Şimdi Ara

Titreme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar BMW araçlarda olan direksiyonda titreme konusunu forumdan takip etmeye çalıştım ama işin içinden çıkamadım.

Benim başımda şöyle bir durum var.

Aracım BMW f20 116d ed 2014 model 50 bin km de.Uzun yolda 160 km ile 180 km arasında, arka tarafta baya bir titreme veya vibrasyon vardı. Daha sonra lastikleri ön arka yaptım ve 4 lastiğe de balans yaptırdım ve 160 ile 180 arasındaki araka taraftan gelen titreme gitti.

Ancak genelde 80 km hız civarında direksiyonda da titreme vardı, ön lastikleri arkaya, arkadakileri öne alıp ve balans yapıldıktan sonra direksiyondaki titreme baya azaldı.Şuan da direksiyondaki titreme belli belirsiz.

Daha sonra 4 fren balatası orijinal balata ile değişti.Aracım 50 bin km de ve ilk balata değişimi.Bu seferde yüksek hızlarda frene çok hafif veya sert basınca direksiyonda ve fren pedalında hafif bir titreme hissettirmeye başladı.

Lastikleri nokian line 205.55.16 91v rft ile değiştirsem.
    Diskler içinde, üreticinin verdiği güvenlik sınırları içindeyse disk kalınlığı.Diskleri araç üzerinde torna yaptırayım diyorum.
    Bazı yetkili servis ustalarıyla görüştüğümde frenlerde titremenin zor bir konu olduğunu,bu yüzden genelde araç üzerinde torna yaptırarak bu sorunu çözdüklerini söylediler.Hatta bir usta sıfır takılan disklerde bile araç üzerinde torna yaptırıp öyle takıyormuş balataları böylelikle hiç titreme olmuyor dedi.

lastikler için düşünceleriniz nedir lastikleri boşuna mı değiştiriyorum forumdaki konulardan anladığım kadarıyla direksiyonda titreme olanlar,lastik değiştirmiş ama yinede de bu titreme gitmemiş.
    Araç üzerinde diskleri torna yaptırmak istiyorum var mı daha önce yaptıran veya nerede araç üzerinde diskleri torna yaptıra bilirim yer tavsiyesi yapa bilir misiniz.
    ön ve arka diskleri yeni alsam f20 116d ed için hangi marka diskleri önerirsiniz ve disklerin parça kodu nedir?

şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• Balataları değiştirdikten sonra da rot balans yapmanız gerekiyor. Rot balans yaptırın lastikleri değiştirmeden titreme gidebilir.
  • Yaptırdım ama çok az etkili oldu.Başka bir usta lastikleri araç üzerinde balans yaptır demişti.Ama bulmadım araç üzerinde balans yapan yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zor yaşam -- 27 Eylül 2019; 10:30:27 >
  • Arkadaşlar lastikler değişti, diskler değişti, ama hala direksiyonda bir titreme var. Direksiyondaki titreme sonucu arabayı sallamıyor,direksiyonu tutunca titreme hissettirmiyor. Arabanın gidişi gayet güzel sallama falan yok, sağa sola çekme yok.Sade ellerinizi bırakınca, direksiyon titreme yapıyor.sanki titreme sadece direksiyonda gibi.
    Bunu neden yapar.
    işin içinden çıkamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zor yaşam -- 1 Ekim 2019; 9:37:2 >
  • zor yaşam Z kullanıcısına yanıt
    Bmw direksiyonları eskisi kadar olmasa da hala geribildirimi olan direksiyonlar. O yüzden yoldaki en ufak ondulasyonda titrerler, ozellikle 1-2-3-4 serisi bmwlerde bu var. Öncelikle yeni atılmış agir vasita gecmeyen kaliteli bir asfallta denemenizi öneririm. Tabi baskılı balans yapılmadıysa ondan olma ihtimali de yüksek. Tecrübeli, aletleri yeni bir lastikçi bu titreme isini muhtemelen çözecektir. Runflat lastikler agir oldugu icin montajında hassasiyet gösterilmeli. Lastik uzerinde bir nokta var bu sibopla ayni hizada olmalı buna her lastikçi dikkat etmez, buna uyularak yapilan montaj ve tum kurşunlar sökülüp jantin ici guzelce temizlendikten sonra yapilan bir balans sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskılı balans yapılmadı.Bir iki lastik ustasına ve lastik servisine sordum biz baskılı balans yapmıyoruz dediler. İstanbul Avrupa yakasında bilginiz baskılı balans yapan bir yer var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitörde titreme sorunu.
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.