Şimdi Ara

tm den vazgeçtim tıp istiyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en azından elinden geleni yap olmasa bile elinden geleni yapmış olursun.bazen hayatta istediğimiz şeyler istediğimiz gibi gitmiyor sizin de küçüklüğünüzden dolayı sıkıntılar olmuş ve tam olarak istemediğniz bir hayatı yaşamışşınız bundan sonra ki yaşamınız da umarım herşey istediğiniz gibi olur .
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Çok doğru. Başka bölüm olsa neyse de tıp için önünüze bir sürü engel çıkacak. İllaki sağlık alanı istiyorsanız veteriner hekimlikte olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayata birkez geldiğimizi ve sevdiğimiz mesleği yapmak tarafındayım bende.Ben ailevi durumlardan 2 senelik üniye gitmek zorunda kaldım.Bizim sınıfta 30 yaşında bi abi vardı adam devlette çalışıyordu ayrıca bizim mesleği istemiş ve arabasıyla gelip gidiyordu genellikle sende yapabilirsin abi.Bende yeni üniye hazırlanıyorum ama mf yi öğretim hayatım boyunca görmediğimden çok zor oluyor ve yetişemiyorum.Hemşirelik istiyorum ama olmazsa seneye olacak napalım.Fikirlerimin yanındada annem duruyor iyi ki çünkü benim 2 senem çöpe gitti desem yeridir.

• Güzel insan yav, ne dertlere göğüs germişsin buna mı geremiyceksin. Kazanmayı başarırsın hiç şüphem yokta sonrası nasıl olacak ki güzel abim. Tıp çok ağırdır hem çalış hem oku hem aileni ihmal etme... Çok zor iş be... Emin misin? Benim tavsiyem çalış ve gidebildiğin kadar git. Doktor olamasan yarım bıraksan bile dönüp dersin ki çalıştım ve başardım, ama şu kişisel sorunlarımdan dolayı bitiremedim. Yolun açık olsun
  • isteyen herkes kazanıyordu zaten! isteyen istediği tıp fakültesine gitsin diye üniversite sınavını kaldırsınlar bence(!)
  • Türkiye bura aslanım istediğin bölümü oku yine yurtdışındaki bir ortalama mühendisten fakir yaşayacaksın ve zor şartlar altında köpek gibi çalışacaksın dostum. Acı gerçek bu.

edit: genç olmadığını konu içeriğini okuyunca farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Montmartre -- 23 Aralık 2017; 16:19:53 >
  • Ailenizi zor durumda bırakmayacaksa hayallerinizin peşinden gitmemeniz için bir neden yok, ben de tıp olmasa da hukuk için benzer bir atılım yaptım. Yaş geçti falan "Ney için geçti?" hayatı yaşamanın yaşı mı olur? Her yaşta insanın hayalleri olabilir, yapamazsın diyenleri önemsemeyin, siz kararınızı verdiyseniz bu noktada ihtiyacınız olan motivasyon, ufak kardeşlerimiz iyice bol keseden sallamışlar yok 50'de biter falan, siz kendinizden eminseniz 40'ta muayeneye size geliriz.
  • Yazılanlara bakınca insaniyet namına bir kez daha utandım,sırf kendinize rakip olmasın diye kendinizden 13 yaş büyük bir insana neler yazmışsınız.ben kendimden örnek vereceğim.19 yaşındayım 3.kez sınava hazırlanıyorum babam benim yaşındayken(kendisi 65 doğumlu) il 4.sü olarak memur olmuş.Kendisi gençliğinde mühendis olup avustralyaya gitme hayali vardı.O zaman üniversite sayısının ve alınan öğrencisi sayısının ne kadar az olduğunu söylememe gerek yok heralde.Uzak şehre okula gitmektense dedemin isteğiyle(dedem de memurdu,bizim kuşak komple memurdur) çokta istemeyerek memur oldu.Kendisinin emekliliği çoktan doldu ,babam beni üniversiteye yolladıktan sonra yani seneye emekli olup üniversite sınavına(hukuk için) hazırlanacak.Müteahhit arkadaşı(60 yaşında)geçen yıl izmirde hukuk bitirdi,babamın hedefi ise izmir de veya bursada hukuk okumak.Lafı fazla uzatmayacağım pişmanlıklar geçer,hayaller gerçek olur ama aptallık baki kalır bazı arkadaşlar da resmen bunu gördüm.Sırf bunu yazabilmek için üye oldum buraya ya:)

• Psikolojiyi bu sene kazanabilirsiniz. Tıp hayalinizden vazgeçmeyin demek isterdim ancak polyannacilik oynamak istemiyorum. 6 sene okuyacaksiniz derslere gitmeniz ders çalışmanız gerekiyorsa işinizden izin alip gitmeniz gerekecek. Belki taşınacaksiniz eşinizin çocuklarınızin düzenini bozacaksiniz. Psikoloji hedefinizden vazgecmemenizi tavsiye ederim hem bulunduğunuz şehri kazanma ihtimaliniz de var bildiğim kadariyla dersleride ağır değil.

• Yaşla mı alakalı bilmem, ben de 32 yaşında devlet memuruyum. İnanın aynı şeyleri ben de düşünüyorum. Zamanında tıpa girebilirken 6 sene okunmaz deyip muhendislige girdim. şu an geriye donup bakinca aslında okunabilirmis. Açıkçası Sosyal statüsü yeter. Ancak ben sayısalcı olmama rağmen gözumu korkutuyor. hadi diyelim kazandiniz. TUS diye bi bela var;
    -Ama En büyük engel aile. okurken çocuk, es, zor inanın. Birçok şey karşınızda duracak, ama "40 yaş" emin olun en son problem edeceğiniz şey olacaktır. Uzun bi kulvar, sabır, uyukusuzluk azim istiyor. Allah yardımcınız olsun.
    -Başarabilirseniz, haberlere çıkmasanız da forumun kahramanı olursunuz :))
  • Hesap kitap çok iyi yapılmalı. Doktorluk çok mühim bir meslektir.Bende doktor olmayı arzuluyorum ve gençliğimin bir bölümünü sizinkine benzer psikolojik problemlerle geçirdim.Depresyon,alkol ve masanın üzerindeki bilgisayar ekranından kafamı kaldıracak zaman bulamıyordum.Kalp cerrahisi okuyup sosyal yaşantımı buna göre dizayn etmek en büyük hayalim.Ancak ne yazıkki küçümsenecek bir meslek değil.Sorumluluğun farkında ve oldukça bilgili olmak şart.Bu kritere sahip insanların meslek hayatındaki bilgilerinin fazla olduğu gibi,kazandıkları para da fazla oluyor. Özellikle Amerika'nın metropol bölgelerine bakarsanız yıllık 300 bin ile +1 milyon arası kazananların olduğunu görebilirsiniz.Bu insanlar piramidin üst seviyelerinde yer alır ve lüks yaşarlar,size tavsiyem eğer ciddi ciddi bu işe başlıyorsanız yurtdışı planı yapın.Sizi tanımadığımdan ve sahip olduğunuz imkanlar hakkında bilgim olmadığından kendi çalışma düzenimden örnek vereyim.
    Eve çok gazete gelir,internette aboneliğimin olduğu pek çok site var.Çoğunluğu ekonomi,seyahat ve sağlık ile alakalı. Aylık 300 e yakın harcama yapıyorum ve düzenli olarak kütüphaneye giden biriyim. Asla bu kadar bana yeter demedim. Aklım öğrenemediklerimde. Şu sıralar şarap ve moda tarihi ile ilgileniyorum. Çok da zevkli oluyor,sadece sağlık kitaplarına yüklenmiyorum.Sinema salonu ve restorantlara gitmeye çalışırım.Asosyal adamın doktorlukta işinin olmayacağını düşündüğümden sosyal yönümü kısmamaya çalışırım.Bir eşim veya çocuğum olmadığından bu sisteme çok kolay adapte olabilmiş birisiyim. Benim 2 yapmam gerekirken sizin 3 yapmanız lazım.Kültürel ve sosyal etkinlikler insan gelişimi üzerinde çok olumlu bir etki bırakıyor. Bunu kendi yaşamımda çok net görebiliyorum. Bir işe başlıyorsanız bugün hemen başlayın. Yarın diye bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-64CA9DA0E -- 23 Aralık 2017; 19:27:10 >

• Ne 1995 liyim ve hemşirelik okuyorum lisans 3. Sınıfım ve bende mezun olduktan sonra tıp istiyorum tekrar hazirlanicam hayalinde varsa koş peşinden nasipse olur değilse olmaz banada diyolar aynı şeyi 30 unda mezun Sun yok şunda doç Sun sanane abi hiç yoktan hayalimi gerçeklestirip ölürüm..tabi nezman öleceğimizi bilemeyiz. Lütfen hayalinin peşinden kos

• fizik ve kimya çoğu zaman sadece kitaptan anlaşılması zor derslerdir.
    sıkıştığınız yerlerde kendinizi zorlarsanız nefret etme evresine giresiniz.
    size önerim internetteki güzel konu anlatım videolarından faydalanmanız veya imkan varsa özel ders alabileceğiniz hocalarla iletişim halinde olmanız.

yalnız asıl kazandıktan sonra başlıyor her bölümde olduğu gibi. tıp kazanmak zor, tıpçı arkadaşlardan bildiğim kadarıyla okumak gerçekten çok zor.

yarın akşam eşten çocuktan biraz uzaklaşın bir yürüyüşe çıkın parkta bir bankta oturun sakin bir yerde ve kendinize şu soruyu sorun, geçici bir heves mi yoksa kalıcı bir hedef mi?

birde arkadaşların dediği gibi psikoloji okumanız gayet mümkün ama doktor olma ihtimaliniz çok düşük. Şu anda çok istekli olabilirsiniz ama bir desten 3. defa kalınca 4. defa alınmasını sağlayan arkanızda destek olmaması. sizin zaten şu anda bir mesleğiniz var. kopmanız gençlere göre çok daha kolay ve sert olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 23 Aralık 2017; 19:36:10 >

• Kazandınız diyelim, 6 yıl okuyacaksınız +1 yıl tus oldu 7 yıl

bu 7 yıl boyunca çoluk çocuk nasıl beslenecek? Evi nasıl geçindireceksiniz? tıp okumak kolay değil sürekli ders çalışmanız lazım + memurluğu da bırakacaksınız.

İşiniz zor. Keşke evlenmeden önce biraz düşünseydiniz.

Ülkenin yarısı; askerden dön + evlen döngüsünü uyguluyor. bundan sıyrılanlar ise mutlu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveRc -- 23 Aralık 2017; 20:52:7 >
  • Çapa tıp fakültesinde okuyorum abi eğer tıp okumakla ilgili bir sorun olursa elimden grldiğincr cevaplarım.

Belirteyim çapada teoriklere devam zorunlulugu yok haftada 2 3 saat uygulamalar mevcut ilk 3 sene.Ayrica komite yerine vize-final mevzusu var yani alttan alma diye bir şey var bu yüzden sene tekrari yapan sayisi oldukça az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doktor ReisBey -- 23 Aralık 2017; 21:31:47 >
  • hocam bence ilk önce eşinize danışmalısınız tıp sevdasına ailenizi bozmayın. Eğer gerçekten istiyorsanız doktorluğu iyice araştırın. Çünkü cidden sevmeden yapılacak iş değil. Yapabilir misiniz? Yaparsınız. Ailesi için bu kadar fedakarlığa katlanan bir adam kendi isteği için fedakarlığa katlanamayacak mı?

Doğru hoca seçimi çok önemli. İnternetten yararlanın. Forumdan yararlanın. 38 yaşınızda mezun olsanız hala vakit var bence

• Sizden çok daha yaşlı sınıf arkadaşlarım oldu. Hayallerinizin peşinden gidin. Ama okurken geçiminizi nasıl sağlayacaksınız onu da düşünün.
  • Abi dene en azından. Geç değil daha çok zaman var, içinde kalmasın hiçbir şey. Söylediğin gibi bir kere geliyoruz
  • Göğüsleyebilirmişim gibi bir his ve istek varsa şu sene girecek olan öğrencilerin bir türlü yaşayamadığı ama azimli olmaları için yaşamaları gereken hisleri yaşıyorsun yani anlayacağın istiyorsan yaparsın. Bil ki insanlar bu azimlerle büyük sıkıntılarla büyük şeyler başardılar, sen de yaparsın.

• Acil doktoruyum sadece şu kadarını söyleyeyim bu mesleği bitirdiler. Dışarda yatmayı bekleyen tonla hasta var hastanelerde yer yok. Randevu alsan 1-2 aya anca, herkes perişan. Özel şart bu durumda ama Paran yoksa rezilsin. Çalışma şartları çok ağır birkaç branş hariç. Tavsiyem kesinlikle uzak dur. Türkiyede Doktorluk dizilerdeki gibi havalı özenilesi bir meslek değil maalesef sıkıntısı çok fazla

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.