medya.turktelekom.com.tr Tivibu’dan TV yayıncılığında ve kullanıcı alışkanlıklarında ezber bozan yenilikler https://medya.turktelekom.com.tr/tivibu-dan-tv-yayinciliginda-ve-kullanici-aliskanliklarinda-ezber-bozan-yenilikler |
Tivibu’dan TV yayıncılığında ve kullanıcı alışkanlıklarında ezber bozan yenilikler (sektörel)
-
-
Bütün platformlar arasında yenilik yapan tek platform şuanda gözümde bir eksik kaldı oda 4K 4k içeriği getirsin tamamdır keşke süperligi tivibudan izliyebilme şansımız olsaydı.
-
Süper Lig'in yayın şimdilik halen Digiturk'te olduğu için, şu anlık zor.. Fakat önümüzdeki sene yeniden ihale yapılacak.
-
Süreyya hanımın muhteşem değişikliği gibi olmuş. Beş para etmez bir yayın anlayışı. Kurulduğu günden beri mozaiklenme sorunu vardu TİVİBU EV IP TV. 1 ay boyunca uğraştım... Direk iptal ettirdim.
-
Hangi yılda aboneliğiniz vardı?
-
Mayıs ayı
-
Android TV'de Tivibu GO kullanıyorum. Gayet başarılı. Modül çıkarırsa kesinlikle alırım.
-
Benim tv de yüklü Tivibu Go. Bahsettiğiniz şekilde bir sorun yaşamadım hiç. Bazen "internet bağlantısı yok" gibi bir hata veriyor ama güncellemelerle o da düzelir diye tahmin ediyorum.
-
Benim ip tv kutulu cihazdı hocam.
-
Doğrudur, o yönde güncel bir bilgim yok. @Ö1f1
-
Hocam STB ve Modem nedir? Mozaik problemi donanımsal uyuşmazlık kaynaklı bir problem. Yeterli veri akışı olamıyor böylece mozaik yapıyor, olağandışı bir durum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Süperlig işi biraz zor. Daha doğrusu finansal açıdan karlı değil artık.
Türk Telekom, Tivibu'yu ilk kurduğu dönem (2009) Yayın ihalesi yaklaşıyordu (2010'da ihale vardı), Telekom'un o dönem çok güçlü finansalları da vardı, para harcamaya hazırdı yani. Kur da düşüktü yani insanların ödedikleri miktar TV hizmeti için reel bazda kayda değer bir para ediyordu. O dönem Paul Doany sık sık Aziz Yıldırım ve Adnan Polat ile görüşerek Süperlig Yayın İhalesi işini kaşıdı kaba tabirle. 2010'da ihale gerçekleşti. Telekom kıran kırana geçen ihsleyi kazanamadı ama Karamehmet'i bu iş zora soktu zira ihale bedeli 321 milyon USD'ye fırladı. Keza Karamehmet başka sebeplerin de tesiriyle gelecek süreç içerisinde Digiturk'ü de Turkcell'i de kaybetti elinden.
Hasılı kelam o dönem ihale Telekom'da kalsaydı dahi güçlü Lirs ve ligin de ticari değeri sebebiyle zora girmezlerdi hatta Tivibu'yu hızlı şekilde büyütebilirlerdi.
2016'da yine ihale yapıldı. O dönem Telekom'un ihaleye yine gireceği dedikoduları basında yazılıp çiziliyordu (Paul Doany ihaleden iki ay önce Telekom'a da geri dönmüştü, dedikodularını alevlermiş de olabilir). Kasımda gerçekleşen ihaleye Telekom girmedi Digiturk girdi 500 milyon USD gibi çılgın bir bedelle kazandılar. Gerisi malum, bu fiyat karşısında kur sabitleme gibi sair türde çıkış yolları tırmalandı. Eğer Telekom o dönem ihaleye girip kazansaydı sanıyorum çok fena işler olurdu, zaten yüksek bir bedel, rekabetçi bir açık artırmada daha da yükseğe çıkabilirdi. Sonraki yıllar kurun gittiği nokta malum Telekom'un da o dönem finansalları çok iyi durumda değildi, epey bir zarar ederlerdi.
Bugün bakıyoruz, ligin değeri yerlerde. Mevcut hakların sahibi elindeki Süperlig Yayın haklarından başka faaliyet göstermek için pek de morali olmadığı belli olan bir yayıncı, haliyle bırakmak istemeyecektir. Lira'nın geleceği belirsiz. Bu kumara girerler mi? Sanıyorum. Turkcell girer mi? Girmek isteyecektir ama günün sonunda cesaret edebileceğini sanmam, en fazla mobil yayın hakları, web tv gibi bir paket açılırsa orayı deneyebilirler.
Bugün Tivibu ve diğer platformlar için bence Süperlig için en mantıklı yol ihaleye girmeyip ihaleyi kazanan şirketle alt lisanslama anlaşması yapmak olur. Ha yayın hakları 50 milyon USD - 100 Milyon USD gibi bir yere gerilerse o zaman iş değişir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cihaz 2 kere airtes takıldı 1 kere humax istedim. ZXHN H168A V2.0. modem var.
Gelen arkadaşa söyledim derdimi anlattım ama port değiştircem kuutuyu değiştirdim dedi gitti yine aynı. Zaten iptal ettim. İçerik olarak güzeldi ama sürekli donuyor rüzgar çıksa donuyor 45tl verip böyle saçmalığa katlanamadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X