Anlaşıldığı kadarıyla Usb C, yeni nesil type C nin bütün özelliklerini taşımıyor. Şunu açıklığa kavuşturalım. Bazı aparatlarla , dönüştürücüler le USB 3.0 alınıyor, CoreElec te mi 3.0 alınamıyor. Cihazın çipseti 3.1 i desteklemeyebilir fakat teorik olarak 3.0 ı destekliyor. 3.0 ile 3.1 arasında çok fark var. Bir de şu var. Bütün ses formatlarını alabilmek için CoreElec kurdunuz, normal de sertifikalı böyle bir cihaz için CoreElec kurmaya gerek yok. |
TiVo stream 4K (11. sayfa)
-
-
selam üstad şu an işteyim akşam detaylı yazayım.
ama sanırım 3.o desteklemiyo çünkü 3.0 çoğaltıcı bağladığımda görmedi 3.0 hdd yi 2.0 çoklayıcı bağladım ozaman açtı. elimde 3.1 usb flash da var onuda açmadı akşam çoklayıcı kullanmadan direk bağlayıp denerim. belki ileride yazılım ile falan tam destek gelebilir. usb için boxda hız testi yapabileceğimiz bi uygulama varmı bildiğiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
üstad sıkıntı usb 3.1 typ c flashlarda ve 3.1 typc den usb 3.0 açevirici ve çoklayıcılarda çıkıyor. typc 3.1 usb flash diski direk bağladım film açtı oynattı falan ama keyifsizdi takar takmaz alet bi kapandı açıldı bidaha kapandı v.s kumanda geç tepki verdi kastı falan. typc 3.1den usb 3.0 çoklayıcı ile taktım aynı flashı bi gördü bi görmedi. 3tb hdd yi aynı çoklayıcılar ile denedim sonuç aynı. typc 3.1den 3.0 a çoklayıcılarda (chipli olanlarda) güç girişi olmuyor 3.1typc girişden den micro usb ye göre daha yüksek güç alınabildiği için bence aletin gücü bu çoklayıcıları beslemeye yetmiyor. aynı flashı ve hddyi typc den usb 2.0 a dönüştürücü ile ve daha sonra çoklayıcı ile (usb 2.0 çoklayıcı ve güç girişli chipli model) denedim sıkıntısız olarak açtım filmleri ve oynattım. kısaca usb 3.1, 3.0, kullabiliyorsunuz çoklayıcı da kullanılacaksa typc den usb 2.0 a mümkünse güç girişli olanlar kullanılmalı. en azından ben en sağlıklı sonucu bu şekilde aldım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ses formatlarına gelince orasınıda pek anlamış değilim tivonun ses ayarlarında d.truehd ve dts hd ve atmos desteği var. fakat atmos olarak sadece prime ve netflixden açıyor usb den filimlerde atmos ve dtsx ses alamadım. (sesi açıyor fakat sounbarın ekranında atmos yada dtsx çıkmıyor dolby audio ve dts audio yazıyor) tivo kurulu kodide truehd ve dtshd seçenekleri yok. fakat coreelecde bu seçenekler aktif ve ve filmleri açınca soundbarın ekranında atmos yada dtsx bildirimi çıkıyor. benim tv de hdmi earc yok arc var belki bununla alakalı olabilir. tv sinde earc olan kodi yükleyip ayarlardan uzmanı seçip ses ayarlarında doğrudan geçişi aktif edip altdaki seçenekletde truehd ve dtshd aktif edip deneyebilirse daha sağlıklı bilgi edinmiş oluruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: srknzrüstad sıkıntı usb 3.1 typ c flashlarda ve 3.1 typc den usb 3.0 açevirici ve çoklayıcılarda çıkıyor. typc 3.1 usb flash diski direk bağladım film açtı oynattı falan ama keyifsizdi takar takmaz alet bi kapandı açıldı bidaha kapandı v.s kumanda geç tepki verdi kastı falan. typc 3.1den usb 3.0 çoklayıcı ile taktım aynı flashı bi gördü bi görmedi. 3tb hdd yi aynı çoklayıcılar ile denedim sonuç aynı. typc 3.1den 3.0 a çoklayıcılarda (chipli olanlarda) güç girişi olmuyor 3.1typc girişden den micro usb ye göre daha yüksek güç alınabildiği için bence aletin gücü bu çoklayıcıları beslemeye yetmiyor. aynı flashı ve hddyi typc den usb 2.0 a dönüştürücü ile ve daha sonra çoklayıcı ile (usb 2.0 çoklayıcı ve güç girişli chipli model) denedim sıkıntısız olarak açtım filmleri ve oynattım. kısaca usb 3.1, 3.0, kullabiliyorsunuz çoklayıcı da kullanılacaksa typc den usb 2.0 a mümkünse güç girişli olanlar kullanılmalı. en azından ben en sağlıklı sonucu bu şekilde aldım
.
Yazarken içiçe yazılınca, yazılanları anlamak zor oluyor.
Anlam bütünlüğünü koruyacak şekilde paragraf ya da satır başı yapınca dahi iyi anlaşılıyor.
Güç USB den mi , çoklayıcıdan mı yoksa prizden mi alınıyor.
Burada kaliteli ve doğru çoklayıcıyı bulmak önemli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: srknzrses formatlarına gelince orasınıda pek anlamış değilim tivonun ses ayarlarında d.truehd ve dts hd ve atmos desteği var. fakat atmos olarak sadece prime ve netflixden açıyor usb den filimlerde atmos ve dtsx ses alamadım. (sesi açıyor fakat sounbarın ekranında atmos yada dtsx çıkmıyor dolby audio ve dts audio yazıyor) tivo kurulu kodide truehd ve dtshd seçenekleri yok. fakat coreelecde bu seçenekler aktif ve ve filmleri açınca soundbarın ekranında atmos yada dtsx bildirimi çıkıyor. benim tv de hdmi earc yok arc var belki bununla alakalı olabilir. tv sinde earc olan kodi yükleyip ayarlardan uzmanı seçip ses ayarlarında doğrudan geçişi aktif edip altdaki seçenekletde truehd ve dtshd aktif edip deneyebilirse daha sağlıklı bilgi edinmiş oluruz.
Bu cihazın üstü s922X çipsetli ROKU Ultra ve Nvdia S.
ROKU Ultra çok kullanışlı olmaz.
Nvdia S. daha esnek ve hemen hemen tüm uygulamalarda,
bütün formatları destekliyor.
Fiyatları TiVo nun 4-5 katına ulaşıyor.
Bu paraları vermeye değer mi diye sorgulamak gerekir.
TiVo Stream 4K ortalama olarak bir kullanıcının bütün ihtiyacını karşılar.
Ses formatları uygulamalara göre de çok farklılık gösteriyor.
Denemediyseniz, PC ile cihazı eşleştirip PLEX i deneyin.
-
usb 2 ve 3.0 çoklayıcıların bazılarına ayrıten 5v adaptör ile prizden güç verileniliyor. önceki mesajlarda örnek göndermiştim. birden fazla usb takınca daha sağlıklı okuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: srknzrses formatlarına gelince orasınıda pek anlamış değilim tivonun ses ayarlarında d.truehd ve dts hd ve atmos desteği var. fakat atmos olarak sadece prime ve netflixden açıyor usb den filimlerde atmos ve dtsx ses alamadım. (sesi açıyor fakat sounbarın ekranında atmos yada dtsx çıkmıyor dolby audio ve dts audio yazıyor) tivo kurulu kodide truehd ve dtshd seçenekleri yok. fakat coreelecde bu seçenekler aktif ve ve filmleri açınca soundbarın ekranında atmos yada dtsx bildirimi çıkıyor. benim tv de hdmi earc yok arc var belki bununla alakalı olabilir. tv sinde earc olan kodi yükleyip ayarlardan uzmanı seçip ses ayarlarında doğrudan geçişi aktif edip altdaki seçenekletde truehd ve dtshd aktif edip deneyebilirse daha sağlıklı bilgi edinmiş oluruz.
aynı durum a95x f3 cihazımda başıma gelmişti.
içindeki android ile dolby treu hd atmos ve dts seçenekleri çıkmıyor. coreelec yükleyince çıkıyordu.
yazılımla düzeltilebilecek birşey ileride doğrudan geçiş çıkış aygıtını seçtirse sıkıntı ortadan kalkacak esasında.
-
ben ilerde güncellemele ile daha iyi bir cihaz olacağını düşünüyorum. dolby true hd atmoslar desteği belki tvimde earc olmadığından soundbarda atmos olarak göstermiyor olabilir. nvidia çok pahalı ve netflix sd galiba. kullanım ve bütçe ile alakalı bütçe uygunsa alınabilir. ama lisanslı uygulamalar ve iyi bi donanım için bencede en iyi seçim tivo. plexide deneyip sonuçlarını yazarım.
evet üstad coreelec bu seçimi yaptırıyo fakat android sistemi buna izin vermiyo
quote:
Orijinalden alıntı: srknzrben ilerde güncellemele ile daha iyi bir cihaz olacağını düşünüyorum. dolby true hd atmoslar desteği belki tvimde earc olmadığından soundbarda atmos olarak göstermiyor olabilir. nvidia çok pahalı ve netflix sd galiba. kullanım ve bütçe ile alakalı bütçe uygunsa alınabilir. ama lisanslı uygulamalar ve iyi bi donanım için bencede en iyi seçim tivo. plexide deneyip sonuçlarını yazarım.
nvidia da netflix sd değil
sadece 2017 modelinde netflixin kendi uygulaması ile dolby atmos ses alınamiyor.
onuda kodiye netflix eklentisi kurup halledebiliyorsun.
-
ok. bende tam emindeğildim. zaten banada saçma geliyodu. ama işte fiyatlar çok yüksek tivonun 4 katı. tivonun oyun performansını bilmiyorum ama diğer herşey için yeterli. güncelleme ile flashdan atmos ses ve olayını çözseler, sonuçda dolby lisanslı ürün. bide olurmu bilmem ama usb2 tyspc girişi en azından usb 3 ü desteklese balından yenmez cihaz.
İzin vermeyen android sistem değil aslında (neden olduğunu bilmiyorum) çünkü zidoo x9s'te de android kullanılıyor ve kodi de dolby treu hd ve dtsHDMA gibi sesleri pass edebiliyorsun.
-
ya çok teknik bilgimiz olmadığından diilimizin döndüğünce.
işin garibi tivonun lisansı var dolby için ve kendi sistemi diyelim artık; onun içinde ses ayarlarnda truehd ve dtshd seslerin açıp kapama seçenekleri var???
quote:
Orijinalden alıntı: srknzrben ilerde güncellemele ile daha iyi bir cihaz olacağını düşünüyorum. dolby true hd atmoslar desteği belki tvimde earc olmadığından soundbarda atmos olarak göstermiyor olabilir. nvidia çok pahalı ve netflix sd galiba. kullanım ve bütçe ile alakalı bütçe uygunsa alınabilir. ama lisanslı uygulamalar ve iyi bi donanım için bencede en iyi seçim tivo. plexide deneyip sonuçlarını yazarım.
2019 Nvidia S. Pro modeli hemen hemen bütün uygulamalarda DOLBY VİSİON ve DOLBY ATMOS gibi
görüntü ve ses formatlarını destekliyor.
Fiyatının yüksek olup olmaması göreceli bir durum. Ses sistemlerine, 8K panellere ve üst düzey projeksiyon makinelerine
bi dünya para verenler var.
Bu ses formatlarının alınamıyor olması kullanılan player ile de ilgili olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sasutaİzin vermeyen android sistem değil aslında (neden olduğunu bilmiyorum) çünkü zidoo x9s'te de android kullanılıyor ve kodi de dolby treu hd ve dtsHDMA gibi sesleri pass edebiliyorsun.
Zidoo daki yerleşik player Nvdia Pro da bile yok.
KODI de CoreElec gibi linux tabanlı.
Sertifika sorgulamadan ses kodec lerini çözebiliyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limanyakan -- 27 Ekim 2020; 19:20:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sasutaİzin vermeyen android sistem değil aslında (neden olduğunu bilmiyorum) çünkü zidoo x9s'te de android kullanılıyor ve kodi de dolby treu hd ve dtsHDMA gibi sesleri pass edebiliyorsun.
izin vermeyen üzerinde yüklü gelen android hocam.
ses çıkış driverları buna izin vermiyor. sisteö dosyası olduğu içinde müdahale edemiyorsunuz. (root lama falan yapılınca netflix gibi sistemlerin lisansları gidebiliyor).
yeni verecekleri android ile birlikte zido yada nvidia shiled teki gibi direkt seçilebilir hale gelebilir.
coreelc le desteklediği kanıtlandığı için basitçe donanım desteği var ama üzerindeki işletim sistemi ve driverları izinvermiyor denebilir.
-
Kodinin sesi çözmesinden bahsetmiyorum yalnız, AVR'ye pass edebilmesinden bahsediyorum.
-
Sonuçta sesi başka bir cihaza işlemeden göndereceksin cihaz çözecek niye kısıtlarsın ki anlam veremiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X