Şimdi Ara

TM Türkiye 333.sünden YGS-LYS REHBERİ (Sayısal 12 bin-TS 450) SS'li.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
82
Favori
11.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bunu okuyacak kadar üşengeçlikten kurtulsam zaten tr 1. olurum xd
  • adam uğraşmış yazmış emeğe saygı tebrik ederim başarın için :)
  • teşekkür ederim :)
  • saideng44 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende lise3 e gecicem bu sene sayisal bolumu. Size bazi sorularim olucak ta lise1-2 de duzensiz çalışıyordum yani biraz temel var. Simetrin2 matematik ygs kitabini cozmeye basladim su an gunde 2 saat kadar çalışıyorum o kitaptan. Sizce bu kitap simdilik uygun mudur ? Birde cozemedim bayagi sorular var size sorabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujitsu -- 23 Ağustos 2015; 12:33:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 adet pm attım, cevaplarsan memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 23 Ağustos 2015; 13:37:02 >
  • fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    ilk 2 senenin çok bir önemi yok rahat bir şekilde son 2 yılda halledersin , üstte bir arkadaş sormuştu onla alakalı yazdım 11 ler için oku onu faydasını görürsün.. Evet şimdilik güzel simetri sonra da konu özetli soru bankası gidilebilir. Sor derdim fakat baya yoğunum şu sıralar yetişemiyorum ama sana güzel bir gurup söyleyim istifade edersin sorularını çözdürürsün, tmoz gurubu..

https://groups.google.com/forum/#!forum/tmoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saideng44 -- 23 Ağustos 2015; 14:00:16 >
  • Öncelikle düşünüpte böyle bir konu açtığın için teşekkür ederim keşke herkes sizin gibi olsa.

YGS matematik-geometri-kimya şu an bitti. Fizikten de son 4-5 konum kaldı. Biyolojiyi ise lys ile birlikte götürdüğüm için pek yol katedemedim doğrusu.Sence şu okul açılana kadar 1 aylık bölümde lys matematiğine başlamalı mıyım?

Konuların tamamını bitirmeden deneme çözmek moralimi bozuyor çünkü her denemeye kafadan -15 soruyla başlamak psikolojik olarak çökertiyor. Ekim gibi deneme çözmeye başlasam sence çok mu geç kalırım?
    Dershane denemelerinde 100 net ile 125 net arası dalgalanmalar oluyor bu sınava kadar bayağı yükselir mi yoksa bu potansiyelde devam mı eder. Bazı hocalar bile ne kadar YGS çalışırsan çalış en fazla sınava kadar artırabilecegin 10 nettir o yüzden git lys çalış önerilerinde bulunuyor o yüzden sormak istedim.

Ha bir de diğer sayfalardaki yorumlarını da okudum yine de içim rahat etmedi sormak istiyorum. İlk 5000 hedefleyen biri yazdan YGS coğrafya ve tarihi halletmeli mıdır? Okul zamanında çok üzerine dusemez miyim yani?

Seni yorucaz ama cevapların için şimdiden teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Cok teşekkür ederim .

• 9. Sınıftan beri mi çalıştın?
    Günde kaç saat çalıştın?

• ExiLs E kullanıcısına yanıt
    rica ederim dostum .. bence şu an yapacağın en iyi iş lys mat çalışmak olur çünkü ilk dönem lys mat çalışmak sayısallar için en zor şeydir. zira bir yandan 12 bir yandan ygs kolay olmuyor o yüzden şu an mat2yi bitir derim 10 ve 11ç sınıfı . simetriyi öneririm ilk 3 kitabı rahat 15 20 gunde devirirsin. geçen sene şu sıralar bende mat2 çalışıyorudum..
    Deneme olarak haftada yine 2 deneme yapmanı tavsiye ederim dersane yapar zaten , dersanenin hiç bir denemesini kaçırma . aynen dediğin gibi ama ekim kasım gibi yogunlaşırsın denemelere.
    Hocam ben 12 nın başında 110 120 yapıyordum , genel olarak 120 civarına sabitlemiştim ilk aylar kasım aralık gibi 130 140 ları gördüm o civarlardaydım subat ayında en düşük 135 yapıyordum . martta son ıkı hafta ise 3 4 defa 153 154 net yaptım digerleride 145 lerdeydi lakin bunlar ölçüt olmuyor. bu sene ygs en zor senesiydi ve görüyorsun 29 yanlışımla ygs5 te 3bin oldum yani demem o ki gerçek sınavla denemelerin hiçbir alakası yok bu sene bizim il 1.si 139 netle türkiye 115.si oldu ygs de. benim 124 netim vardı düşün ta sene başlarındaki netim o yüzden şartlanmamaya bak , ygs nankör bir sınav lysyi halletmeye bak ygsde kısmetin varsa biraz da iyi bir sıralama gelir biraz da o var .. zamanla fark edeceksin zaten..

Bence şu an için gerek yok ama aklına takılıyorsa coğrafyaya asıl kurban bayramının olduğu hafta mat2 bitince 1 haftada halledersin en azından sneye kafan rahat başlarsın . ara ara da tekrar edersin tarih ve felsefeyi halledersin kasım gibiçççç

• valkyon kullanıcısına yanıt
    9 da ve 10 da çalışmadım , sadece yazılı akşamları çalışıyordum ort. 79 80 di . 11. sınıfta çalışmaya başladım ygs lys sürecine ise 11in ikinci dönemi başladım . Çalışma saati anahtar olmaz her insan farklıdır, asla kıstas olmaz ya da formül olmaz. Ben genel olarak 12 de 4-5 saat arası çalıştım ortalama söylüyorum...
  • Öyle bir anlatmış ki çok çalışan biri illa Cerrahpaşa Tıp kazanacak. Öyle bir şey yok, sınırlı kontenjan var ki illa birileri kazanamayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: saideng44

rica ederim dostum .. bence şu an yapacağın en iyi iş lys mat çalışmak olur çünkü ilk dönem lys mat çalışmak sayısallar için en zor şeydir. zira bir yandan 12 bir yandan ygs kolay olmuyor o yüzden şu an mat2yi bitir derim 10 ve 11ç sınıfı . simetriyi öneririm ilk 3 kitabı rahat 15 20 gunde devirirsin. geçen sene şu sıralar bende mat2 çalışıyorudum..
    Deneme olarak haftada yine 2 deneme yapmanı tavsiye ederim dersane yapar zaten , dersanenin hiç bir denemesini kaçırma . aynen dediğin gibi ama ekim kasım gibi yogunlaşırsın denemelere.
    Hocam ben 12 nın başında 110 120 yapıyordum , genel olarak 120 civarına sabitlemiştim ilk aylar kasım aralık gibi 130 140 ları gördüm o civarlardaydım subat ayında en düşük 135 yapıyordum . martta son ıkı hafta ise 3 4 defa 153 154 net yaptım digerleride 145 lerdeydi lakin bunlar ölçüt olmuyor. bu sene ygs en zor senesiydi ve görüyorsun 29 yanlışımla ygs5 te 3bin oldum yani demem o ki gerçek sınavla denemelerin hiçbir alakası yok bu sene bizim il 1.si 139 netle türkiye 115.si oldu ygs de. benim 124 netim vardı düşün ta sene başlarındaki netim o yüzden şartlanmamaya bak , ygs nankör bir sınav lysyi halletmeye bak ygsde kısmetin varsa biraz da iyi bir sıralama gelir biraz da o var .. zamanla fark edeceksin zaten..

Bence şu an için gerek yok ama aklına takılıyorsa coğrafyaya asıl kurban bayramının olduğu hafta mat2 bitince 1 haftada halledersin en azından sneye kafan rahat başlarsın . ara ara da tekrar edersin tarih ve felsefeyi halledersin kasım gibiçççç

Teşekkürler her şey için. Bi de şöyle bir klişe vardır her zaman derece yapmak istiyorsan 60 bin soru çözmek lazım veya mat1 den en az 4 kitap bitirmen lazım gibi şeyler. Bunlar ne derece doğru?

hocam çok beğendim
  • ExiLs E kullanıcısına yanıt
    hocam metinden de anlaşılacağı üzere bu klişeler tamamen saçmadır . Şurası bir gerçek her insan farklı zeka seviyesinde her insan farklı altyapıyla geliyor her insan farklı derecede eğitim alıyor. Kimisinin ilköğretimden temeli iyi oluyor adam az bir çalışmayla daha derece yapıyor. Kimisinin temel iyi olmuyor ya da sağlam olmuyor 100 bin soruyla belki derece yapıyor bunun bir formülü yok. ama şunu söyleyim ilk 1000 deki herkes az çok aynı seviyededir hatta ilk 200 deyim ama derece 1 2 sine nasip oluyor
  • tesekürler hocam..
  • Hocam ben bu sene lise 3 e geçeceğim lise 2 de daha önce asla yapamam dediğim şeyleri yaptım ders çalışma konusunda bilgisayarı 1 1.5 ay bıraktım,bir ay boyunca dersle yatıp dersle kalktım ilham gelmesini falan beklemeyip kendimi zorladım bu süreçte netlerimde pek bir artış olmadı ama bunu sürdürebilseydim kendimde net görülebilir bir şahlanma olacağını hissediyordum.zaten bu olaylar ikinci dönem olduğundan yaza da hızlı bir giriş yapmak istedim ygs ye hazırlık açısından sahura kadar 5 saat dedim kendi kendime ama baya bir çuvalladım bütün derslere çalışacakken matematikten sadece kümeleri ve problemlerin birazını bitirebildim çok mu büyük hedef koydum bilmiyorum ama artık yeni hedefim var 2 eylülde memlekete dönüp günde 2-3 saat çalışmayı hedefliyorum 28 eylüle kadar ama bu sefer 11 e çalışacağım. okul açılınca da 9 ve 10 u da sene sonuna kadar tekrar edeceğimayrıca ben hiçbir zaman yaptığım yani yazarak yaptığım dakik programa uyamadım sadece sabah erken kalkıp düşünüyorum şunu şu saatte şunu şu tenefüste şunu yatmadan önce diyerek günlük program yapıyorum size sorum şu sizce doğru yolda mıyım bir de biten konuları düzenli ve sürekli olarak tekrar mı etmem gerekiyor ayrıca 2 senedir matematik dersi alıyorum bu sene kimya ve fizik derslerini de almayı düşünüyorum sayısalım ama sözel derslere daha yatkınım ve onları daha çok seviyorum

• kutluhana K kullanıcısına yanıt
    dostum öncelikle eger plandığın tarzda çalışamıyorsun o tarzı bırak kendini daha farklı programlandır ne biliyim günlük soru hedefı ya da konu hedefi koy. diger sorularına gelince 11.sınıf 2 kişiye yukarda ayrıntılı olarak bu sene ne yapılmalıya dair yazdım onları oku derim eger aklına yıne bir şey takılırsa yaz burdan cevaplayım.. eğer ihtiyaç duyuyorsan ve imkanın varsa al tabi güzel olur
    Sağolasın hocam şu konuda bence çok haklısın bu iş psikolojik mesela ben şimdiden kendimi psikolojik olarak ders çalışmaya hazırlıyorum

• kutluhana K kullanıcısına yanıt
    iyi bakalım şimdiden başarılar 2017de :D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.