Şimdi Ara

Titan hakkinda yorumum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
1
Favori
3.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Titan bende de var... Ucuza alınacak 2 kart ile aynı hatta daha iyi performansın yakalanacağı doğrudur ancak ben bir kere SLI kullandıktan bir daha o işe girmek istemedim açıkçası. Kimi oyunda stuttering yapar, kimisinde SLI desteği olmaz tek GPU çalışır vs. öyle mal gibi bakarsınız sonra ekrana (bizzat baktım biliyorum ) kafayı sıyırtır bu gibi durumlar.

Fiyatını haketmesi veya haketmemesi ayrı bir durum, biraz da zevk meselesi. Tek GPU'lu en iyi performansı istiyorum diye bir derdiniz var ise alacaksınız, kaçarı yok... Nitekim ben bu sebepten aldım.

Ayrıca, Titan kullanacaksanız da GPU'yu 1100mhz yaparak kullanın, bunu bilir bunu söylerim... Performans baya farkediyor shader biriminin devasa miktarda olmasından dolayı. %10-15 civarında artıyor perf. Bence bu kartın çıkması gereken hız en başında buymuş zaten, fazla da ısınmıyor.

• tek gpu'da en iyi performans'ı istesek ne değişecek ki? çokmu fark var çift gpu ile?
  • Ne olduğunu yazdık işte, gereksiz yere zorlayıp durma.
  • quote:

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

690 ı aldığım günden beri hiçbir oyunda böyle bi problem yaşamadım abartıldığı gibi değil öyle birşey olsa bile adamlar driver'ı çakıyor anında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Titan bende de var... Ucuza alınacak 2 kart ile aynı hatta daha iyi performansın yakalanacağı doğrudur ancak ben bir kere SLI kullandıktan bir daha o işe girmek istemedim açıkçası. Kimi oyunda stuttering yapar, kimisinde SLI desteği olmaz tek GPU çalışır vs. öyle mal gibi bakarsınız sonra ekrana (bizzat baktım biliyorum ) kafayı sıyırtır bu gibi durumlar.

Fiyatını haketmesi veya haketmemesi ayrı bir durum, biraz da zevk meselesi. Tek GPU'lu en iyi performansı istiyorum diye bir derdiniz var ise alacaksınız, kaçarı yok... Nitekim ben bu sebepten aldım.

Ayrıca, Titan kullanacaksanız da GPU'yu 1100mhz yaparak kullanın, bunu bilir bunu söylerim... Performans baya farkediyor shader biriminin devasa miktarda olmasından dolayı. %10-15 civarında artıyor perf. Bence bu kartın çıkması gereken hız en başında buymuş zaten, fazla da ısınmıyor.

hayırlı olsun müdür sende mi?????

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

asla tek bir karta o kadar para vermem.
    heleki benim gözümde tam performans veremiyor ise.
    forumda titan hakkında yazılan çizilen her yazıyyı okudum.
    şunuda savunuyorum. aklı olan adam o karta o parayı verıp satın alıp kullanmamalıdır.
    siz nasıl böyle bir hataya düştünüz anlamda veremiyorum. yazdığınız bütün fikirleri titan haricinde cok beniyorum ve okuyorum bilgileniyorum.
    fakat titan tam bir fail.
    ben ancak suna para verim buda benim fikrim. cf hd 7950.

Titan alanlar akilsiz mi yani?

Kusura bakmayin da sizi kimsenin butcesi ilgilendirmez.

Fiyatini garip bir sekilde istediginiz kadar yorumlayabilirsiniz, ama Titan performansi veren tek cekirdekli baska bir kart gosterebilirmisiniz? Titan tam bir fail demek komiklik kusura bakmayin. Size gore o zaman 680 alanlarda akilsiz 670 yerine. Sonucta 2-3 fps farkediyor.

HD 7950 tabi sizin fikriniz kullanirsiniz da titan alanlar akilsiz gibi laflar komik oluyor. Herkes sizin butce anlayisiniza gore dusunmek zorunda degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

Orijinalden alıntı: A35A

Arkadaslar bir Titan sahibi olarak Titan konseptini forumda aciklamak istiyorum ki, Titan almak istiyen, dusunen, veya dusunmeyen herkes tam olarak aydinlansin.

Bunun tartismasi forumda cok oldu ve oncelikle sunu soyliyerek baslamak istiyorum yaziya. Titan'in konsepti ve hitap ettigi kesim cok farkli. Titan in cikis amaci tamamiyle tek cekirdek uzerinde en hizli performansi yakalayabilmek. Ve cikis kitlesi ozellikle multi monitor kullananlar veya yuksek cozunurluklu oyuncular icin. 6GB vram zaten 1080p dusunulerek cikartirilmis bir durum degil. Yapilan tum testlerde zaten Titan'in rakibi su an hep SLI veya CF kartlar. Tek cekirdekli kartlarda gerek 7970 olsun gerek 680 olsun titan'in fark attigi bir gercek.

Sirf bu forumda degil, dunya uzerinde ki bir cok insan asla Titan almaz. Nedeni cok belli. AMD cephesine gitmeye gerek yok, Nvidia cephesinde bile cuzzi bir miktara alinacak 660 ti SLI sistemi Titandan cok az daha performansli bir sistem. Sonucta her nesilde en iyi fiyat performans urunu genelde orta sinif kartlar olur.

Fakat Titan'in hitap ettigi kesim genelde fiyati dusunmez sadece performansi dusunur. Ben en iyi performansi tek cekirdek uzerinden nasil alirim mantalitesi ile olaya yaklasir. Sonucta SLI ve CF her ne kadar gelissede yinede sorun yaratabiliyor. Veya oyunlar ilk ciktiginda, duzgun SLI veya CF profili olmayabiliyor. Gerek bizim forumda ki bazi kisiler olsun gerek yurt disi forumlari olsun, SLI veya CF dan memnun olan da var, olsem de bir daha 2 ekran karti kullanmam diyenler de var. Iste Titan tamamiyle bu kategori icin cikartilmis bir kart.

Gelelim fiyatlandirilmaya. Aslinda isin derinine inersek Titan'in fiyatinin abarti olmadigini goruceksiniz.

Bu yazida yazacagim fiyatlandirmalar tamamen ABD piyasasina gore. TR piyasasida buna benzer zaten oyuzden takip edersiniz. Amacim Titanin fiyatina aciklik getirmek.

670 ciktiginda bir cok testte gorduk ki 400 dolarlik 670 ile 500 dolarlik 680 arasinda gercekten cok az bir fark var. 1080p cozunurlukte genelde bu fark 4-5 fps civari. Stok kartlardan bahsediyorum.

Fiyat performans olarak dusunursek hangisi mantikli? tabi ki 670 mantikli gelir. Peki o zaman insanlar neden 680 aliyorlar? Nedeni fiyat/performansi degil sadece performansi dusundukleri icin.

Gelelim Titan ekran kartina. Battlefield 3 testleri asagida.

Yukarida ki grafik 670, 680 ve Titanin guzel bir karsilastirilmasi. Cozunurluk zaten Titanin asil hitap ettigi kesime gore yapilmis. Ben mesela 1080p 120hz de kullaniyorum Titan'i ama dedigim gibi Titanin asil hitap ettigi kesim bir ust cozunurluk.

$400 dolarlik 670 nin vredigi FPS 36
    $500 dolarlik 680 nin verdigi FPS 38

arada 2 FPS fark var.

Titanin verdigi FPS kac? 56

Yani 670 ile 680 arasinda 2 FPS farka insanlar $100 dolar fazladan verirken,
    680 ve Titan arasinda ki 18 fps lik farka $500 dolar vermeleri sacma mi? Asla degil. Titanin 6GB oldugunu, ve 500 dolarlik 680lerin 2 GB oldugunu da unutmayalim.

Far Cry 3 testlerine bakalim

$ 400 dolarlik 670 30
    $ 500 dolarlik 680 ise 35 FPS verir ken

Titan 53 fps veriyor. Yani 680 den 18 FPS daha fazla.

Simdi bu oyun, BF3 kadar olmasada, 670 ve 680 arasinda ki 5 fps fark icin 100 dolar veren bir kisin. 680 ile Titan arasinda ki 18 fps fark icin 500 dolar verirse mi sacma?

Tabi ki de degil.

Dedigim gibi fiyat performans olarak dusunursek hic bir zaman ust seviye kartlar alinmamali. Ne 7970, ne de 680.

7950 ve 7970 ile
    670 ve 680 arasinda ki farklar ne kadar ortalama? 10-15% diyelim en fazla. Kimi oyunda 10% olur kimi oyunda en fazla %20 ama aralarinda ki fiyat farklari bu yuzdelerden daha fazla.

Nedeni her zaman tek cekirdekte ki performans artisi ve fiyat artisi dogru orantili degildir. Titani gectim. 650-650TI-660-660ti-670-680 arasinda da dogru orantili degildir.

20% fazla performans aliyorsan bir onceki karttan, sonucta fiyatta ki degisiklik 20% den fazladir.

Sonuc olarak, Titan'in hitap ettigi kesim cok farkli bir kesim. Ozellikle yurt disinda 2-3 Titan aliyor bircok bilgisayar meraklisi. Newegg.com da su an Titan yok stoklarda. Titan SLI veya Titan 3Way SLI in verdigi performansi su an dunyada ayni cekirdek sayisinda baska bir ekran karti veremez. Insanalrda bunun bilincinde. Yani f/p urunu asla aramiyorlar. Sadece performans urunu ariyorlar.

Titan i 690 ile de karsilastirilmak yersiz. Titan 690 in biraz asagisinda kaliyor dogru ama Titan tek cekirdek, 690 cift cekirdek. Simdi bir oyunun SLI profili sorunlu olsun veya henuz cikmamiz olsun. 690 in o zaman performans ne seviyelerde olacak? 2. cekirdegi kullanamadigi icin 670 seviyesinde olacak ta ki profil duzelene veya gelene kadar.

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

tamamen titanın fiyatını hakettiğini ve mükemmel ötesi bi kart olduğunu insanların beynine kazımak için yazılmış bi yazı yada beyin yıkama stratejisi.

tebrikler

Yazinin anlamini anlamayip provokasyon yaptiginiz icin bende sizi tebrike diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Tek kart olarak titan kullanacaksaniz titan size gore de degil,titan en az 2 way sli yapacaklar icin uygun bir kart.Ayni fiyata 690 ile daha yuksek fps alacakiken neden titan aldim sorusunu kendinize sormaniz lazim.Lakin ileride sli a gidecegim diyorsaniz eyvallah.Turkiyede titan gerektirecek kullanici sayisi bir elin parmaklarini gecmez cunku performansi nedeniyle fiyata yansiyan durum 4 way sli yapacak arkadasa 10.000 tl'ye patliyor Turkiye'de de bu rakami bilgisayara yatirabilecek kisi sayisi yok denecek kadar az.Tek titan alip bana yeter diyen kisi yanlis yaptiginin kendisi de farkindadir,gercekten fps/surround/3d hayraniysan 2 way sli yani 5.000 tl yi gozden cikarmalisiniz,cidden bu mantikla dusunen kisiye saygi duyarim ama tek titan da kalan kisi gozumde bilincsiz bir kisidir.
    Ayrica 690 in bellek boyutundan surekli nara vurmussunuz ama cekirdek basina dusen 2 gb kagit uzerinde 2gb olarak kaliyor islem gucu bakiminda 2*2 bellek aktif olarak kullanilacagindan toplamda 4 gb islem potansiyeli acisindan kullaniliyor diyebiliriz.

Titan i zaten fikrmim SLI yapmak. Titan SLI bir sistem gercekten 2-3 yil rahat gider. Ozellikle tek monitorde. Gerek 1080p olsun gerek 1600p olsun.

Tahminim Titanin Vatan 25% indirimleri ile yakin bir zamanda 2000 TL ye dusecegidir. Bakalim beklemedeyiz. BI gazla 690dan pahali geldi.

Bu arada Nvidia bu karti Turkiye piyasasi icin cikartmiyo. Hedef kitle biz degiliz. O yuzden Turkiye fiyatlandirmasina takilmamak lazim. Dediginiz gibi Turkiyede cok az kisi Titan alicaktir. Turkiye genelde fiyat/performans ulkesi ekran kartinda.

Tek titan aldim ve bana gayet yetiyo su an. Her hangi bir sorununu goremedim. 3Dvision da her oyunda rahat 60 fps aliyorum. Metro 2033 gibi oyunlarda dahil buna.

Ben bilincsiz kisi degilim hic merak etmeyin. Fazlasiyla arastirmami yapiyorum. Butceyi cok onemsemedigim icin aldim 1. Titani ve gayet keyifli kullaniyorum. Gerek 3D olsun gerek 120hz olsun.

690 bu arda 2 GB bellek. cekirdek basina 2 GB ve cift cekirdekli sistemlerde bellek birbirinin ustune eklenmez. Sonucta her zaman 2 GB olacak o sistem. 4 degil. Bir oyun 2GB i gectiginde Vram duvarina takilacak.

Tekrar soyluyorum, Titan performans dusunen kisiler icin bir kart. Ozellikle SLI yapilacaginda, (forumdan bir arkadasimiz da var yanilmiyorsam) gercekten 2-3 yil cok rahat goturecek bir kart.

Titan fail diyen herkes fiyati yuzunden dusunuyor. Ama bazi kisiler fiyati onemsemiyor ve bunu kavriyamiyor insanlarimiz veya kavramak istemiyor. Turkiye yi gectim. Titan cerez gibi satiliyor o fiyata ragmen yurt disi ulkelernde. Ozellikle Amerikada.

Titan dan daha iyi tek cekirdekli bir ekran karti olana kadar en iyisi bu.

Turkiye dedigim gibi fiyat performans ulkesi. Genelde insanlarimi Nvidia da en fazla 670, AMD de en fazla 7950 tercih ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ashez

quote:

690 ı aldığım günden beri hiçbir oyunda böyle bi problem yaşamadım abartıldığı gibi değil öyle birşey olsa bile adamlar driver'ı çakıyor anında.

Her zaman aninda cikmiyor azizim. Ama dedigim gibi ciksa bile kimi insanlarin sistemlerinde sorun yaratabiliyor.

Forumlari gercekten cok okuyorum, kimisi 690 olsun veya 670 veya 680 SLI sistem olsun cok cok memnun ayni sizin gibi, kimisi de asla iki cekirdekli bir sistem bir daha yapmam diyor. O an kotu driverlar denk gelebiliyor mesela. Bu SLI sorunlari herkesde olan bir sey degil. Yazilim dunyasinin kaderi iste.

Nasil bir driver yuklenir, kimisi of super der, kimisi gordugum en kotu driver bu der, SLI ve CF da bunun gibi. Sisteme gore gercekten cok degisiklik gosterebiliyor.

Zaten her 690 kullanicisi SLI sorunu yasasa, o kartlar asla satmazdi.

Bende 590 kullanmistim mesela ve o karti cok seviyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gestapo SS

bu arada overlord yerine YAMAKASI Catleap Q270 buldum 100-130hz gayet ekran yenileme frkans hızı makbul bu aralar zaten monitör arayışı içersindeyim..ya bunu alacağım yada overlord..fakat Q270 çok cazip geldi performans olarak...

Eger Yamakasi 100 hz bulduysaniz. Bunlarin PCB leri 2B modelleridir. Onu alin derim. Keyfinize bakin.

Dedigim gibi goruntu kalitesi gercekten cok ust duzey monitor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Titan bende de var... Ucuza alınacak 2 kart ile aynı hatta daha iyi performansın yakalanacağı doğrudur ancak ben bir kere SLI kullandıktan bir daha o işe girmek istemedim açıkçası. Kimi oyunda stuttering yapar, kimisinde SLI desteği olmaz tek GPU çalışır vs. öyle mal gibi bakarsınız sonra ekrana (bizzat baktım biliyorum ) kafayı sıyırtır bu gibi durumlar.

Aynen. Anlatmak istedigim bu.

Su an tek cekirdek bu hizlara erisen baska kart var mi? Yok.

E o zaman Titan nasil fail oluyor merak ettim.

Mercedes E 200 dusunun birde Mercedes E 250. Ikiside tamamen ayni aksesuar ve ozellik ama birinin motoru 30-40 km daha hizli gidiyor diye 15.000 euro fazla para veren adam bilincsiz adam mi? Hayir tabi ki.

Bu arada OC olarak su an 1078deyim. Voltaj oynamadim hic. Aksama 1100e cikartirim herhalde. Performans ciddi dediginiz gibi artiyor. Zaten guru3d de Titan OC incelemesi yapmislar. baya farkettiriyor kart.

• TITAN merak uyandıran ve cezbeden bir kart. Sınırlı sayıda üretilmesi ve tek GPU da lider olması sebebiyle çok daha fazla dikkat çekmekte.

Maddi olarak sıkıntısı olmayan herkes alabilir almak ister bence. Alanlar enayi/keriz gibi bir şey söylenemez. O vakit Ağaoğlu da mı keriz, 50 bin liraya da araba alabilir ama adam 300 bin dolara/euroya araba alabiliyor hatta daha fazlasına.

Hem maddiyatı iyi olan, hem de bu işe karşı yani PC Donanımına ilgisi/hobisi olanlar alıyorlar. Veya tamamen iş amaçlı alanlar da vardır muhakkak.

Her ürünün bir alıcı kitlesi mutlaka vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Nisan 2013; 12:04:39 >
  • quote:

Bir sisteme en fazla kac 690 koyulur? 2 adet. Vram kac? toplam 2GB Vram olru yine sonucta.
    Titan'in vram kac? 6GB.

Titan ile mi surround yapmak mantikli, 690 ile mi?

Yani kisacasi, Titan bir cok kisiye gore degil. Ben aldim, belki bana gorede degil, sonucta 120hz 1080de oynuyorum ve 690 dan daha fazla FPS alirim ayni fiyata, fakat tek cekirdek olmasi ve butun bu diger ekran kartlarinin 1 yila yakin bir zamandir piyasada olup sayisiz guncelleme almasi, ayrica Titanin daha yeni cikip mutlaka guncellemeler ile daha iyi yerlere gelecek olmasi, isin tuzu.

Dostum öncelikle bir kez daha kartın hayırlı olmasını dilerim

Anlattıkların mantık çerçevesinde gayet düzgün olmuş. Olay! çıkan kartın hitap ettiği kesime göre anlam/mantık kazanıyor. Ancak insanlar artık nVidanın bu pazarlama stratejisnden YILDI! O sebepten bu karta ve fiyatına bu kadar tepkililer bende dahil.

1.si GTX 570 SLI kartlarımın vram mitarı 1,25GB değilde 2GB olsaydı GTX 680 nin yüzüne bakmazdım
    2.si GTX 680 gibi bir kartı yine gıdım gıdım vram miktarıyla piyasaya sürüyorsun 2GB la sonra sonra 4GB lık model çıkarır oldular.
    3.sü Titan gibi GTX 680 %30 sada güçlü bir kart çıkarıyor vede diğer serilere koymakta cimrilik ettiğin vram miktarını bol kepçeden 6GB koyuyorsun.
    Diğer seriler de vram miktarı ne kadar saçma oranda düşük tuttuysa, bu karta koyduğu 6 GB ta o derecede saçma 6GB vram miktarını kaç kişi hangi surround da monitörlü sistemde tamamını kullanabilir?
    4.sü Oyunlarda SLI profili sorunu artık zihinlerde kaldığı gibi öyle uzun bekleme süresine gerek kalmadan çözülüyor. nvidia sırf o oyun için bile özel sürücüsünü yayınlamakta. Bunlar geçmişte kaldı artık. Hatta nette biraz araştırırsanız nvidia yı bile beklemeden o oyuna özgü SLI profilin nasıl aktif edileceği ile ilgili kaynaklara ulaşmanız mümkün oluyor. (tabi bu işleri bileni var bilmeyeni var o ayrı) İstisna durumlar olabilir elbette

Bu sorular senin yazdığın yazıya karşı bir duruş için yazmadım beni yanlış anlamazsın umarım. Bu da benim mantık çerçevemden bakışım açım.

Şu an GTX 690 ekran kartımı 2500k@5.0Ghz CPU ile kullanıyorum. Herkes darboğazdan bahsediyor. Asıl bu lafları etmek bir kere boş boğazlılık bence.. neyse..

Sırf 6GB vram miktarı için daha düşük GPU performansındaki Titan a geçmem mantıklı gelmedi bana açıkçası..

GTX 690 ın vram miktarı özelliklede surround yapılandırmada elbeteki sıkıntıdır yetersiz. Lakin dün yapabildiğim kadar ki teslerde yinede beni, yeni seri kartlar çıkana kadar idare edeceğini gördüm. İlk tespitlerim bu. BF3, Crysis 3, TR benden OK alan oyunlar oldu.

Ha ne yaptım da OK diye biliyorum. vram miktarını göz önünde bulunduraraktan BF3 te 4xAA açmıyorum mesela (1080p için GPU kullanımı yüksek olsun diye hep açardım) Crysis 3 ü çokyüksek değil yüksek seçtim sadece.. bunun gibi ince ayarlar yaptım.

1 tane daha 690 almak vram miktarından dolayı ölü yatırım olurdu. Alternatif olarak, Titan SLI yapmam gerekirdi o da mantıklı gelmedi. Neden? Titan SLI vram miktarı olarak işimi görürdü ama GPU olarak 690 dan daha güçsüz kalıyordu oyunlarda o sebepten. Birde maliyeti tabi!!

GTX 690 ı elimden çıkarıp 4 GB 680 SLI da işimi pek ala görebilir lakin bu saatten sonra yeni seriyi beklemek şimdilik bana daha mantıklı geliyor.

Dün Vatan kampanyasında rahat duramadım

1 adet Titan a vereceğim parayla bakın ne yaptım

Titan hakkinda yorumum.  Titan hakkinda yorumum.

3 adet ASUS 24" VG248QE= 2484TL
    1 adet ASUS GTX Titan= 2400TL

NOT: Lütfen görüş ve fikirleinizi benden eksik etmeyin. Akıl akıldan üstündür

@A35A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 1 Nisan 2013; 12:45:11 >

• Dediklerinde 100% haklisin. Sonucta bu piyasada tek tiplik yoktur olamazdirda. Bir cok degisik GPU cikmasi secenekleri gercekten fazlalastiriyor.

Kimi insan Titan alir. Kimisi 2 tane 690 alir. Kimisi 1 adet 7950 alir. kimisi 650 ti alir ama herkesden daha keyif alir oyunlardan. Bu is boyle. Herkesin yol haritasi farklidir. Ozellikle bilgisayar meraklilarinin gitmek istedikleri yollar hep bilincli planlanmis ve kendisine gore en dogru yoldur.

Sizin yolda gayet guzel ve keyifli bir yol.

Bende Surround sistemi cok istiyorum fakat
    1-) Cerceveler ozellikle Portrait te beni rahatsiz eder. Landscapede sorun olmaz gerci o kadar.

2-) Esim direk kafamda parcalar 3 monitoru gorunce.

Asil benim ocn.net te baslattigim bir konuda elemanin bir 5 tane monitoru eyefinity setup ile yanyana portrait olarak koymustu. Ve yaptigi sey 5 monitorunde cercevelerini cikartmiski monitorler yanyana geldiginde,cerceve hemen hemen yok gibi birseydi. Ben acikcasi bilgisayar piyasasinin kendiliginde surround monitorler ile ciakcagini dusunuyorum yavastan. Sizin oynadiginiz 3 monitor setup mesela direk 1 monitor halinde gelicek. Yakinda monitor sirketleri mutlaka bu yola basvuracaklar cunku surround gercekten keyifli bir durum.

Ikinci olarak gene yurt disi forumlarinda, surround u 3 adet projektor ile yapani gordum. Projektorleri oyle bir ayarliyorki elemanlar, 3 projektorde yanyana hic cizgisiz butun bir goruntu veriyor. Tabi boyle fantezi bir durum icin bos ve cok buyuk bir oda olmasi lazim. Salona boyle bir sistem kurayim desem, ertesi gun bosanma davasi acar hanim

Sistem harika. Keyfini cikartin.
    Benim bir onceki monitorum kore den ithal ettigim 1440p Yamakasiydi. Vergisi ile birlikte 750 TL ye denk geldi. Buyuk ihtimalle surround yapar isem bu monitorlerden 3 adet siparis verebilirim. 1440p surround aslinda tam Titan SLI bir sisteme gore. Bakalim. Su an icin bu bir proje. Olur olmaz, gorucez ileride.

Ben herhalde bir kac ay 120 hz ile ve 3Dvision ile oyniyacagim. Bir cok kisinin aksine ben 3D teknolojisini seviyorum. Bir cok sorunu olan oyun ise helix modlar sayesinde tamamen oynanabilir ve sorunsuz oluyor. Gercekten 3D nin keyfide farkli ama buda goreceli bir durum. Titan su an 3D vision da gerekten harika bir performans veriyor. Bir onceki ekran kartim 670 idi. Su an Titani 1087 mhz e OC ettim ve biraz daha edebilirim voltaj oynamadan. 670 SLI a cok yakin bir performans sergiledigini soyliyebilirim. Yeni gelicek driverlar ile daha da guzel olacaktir. Zaten OC edilen bir Titan 690 performansina yakin. guru3d testleride bunu gosteriyor. Titanin en buyuk avantaji, oc edilebilme potansyeli. Ozellikle sivi sogutma tutkunlari icin Titan muhtesem bir secenek. 1200 mhz i gecirtenler var sirf voltaj ile oynayip normal kendi fanini kullaninca Titanin. E dusunun birde bu aleti suya koysan, neler yapar merak ediyorum. Titan bloklari yeni yeni satista sivi sogutmalar icin. Takip ediyorum olacak durumlari.

Tek sorun Turkiyede ben Titani sivi sogutmaya koysam garantisi aninda biter galiba. Yurt disinda Evga gibi sirketler ise kartlari sivi sogutmaya koymayi birakin yasaklamayi, tam tersi tesvik ediyolar diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 1 Nisan 2013; 14:03:50 >

• @rezes
    hayırlı olsun dostum memnunmusun ,daha ince panel bulamadınmı

@A35A

hayırlı olsun arda tek gpu da en iyi kart bunun su götürmez bir gerçek olduğu belli ama ben halen pahalı buluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

@rezes
    hayırlı olsun dostum memnunmusun ,daha ince panel bulamadınmı

@A35A

hayırlı olsun arda tek gpu da en iyi kart bunun su götürmez bir gerçek olduğu belli ama ben halen pahalı buluyorum

e tabi fiyati pahali dedigin gibi. OZellikle Turkiye ye sacma bir giris yapti. 690 ile ayni olmasi gerekirdi ama duser yakin bir zamanda o fiyata.

Fakat soylede bir durum var.

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_titan_overclock_guide,10.html

Guru3D titan OC incelemesi. OC potansyeli gercekten cok guzel. Burada hafif voltaj ile oynamislar

Mesela Titanda Memory cok oldugu icin, memory yi OC etmeye gerek yok. Core clock OC edilmesi yeterli. Yani butun OC potansyelini core clock a kullanabiliriz.

Guru3D de OCi 1100-1170 arasinda stabil bulmuslar. Sivi sogutmasiz, stok fan ile.

Testler sonucu ise soyle

1600p de BF3

Titan 56 fps
    Titan OC 65 fps
    690 69 fps

Crysis 2 High Res 1600p

Titan 59 fps
    Titan OC 66 fps
    690 67 fps

Far Cry 3 1600p

Titan 53 fps
    Titan OC 59 fps
    690 60 fps

yani kisacasi hafif bir voltaj artisi ve OC ile 690 seviyesine ulasiliyor.

Bende gaza geldim cidden. Overclock.nette bi arkadas ile tanismistim. Adi DWOOD yanilmiyort isem. Corsair H100 veya H80nin grafik kartlari ile calismasini sagliyan bir aparati hazirliyip satiyordu. Titan icinde yapmissa bir adet Corsair h80 alip veya h100, bu aparat ile ayni Ares II gibi Titani sogutup, voltajin dibine verip daha cok performans alirmiyim diye dusunuyorum.

Titan OC icin dizayn edilmis bir kart. Guru3D OC incelemesini okumani tavsiye ederim. Keyifli bir yazi.

OC li bir Titan 690 GTXe nazaran 5% daha az performansli gibi bir durum var.

Benim su an 1078 mhz OC im var kartimda, ayrica fan en fazla 75%de (kendim oyle ayarladim) 75 dereceyi gecmiyor alet. Gecmedigi icinde hiz dususu yasamiyor. Cosmos II kasanin sogutmasi var gerci iyi, yanda fanlar filan mutlaka isiya yardim ediyodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iARDAs -- 1 Nisan 2013; 14:22:44 >

• BU arada

http://www.overclock.net/t/1363440/nvidia-geforce-gtx-titan-owners-club/6240#post_19648205

Sadece bir mesaj. Jotole nickli uyenin

Titan'in kime hitap ettigini daha guzel gosteren.

3 adet Dell u2711 monitor. (TR de tanesi 1700 TL civari)
    3 adet Titan

mesela bu adam icin alinacak en iyi ekran karti Titan.

Ve sunuda soyliyim bu adam tek degil. Boyle cok insan var. Az bir yuzde belki ama cok insan. Zaten Titanin cikis nedenide bu.
  • Sistemin güzelde , yahu çerçevesi nedir öyle ya, şunların çerçevesizi yokmu ya??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 1 Nisan 2013; 14:37:18 >
  • 900 küsür Liraya şöyle birşey var

Titan hakkinda yorumum.
  • quote:

BU arada

http://www.overclock.net/t/1363440/nvidia-geforce-gtx-titan-owners-club/6240#post_19648205

Sadece bir mesaj. Jotole nickli uyenin

Titan'in kime hitap ettigini daha guzel gosteren.

3 adet Dell u2711 monitor. (TR de tanesi 1700 TL civari)
    3 adet Titan

mesela bu adam icin alinacak en iyi ekran karti Titan.

Ve sunuda soyliyim bu adam tek degil. Boyle cok insan var. Az bir yuzde belki ama cok insan. Zaten Titanin cikis nedenide bu.

Bende 2711 + 3011 ile kullanıyorum genelde titanları alma amacım tesla k20x ile çok yakın olup fiyatının nerdeyse 5 te 1 olması oyunlarda getirisi de artı yönü.

Diğer artı yönleri

- 680'lere göre oldukça sessiz
    - Compute performansı 680lere göre inanılmaz
    - Compute architecture 2.5 desteği (recursion ve dynamic parallelism, ha olmasa olur ama programcıya inanılmaz bir kolaylık sağlıyor)
    - 1080p 3D, 1440p, 1600p yada üstü için çok güzel bir ürün (Crysis 3'de bazı sahnlerede 4GB üstü vram kullanımı oluyor 8xmsaa ile)

Eksi Yönleri
    - Fiyatı (680lere göre yoksa k20 serisine göre kıyaslarsak büyük bir artı)

Şimdi bu dediğim kişisel bir deneyim hafta sonu indirimden faydalanıp asus vg278h aldım monitörün 3dsi dışında hem görüntü kalitesi olsun, renk doygunluğu olsun, görüntü keskinliği olsun ips paneller yanında lafı olmaz o kadar kötü durdu (ölü pixel çıktığı içinde iade edip hediye kuponu aldım). İmkanınız varsa 1080 monitörlere özellikle tn panel olanlara çok para harcamayın az daha verip ips panel ve 1440p alın derim aralarında dağlar kadar fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 1 Nisan 2013; 14:53:52 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.