Bu tür sorunların kaynağı çok farklı olabilir. Denenmeden bilinemez. Sorun ya HDMI ya da görüntü ayarlarıyla ilgili. HDMI kablo da arıza yok ise; HDMI CEC i 3 lü kombinasyon olarak biri açık kalacak şekilde deneyin, Görüntü ayarlarını 50hz den 24 hz ye çekin, Varsayılan player olarak izin verilen uygulamalarda MX player i seçin. |
TiVo stream 4K (27. sayfa)
-
-
ürün. satılmıştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerburhan -- 26 Ocak 2021; 14:44:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam deneyeyim. Ama 24hz için nasıl alıcam
quote:
Orijinalden alıntı: Darkimore
Bu cihaz nasıl kapatılıyor. Yada uyku moduna alınıyor. Kapatma tusuna basıyorum kapanmıyor. Tv ile eşleşince kapatma tuşuna basınca tvyi kapatıyor. Fìşini cekiyorum kapansın diye. Hep calısacakmı boyle.Bu soruma cevap veren olmadi kumandadan uyku modu yada kapatma nasıl oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 16 Ocak 2021; 20:1:31 >
quote:
Orijinalden alıntı: DarkimoreBu soruma cevap veren olmadi kumandadan uyku modu yada kapatma nasıl oluyor.
Alıntıları Gösterbende bt airmouse kumanda var tivoyu uyku moduna aliyor. Kendi kumandası tv ile eslestigi icin olmuyor sanirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 16 Ocak 2021; 20:58:21 >
quote:
Orijinalden alıntı: ksk_355Teşekkürler hocam deneyeyim. Ama 24hz için nasıl alıcam
-
24hz yok hocam. 50 ve 60 hz var
Daha önce de yazmıştım. Play storedan "button mapper" uygulamasını indirip kumandanızdaki güç tuşuna "power menu" ataması yapmanız lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunları daha önceden bende okumuştum cihazım yeni teslim edildiği için anca demene fırsatım oldu ve okuduklarınız tamamen doğru. Bu cihaz adından da anlaşılabileceği gibi tamamen stream üzerine yapılmış. Kodi ile kendi arşivinizi izleme konusunda yetersiz kalıyor. Sizinde yazdığınız gibi kodi (ve plex) sadece dd sesleri oynayabiliyor. Ayarlara daldığınızda dts ve türevlerinden ses alabiliyorsunuz ama 2.0 kanal ses veriyor. Hakkını yemeyeyim cihazın görüntü kalitesi güzel ve kumandası çok hoşuma gitti.quote:
Orijinalden alıntı: zekai sTivo yu amfi ile kullananlar cevaplayabilirse sevinirim. Biraz önce tivo forumunda audio passthrough ile ilgili bir problemden bahsedildiğini gördüm, umarım İngilizcem sebebiyle yanlış anlamışımdır. Anladığım Kodi de DD+ 5.1 gösterse bile 2.0 çıkış verdiği yazıyordu. Hatta bazı stream (hulu ydu galiba) yazılımlarında da aynı sorundan bahsediliyorlardı.
Kullandığım mi box ta kodide multichannel PCM yapınca ayarlardan 5.1 yapsamda 2.0 alabiliyorum ama pasthroug da anladığım sorunla hiç karşılaşmadım.
Amfi ile kullananlarda durum nedir?
Hem stream hem arşiv için kodi'den düzgün passthru yapan cihaz düşünüyorsanız shield bu konuda şuan sorunsuz ama biraz pahalı malum..
Düzenleme / ekleme: Kodi den passthrough aktif edince dd ve dd+ sesler 5.1 kanal olarak oynatıyor orada sorun yok ama dts açtığınız zaman hiç ses alamıyorsunuz. Netflix ve prime video servisleri zaten dd+ yayın yaptığı için ben o konuda bir sorun görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dousk -- 17 Ocak 2021; 14:14:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne yani şimdi bu cihazda uyku modu yada kapatma imkanımız yok mu ? -
Hocam bunu yükledim ama kapatma tuşu yok. Tuş ekleyince kapatma tuşunu atamak istedim TV kapatıyor nasıl yapmalıyım -
Hocam o zaman kapatma tuşuna değilde tivo kumandası üzerindeki kullanmayacağınızı düşündüğünüz bir tuşa (mesela skip tuşu) atayabilirsiniz. O şekilde tv niz kapanmaz sadece tivo kapanır/açılır.
Play store de uygulama neden bu kadar az. Tv box olmasından mı kaynaklanıyor yoksa yanlış bir kurulum yaptım ondan mı -
Android tv launcher olmasından dolayı.
quote:
Orijinalden alıntı: hivay
Play store de uygulama neden bu kadar az. Tv box olmasından mı kaynaklanıyor yoksa yanlış bir kurulum yaptım ondan mıİşin aslı akış cihazı olduğu için her uygulama yüklenmesin diye play store kısıtlı tutuluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ksk_35524hz yok hocam. 50 ve 60 hz var
MiBox larda olduğu gibi otomatik yenileme hızı yok.
TiVo nun bunun için güncelleme yayınlaması bekleniyor.
Bu sorunun çözümü çözünürlük düşülerek olur.
1080p@50hz seçeneğini deneyin.
-
Şu an 1080p50hz olarak kullanıyorum. Tivo güncelleme istiyor zaten ama sanırım daha bekliyicez
Ben kapatma olayini su sekilde yapiyorum. Githubun 0.45 mb lik power menu 1.2 apk sini yukledim tivoya root gerektirmiyor sadece erisilebilirlik kismindan bu uygulamaya izin vermeniz gerekiyor. Ayrica tekrar tivoyu acincada erisilebilirlik kismindan kapatmaniz lazim bu uygulamayi cunku arayuzu etkiliyor cift tiklamaya donuyor arayuz. Yeniden baslatmak icin tivoyu yani restart icin hakkinda kismindan yeniden baslat secerek yeniden baslatabilirsiniz. Tivonun kumandasinin tvyi kontrol etmesini istemiyorsaniz hdmi cech kapaliyken bile ses kapatma input vs calisiyor. Remote control kismindan Tvniz sony ise acer vs secip okeyleyin yanlis tanisin tvyi hdmi dan. Bu sekilde komutlari algilamaz tv
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMMaNDeRCX -- 18 Ocak 2021; 1:59:16 >
Uyku modu var değil mi cihazda ? Varsa eğer bir sıkıntı yaratıyor mu cihaza ?
Bu arada bu ürün dubaide şuan, ne zamana elimde olur bilginiz var mı yada diğer arkadaşlara da sormuş olayım :) -
Kumandasinda uyku modu yeniden baslat kapatma vs yok. Sadece hakkinda menusune girerek yeniden baslat yapiyorsunuz. Diger eylemler icin cihaz rootlu olmadigindan hatalar veriyor. Cihaza wireles kumanda alabilirsiniz. Cihaz tv acik kalinca acilsin tv kapaninca kapansin modunda yapilmis.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X