Şimdi Ara

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
0
Favori
50.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen sen sayısalcılar türkçe 1 ve soslay 1 yapsalar bile edebiyata dokunan sayısı çok azdır diye düşünüyorum...bir sayısalcı 1.bölümü fulleyip 2. bölümdende fen 2 ve mat 2 yi füllese okul puanıyla ortalama 320 felan yapıyor..buda bugunku sıralamada ortalama 40 binler civarı..yani eskiden ilk 40 bine sayısalcıların girmesi biraz zor gibi gözüküyor...bu sene ayrı sınav oldugu için birde edebiyat netleri eklendi...buda her sıraya sayısalcı girmesi demek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ana18

quote:

Orijinalden alıntı: fkoc38

quote:

Geçen sene ilk 20 binde 9 bin sayısalcı vardı ama alaniçinde bu.Eskiden alandışında epey puan kırılıyordu bu 9bin kişinin 500 ü felan alan dışındada 20bindeydi.Bu sene sayısalcılar yine 9 bin olsa bile(bence daha az) bunların bir kısmı tercih edecek.3 bini tercih ederse 20 binlik yer 17 bine kayar.Çünkü geçen sene o 9bin kişi sayısaldan tercih etti tm den değilBu sene tm den tercih yapaak elemanlar çok...

hocam geçen sene ilk 20 binde 9 bin sayısalcı olduğunu nasıl öğrendin paylaşırmısın.

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler

Buyur ne görüyorsun burada ...

**** deki bi hocamızdan alıntıdır...

Burada netler yazmadığı için arkadaşın Edebiyat, Tarih vs. yapıp yapmadığını bilemiyoruz değil mi?...

Geçen seneki sonuç kağıtlarını bulup incelemek lazım aslında...

Dur bir forumu arayalım bakalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

quote:

quote:

Geçen sene ilk 20 binde 9 bin sayısalcı vardı ama alaniçinde bu.Eskiden alandışında epey puan kırılıyordu bu 9bin kişinin 500 ü felan alan dışındada 20bindeydi.Bu sene sayısalcılar yine 9 bin olsa bile(bence daha az) bunların bir kısmı tercih edecek.3 bini tercih ederse 20 binlik yer 17 bine kayar.Çünkü geçen sene o 9bin kişi sayısaldan tercih etti tm den değilBu sene tm den tercih yapaak elemanlar çok...

hocam geçen sene ilk 20 binde 9 bin sayısalcı olduğunu nasıl öğrendin paylaşırmısın.

Burada netler yazmadığı için arkadaşın Edebiyat, Tarih vs. yapıp yapmadığını bilemiyoruz değil mi?...

Geçen seneki sonuç kağıtlarını bulup incelemek lazım aslında...

Dur bir forumu arayalım bakalım...

onu bilemiyoruz ama bunun gibi yaklaşık 200 sonuç var elimizde.Yani bu 200 ününde edebiyat çözemesi çok büyük tesadüf olmaz mı.Fen2 den sonra edebiyata ne kadar zaman ayırabilir ki..

• quote:

quote:

quote:

Bence Edebiyat çözmeden o sıralamaya girmesi imkansız.Geçen yıl sayısaldan full çeken biri eşit ağırlık puanı 265 ve okul puanınında kırılacağını hesaplarsak 315e yakın bir puan elde edıyor. 380 sayısal puanla arasında 65 puanlık bir fark oluşuyor.ama yukarıda 27 puanlık bir fark gözüküyor. Yanlış mı düşünüyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut0001 -- 23 Temmuz 2010; 10:48:19 >

• arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama benim tespit ettiğim bir durumu sizlerle paylaşmak isterim.
    şimdi geçen sene sınava giren sayısalcılar süre sıkıntısından dolayı edebiyet ve coğrefya çözmelerine imkan yoktu. bundan dolayı bu arkadaşlar sadece 2. bölümde matematik netleri ile(özellikle ilk 20 bin için konuşuyorum) tmci arkadaşların önüne geçiyorlardı. ama bu sene ki sınav sistemi bunu nerdeyse imkansız kıldı yani sadece matematik neti yapan bir sayısalcının ilk 20 bine girmesi çok zor bir ihtimal çünkü testlerin ağırlıkları değişti. şimdi buraya kadar herşey tmcilerin lehine bir durum oluşturuyor ama asıl tehlike zaten bu sayısalcılar değil çünkü bu arkadaşların aklında zaten tm den tercih yapma gibi bir durum yok. bu sene tm de ilk 20 bine giren sayısalcılar mutlaka edebiyet sınavına girmiş olmaları gerekmektedir bu da gösteriyor ki bu sayısalcıların tercih alternatiflerinde tm alanında da tercihleri bulundurma fikirleri olduğunu gösteriyor. işte bundan dolayı geçen sene ile bu seneki tm de ilk 20 bine giren sayısalcılar arasındaki en büyük fark bu olacak bence.

• duyduğuma göre 60bin yada 65bin sayısalcı lys3 sınavına girmiş.Bunların içinden bence tm sıralamasında ilk 10binde 5bin sayısalcı var diye düşünüyorum.
  • selim hoca seni bekliyoruz nerelerdesin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut0001

selim hoca seni bekliyoruz nerelerdesin..

Buradayım... Hesap kitapla meşgulüm...

"2009 ÖSS'de, sınavlar aynı sürede yapıldığı için EA-2'de Sayısalcı yoktur" tezinin doğrusunu hesaplamaya çalışıyordum...

Geçen sene EA-2'de sayısalcı varmış, ama bunların ilk 2.500'e girmeleri imkansızmış.

Zira geçen sene EDSOS sınavı 25 soru ve bu 25 sorunun EA-2'deki karşılığı 30 puan...
    Aynı şekilde SOS-2 sınavı 30 soru ve bu 30 sorunun SÖZ-2'deki karşılığı 35 puan...

Yani hiç EDSOS çözmeyen bir sayısalcının alacağı max EA-2 puanı 345, ki bu da 2500. ediyor.
    Aynı şekilde hiç SOS-2 çözmeyen bir TM'cinin alacağı max SÖZ-2 puanı 340, ki bu da yaklaşık 1000. ediyor...

Yani geçen sene TM'ciler için ilk 2500'de MF'ci yoktu (varsa da 3-5 taneydi). Sözelciler için de ilk 1000'de çok fazla TM'ci yoktu...

Oysa bu sene yaklaşık 40 Edebiyat, 20 Coğrafya yapacak sağlam bir sayısalcı, (480 YGS, 77 Mat2), TM-2'de rahat 400. oluyor...

Kaldı ki daha fazlasını yapan da çıkar... Zira Türkiye TM, Dil vs. birincileri Fen Liselerinden diye hatırlıyorum...

O yüzden bu sene TM-2 ilk 5000'dekilerin sıralamaları öne çıkacak, o kesin de... Geri sıradakileri ne kadar etkileyecek tam belli değil...

Ah bu ÖSYM...

• quote:

quote:

"2009 ÖSS'de, sınavlar aynı sürede yapıldığı için EA-2'de Sayısalcı yoktur" tezinin doğrusunu hesaplamaya çalışıyordum...

Geçen sene EA-2'de sayısalcı varmış, ama bunların ilk 2.500'e girmeleri imkansızmış.

Zira geçen sene EDSOS sınavı 25 soru ve bu 25 sorunun EA-2'deki karşılığı 30 puan...
    Aynı şekilde SOS-2 sınavı 30 soru ve bu 30 sorunun SÖZ-2'deki karşılığı 35 puan...

Yani hiç EDSOS çözmeyen bir sayısalcının alacağı max EA-2 puanı 345, ki bu da 2500. ediyor.
    Aynı şekilde hiç SOS-2 çözmeyen bir TM'cinin alacağı max SÖZ-2 puanı 340, ki bu da yaklaşık 1000. ediyor...

Yani geçen sene TM'ciler için ilk 2500'de MF'ci yoktu (varsa da 3-5 taneydi). Sözelciler için de ilk 1000'de çok fazla TM'ci yoktu...

Oysa bu sene yaklaşık 40 Edebiyat, 20 Coğrafya yapacak sağlam bir sayısalcı, (480 YGS, 77 Mat2), TM-2'de rahat 400. oluyor...

Kaldı ki daha fazlasını yapan da çıkar... Zira Türkiye TM, Dil vs. birincileri Fen Liselerinden diye hatırlıyorum...

O yüzden bu sene TM-2 ilk 5000'dekilerin sıralamaları öne çıkacak, o kesin de... Geri sıradakileri ne kadar etkileyecek tam belli değil...

Ah bu ÖSYM...

ÖSYM değil YÖK !!!

• quote:

quote:

Ah bu ÖSYM...

tm1 4000. yim 600 kişi oynasa bile yeter inşallah haklısındır.

• 20 binde 1200 lük oynamaya razıyım
  • arkadasım gecen sene bir eşit ağırlıkcının edbyat sos dan full dahi yapsa yani bütün sınavının full olmasından bahsediyorum alacağı puan 380 di.bu 380 puanın 80 puanını okul puanı olusturuyodu ama sayısalcılar için katsayı 0.8 değil 0.3 oldugu için en fazla gidecek okul puanı 30 puandı yani buda 330 puan olur o da yaklasık 12 13 bine denk geliyodu.değil 2.500 10.000 de dahi sayısal çıkışlı öğrenci olması imkansız.ama bu sene işler değisti 0.12 0.15 pek etkilemiyor benim tahminim ilk 10.000 in içinde yaklasık 3000 sayısalcı var ama bunların en fazla 1000 tanesi tm türünde tercih yapar
  • 14bindeyim.1000 kişi oynasa yeter ya.Uzun zamandır bişeyi bu kadar istediğimi hatırlamıyorum.Aslında son 3 seneye bakınca düşcek gibi gözüküyor.Her sene 1500-2000 kişi arası düşmüş ama bakalım bu sene nolcak.
  • gecen seneyi baz alma arkadasım ciddi bi kontenjan artısına gittiler bu sene öyle bise yok.girmek istedigin üni. ve bölüm neresi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganayuzun

gecen seneyi baz alma arkadasım ciddi bi kontenjan artısına gittiler bu sene öyle bise yok.girmek istedigin üni. ve bölüm neresi?

19137 ile hukuğa girme şansım var mı sence
  • selcuk erzurum filan düsünürsen var bence
  • quote:

arkadasım gecen sene bir eşit ağırlıkcının edbyat sos dan full dahi yapsa yani bütün sınavının full olmasından bahsediyorum alacağı puan 380 di.bu 380 puanın 80 puanını okul puanı olusturuyodu ama sayısalcılar için katsayı 0.8 değil 0.3 oldugu için en fazla gidecek okul puanı 30 puandı yani buda 330 puan olur o da yaklasık 12 13 bine denk geliyodu.değil 2.500 10.000 de dahi sayısal çıkışlı öğrenci olması imkansız.ama bu sene işler değisti 0.12 0.15 pek etkilemiyor benim tahminim ilk 10.000 in içinde yaklasık 3000 sayısalcı var ama bunların en fazla 1000 tanesi tm türünde tercih yapar

Dediğin gibi full çözse 330 ederdi de, bu tabi 0.3 ile çarpılsalar...

ÖSYM ne yazık ki geçen sene de, bu sene de, Alan Dışı olanları Alan İçi sıralamaya aynen sokmuş...

Yani sayısalcıların TM puanını hesaplarken, geçen sene OÖBP'lerini 0.8 ile, bu sene de 0.15 ile çarparak Alan İçi sıralamaya almış...

O yüzden geçen sene TR 1.si sanırım 2000 gibi bir sıralama almıştır EA-2'den...

Ama bu sene muhtemelen ilk 10'a girmiştir...

İlk 2000'de de yüklü miktarda sayısalcı vardır...

Zira YGS-5'te 440 üzeri alan (ilk 10bin) 9100 tane Sayısalcı, 857 tane EA'cı, 7 Sözelci, 40 civarı da imamhatip, meslek lisesi vs. var...

Ki 500 puan ile 440 puan farkı 24 puan eder...

EA'da 500 üzeri puan alan 3700 kişi var görünüyor, ama bunların muhtemelen 1000 veya daha fazlası Sayısalcı...

• ysselim arkadaşım sana bı sorum olucak ben tm-2 de 19928 yani 20bin diyelim sence ilk 20bınde kac sayısalcı vardır ve selcuk hukuk örgün yada iö girme şansım nedir ? yardımcı olursan çok sevinirim
  • tm1 de 2225.yim boğaziçi iktisat gecen sene ilk 900 den almış.sence şansım var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganayuzun -- 24 Temmuz 2010; 7:28:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: greens_t

ysselim arkadaşım sana bı sorum olucak ben tm-2 de 19928 yani 20bin diyelim sence ilk 20bınde kac sayısalcı vardır ve selcuk hukuk örgün yada iö girme şansım nedir ? yardımcı olursan çok sevinirim

Bu sene sayısalcıları işin içine katacak olursak zor görünüyor.

quote:

tm1 de 2225.yim boğaziçi iktisat gecen sene ilk 900 den almış.sence şansım var mıdır?

zor beeeaa
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.