Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak, her geçen gün televizyon kanallarında, internet sayfalarında tivibu reklamları görüyoruz. NETLİMİTSİZ paketi olan bir kişinin (8Mbit, 50gb AKK) günde ortalama 6 saat televizyon izlediğini düşünürsek ortalama değerler ile;
1 Saniyede 1 MB 1 Saatte 3600MB 6 Saatte 21600 MB
'lık dosya indirdiğini görüyoruz. Yani Netlimitsiz tarifesinde bir kişi 1 günde tivibu'dan 21,09GB'lık dosya indiriyor. Bu kişi 3. gününün sonunda 63,28GB'lık veri indirmiş oluyor.
Gelelim Adil Kullanım Kotası'na.
TTNET'in bize verdiği kota 50GB ve sen bu kotayı aşarsan, ay sonuna kadar 1MBit ile idare edersin diyor. Yani aldığın tivibu ile 3 gün televizyon izler, geriye kalan 27 günde monitörü izlersin diyor. Bunun mantığı varmı sizce ?
Peki bu Adil Kullanım Kotası hiç olmasa? Veya şu şekilde olsa;
1 günlük AKK 25GB olsa, ve 25GB'ı aştıktan sonra kardeşim sen bugün çok televizyon izledin, dosya indirdin vs. vs. bir dahaki güne kadar sana izin yok, bırak başkalarıda indirsin dese ?
be şirketin gelmişini geçmişini... çok başarılı, müdürlerini analarını avradlarını çoluğunu çocuğunu tebrik ediyorum. çok iyi insanlar yetiştirmişler.
1 günlük ne yaptın sen öyle ? :)
adam sana 1.7 GB günlük veriyor, sen kalkıp 25 GB istiyorsun.
youtubeden bir kemal sunalı izliyorum 2.5 gb geçiyor :D
tibivu kotayı etkilemiyor tivibu başka internet başka ikisi farklı sistem iki farklı işlem
quote:
Orijinalden alıntı: yasincls
tibivu kotayı etkilemiyor tivibu başka internet başka ikisi farklı sistem iki farklı işlem
tivibu web kotayı etkiliyor, sizin dediğiniz ev için geçerli.
quote:
Orijinalden alıntı: yasincls
tivibu ev paketleri adil kota ya da normal kotayı etkilemez. ancak tivibuweb paketleri ya da cep telefonu android cihazlar için tivibucep paketleri kota kullanımına etki eder.
Az once aradılar a.k.k 50gb gecersem hiz dusermi dedim cevap veremedi ıng dedi kaldı.
arkadaşlar tivibu yüksek bağlanti hizi ile daha fazla kotayi etkiliyor 2mgbitler saatde 200 mb 10 mgbitle saatde 600 mgbit gibi peki tivibu izlemeden önce internetin hizini 2 ye sabitleyip izlesek öyle bir program varmi yada 2 mgbit tivibuya geirsi diğer şeylere taryiciya filan idmdeki gibi hiz limiti varmi böyle bir şey birde kota programi lazim 2 de bir modeme restart ata ata bir hal oldum güncel takip ediyim programdan diyom :D
Her cuma Beyaz show izliyorum, kotanın ne kadarını götürüyor acaba?
Allah belanızı versin ttenet, kazandığınız paraların hayrını görmeyin.
Saniyede 1mb nasil olacak ? tivibu o kadar download yapmiyor diye biliyorum.