Şimdi Ara

Titan Quest (2007) / Immortal Throne [ANA KONU] #Anniversary Edition Çıktı! (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.148
Cevap
28
Favori
724.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kontendoo

quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Orjinalden alıntı: Sayku

Benim kararsız kaldığım bir nokta var, elimde 50% piercing vuran bir mızrak var, ondan daha iyi vuran ama 35% piercing olan bir mızrak buldum hangisini kullanmam daha iyi olur? Savaş sistemini iyi bilen biri var mı?

o piercing damagein ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama tahminim bow spear gibi uzaktan atılarak dmg veren silahlar için extra dmg sağlıyor. Ama kılıçların üzerindede var piercing %25 yazısı nasıl oluyor bilen biri anlatsın bari

Piercing damage , critical hitlerde işe yarar , boss ve kalkanlı yaratıklara karşı çok etkilidir. Yani ne kadar yüksek olursa o kadar iyi , vuruş gücünü yükseltir.

Bunlarda benden birkaç ekipman , hiç mor unite görmeyenler için koyayım. Normalde bunları kullanmıyorum , daha iyileri var çünkü.

Titan Quest (2007) / Immortal Throne [ANA KONU] #Anniversary Edition Çıktı!

Amazonian Spear Dehşet Bişiymiş Ya Bundan İyisini Düşünemiyorum Bile Malum Lvl 4 te Kaldık Crashlar Yüzünden :D
  • Cidden oyunda henüz mor bir item kullanmak nasip olmadı.

Epic zorluk seviyesi dışında çıkmıyor herhalde mor itemler.

Bu arada arkadaş sormuş, bir iteme sadece bir tür relic takıyorsun.O relicler de 1/5 ,1/3 gibi şeyler yazar.1/3 de mesela o iteme 3 tane o relicden takarsa, relic özelliğine ek olarak bir bonus veriyor.
  • beyler bir yola gittikten sonra 2. yi nasıl seçiyorsunuz bir türlü bulamadım ben?
    storm seçtim ve bir daha o pencere çıkmadı hiç karşıma. bu arada 2. yi seçtiğinizde biraz o skillden biraz bu skillden derken ortaya herşeyi yapabilen ama başarısız yapan bir karakter çıkmıyor mu? bir tarafa yoğunlaşmak daha mantıklı değil mi? yoksa o penceredeki tüm skilleri 12 yaptınız da öbürüne mi geçtiniz? :)
  • arkadaşlar delphinin termerus adlı side quest i var ama yapamadım. Termerusu bulamadım bi türlü bulan bir arkadaş yardım edebilirmi? veya nerede ise ss yollayabilirmisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kujeste

beyler bir yola gittikten sonra 2. yi nasıl seçiyorsunuz bir türlü bulamadım ben?
    storm seçtim ve bir daha o pencere çıkmadı hiç karşıma. bu arada 2. yi seçtiğinizde biraz o skillden biraz bu skillden derken ortaya herşeyi yapabilen ama başarısız yapan bir karakter çıkmıyor mu? bir tarafa yoğunlaşmak daha mantıklı değil mi? yoksa o penceredeki tüm skilleri 12 yaptınız da öbürüne mi geçtiniz? :)

Level 8 olduğunda ikinci skill seçmen için açılıyor pencere.
    Sen henüz 8. levele gelmedin sanırım.
    Belli bir yetenek üzerinde yoğunlaşmak mantıklı tabii ama genelde seçip kullanmadan ne işe yaradığını ya da ne kadar etkili olduğunu anlaman zor oluyor, seçtikten sonra da geri dönmek için çok geç oluyor.
    Bunu düşünmüş olacaklar ki, Delphi de alışveriş yaptığın npc lerden biri para karşılığı seçip pişman olduğun skill pointleri geri almana ve başka bir skill de kullanmana izin veriyor. Ama dikkat et her geri alışında fiyatı katlanarak artıyor. Bunu da olayın b.kunu çıkarmayalım diye yaptıkları muhakkak.
  • ben de düşünmüştüm 10. levelda oluyodur belki falan diye ,öyleymiş, sağol :)
    yeni başladım ben ve mage oynatmak istiyordum en baştan. earth ve storm arasında kararsız kalmıştım. ama muhtemelen tek skill ağacından gitmeyi, tek alanda ama iyi zarar veren büyü kullanıcısı olmayı düşünüyorum.ammaaaa :) ilerde hem lightning hem de ice a immune,resist karakterler çıkar mı? illa ki earth den birkaç büyü kullanmam gerekir mi bilemiyorum :) ya da nature ile druid vari bir destek sağlasam mı kendime? of level 2 den bu kadar düşündüysem :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: kujeste

ben de düşünmüştüm 10. levelda oluyodur belki falan diye ,öyleymiş, sağol :)
    yeni başladım ben ve mage oynatmak istiyordum en baştan. earth ve storm arasında kararsız kalmıştım. ama muhtemelen tek skill ağacından gitmeyi, tek alanda ama iyi zarar veren büyü kullanıcısı olmayı düşünüyorum.ammaaaa :) ilerde hem lightning hem de ice a immune,resist karakterler çıkar mı? illa ki earth den birkaç büyü kullanmam gerekir mi bilemiyorum :) ya da nature ile druid vari bir destek sağlasam mı kendime? of level 2 den bu kadar düşündüysem :))

Eğer iyi kombine edersen iki skill seçmek daha faydalı oluyor.
    Mesela Warfare + Defence gibi
    Ben şu anda, earth + defence aldım ve çok harika bir juggernaut karakter oldu. Vurduğumu deviriyorum ve kolay kolayda healim düşmüyor. Üstelik henüz level 10 um. Bir kaç skill daha alırsam çok daha iyi olacak ama tabii o zaman yaratıklarda daha güçlü olacak.
    Bu yüzden skill tercihini iyi yapmak lazım. Ama dediğim gibi delphi de seçeneklerini değiştirme şansın var, o yüzden çok da kasma şimdiden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

Özellikleri baya güzelmiş, şeklini şemalini gösterseydin keşke diğer kullandıklarınıda göster, korkma nazar değdirmeyiz

Bu mor itemler epic zorlukta çıkanlar değilmi? Bitirdinmi acaba epic olarak? Legendary mi geliyodu sonra ne? Oradaki itemler baya fantastik olacak galiba

Ben çıkan bütün maviş itemleri buraya koymayı düşünüyorum

Birde aynı diabloda olduğu gibi tüm resistler epic seviyesine gelince %40 azalıyor. Yani sıfır olan resistiniz -40 oluyorki burdan alacağınız darbe çok şiddetli olur tabiki, resist olayı oyunda çok karmaşık sadece cold, fire,lighting ve posion gibi temel resistlerin dışında piercing,stun bleeding gibi extra resistler var ve bunlara dikkat etmezseniz yaratığın biri sizi iki ok darbesiyle yere indirebilir. Birde vitalty gibi bişey var onu çözemedim nası bir resist veya dmg şeklidir?

Daha iyi anlaşılsın diye ss çekerek göstereyim dedim;

Sırasıyla: fire - cold - lighting - poison ve piercing resistanceları

Bleeding - Vitiality - Energy - Stun - Disruption resistleri

Şimdi bütün yenilik bu secondary resistancelarda zaten.

"Amazonian Spear" kullanırken karakterim böyle gözüküyor ,

Avarage damage 606 , Damage per second 706 olmasına rağmen Attack Speed düşük olduğu için bu unite hiç cazip değil , normalde kullandığım ekipmanlar ise , aşağıdaki envanter kutusundaki relic takılı tüm uniteler , normal eşyalarımı kullandığım zaman Avarage Damage 420 oluyor , Damage per second 680 civarında oluyor fakat Attack speed 750 civarında olduğu için adamları çok çabuk biçiyorum , birde warfare'ın skilleri sayesinde dual wield tekniklerim çok gelişti , birini öldürürken 4 , 5 yaratığında canının büyük bir bölümünü vurmasam bile giderebiliyorum , yani yukarıdaki mesajımdada söylediğim gibi hız herşeyin başı. Bu arada oyun boyunca sadece iki mor unite düşürdüm ve ikiside 2. zorluk seviyesinin sonlarına doğru düştü , yani ilk zorluk seviyesinde ya da ikinci zorluk seviyesinin başında mor unite beklemeyin bence.

Ayrıca Epicler gerçektende defans konusunda bir başbelası , neredeyse her kullandığınız epic eşyası sizin defansınıza ( - ) anlamda etki ediyor , yukarıdaki resimde göreceksiniz benim Resistance larım çok kötü , bu sayede çok ciddi bir defans zaafım var , bu ( - ) resistance lar benim defansım ne kadar iyi olursa olsun elimi kolumu bağlıyor ve bunun nedeni epic itemleri , normalde bir Lightning yediğim zaman bunun bana olan etkisi resistance sayesinde %78 daha fazla hissediliyor , eğer Lightning 0 oursa yediğim her Lightning hasarı %78 azalır.

Resimleri ise şöyle açıklayayım (yanılıyor olabilirim)

İlk resimdeki en soldaki pierce resistance , delme direnci ; Yani saldırı hasarıyla ilgili , uzaktan yapılan her türlü saldırıya pozitif yönde etki ediyor , ne kadar yüksek olursa o kadar iyi elbette.

İkinci resimdeki kan damlası ise , tahminime göre verilen Zehir , Ateş gibi saldırılara karşı saniyede kaybettiğiniz canının seviyesini belirler , bazen görürsünüz yaratığın silahındaki zehir size bulaştığı zaman canınınız yavaş yavaş azalır. İkinci ve üçüncü resistance lar ise Life ve Energy Leech , silahlarda yazar "şu kadar leech hasar verir" diye işte bu leech hasarlar bazen canla ilgili oluyor bazen ise enerjiyi azaltmakla ilgili. 4. resim ise Stun atakları ile ilgili. Stun atağını ise şöyle izah edeyim , bazı silahların rakibini dondurma ya da yavaşlatma özelliği vardır yani rakibe vurulduğu zaman rakip belli bir süre yavaşlar ya da donar , buna Stun saldırısı deniyor. Stun resistance bu özellikle ilgili. En sondaki resistance ise Skill kullanımlarıyla ilgili , yani skill etkisini arttırır ya da azaltır bu resistance.
  • bunlarda benden..
  • Birkaç anekdot daha ;

- Reliclerin etkisi normal olarak sürekli değişiyor , yani oyuna ilk başladığınızda düşürdüğünüz relic item inin zehir gücü mesela %4 , eğer oyunu üçüncü zorluk seviyesinde onyarsanız bu yaratıktan düşürdüğünüz relic iteminin zehiri mesela %16 oluyor yani relic itemleri zaman geçitkçe kendilerini yeniliyorlar.

- Oyunu update etmezseniz çok az relic itemi düşüyor ve doğru düzgün relic itemi tamamlayamıyorsunuz , en iyi relic itemleri mitolojik tanrılara ait relic itemleridir ve genellikle bosslardan düşer. Relic itemleri set eşyalarına ve mor unitelere takılamaz ve takılan hiçbir epic unite çıkartılamaz , her eşyaya 1 relic item takılabilir ve her relic item her eşyaya takılamaz , yani bazı epic itemleri sadece madalyon ve yüzüklere takılabilirken bazıları kalkanlara bazıları silahlara takılabilir.

- Oyunda sırdan elşyaları kesinlikle toplamayın , hiçbir işinize yaramaz. Toplyacağınız en düşük eşyalar sarı renkli eşyalar olsun , en pahalı eşyalar kalkanlardır.

- Oyunda ciddi anlamda bir malee weapon (kılıç , balta , hançer) sıkıntısı var , sürekli staff (âsâ) düşürmeme rağmen çok az kılıç düşüyor , bu nedenle intelligence ı , strength ve dexterity den yuksek tutarsanız eşya konusunda zorluk çekmezsiniz.

- Kesinlikle strength , dexterity ve intelligence ı eşit seviyede yükseltmeyin , sadace iki tanesine önem verin , eğer üçünü aynı anda yükseltirseniz ilerleyen bölümlerde zorluk çekeceksinizdir. Kılıç , balta , balyoz , hançer gibi silahları kullanmak için strength gerekir , ok atabilmek için dexterty gerekir (özel itemlerde genelde dexterity ister fakat ok kullanmanızı tavsiye etmiyorum kesinlikle) âsa lar ise genelde intelligence ister (oyunda , özel item olarak en fazla âsa düşüyor)

- Seçeceğiniz ana skiller oluşturmak istediğiniz karakterle uyumlu olsun , warfare ya da defanssive seçerek âsa kulanamazsınız çünkü hiçbir esprisi kalmaz. Yani ana skillere dikkat edin , sonradan değiştiremiyorsunuz.

- Sürekli dexterity , intelligence ve strenght ı etkileyen yüzük ve madalyon taşıyın yanınızda , eğer çok iyi bir item düşürürseniz ve bu özelliklerden biri kullanmanıza engel olursa yüzükleri ya da madalyon değiştirerek o item i kullanabilirsiniz.

- Bazı eşyaların skill özellikleri vardır ,

Çerçeve içine aldığım özelliğin anlamı şu ; Eğer bu eşyayı kullanırsanız ve Warfare skillini açtıysanız o skill altındaki tüm özelliklere + 1 skill verir , yani bunun kullandığınız zaman skill ağacında her skill e +1 verir ve bu inanılmaz büyük bir avantaj , yani bu eşyayı kullanırsanız +20 skill puanı olur , skill puani nedir diyenler için , her level atladığınızda size 3 tane verilir.

- Skilleri sürekli başka özelliklere dağıtmayın , yani birkaç iyi skill üzerinde yoğunlaşın ve tum skill puanlarını o yönde harcayın.

- Öldüremediğiniz bir boss çıkarsa karşınıza (ilk seviyede pek olmaz fakat 2. ve üçüncü seviyelerde çok olacaktır emin olabilirsiniz) Skill bozan büyücülere skill bozdurup değişik skill dağıtımları yapabilirsiniz , mesela ben kendimden örnek vereyim ; Spirit skill inde Elemental bir yaratık çağırabilirsiniz ve bu yaratık çok güçlü , genelde ben bu yaratığa sadece 1 skill veririm fakat zorlandığım bir yaratık çıktığı zaman skill bozan büyüclerde skill bozarım ve elemental a +15 skill veririm bu sayede ikimiz birden keseriz bossu , bossu kestikten sonra tekrar eskisi gibi dağıtırım skilleri , sizde buna benzer skil stratejiler yapabilirsiniz.

- Set itemleri çok önemli , mesela bir setin iki eşyasını aynı anda kullanırsanız size ekstra özellikler verilir , eğer 3 eşyasını aynı anda kullanırsanız size daha iyi ekstra mavi özellikler verilir eğer tam bir set kullanırsanız offf offf düşünemiyorum bile. Yani bir haritayı bitirmeden kesinlikle set itemlerini satmayın , eğer bir setten iki item düşürürseniz kesinlikle kullanın.

Aklıma geldikçe yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 12 Temmuz 2006; 16:45:09 >
  • @kontendoo , resistlerin hakikaten çok berbatmış :) Herşeye resist veren amulet ve yüzükler bulmak lazım. Legendary zorluk seviyesinde bu resistlerle bir yaratıkla bile başedilemez tahminimce legendary e geçince tüm resistler -%80 azalır.

Benim epic seviyesene geçen warfare+ defance özelikli karakterim vardı onunla oynamıyorum artık çünkü epicte gerçekten zorlanıyor bu karakter özellikle defansı çift silah kullandığı için çok zayıf. O yüzden en baştan defance+earth bir char açtım earth sayesinde hem defans hem ofance özellikleri gelişiyor. Defance skilli ise kalkan ile birlikte çok yararlı.

Birkaç amulet buldum %10 all elemantal resistance şeklinde bunun %20 , %50 ve %100 versiyonlarıda vardır mutlaka bu tür amuletleri bulmak ve takmak gerek bence. Elemantal sadece fire, poison,cold ve lighting oluyor yinede hiç yoktan iyidir primary resistleri tamamlamış oluyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

- Set itemleri çok önemli , mesela bir setin iki eşyasını aynı anda kullanırsanız size ekstra özellikler verilir , eğer 3 eşyasını aynı anda kullanırsanız size daha iyi ekstra mavi özellikler verilir eğer tam bir set kullanırsanız offf offf düşünemiyorum bile. Yani bir haritayı bitirmeden kesinlikle set itemlerini satmayın , eğer bir setten iki item düşürürseniz kesinlikle kullanın.

Bir set tamamlasam bende çok sevinecem ama çıkmıyor en fazla iki set parçası düşürebildim, diablodaki gibi macig find % bilmemkaç gibi bir olay yok bu oyunda neye göre düşüyor bu itemler bilemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazygamer_wb

arkadaşlar delphinin termerus adlı side quest i var ama yapamadım. Termerusu bulamadım bi türlü bulan bir arkadaş yardım edebilirmi? veya nerede ise ss yollayabilirmisiniz?

bilen yokmu arkadaşlar?
  • kontendoo mesaj kutusunu kontrol edebilirsen çok seviniriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: earusan

kontendoo mesaj kutusunu kontrol edebilirsen çok seviniriz

Kusura bakma mesajını yeni gördüm , bu sıralar gelen kutusunda bir problem var yeni mesaj geldiğinde (yeni) iletisi çıkmıyor , çok kişiye mahcup oluyorum bu yüzden.

@Hunter_one

Resistance lar çok kötü fakat bunları iyi yapmanın bir yoluda yok malesef , kaliteli item lerin neredeyse hepsi resistance katili ve yüzüklerimi daha önemli özellikler için kullanıyorum ( %8 strenght arttırımı , +40 armor gibi) ayrıca ben zaten en zor seviyede oynuyorum yani resistler birçok kişide de bu kötülüğe düşecektir en zor seviyede , ya dandik item kullanacaksınız ya da resistance ı unutun , ikisini aynı anda yapmanın mumkunatı yok.
    Çift silah kullanmanın avantajlarını ben ikinci zorluk seviyesinden sonra hissettim , 3 yaratığın arasında daldığında defansın ne kadar iyi olursa olsun ölebilirsin , bunun nedeni ise rakibin anormal bir damge gücü var , yani defansı değil atak güçünü yüksek tutmalısınızki çok kısa zamanda rakibinizi öldürebilesiniz.
  • patch demişsiniz ama oyun orjinal olmadığı için yapılmıyor ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayku

patch demişsiniz ama oyun orjinal olmadığı için yapılmıyor ki

Yapılıyor, burada yazılan bütün mesajları bir gözden geçirin.
  • Beyler Hamachi den Oynayalım Mı Oyunu Walla Biri Kursada Girsek Ne Güzel Olur
  • Kontendo hocam bu skill bozma işlemi ama bir süre sonra çok pahalı oluyor.Ben de en son 45000 di.

Skillerimi bozdurup, warfare de sol üstte ki heykelden savaşçı çağırmayı açmıştım.
  • Ya Beyler Şu İnvertorynin Yanındaki Küçük Bag leri Nerden Alıyoruz İnvertory Full Doldu Eşyalarımızı Koyabilceğimiz Bi yer Mı Şehirlerde ??
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.