Bildirim
Titan hakkinda yorumum. (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
@A35A
Benim gibi çerçeveli surrounddan nefret ediyorsan, bulabilirsen bu tür bişey almalısın.
http://www.youtube.com/watch?v=FvI3WMYc6W4 -
-
quote:
Orijinalden alıntı: SaLVaToRe
asla tek bir karta o kadar para vermem.
heleki benim gözümde tam performans veremiyor ise.
forumda titan hakkında yazılan çizilen her yazıyyı okudum.
şunuda savunuyorum. aklı olan adam o karta o parayı verıp satın alıp kullanmamalıdır.
siz nasıl böyle bir hataya düştünüz anlamda veremiyorum. yazdığınız bütün fikirleri titan haricinde cok beniyorum ve okuyorum bilgileniyorum.
fakat titan tam bir fail.
ben ancak suna para verim buda benim fikrim. cf hd 7950.
yurt dışında onlarca titan alan herkes gerizekalı o zaman.
sadece aklı olan almayabilir.
aklı + parası olan alır
-
quote:
Orijinalden alıntı: fleshstorm666
quote:
Orijinalden alıntı: inuh
Ayrica 690 in bellek boyutundan surekli nara vurmussunuz ama cekirdek basina dusen 2 gb kagit uzerinde 2gb olarak kaliyor islem gucu bakiminda 2*2 bellek aktif olarak kullanilacagindan toplamda 4 gb islem potansiyeli acisindan kullaniliyor diyebiliriz.
Etkin miktar her türlü 2 GB. Bütün CF-SLI ve çift GPU kartlarda, tek GPU'ya düşen miktar geçerlidir.
Sistemde görünen belleğin bir anlam ifade etmediğini teorik olarak Way of SLI a bağlı olarak alınan veya verilen verinin yazılabileceği bellek boyutunun kart sayısıyla orantılı olduğunu mesajımda özellikle belirttim.1. gidip 2. kartın belleğine veriyi yazmıyor 1. kart kendi belleğini kullanıyor yani mantığin bir getirisi olarak sistemin görüntülediği belleği değil teorik olarak kullanılabilecek bellek büyüklüğünü ele alıyorum.
@A35A isterseniz siz de üzerinize alınabilirsiniz.
-
quote:
quote:
quote:
Ayrica 690 in bellek boyutundan surekli nara vurmussunuz ama cekirdek basina dusen 2 gb kagit uzerinde 2gb olarak kaliyor islem gucu bakiminda 2*2 bellek aktif olarak kullanilacagindan toplamda 4 gb islem potansiyeli acisindan kullaniliyor diyebiliriz.
Etkin miktar her türlü 2 GB. Bütün CF-SLI ve çift GPU kartlarda, tek GPU'ya düşen miktar geçerlidir.
Sistemde görünen belleğin bir anlam ifade etmediğini teorik olarak Way of SLI a bağlı olarak alınan veya verilen verinin yazılabileceği bellek boyutunun kart sayısıyla orantılı olduğunu mesajımda özellikle belirttim.1. gidip 2. kartın belleğine veriyi yazmıyor 1. kart kendi belleğini kullanıyor yani mantığin bir getirisi olarak sistemin görüntülediği belleği değil teorik olarak kullanılabilecek bellek büyüklüğünü ele alıyorum.
@A35A isterseniz siz de üzerinize alınabilirsiniz.
Hocam 4 GB islem potansyeli diyosunda bir oyun 2 GB uzerinde bir Vram ihtiyaci duysa (Skyrim ve yuksek cozunurlukte modlu bunun en guzel ornegi) 2GB sornasi 690 da direkt olarak Vram duvarina takiliyor.
670 2GB SLI da oyle
680 2GB SLI da ayni bu sekilde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rezes
quote:
: A35A
Duzgun konus.
Baba parasiymis adama bak.
Komplekslimisin birader. 30 yasinda adamim sana mi sorucam neyi ne zaman harcadigimi.
Senin gibi adamlara laf anlatanda kabahat zaten.
Birader kimi insanlar PARAYI DUSUNMEZ diyoruz ve performansa bakar diyoruz. Isin halen para kismindasin sen ama illa bi karsi cikacaksin ya.
Tek cekirdekte Titanin performansini gecen bir kart gosterirmisin?
Tipe bak ya.
Senin gibilere 7970 de fazla zaten. Fiyat performansi dusunuyosan git 7850 al.
Ama en onemlisi duzgun konus. Burada fikrini anlatan ve yurt disinda Titan kullanicisinin kim oldugunu soyluyoruz. Titani tesvik etmiyoruz, adam gelmis sacma sapan konusuyo.
Kimsin olm sen? Bi anlat derdini.
Dostum. Bu tip adamlar forumda bayağı var. Çocuk la çocuk olma. Sen konu başında diyeceğini bir güzel demişsin ortaya kendi bakış açın dan bir güzel anlatmışsın. Öküz altında buzağı arayanlar olacaktır elbet.
Arkadaşlara kandırıldık diye bir başlık kullandım bu AMD deki fps skandalı ile ilgili. Durumun farkına varmaları için. Şunu demek istemiştim; BF3 multide radeon 7970 in 3x ve 4x CF yapılandırmasında fps sonuçları geforce 680 nin 3x ve 4x SLI yapılandırmasından daha başaralıydi. Hatta geforce kartlarda 2 karttan fazla kart takmak fps olarak hiçbir getiri yok gibiydi. Bende hunun üzeri konu başlığı bile açtım, imzamda var AMD cf scaling te nvidia dan hala daha başarılı diye. Bu sebepten ciddi ciddi gürültülü çalışmasına ve driver sorunlarına rağmen 7970 4xCF kuracaktım ki yeni seriler artık gelmek üzere olduğundan vazgeçtim. Allahtan iyikide vazgeçmişim. 4x cf 120fps nin hiç altına düşürmeden üstelik gpu kullanımı% 98 lerde olarak oynatıyordu. Benim gpu kullanımları % 60-80 geziniyordu. Sırf fps bakaraktan karşılaştırma yakmaktan başka bir şansım olmadığından aldanıyordum.. AMD tarafından kandırılıyorduk yani.. taki bu yeni yöntem ile aslında kaç fps nin ekranda tam olarak görüntülendiğini de görmüş olduk çok şükür
. Hadi elinde amd cf kart kullananların karşı çıkmalarını, adamları anlıyorum kendilerine hakta veriyorum,kimse elinde dünya para verip aldığı kartın böyle bir skandal içinde olduğunu gerçeğini kolay kabul etmeyecektir tabikide. Ama işin fanatik tarafı bambaşka AMD durumun farkında olduklarını ve çözüm üreteceklerini şöylerken bu fanbiy lar hala kırakdan çok kıralcılar
Pes yani futbolda fanatikleri biryere kadar anlarım da burda da mı be kardeşim?
@A35A
Dogru diyosun dostum aslinda hata bende. Hani dese bana CF sistem mantikli geliyor Titani pahali buluyorum. Eyvallah. Cok dogal. Ama sanki onun tercihini yapmayinca baba parasi yiyoruz.
Cidden forum kalitesi dustu. Benim fikrimi kabul ediceksiniz tarzi konusmalar cok garip gercekten.
Bu arada AMD nin o olayini duydum. Gerek bizim DH de gerek ise yurt disi forumlarinda o dedigin sorundan bahsedenler var. AMD nin aciklamasinida gordum ama tabi nasil bir problem tam olarak bilemedigim yani gormedigim icin bilemiycem.
Ama gercekten insanlarin gerek Nvidia gerek AMD fanatikligi yapmalari komik.
Amd yarin Titani gecen tek islemcili kart cikarsin onu overiz. Bu bu kadar basit. Tabi driver lar da onemli. Nvidia driverlarindan su an ben sahsen cok memnunum. Bir tek BF3 de stuttering oluyor son driverlar ile bbende. Gerek 670 gerek Titanda, onuda FPS yi kilitleyerek cok basit bi sekilde cozdum. Gercekten her oyun yag gibi akiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: J.Maharaja
@A35A
Benim gibi çerçeveli surrounddan nefret ediyorsan, bulabilirsen bu tür bişey almalısın.
http://www.youtube.com/watch?v=FvI3WMYc6W4
Ya bunlar cikmadi galiba dimi? Zaten o monitor 720p surroundmis sanirim.
Ama demek istedigim bu. Bu tarz monitorlerin yavastan gelmesi lazim.
Cercevesiz surround kesin daha fazla talep gorucektir. -
quote:
Orijinalden alıntı: A35A
quote:
@A35A
Cercevesiz surround kesin daha fazla talep gorucektir.
Çıkmadı dostum çıksaydı duyardık zaten 4k ları bekleyeceksin yada yengeyi ikna edeceksin sorrounda bir alıştım pir alıştım o kadar diyim sana çerçeve merçeve , 1400p 1600p hikaye
Biraz daha zaman geçsin elimdeki asus ların sağlamlığından emin olayım CallsignVega nın çözümü uygulucam. O da benim asustan almış zaten. Mat paneli kaldırmam ama
http://www.overclock.net/t/1372360/vegas-perfect-motion-clarity-2d-lightboost-nvidia-titan-portrait-surround-gloss-asus-vg248qe-build
@A35A
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 2 Nisan 2013; 23:16:31 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: rezes
quote:
quote:
@A35A
Cercevesiz surround kesin daha fazla talep gorucektir.
Çıkmadı dostum çıksaydı duyardık zaten 4k ları bekleyeceksin yada yengeyi ikna edeceksin sorrounda bir alıştım pir alıştım o kadar diyim sana çerçeve merçeve , 1400p 1600p hikaye
Biraz daha zaman geçsin elimdeki asus ların sağlamlığından emin olayım CallsignVega nın çözümü uygulucam. O da benim asustan almış zaten. Mat paneli kaldırmam ama
http://www.overclock.net/t/1372360/vegas-perfect-motion-clarity-2d-lightboost-nvidia-titan-portrait-surround-gloss-asus-vg248qe-build
@A35A
Ah hocam cidden istiyorum 3 tane monitoru. Dur bi bakalim. Her an hersey olabilir :D
-
tek dıyecegım sey parası olan ve parasını bır ekran kartına 250o tl cıvarı vermekten cekınmeyenler ıcın sorun yok zaten..verılen bu paranın yarısına yuksek oc potansıyelı olan gtx 680 lıghtıng alıp tıtanın ensesıne yaklasmakta var..coklu monıtor kullanıp 3000 kusurlu 5000 kusurlu cozunurlukte oyun oynayıp tıtan alanlara zaten bırsey dedıgımız yok..bu kısılerede te tıtanın yetmeyecegını anlamak ıcın normal bır zekaya sahıp olmak yeterlı..bu kısılerde 2 lı ve 3 lu tıtan slı sıstemlerı kurmaktalar..bu cozunurluklerde oynayın bakalım crysıs3-bf3 tarzı oyunları..tıtanın nal topladıgını gormus olacaksnız..sımdı kalkıp 1080p ıcın tıtana cuvalla para verene ne desem bos..forumda artık cok bılınen bırseydır..bır kısı bır donanıma sahıpse gozunde o kadar buyuturde buyutur..gtx 295 ı gtx 680 le kıyaslayan beynı kıt olan kısıde bunun en ust versıyonu..bu verdıgım ornek tabıkı uc nokta..sızler tıtan gıbı performansını kesınlıkle hak etmeyecek kartlara cuvalla para vermeye devam ettıkce bunlar bızı daha coookk yonmaya devam edecek..bırde uzerıne ateslı sekılde savunuyorsunuz..sızler yaptıkca amd-nvıdıa ıyıce azıtıyorlar..fıyat sevıyesını gıttıkce artırdılar..bazıları var daha komık..1000 dolar yurtdısı ehuhee dıye tepkıler verıyorlar..allahım bırısı o arkadaslara turkıyede yasadıgımız anlatsınlar..hadı dıyelım o kartı 1000 dolara yurtdısından aldı kargosudur gumrugudur derken gene ortalama aynı fıyata gelecegını hıcmı kafası calısmıyor..aldın kartı kasanda paralansın bırsey dıyen yok barı komık duruma dusmeyın..bakın tekrar ve tekrar yanlıs anlamakta ısrar edenlere soyluyorum kartın teknık ozellıklerıne falan bırsey dıyen yok..verdıgı performansa oranla fıyatı nedenıyle faıl oldugunu soyluyoruz..fakır tesellılerı ıle karsımıza gelmeyın..6 gb mıss mıss suymus muss muss..saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 2 Nisan 2013; 23:26:02 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cinobilly
quote:
Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.
Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.
Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.
Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.
Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.
Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.
670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.
Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.
Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.
Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.
$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
$500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38
arada 2 FPS fark var.
Titanin verdigi FPS kac? 56
Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.
Far Cry 3 testlerine bakalim
$ 400 dolarlik 670 30
$ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken
Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.
Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?
Tabi ki de degil.
Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.
7950 ve 7970 ile
670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.
Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.
20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.
Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.
Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.
Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
Titan'in vram kac? 6GB.
Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?
Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.
ne performansı :)
önüne gelen yazıyor bir şeyler.
7850 ye 3gb ram koy, merak etme en baba çözünürlükteki oyunları high levellarda kaldırır.
6GB Gainward GTX Titan, 28nm, PCIe 3.0 (x16), 6008MHz GDDR5, GPU 837MHz, Boost 876MHz, Cores 2688, DP/ 2x DL DVI/ HDMI fiyatı 850 pound
3GB MSI Radeon HD 7970 OC, 5500MHz GDDR5, 28nm, GPU 1010MHz, 2048 Cores, 2x DP/ DL DVI-I/ HDMI fiyatı 275 pound. iki tane alınca , sana 550 pound yaparç arada 300 pound fark var.
al sana titanı tokatlayacak ekran sistemi.
amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye.
Duzgun konus.
Komplekslimisin birader. 30 yasinda adamim sana mi sorucam neyi ne zaman harcadigimi.
Birader kimi insanlar PARAYI DUSUNMEZ diyoruz ve performansa bakar diyoruz. Isin halen para kismindasin sen ama illa bi karsi cikacaksin ya.
Tipe bak ya.
Ama en onemlisi duzgun konus. Burada fikrini anlatan ve yurt disinda Titan kullanicisinin kim oldugunu soyluyoruz. Titani tesvik etmiyoruz, adam gelmis sacma sapan konusuyo.
şu baba parası muhabbeti iyice baydı cidden. sonuçta bilgisayarda işi de bir hobi isteyen istediğini harcar millet bir kabullenemedi. neyse takmamak lazım böyle adamları.(kendisi herhalde para bulamıyor gelip burada laf yapıyor.)
-
quote:
Hocam 4 GB islem potansyeli diyosunda bir oyun 2 GB uzerinde bir Vram ihtiyaci duysa (Skyrim ve yuksek cozunurlukte modlu bunun en guzel ornegi) 2GB sornasi 690 da direkt olarak Vram duvarina takiliyor.
670 2GB SLI da oyle
Teoride 4 gb var yazılımsal olarak etkin kılınabilir ben kartı tasarlayan mühendis olmadığım için olayın arkasındaki nedeni malesef ki bilemiyorum Nvidia ile iletişime geçilebiliir. -
quote:
Orijinalden alıntı: bonser24
tek dıyecegım sey parası olan ve parasını bır ekran kartına 250o tl cıvarı vermekten cekınmeyenler ıcın sorun yok zaten..verılen bu paranın yarısına yuksek oc potansıyelı olan gtx 680 lıghtıng alıp tıtanın ensesıne yaklasmakta var..coklu monıtor kullanıp 3000 kusurlu 5000 kusurlu cozunurlukte oyun oynayıp tıtan alanlara zaten bırsey dedıgımız yok..bu kısılerede te tıtanın yetmeyecegını anlamak ıcın normal bır zekaya sahıp olmak yeterlı..bu kısılerde 2 lı ve 3 lu tıtan slı sıstemlerı kurmaktalar..bu cozunurluklerde oynayın bakalım crysıs3-bf3 tarzı oyunları..tıtanın nal topladıgını gormus olacaksnız..sımdı kalkıp 1080p ıcın tıtana cuvalla para verene ne desem bos..forumda artık cok bılınen bırseydır..bır kısı bır donanıma sahıpse gozunde o kadar buyuturde buyutur..gtx 295 ı gtx 680 le kıyaslayan beynı kıt olan kısıde bunun en ust versıyonu..bu verdıgım ornek tabıkı uc nokta..sızler tıtan gıbı performansını kesınlıkle hak etmeyecek kartlara cuvalla para vermeye devam ettıkce bunlar bızı daha coookk yonmaya devam edecek..bırde uzerıne ateslı sekılde savunuyorsunuz..sızler yaptıkca amd-nvıdıa ıyıce azıtıyorlar..fıyat sevıyesını gıttıkce artırdılar..bazıları var daha komık..1000 dolar yurtdısı ehuhee dıye tepkıler verıyorlar..allahım bırısı o arkadaslara turkıyede yasadıgımız anlatsınlar..hadı dıyelım o kartı 1000 dolara yurtdısından aldı kargosudur gumrugudur derken gene ortalama aynı fıyata gelecegını hıcmı kafası calısmıyor..aldın kartı kasanda paralansın bırsey dıyen yok barı komık duruma dusmeyın..bakın tekrar ve tekrar yanlıs anlamakta ısrar edenlere soyluyorum kartın teknık ozellıklerıne falan bırsey dıyen yok..verdıgı performansa oranla fıyatı nedenıyle faıl oldugunu soyluyoruz..fakır tesellılerı ıle karsımıza gelmeyın..6 gb mıss mıss suymus muss muss..saygılar...
Tamam haklisin. Fiyat performansa vurunca asagida kaliyor tabi ki, ama dedigim gibi bu urunu alan kisi fiyat/performans dusunmuyor.
Ben bu karti 1080p 120hz veya 3Dvision icinde kullaniyorum ama o kadar gaza getirdi ki kart ya tekrar 1440p veya 1600p ye donucem, veya hanimi ikna edip surround a gecicem. Surround da 1 Titan yeterli olur 1080p surroundda fakat 60 fps stabilite icin biraz ayar kismak illa gerekicektir.
Lightning OC demissinde, Titan in OC potansyelide cok yuksek. Dusun benim titan su an 1110mhz de calisiyor.
Titan base clock 837, boost clock 876 mesela. Voltaj oynamadan, sadece fan ayari ile oynayip 1110 mhz e cikilmasi gercekten kartin OC potansyelini gosteriyor. Ki daha zorlamadim. Voltaj verilince 1200lere kadar cikiyor.
Benim kartim su an OCli hali GTX 690 seviyesinde. Tam degil ama 5% en fazla 10% daha asagida FPS olarak.
E hal boyle olunca Titanin performansindan cok daha fazla aliyorum.
Sonucta bu karti ciakrtan Nvidia, fiyat olayinda ABD baz alinir. Turkiyede pahali olmasi nedeni vatanbilgisayar politkasi. Birde Asus modeli daha pahali Zotactan. Yakinda mutlaka GTX 690 seviyesine inecektir.
GTx 690 performansina OC ile cok yaklasiyosam, ve bu kart tek cekirdekli ise, nasil fail oluyor bu kart onu anlamiyorum.
Titanin bu fiyati asla ve asla 780 serisinin fiyatini degistirmez. 780 ciktiginda mutlaka 680 fiyatinin biraz yukarisinda olacaktir o kadar. Buda cok dogal. Ha keske daha ucuz olsa bu kartlar tum dunya genelinde ama yapacak birsey yok. Su an piyasa bu.
Titan a su an yapilan tum elestiriler finansal. E bu finans kismi her bireyin kendi bilecegi is sonucta.
Titan asla 1080p ye hitap eden bir kart degil ama 1080pde bile farkini belli ediyor. 120hz monitorde tabi. 60hz 1080pde yazik olur karta, yari gucle filan calisir herhalde.
Son olarak mesela bu bir 680 SLI skoru. Iki kartta 1225 MHZ de. Yani guzel OCli
http://www.3dmark.com/3dm11/3704724
P16153 Grafik Puani
Benim 3Dmark11 skorum ise
http://www.3dmark.com/3dm11/6320413
P15725 Grafik Puani
Nasil Titan fail oluyor merak ediyorum.
Bana 15725 e hava sogutma ile voltaj oynamadan yaklasan tek cekirdekli baska bir kart gosterebilirmisin?
-
quote:
quote:
670 2GB SLI da oyle
Teoride 4 gb var yazılımsal olarak etkin kılınabilir ben kartı tasarlayan mühendis olmadığım için olayın arkasındaki nedeni malesef ki bilemiyorum Nvidia ile iletişime geçilebiliir.
Nvidia ile sende iletisime gecebilirsin istiyosan.
Teoride ve pratikde farkli.
2GB i gecince oyun kullanimi problem oluyor bu tip kartlarda.
Ha tek monitorde bu sorun olmaz, ancak Skyrim gibi bir oyunu cok modlarsan belki olur, o yuzden tek monitorde ve 1080pde ben sorun yasanacagini dusunmuyorum ama gelecek ne gosterir bilemem. Sonucta GTX 690in cok ama cok gucu var. 2 adet 680, az degil. Ama cekirdek basina 4GB vram olmasi gerekirdi diye dusunuyorum.
-
quote:
quote:
670 2GB SLI da oyle
Teoride 4 gb var yazılımsal olarak etkin kılınabilir ben kartı tasarlayan mühendis olmadığım için olayın arkasındaki nedeni malesef ki bilemiyorum Nvidia ile iletişime geçilebiliir.
3D çizimde nesnelerin birbirlerine göre koordinatları gerekiyor ve bu da tüm nesnelerin aynı bellekte olmasını gerektiriyor, 2 gpu var demekki aynı bilgiler 2 adet vramde olmalıdır ki bir gpu taa uzaktaki öbür vrame ulaşmak zorunda kalmadan hızlıca kendine düşen işi yapsın. "array broadcast" adlı işlem sadece gpu ve ona ait vram için vardır ve bir bilginin tüm çekirdeklere hızlıca kopyalanmasını sağlar. Bu özellik aynı hızla komşu kartlara da genişletilebilseydi o zaman çok iyi olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 3 Nisan 2013; 0:02:08 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cinobilly
quote:
Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.
Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.
Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.
Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.
Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.
Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.
670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.
Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.
Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.
Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.
$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
$500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38
arada 2 FPS fark var.
Titanin verdigi FPS kac? 56
Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.
Far Cry 3 testlerine bakalim
$ 400 dolarlik 670 30
$ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken
Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.
Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?
Tabi ki de degil.
Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.
7950 ve 7970 ile
670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.
Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.
20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.
Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.
Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.
Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
Titan'in vram kac? 6GB.
Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?
Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.
ne performansı :)
önüne gelen yazıyor bir şeyler.
7850 ye 3gb ram koy, merak etme en baba çözünürlükteki oyunları high levellarda kaldırır.
6GB Gainward GTX Titan, 28nm, PCIe 3.0 (x16), 6008MHz GDDR5, GPU 837MHz, Boost 876MHz, Cores 2688, DP/ 2x DL DVI/ HDMI fiyatı 850 pound
3GB MSI Radeon HD 7970 OC, 5500MHz GDDR5, 28nm, GPU 1010MHz, 2048 Cores, 2x DP/ DL DVI-I/ HDMI fiyatı 275 pound. iki tane alınca , sana 550 pound yaparç arada 300 pound fark var.
al sana titanı tokatlayacak ekran sistemi.
amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye.
Duzgun konus.
Tipe bak ya.
30 yaş, merdivenın yarısı.
atarlanmak nedir ?
neyini atarlanayım ...
"amma meraklısınız baba parasını intel ve ndivdia'lara gömmeye. "
burada bir genelleme var. NVİDİA'cı fan boyların profilleri için genel terim budur.
yani koca firmayı karalamaya kalkıyorsunuz, biz kendi fikrimizi belirtince ouuuu ....
geçin bunları.
sonuçta yine baba parası. babadan kalan iş , dükkan vb ...
-
quote:
quote:
Mesela Titanda Memory cok oldugu icin, memory yi OC etmeye gerek yok. Core clock OC edilmesi yeterli. Yani butun OC potansyelini core clock a kullanabiliriz.
Bellek miktarıyla ilgisi olmaması gerekir. Oyuna göre bellek hızı fark yaratacaktır, diğer kartlarda olduğu gibi.
Arkadaş bol keseden sallıyo. Sırf bu üstteki mesaj bile bunun kanıtı aslındada bir kaç şey daha söyleyeğim.
BMW nin su soğutmalı yaptığı teste titanin oc yaparkenki zorluklarını gördük. Kart stabil oc olmuyor kendi kafasına göre soğukta olsa hız düşürüyordu. Şuan piyasada referans tasarım dışında titan da yok onuda biliyoruz.
Konu ne zaman sli-cf nin avantajlarına herhangi bir sorun olmadığına gelse arkadaş son çare olarak gtx680-670 in 2gb vram inden bahsediyor. E o halde 7970ghz de 3gb vram var ondan neden bahsetmiyor...? Onu geçtim gtx 680 in 4gb lık modelleri de var. Sli bile yapsan titan ile aynı fiyata gelen...
Onu geçtim özel soğutmalı 7970 lere overlclock yaptığımız vakit titan neredeyse yakalanabiliyor ki 2 kat fiyat farkını hiç söylemiyorum bile. buna üstteki testlerden bakabilirz ki bu özel soğutmalı kartlarla sli-cf yapıp titani performans olarak katlayabiliriz. Arkadaş %30 performans için 500 dolar fazla vermekten söz etmiş. E aynı fiyata hatta daha ucuzuna iki kat performans almakta bir seçenek... Titan 3way sli yaparsın anlarım,dersinki başka sansım yok para çok böyle yaptım. Ama bu fiyatlar bu kartlara verildiği müddetçe yarın bir gün titan 2 falan filan 1500 dolardan satılcak farkında değil arkadaş...
Cem yılmazın bi esprisi vardı bilmiyorum biliyor musunuz; Gösterisinin biletleri hakkında, bazen karaborsadan 500 liraya alanlar oluyor onlar herşeye gülüyorlar, diyordu. Bu arkadaşın olayıda bu, karta 2500tl vermiş o yüzden körü körüne savunma ne olursa olsun haklılığını ispat etmeye çalışıyor.
Kimse bu fiyat ile satılan titanı mantıklı olarak göstermez bence. Siz bu fiyatlardan bu kartları aldığınız vakit amd de,nvdia da,intelde gelir yolacak insan var nasıl olsa deyip bu fiyattan satmaya devam eder...
-
Birincisi buradaki hiçkimse bir diğerinin akıl sağlığını sorgulayabilecek konumda değil,şu tür yorumlardan vazgeçin.Kimisi kazancını arabaya yatırır,kimisi cep telefonuna,kimisi konsollara,kimisi yer içer,barlarda tüketir ve kimileri ise bilgisayar donanımına harcar.Bunda sorgulanabilecek bir nokta yok,başka sayfada yazdığımın aynısını yazıyorum,kimse hiçbir kartı zorla almak zorunda değil,istediğinizi alın isteyen gidip geforce 2 alıp,geçmişi hatırlıyorum diyerek hatıralarını canlandırabilir.Bu forumda nedense Intel ve Nvidia kullanıcılarına karşı gün geçtikçe artan bir nefret var,duygularınıza hakim olamıyor musunuz ? Adam Titan hakkında genel fikirlerini beyan etmiş,katılırsınız veya katılmazsınız zaten herkes hür iradeye sahip,fakat gelipte çift Gpu lu kartlarla tek gpu lu kartları aynı kefeye koyup,vay efendim bunun fiyatı şu ise bu bununla eşittir zihniyetini bir kenara bırakın artık.Senin ülkende vergi tavan yapmış,ona isyan ettiğin yok,ödediğin elektrik faturasının çoğunluğu başkasının ödemediği,kaçak olarak kullandığı elektrik parası iken buna itirazın olmuyor da gelip Titana para veren insanları mı eleştiriyorsunuz ? Adı üstünde prestij kartı diye üretilen bir kartın zaten fiyatının düşük olmasını bekleme hayali bir kenara dursun,zaten tek amacı oyun oynamak bile değil.Ben nvidia nın yüksek fiyatını tabii ki de takdir etmiyorum,fakat gelen her ürünün fiyatı bizim ülkeye girince katmerleniyor.
Amd,Nvidia,Intel bunlar hiçbirimizin hayrına çalışan firmalar değiller,aslında her halükarda son kullanıcı parasını kaptırıyor olay bu,ne Amd Nvidia dan iyi ne de Nvidia Amd den,fiyatı uygun olan kart hangisi ise onu alın kullanın,eğer oynadığınız oyunlarda performans alıyorsanız,dünyada sizden mutlu başkası olmaz zaten,çünkü yaptığınız değişikliğin karşılığını almışsınız.Peki bundan sonra kartları yarıştırmak neden ? Tek gpu lu kartların ,çoklu kart kurulumlarına göre daha avantajlı olduğunu şu forumun dört bir yanına yazıldı.O nedenle gtx 680 veya hd 7970 üst segmentlerde çok tercih ediliyor.
Edit: Çoklu gpu ve tek gpu arasındaki farklılıklar burada daha net görüntülenebilir.Fleshstorm daha önceki konuya eklemişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 3 Nisan 2013; 1:34:24 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit
quote:
quote:
670 2GB SLI da oyle
3D çizimde nesnelerin birbirlerine göre koordinatları gerekiyor ve bu da tüm nesnelerin aynı bellekte olmasını gerektiriyor, 2 gpu var demekki aynı bilgiler 2 adet vramde olmalıdır ki bir gpu taa uzaktaki öbür vrame ulaşmak zorunda kalmadan hızlıca kendine düşen işi yapsın. "array broadcast" adlı işlem sadece gpu ve ona ait vram için vardır ve bir bilginin tüm çekirdeklere hızlıca kopyalanmasını sağlar. Bu özellik aynı hızla komşu kartlara da genişletilebilseydi o zaman çok iyi olurdu.
Tek bir islem parcacigini iki karta dagitmaya gerek yok her kart ayri parcaciklari hesaplasin boylece ayni veri ayri belleklere yazilmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X