Şimdi Ara

Titan hakkinda yorumum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
3.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.

Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.

Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.

Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.

Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.

Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.

670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.

Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.

Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.

Titan hakkinda yorumum.

Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.

$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
    $500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38

arada 2 FPS fark var.

Titanin verdigi FPS kac? 56

Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
    680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.

Far Cry 3 testlerine bakalim

Titan hakkinda yorumum.

$ 400 dolarlik 670 30
    $ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken

Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.

Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?

Tabi ki de degil.

Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.

7950 ve 7970 ile
    670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.

Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.

20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.

Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

• Ne kadar yerinde bir açıklama olmuş teşekkürler, cf/sli ile test edip titan dandik denmesi yada yerle bir edildi denmesi, zaten mantıklı değil, sayılı adetle üretilen özel bir kart olduğunu düşünmeden direkt performans olarak yorumlayan bir sürü insan var. Titan performansına nasıl ulaşılır diye açılmıyo konular, titan nasıl ezilir mantığı ters yani, inceleme yapanlar bunu ayırt ederse daha doğru olur diye düşünüyorum bende.
  • Gayet sağlıklı bir açıklama olmuş. Elinize sağlık ama genel manada bilinen şeyler fakat bu fiyatının bu kadar astronomik olmasını yinede gerektirmiyordu diye düşünüyorum. Gidip 600$ olsun demiyorum ama 1000$ hatta ve hatta 690 dan pahalı olması dediğiniz gibi sadece belli kesme hitap ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ripskill

Gayet sağlıklı bir açıklama olmuş. Elinize sağlık ama genel manada bilinen şeyler fakat bu fiyatının bu kadar astronomik olmasını yinede gerektirmiyordu diye düşünüyorum. Gidip 600$ olsun demiyorum ama 1000$ hatta ve hatta 690 dan pahalı olması dediğiniz gibi sadece belli kesme hitap ediyor.

Aslinda 690 ile ayni fiyat. En azindan Amerikada oyle ve Nvidia nin da fiyatlandirmasi bu.

Turkiye mi diyelim yoksa Vatan mi diyelim, adamlar karti daha pahali yaptilar.

1-2 aya 690 seviyesine duser diye tahmin ediyorum. Ayni 680 in TR ye gelisi gibi.
  • açıklamlarınız için teşekkürler..ben bir çok oem parçalarını y.dışındanyken y.dışından aldım..amazon,ebay ve newegg üzerinden..keza sli evga gtx690 alacaktım fakat msi lightin ve twinforzIII hayranlığımndan dolayı t3 4gb aldım yeni lightingler istenilen performansı sunamadığı için pekde eski şanına yakışmayan lighting 680 olduğundan dolayı almadım..sli evgalarıda almamakla iyi yapmışım..şimdi t3'ü verip ares II almalımıyım yada sli muhabbetinde sli ares II veya sli 690?
  • bu arada sizin sahip olduğunu yamakası monitörde çok başarılı bir ekran..6ms tepkime süresinden öte çok kaliteli bir flat panel'e sahip muazzam monitörlerden birisi bu yaz y.dışına çıktığımda artık bu bahsettiğim sli muhabbetleriyle birlikte bu monitörüde almayı düşünüyorum baya bir araştırmıştım ve çok güzel olumlu detaylı yorumlaını okumuştum oyun performansı nasıl acaba?
  • Gestapo hocam Ares II yi sadece yorumlardan okudum ve cok guzel bir kart. Fakat yanilmiyorsam Ares II icin Asusun kendisi driver cikartiyor diye bir soylenti vardi. Ne kadar dogru, ne kadar yalan bilemiycem. Bunu bi arastirmak lazim. Su an tek kart olarak dusunursek Ares II uzerine kart yok. Cift cekirdek ve CF in olabilecegi her turlu sorunu yasiyabilir ama kart ne kadar pahali olsa da su an tek kart olarak 690 dan daha basarili diye dusunuyorum. En azindan test sonuclarina gore. Tam koleksyonluk ve harika sogutmasi olan bir kart. Yazilimi arastirin ama.

Yamakasi yi tavsiye ederim. Ben gerci sattim forumdan bir arkadasimiza, bu aralar 3D oynuyorum oyunlari ve Asus 120hz monitor aldim. 3D disinda her sekilde Yamakasi 5 basar bu monitore. Mutlaka alin derim. Fakat tercihiniz Crossover da olabilir. Yamakasi den daha fazla tutuluyor. ve tek nedeni monitorun ayagi, yoksa goruntu kalitesi ayni. ABD ye gider iseniz Overlord var. Ayni bu tarz ama 100 hz e OC edilmis paneller bulunabiliyor. Oyun performansida harikadir Yamakasi ve benzerlerinin. Tavsiye ederim her turlu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: A35A

quote:

Orijinalden alıntı: Ripskill

Gayet sağlıklı bir açıklama olmuş. Elinize sağlık ama genel manada bilinen şeyler fakat bu fiyatının bu kadar astronomik olmasını yinede gerektirmiyordu diye düşünüyorum. Gidip 600$ olsun demiyorum ama 1000$ hatta ve hatta 690 dan pahalı olması dediğiniz gibi sadece belli kesme hitap ediyor.

Aslinda 690 ile ayni fiyat. En azindan Amerikada oyle ve Nvidia nin da fiyatlandirmasi bu.

Turkiye mi diyelim yoksa Vatan mi diyelim, adamlar karti daha pahali yaptilar.

1-2 aya 690 seviyesine duser diye tahmin ediyorum. Ayni 680 in TR ye gelisi gibi.

Evet 1900 den gelmişti sanırım tek kelimeyle saçmalıktı. O zaman 690 dan pahalı değil de aynı fiyat diye düzeltelim ki ikisi de 1000$ zaten.

• evet hem soğutmasıyla hemde teknik görsel başarı değerleriyle şuanda tek lider olarak gözüküyor fakat bahsettiğiniz yazılımsal sorunu ilk defa duyuyorum belkide fazla amd seçimleri yapmayışımdan dolayı olduğu için amd ile bilgiler pek toplamıyorum..keza ares II aldığımızda 3d muhabbetini nasıl yapacağız? 3d'de nvidia bir çok şeyi destekliyor veya en yükse fps'leri en güzel değerleri..bu konuda bir sıkıntı çekermiyz neticede atı radeon tabanlı bir ekran kartı yorumlarınza göre alacağım..ya çift evga gtx680 yada çift ares II ile sli yapmayı düşünüyorum..aslında t3 4gb almadan önce aldım alıyordum hatta signature cooper modeli olan su soğutmalıya takmıştım ama normal kep daha pratik ve daha kullanışı olduğundan normal versiyonunu alacaktım iyikide almamışım sonra 2-3 ay gibi bir süresi titanları çıkardılar hoş sizde titanlar için tek gpu vs vs vs gibi aslında gereksiz bir performans arayışı olanların bir kart seçenği gibi duruyor 660ti biraz zorlayacaksa yemişim titanı :)

overlord monitörleride inceliyorum önerebileceğiniz ekran modeli varmıdır acaba?

• bu arada overlord yerine YAMAKASI Catleap Q270 buldum 100-130hz gayet ekran yenileme frkans hızı makbul bu aralar zaten monitör arayışı içersindeyim..ya bunu alacağım yada overlord..fakat Q270 çok cazip geldi performans olarak...
  • asla tek bir karta o kadar para vermem.
    heleki benim gözümde tam performans veremiyor ise.
    forumda titan hakkında yazılan çizilen her yazıyyı okudum.
    şunuda savunuyorum. aklı olan adam o karta o parayı verıp satın alıp kullanmamalıdır.
    siz nasıl böyle bir hataya düştünüz anlamda veremiyorum. yazdığınız bütün fikirleri titan haricinde cok beniyorum ve okuyorum bilgileniyorum.
    fakat titan tam bir fail.
    ben ancak suna para verim buda benim fikrim. cf hd 7950.
  • fakat nedense amd'e pek sıcak bakamıyorum lakin amd ekran kartlarıda kullandım nvidia'da ama nividia her zaman bana göre 1 adım daha başarılı oldu keza mars III'lerde çıkaracaklar..mars II'nin çıkış tarihinde los angles da idim bizzat inceledim baktım fakat psu dan çektiği enerji çalışırken çıkardığı ses ve anakartın 3 slotunu kapatması işin açıkcası beni soğuttu fakat ares ıı'de bi yerde pek sıcak bakmıyorum (belkide amd olduğu için) beklemekte fayda var..bu arada overlord yada yamakasi tercihlerinizi bekliyorum A35A..bir yamakası modeli belirtmiştim hakkında ki yorumlarınız nelerdir?
  • flood gibi oldu ama ksr bakmayın artık :) son fatalty'i yapmak istiyorum.. 1. 1.2tb ocz velodrive ssd 2.ekran kartı.. fakat ekran kartını herhalde ares III'den yapacağım..nova 1500 evga veya seasonic 1000w platinum psu ile 2. bir psu desteiğine ihtiyacım oalcak gibi gözüküyor..corsair'de 1200w platnium psu far fakat psu denince seasonic üzerine tanımam..belki platinum serilerinde seasonic 1250w yada 1500w çıkarır mars III çıkarana kadar yoksa evga nova 1500w ile 2.psu desteğini hazırlayacağım..ekran konusunda'da tercihlerinizi bekliyorum..
  • Tek kart olarak titan kullanacaksaniz titan size gore de degil,titan en az 2 way sli yapacaklar icin uygun bir kart.Ayni fiyata 690 ile daha yuksek fps alacakiken neden titan aldim sorusunu kendinize sormaniz lazim.Lakin ileride sli a gidecegim diyorsaniz eyvallah.Turkiyede titan gerektirecek kullanici sayisi bir elin parmaklarini gecmez cunku performansi nedeniyle fiyata yansiyan durum 4 way sli yapacak arkadasa 10.000 tl'ye patliyor Turkiye'de de bu rakami bilgisayara yatirabilecek kisi sayisi yok denecek kadar az.Tek titan alip bana yeter diyen kisi yanlis yaptiginin kendisi de farkindadir,gercekten fps/surround/3d hayraniysan 2 way sli yani 5.000 tl yi gozden cikarmalisiniz,cidden bu mantikla dusunen kisiye saygi duyarim ama tek titan da kalan kisi gozumde bilincsiz bir kisidir.
    Ayrica 690 in bellek boyutundan surekli nara vurmussunuz ama cekirdek basina dusen 2 gb kagit uzerinde 2gb olarak kaliyor islem gucu bakiminda 2*2 bellek aktif olarak kullanilacagindan toplamda 4 gb islem potansiyeli acisindan kullaniliyor diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 1 Nisan 2013; 4:52:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• y.dışı satış fiyatıyla tl bazında 3000-3500tl civarına 2x evga gtx690 alabiliyorum..titan hakkında yorumlarıda okudum gayette mantıklı geldi ve doğru..seçimi ares II'den de yana yapmayacağım fakat mars III de aklımı çeliyor zamanla bakacağız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Ayrica 690 in bellek boyutundan surekli nara vurmussunuz ama cekirdek basina dusen 2 gb kagit uzerinde 2gb olarak kaliyor islem gucu bakiminda 2*2 bellek aktif olarak kullanilacagindan toplamda 4 gb islem potansiyeli acisindan kullaniliyor diyebiliriz.

Etkin miktar her türlü 2 GB. Bütün CF-SLI ve çift GPU kartlarda, tek GPU'ya düşen miktar geçerlidir.
  • ebay'da mars II satışıda mevcut 2.000$ fiyatı var yani bizim tl bazında hemen vatanda'ki ares II fiyatından 300-400 lira ucuz..
  • A35A,yamakasinin Catleap Q270- B Extreme OC 120H modelini inceledim keza Z270SEi,Q271 modeli var..2 modelede oc ile 120hz yapılamıyor 271'in +'ları speaker olması ve tuş takımlarını daha şık olması..3 modelinde ekran boyutları aynı 27inch..sadece extreme modeli 2560x1140 pixelde 120hz alınabiliyor..crossover 3020MDP baktım 271 ile aynı şıklığa sahip ve crossoverda'da speker mevcut tuş takımlarıda aynı özellikte 271 ile ve crossover 30inch ekrana sahip ve 2560x1600 pixel kontrast olarak 370cd/m2..yazdığım yamakasiler 380cd/m2..ve crossover'da 50/60hz..birde LG 27EA83 mecut 5ms tepkime süresi fakat oda 60hz..bu bağlamda yamakası extreme 120hz modelini listeye alıyorum..
  • neden tek çekirdek diye diretiliyor arm tabanlı işlemcilerde bile 4x gpulu maliler varken tek çekirdek olmasının kime ne faydası var. 2-4-8 çekirdekli cpular günümüzde oldukça başarılı. tek çekirdek diye diretmenin mantığı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A35A

Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.

Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.

Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.

Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.

Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.

Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.

670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.

Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.

Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.

Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.

$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
    $500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38

arada 2 FPS fark var.

Titanin verdigi FPS kac? 56

Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
    680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.

Far Cry 3 testlerine bakalim

$ 400 dolarlik 670 30
    $ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken

Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.

Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?

Tabi ki de degil.

Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.

7950 ve 7970 ile
    670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.

Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.

20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.

Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

tamamen titanın fiyatını hakettiğini ve mükemmel ötesi bi kart olduğunu insanların beynine kazımak için yazılmış bi yazı yada beyin yıkama stratejisi.

tebrikler

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.