Şimdi Ara

Titan hakkinda yorumum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
3.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

GTX Titan'a OC yapılacaksa muhakkak bellek hızı da artırılmalı. Birçok oyunda faydası görülür.

Kartta zaten 300gb/s'ye yakın bellek bantgenişliği var, herhangi bir darboğaz durumu da yok gördüğüm kadarıyla... Ram'e yapılan OC, ram'lerin ömrünü ciddi derecede kısaltmaktan başka hiçbir halta yaramıyor genel olarak. Bundan önceki GTX 670'imde de aynı durum vardı, belleğe yaptığım oc'nin neredeyse hiçbir getirisi olmuyordu. Ellemeye gerek yok, kalsın default.

Oyuna göre değişiyor o iş, kaç kere söylicez

Hitman Absolution veya FC3'te dene, hele gpu ocliyken. Görürsün getiriyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 2 Nisan 2013; 0:57:47 >

• Belleklerin hızlandırılmadığı incelermelerde, gpu hızı artışının getirisi düşük görünüyor (birçok farklı oyunda). Oysa bellek hızı da ciddi biçimde artınca, gpu'ya yapılan hızaşırtma tat verir hale geliyor.

Ama "denedim, yok öyle bir şey" diyorsanız bilemem. Tabi o zaman hangi oyun/sahne/ayarlarla denendiği de önemli hale gelir.
  • hd6850 kullanıyorum rahatım abi ama para olsa gtx 670 veya 7950 alırdım
  • Titan hakkındaki yorumum.

Aynı güç tüketiminde %30 civarı hızlı bu çok iyi. Bir titan yerine 2 tane 7970 ve bir tanede 7870 alabilirsiniz. Kısaca o parayı hak etmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhHairyLopez

Titan hakkındaki yorumum.

/>
    />

Aynı güç tüketiminde %30 civarı hızlı bu çok iyi. Bir titan yerine 2 tane 7970 ve bir tanede 7870 alabilirsiniz. Kısaca o parayı hak etmiyor.

Size gore haketmiyo olabilir, ama genelleme yapmak yanlis.

Haketmese kimse almaz.

Gosterdiginizz 7970 OCin dibine vurulmus bir kart. Daha sonra OCin dibine vurulmus bir karta ekstra OC yapilmis.

Titan'a benim yaptigim OC ile 690 in 5-10% altina geldi performans olarak ve tek cekirdek.

7970 1 yildir var. Titan daha yeni bir kart. 7970 bir cok guncelleme aldi, Titan daha almadi.

7970 Turbo OC dediginiz oyun BF3 de guru3d.com a gore 1600p cozunurlukte 40 fps veriyor.
    Titan 56 (stok halde) 65 fps is OC edilmis halde.

Cok ciddi bir fark.

Fiyat/performans olarak dusunene gore deigl zaten bu kart. Fiyat performans dusunen arkadaslar 7950 gibi kartlare yonlenmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Oyuna göre değişiyor o iş, kaç kere söylicez

Hitman Absolution veya FC3'te dene, hele gpu ocliyken. Görürsün getiriyi

Yalan... bir kaç oyun denedim hepsinde aynıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A35A

quote:

/>
    />

Size gore haketmiyo olabilir, ama genelleme yapmak yanlis.

Haketmese kimse almaz.

Gosterdiginizz 7970 OCin dibine vurulmus bir kart. Daha sonra OCin dibine vurulmus bir karta ekstra OC yapilmis.

Titan'a benim yaptigim OC ile 690 in 5-10% altina geldi performans olarak ve tek cekirdek.

7970 1 yildir var. Titan daha yeni bir kart. 7970 bir cok guncelleme aldi, Titan daha almadi.

7970 Turbo OC dediginiz oyun BF3 de guru3d.com a gore 1600p cozunurlukte 40 fps veriyor.
    Titan 56 (stok halde) 65 fps is OC edilmis halde.

Cok ciddi bir fark.

Fiyat/performans olarak dusunene gore deigl zaten bu kart. Fiyat performans dusunen arkadaslar 7950 gibi kartlare yonlenmeli.

Hocam ben o parayı hak etmediğini söyledim. Kullanılan sürücüler 314.09 Beta(Sadece TITAN geri kalan 310.70) ve 12.11 Beta(7000 serisi sadece gerisi 12.8). İki kartta sonuna kadar OC durumda ve %30 civarı fark var. Üstelik aynı güç tüketiminde bu iyi bir fark, takdir ediyorum ama 400$ nerede 1000$ nerede. OC konusunda ise tartışmak yersiz. Bir kart fazla OC oluyorsa bu onun potansiyelidir karışamazsın. 1000$ değilde 650$-700$ olsa eyvallah, ama 1000$ çok fazla. Ayrıca guru testlerini bilmiyorum ama bu site çok güvenilir bir sitedir.

NOT: Bu arada 1600p çözünürlükte 1050MHz 7970 54FPS almış TITAN stok halde 65

/>
    />

OC ile

7970
    Actual 3D performance gained from overclocking is 14.6%.
    TITAN
    Actual 3D performance gained from overclocking is 21.0%.

7970
    62FPS@ 1600p
    TITAN
    79FPS@ 1600p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhHairyLopez -- 2 Nisan 2013; 1:56:31 >

• quote:

/>
    />

o çöznlükler titan için ferrariyle tarlada hasat toplamaya benziyor vites artırıp geniş yol(geniş büyük çöznlüklerl açılmalı) ozaman 300km ve ötesi hızlara çıkar

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

gtx 690 içidne aynı yorumlar yapıldı pahalı pahhalı yok bilmem ne peki rakibi hani nerde? neden rakip ürün çıkaramadı? en övündüğü ilk çıkardığı çift gpularla övünen firma?
    diğer husus ozamanda pahalıydı şuanda ama bakın gtx 690 performans olaarak nerelere geldi driverlarla zaten kart ısı ses tasarım her konuda üst seviye..şuan 1800civarı gtx 690 kraldır testler ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 2 Nisan 2013; 2:12:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

/>
    />

o çöznlükler titan için ferrariyle tarlada hasat toplamaya benziyor vites artırıp geniş yol(geniş büyük çöznlüklerl açılmalı) ozaman 300km ve ötesi hızlara çıkar

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

Aynen azizim aynen.

Ama Titanin bir kotu yani var beni cok gaza getirdi.

1440p monitorumu gecenlerde satmistim ve 3D 120 hz monitor aldim. Cok guzel keyifli monitor ama gercekten Titan aldiktan sonra 1600p veya surround sistem alsammi gazina geldim

Bakalim 3Dvision monitorumu satisa cikardim. Talibi olur ise satip 1440p ye yonelicem tekrar veya 1600p.

Kartin hakettigi yerler oralari.

• quote:

Hocam birincisi 1600p fazla kullanılan bir çözünürlük değil. İkincisi o siteye gram güven olmaz. Parayı verdiğin sürece her şeyi yapabilecek bir site. Üçüncüsü ben kart kötü demedim sadece o para fazla dedim. Dördüncüsü sen Nvidia fanatiğisin(kabul et öylesin). Beşincisi şurada bir tespit yaptık saldırı zannettiniz sanırım ama değil. AMD fanatiği değilim. Ben takım bile tutmam düşünün artık. Altıncısı;

Edit:
    quote:

7970
    Actual 3D performance gained from overclocking is 14.6%.
    TITAN
    Actual 3D performance gained from overclocking is 21.0%.

7970
    62FPS@ 1600p
    TITAN
    79FPS@ 1600p

Buyrun buda az önce yazdığım 1600p skorları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhHairyLopez -- 2 Nisan 2013; 2:14:19 >

• quote:

quote:

Hocam birincisi 1600p fazla kullanılan bir çözünürlük değil. İkincisi o siteye gram güven olmaz. Parayı verdiğin sürece her şeyi yapabilecek bir site. Üçüncüsü ben kart kötü demedim sadece o para fazla dedim. Dördüncüsü sen Nvidia fanatiğisin(kabul et öylesin). Beşincisi şurada bir tespit yaptık saldırı zannettiniz sanırım ama değil. AMD fanatiği değilim. Ben takım bile tutmam düşünün artık. Altıncısı;

Azizim 1600p ve 1440p ayni kategori diyebiliriz. Ikiside 1080p ustu cozunurlukler.

Fazla kullanilan cozunurluk oluyo yavas yavas. Yurt disinda tonlarca insan artik 1080p den 1440p veya 1600p ye terfi etti. Zaten Titanin cikma amaci bu sektor ve bu kisiler.

Turkiye Piyasasina gore cikartilan bir kart degil titan sonucta.

• quote:

quote:

quote:

Azizim 1600p ve 1440p ayni kategori diyebiliriz. Ikiside 1080p ustu cozunurlukler.

Fazla kullanilan cozunurluk oluyo yavas yavas. Yurt disinda tonlarca insan artik 1080p den 1440p veya 1600p ye terfi etti. Zaten Titanin cikma amaci bu sektor ve bu kisiler.

Turkiye Piyasasina gore cikartilan bir kart degil titan sonucta.

Biliyorum hocam ama TITAN çok önce ortaya atıldı. 4K çözünürlük için için geçiş yapacaklar. Şu anki oyunları 4K ile oynamak için GTX690 ve 7990'ın biraz gelişmesi yeterli. Bence gereksiz bir adım. Bir sonraki üretim sürecinde GTX690 ve 7990 gücünde tek GPU yapıldığında 4K oynanabilecek. TITAn pek birşey değiştirmedi. Sadece konsollara karşı atılmış çocukça bir adımdan ibaret. Zaten karta kötü dememiştim pahalı demiştim. Neden üstüme geldiniz anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhHairyLopez -- 2 Nisan 2013; 2:21:06 >

• quote:

Ferrari ile tarlada hasat cümlesine öldüm gülmekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 2 Nisan 2013; 8:18:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.

Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.

Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.

Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.

Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.

Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.

670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.

Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.

Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.

Titan hakkinda yorumum.

Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.

$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
    $500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38

arada 2 FPS fark var.

Titanin verdigi FPS kac? 56

Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
    680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.

Far Cry 3 testlerine bakalim

Titan hakkinda yorumum.

$ 400 dolarlik 670 30
    $ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken

Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.

Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?

Tabi ki de degil.

Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.

7950 ve 7970 ile
    670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.

Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.

20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.

Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

ne performansı :)

önüne gelen yazıyor bir şeyler.

7850 ye 3gb ram koy, merak etme en baba çözünürlükteki oyunları high levellarda kaldırır.

6GB Gainward GTX Titan, 28nm, PCIe 3.0 (x16), 6008MHz GDDR5, GPU 837MHz, Boost 876MHz, Cores 2688, DP/ 2x DL DVI/ HDMI fiyatı 850 pound

3GB MSI Radeon HD 7970 OC, 5500MHz GDDR5, 28nm, GPU 1010MHz, 2048 Cores, 2x DP/ DL DVI-I/ HDMI fiyatı 275 pound. iki tane alınca , sana 550 pound yaparç arada 300 pound fark var.

al sana titanı tokatlayacak ekran sistemi.

amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

quote:

Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.

Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.

Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.

Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.

Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.

Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.

670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.

Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.

Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.

Titan hakkinda yorumum.

Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.

$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
    $500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38

arada 2 FPS fark var.

Titanin verdigi FPS kac? 56

Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
    680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.

Far Cry 3 testlerine bakalim

Titan hakkinda yorumum.

$ 400 dolarlik 670 30
    $ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken

Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.

Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?

Tabi ki de degil.

Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.

7950 ve 7970 ile
    670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.

Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.

20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.

Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

ne performansı :)

önüne gelen yazıyor bir şeyler.

7850 ye 3gb ram koy, merak etme en baba çözünürlükteki oyunları high levellarda kaldırır.

6GB Gainward GTX Titan, 28nm, PCIe 3.0 (x16), 6008MHz GDDR5, GPU 837MHz, Boost 876MHz, Cores 2688, DP/ 2x DL DVI/ HDMI fiyatı 850 pound

3GB MSI Radeon HD 7970 OC, 5500MHz GDDR5, 28nm, GPU 1010MHz, 2048 Cores, 2x DP/ DL DVI-I/ HDMI fiyatı 275 pound. iki tane alınca , sana 550 pound yaparç arada 300 pound fark var.

al sana titanı tokatlayacak ekran sistemi.

amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye.

Duzgun konus.

Baba parasiymis adama bak.

Komplekslimisin birader. 30 yasinda adamim sana mi sorucam neyi ne zaman harcadigimi.

Senin gibi adamlara laf anlatanda kabahat zaten.

Birader kimi insanlar PARAYI DUSUNMEZ diyoruz ve performansa bakar diyoruz. Isin halen para kismindasin sen ama illa bi karsi cikacaksin ya.

Tek cekirdekte Titanin performansini gecen bir kart gosterirmisin?

Tipe bak ya.

Senin gibilere 7970 de fazla zaten. Fiyat performansi dusunuyosan git 7850 al.

Ama en onemlisi duzgun konus. Burada fikrini anlatan ve yurt disinda Titan kullanicisinin kim oldugunu soyluyoruz. Titani tesvik etmiyoruz, adam gelmis sacma sapan konusuyo.

Kimsin olm sen? Bi anlat derdini.

• tek cekirdekte en hızlı kart ilk defa mı çıkıyor?.alanlar alır tabi.

bazı arkadaşlar fiyatı fark etmez falan demiş.fark eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanhu11

tek cekirdekte en hızlı kart ilk defa mı çıkıyor?.alanlar alır tabi.

Nasil bir yorum bu anlamadim. Tek cekirdekte en hizli kart ilk defa cikmiyo tabi. Ama su an icin tek cekirdekteki en hizli kart bu. Hemde ciddi bir oranla digerlerine gore.

Fiyat farketmez evet. Fiyat farketseydi bir cok Titan kullanicisi daha fiyat/performans bir kart alirlardi.

660 TI SLI alirdik mesela dimi?

Mercedes E 200
    Mercedes E 250

tum ozellikleri ayni ama digeri biraz daha hizli. O zaman bu adam hata yapti E250 almakla. E200 neyine yetmiyo mesela dimi?

Cok basit bir ornek bu.
  • bu zamana kadar defalarca tek cekirdekte en hızlı kartlar cıktı.fiyatı 600 dolar civarındaydı.nvidia şu an bu cizgiyi cok fazla arttırıp 1000 dolara cıkardı.cıkan en hızlı kartların bir kısmıda fiyatı pahalı diye eleştirildi.tnt dahil kac nvidia kart kullandığımıda hatırlamam.yani bu işi takip ederim ve acemisi değilim.tekrar söylüyorum fiyatı cok pahalı.sonuç olarak en hzlı kartı 600 dolara alabilmek var 6000 dolara alabilmek var.en hızlı olması o fiyatı hak ettiğini göstermiyor.fiyatı fark etmez demek saçmalık.
  • quote:

bu zamana kadar defalarca tek cekirdekte en hızlı kartlar cıktı.fiyatı 600 dolar civarındaydı.nvidia şu an bu cizgiyi cok fazla arttırıp 1000 dolara cıkardı.cıkan en hızlı kartların bir kısmıda fiyatı pahalı diye eleştirildi.tnt dahil kac nvidia kart kullandığımıda hatırlamam.yani bu işi takip ederim ve acemisi değilim.tekrar söylüyorum fiyatı cok pahalı.sonuç olarak en hzlı kartı 600 dolara alabilmek var 6000 dolara alabilmek var.en hızlı olması o fiyatı hak ettiğini göstermiyor.fiyatı fark etmez demek saçmalık.

Tamam sen ama diger kartlarda indirim bekliyosun o zaman.

Su an 6xx Nvidia dan ve AMD den 7xxx serisi hep ayni fiyatlarda. Titan cikti diye bu dusmuyecek ve ayrica Titan 680 e nazaran 30% un ustunde daha performansli. Ve ayrica inanilmaz bir OC potansyeli var. Benim Titanim su an neredeyse 690 seviyesinde OCli voltaj oynamadan ve bunu tek cekirdek ile yapiyor.

Ha 780 serisi ciksa haklisin. Ama Titan konsept bir seri. Az sayida uretilecek bir seri. Bilgisayar tutkunlarina hitap eden bir seri.

Ki sunuda belirteyim Nvidia 7xx serisi 2014, amd 8xxx serisi en erken yil sonunda cikacak. Kisacasi en az 6 aylik bir sure Titan tek cekirdekte acik ara buyuk farkla lider. Ha kimine gore fiyat farki degmez o ayri bir konu, ama zaten Titan bu dusunenler icin cikmadi ki.

Yukarida bi ornek verdim.

670 ile 680 arasinda bir kac FPS fark var ama 100 dolar fiyat farki var. 680 alanda hatali is mi yapiyo o zaman? Tabi ki hayir. En hizli cekirdegi istedikleri icin 100 dolar fark veriyolardi.
    680 ile Titan arasinda ise ciddi bir FPS farki var. Yani cogu insan bu farka tek cekirdekte 500 dolar vericektir. Veriyolarda.

Newegg.com gibi sitelerde stoklarda Titan kalmadi. Amazon ise stoklarin az oldugunu biliyor ve 1200 hatta 1500 dolara satiyor Titan'i amerikada ve bu fiyatlar ile da alan var bu kartlari.

Cunku ozel bir seri ve bilgisayar tutkunlarina cikan bir seri. Titan GTX 780 degil sonucta. O seri gibi cikmadi.

• quote:

quote:

tek cekirdekte en hızlı kart ilk defa mı çıkıyor?.alanlar alır tabi.

Nasil bir yorum bu anlamadim. Tek cekirdekte en hizli kart ilk defa cikmiyo tabi. Ama su an icin tek cekirdekteki en hizli kart bu. Hemde ciddi bir oranla digerlerine gore.

Fiyat farketmez evet. Fiyat farketseydi bir cok Titan kullanicisi daha fiyat/performans bir kart alirlardi.

660 TI SLI alirdik mesela dimi?

Mercedes E 200
    Mercedes E 250

tum ozellikleri ayni ama digeri biraz daha hizli. O zaman bu adam hata yapti E250 almakla. E200 neyine yetmiyo mesela dimi?

Cok basit bir ornek bu.

yanlış örneklendirme.

sen S class 500 demektesin

Bugatti!nin W motorunu ortadan kes, al sana 3,0 tsi motoru ( silindir çapları düşük tabi )

çift 3,0 tsi motoru hesaplaması yapalım birde. W şeklinde ...

Titan hakkinda yorumum.

Titan hakkinda yorumum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.