajsiz OC. 3DMark11 grafik scoru 15700. Ciddi bir skor bu. Ama tabi fiyat/performans olarak dusunen kimseye bisey ifade etmez bu.

İşlemcin 3770k olup 4.8ghz olsaydı o puan dahada artardı.Eger kı titan slı dusunuyorsan kesınlıkle 3570k yı degıstırmen gerekecek.Yanı bır surrounda gecmek hem monıtor masrafı hem bır tane daha tıtan hemde cpu degısmek zorunda kalacaksın.Sonra ısı ve ses sorunları ıle karsılasacaksın custom sıvı sogutma falan fılan yapacaksın belkıde.Kısacası 30 yasında oldugunu soyledın bende 28 yasındayım ve artık bılgısayara masraf yapmayı dusunmuyorum yeter artık 99 dan berı sonu gelmedı bır turlu sadece bır fıkır olsun dıye soyledım.Yıne senın bılecegın ıs tabıkı

• quote:

quote:

quote:

İşlemcin 3770k olup 4.8ghz olsaydı o puan dahada artardı.Eger kı titan slı dusunuyorsan kesınlıkle 3570k yı degıstırmen gerekecek.Yanı bır surrounda gecmek hem monıtor masrafı hem bır tane daha tıtan hemde cpu degısmek zorunda kalacaksın.Sonra ısı ve ses sorunları ıle karsılasacaksın custom sıvı sogutma falan fılan yapacaksın belkıde.Kısacası 30 yasında oldugunu soyledın bende 28 yasındayım ve artık bılgısayara masraf yapmayı dusunmuyorum yeter artık 99 dan berı sonu gelmedı bır turlu sadece bır fıkır olsun dıye soyledım.Yıne senın bılecegın ıs tabıkı

Esimin kardesi San Francisco da Intel de calisiyor. 3570k yi 110 doalra almistim ilk ciktiginda :D

Simdi ya Haswell yani 4770 alicam yada 6 cekirdekli bska bir islemci. Birdaha da 3570k tarzi CPU almam zaten.

Intel anakartlardada indirim var aslinda ama Intel anakartlarini pek sevmiyorum. Yani kiscasi yazin anakart ve islemcim degisecek.

Surround 1 tane Titan ile takilacam basta. 1080p surround full 60fps veremiyecektir en modern oyunlarda ama sanirim zamanla 2. sini taktirtirim. Belli de olmaz.

Yasi gectim, en buyuk fren hanim. :) Bide bu aralar cocuk olayi filanda olursa, istersem 3 tane titan aliyim, zaman ayiramam PCye bi sure orasi oyle.

Gorecez ya.

Surround yerine 1440p veya 1600pye de gecis yapabilirim. Ama tum sistemleri denedim. Denemedigim bir surround kaldi. Merak ediyorum acikcasi.

• Dediğin doğru, surround monitör kullanıcıları için tek kart seçeneğinde Titan 10 numara, tek monitör için ise gerek yok bence.
  • Surround sıstem cıdden cok cırkın bır goruntu yaratıyor..27'' yuksek cozunurluklu bır monıtor herzaman ıyıdır..monıtorler arası devasa sıyahlık ıgrenc gozukuyor..cercevesı nerdeyse sırf ekrandan olusan monıtor cıkar ondan guzel surround sıstem olur..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.