Şimdi Ara

Tm3 Sıralamam hakkında yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YGS-5 42bin
    Mat: 22.75
    Geo: 6.75
    Edb: 46
    Coğ: 16.75
    OBP ise 81.

Tm3 puanım 436, ve PBG sıralamamı 12553 olarak gösteriyor. ODTÜ uluslararası ilişkiler istiyorum. Bildiğiniz gibi uluslararası ilişkiler tm2den tm3e geçti ve sıralamalar ne olacak bilmiyorum. fakat geçen sene 412 puan 15300 sıralama ile almış. Forum ahali, sizce tutar mı?
    Şimdiden teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mediarahan -- 6 Temmuz 2016; 21:43:29 >

• Gelme olasiligi var ama uluslararası ilişkiler falan hiç tahmin edilemiyor tm3 e geçmesinden oturu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MariJuann

Gelme olasiligi var ama uluslararası ilişkiler falan hiç tahmin edilemiyor tm3 e geçmesinden oturu
    Hukuk tm2den tm3e geçtiğinde sıralamalar yükseldi ve 15bin ile alan 13bin ile aldı. Ama şöyle de bir durum var, hukuk isteyen çok. Tm3 puanına bakıp da uluslararası ilişkiler yazacağıma hukuk yazarım diyenler olabilir diye düşünüyorum. O yüzden sıralamalar yukarı da aşağı da oynayabilir. Sizce hangisi olur? Görüş istiyorum ben bu noktada, kafayı yiyeceğim çünkü....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mediarahan

Hukuk tm2den tm3e geçtiğinde sıralamalar yükseldi ve 15bin ile alan 13bin ile aldı. Ama şöyle de bir durum var, hukuk isteyen çok. Tm3 puanına bakıp da uluslararası ilişkiler yazacağıma hukuk yazarım diyenler olabilir diye düşünüyorum. O yüzden sıralamalar yukarı da aşağı da oynayabilir. Sizce hangisi olur? Görüş istiyorum ben bu noktada, kafayı yiyeceğim çünkü....

Alıntıları Göster
    Cevap alabilirsem çok güzel olur :(
  • quote:

Cevap alabilirsem çok güzel olur :(

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comolokko97 -- 28 Ekim 2020; 20:56:44 >
  • Uluslar gelmez. Cok one cekcek gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: svshatay26

Uluslar gelmez. Cok one cekcek gibi duruyor.
    up lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

up lütfen

Alıntıları Göster
    o matematikle gelmez büyük ihtimal. 20-22k falan olursun pbg çok şişiriyor puanları
  • matmygeo M kullanıcısına yanıt
    Senin gibi insanlar oksijen kaybı resmen.
    Hayatta hiçbir yere gelememiş ve gelemiyecek insanlarsiniz anca başkalarının önünü kapatmaya çalışın

• quote:

Orijinalden alıntı: Massibe

Senin gibi insanlar oksijen kaybı resmen.
    Hayatta hiçbir yere gelememiş ve gelemiyecek insanlarsiniz anca başkalarının önünü kapatmaya çalışın
    Cevaplayan herkese teşekkürler, 20-22k geleceğini hiç sanmıyorum gerçekten ama. En fazla 18 diye düşünüyorum, belki 15binden 18bine çıkarsa kazanabilirim o şartlar altında... Daha fazla yoruma hayır demem, zaten hepimiz 18ine kadar eli kolu bağlı beklemiyor muyuz, konuşalım.
  • Mediarahan M kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comolokko97 -- 28 Ekim 2020; 20:57:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: comolokko97

.
    İİBF mezunlarının girebileceği pek çok sınav var. Fakat benim bilgim meslek memurluğu veya konsolosluk ve ihtisas memurluğu hakkında. Dışişleri Bakanlığı'nın sınavları bunlar, ve önceden KPSS barajı da vardı fakat kaldırıldı, şimdi YDS barajı olacağı konuşuluyor bu sınavlara giriş hakkı kazanabilmek için. Birkaç sınava girmek gerekiyor ve gerçekten çok iyi yabancı dil bilmek gerekiyor yani bunlar için... Eğer ilgilenirseniz bildiklerimi anlatabilirim tabii ki.
    Hukukun yükselişindeki temel etmen o yıl yüksek puanla alan okulların kontenjan azaltmasıydı hocam. Uluslararası ilişkilerde çok fazla oynayacağını düşünmüyorum.

yaptığın tespitin dayanağı yok. hukuk geçen sene tm-2'den tm-3'e geçti doğru ama aynı zamanda çok büyük kontenjan azalmaları oldu geçen sene. ankara, istanbul hukuk falan 150'şer kişi civarı kestiler kontenjanlarından. mesela ankara hukuk 820 kişi alıyordu ama geçen sene 660 küsüre düşürdü(okul birincileri dahil). bu sadece 1-2 okulda olmadı, geçen sene baya düştü kontenjanlar. dolayısıyla sıralama artışı büyük oranla bundan kaynaklı. sen bir bölümden bu kadar kontenjan kesersen, doğal olarak sıralaması yükselir.

olayın tam boyutunu vermese de yararlı bir haber linki:http://www.gazetevatan.com/tip-ve-hukuk-kontenjanlari-dustu-805425-gundem/

quote:

Kontenjan tablosunu incelediğimizde, göze çarpan en büyük değişim; tıp ve hukuk fakültelerinin kontenjanların düşmesi... İstanbul, Ankara, Marmara ve Selçuk gibi üniversitelerin hukuk ve tıp fakültelerinin kontenjanları, bir önceki yıla göre düşüş gösterdi. İstanbul ve Ankara Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi geçen yıl 800 öğrenci alırken, bu yıl kontenjanı 650’ye düştü. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kontenjanının 500’den 400’e; Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kontenjanının ise 400’den 300’e düştü. Tıp fakültelerinin kontenjanı, hukuk fakültelerinin kontenjanına göre daha az düşüş gösterdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi geçen yıl 369 öğrenci alırken, bu yıl 328 öğrenci alacak. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin kontenjanı ise geçen sene 498 iken, bu yıl 462’de kaldı.

• Dostum uluslararası gelir ama yine de belli olmaz olur da gelmezse siyaset de düşünebilirsin hukuk falan istemiyorsan.kendini geliştirdiğini sürece odtü bitirip işsiz kalma ihtimalin yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Postmodernismsucks

yaptığın tespitin dayanağı yok. hukuk geçen sene tm-2'den tm-3'e geçti doğru ama aynı zamanda çok büyük kontenjan azalmaları oldu geçen sene. ankara, istanbul hukuk falan 150'şer kişi civarı kestiler kontenjanlarından. mesela ankara hukuk 820 kişi alıyordu ama geçen sene 660 küsüre düşürdü(okul birincileri dahil). bu sadece 1-2 okulda olmadı, geçen sene baya düştü kontenjanlar. dolayısıyla sıralama artışı büyük oranla bundan kaynaklı. sen bir bölümden bu kadar kontenjan kesersen, doğal olarak sıralaması yükselir.

olayın tam boyutunu vermese de yararlı bir haber linki:http://www.gazetevatan.com/tip-ve-hukuk-kontenjanlari-dustu-805425-gundem/

quote:

Kontenjan tablosunu incelediğimizde, göze çarpan en büyük değişim; tıp ve hukuk fakültelerinin kontenjanların düşmesi... İstanbul, Ankara, Marmara ve Selçuk gibi üniversitelerin hukuk ve tıp fakültelerinin kontenjanları, bir önceki yıla göre düşüş gösterdi. İstanbul ve Ankara Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi geçen yıl 800 öğrenci alırken, bu yıl kontenjanı 650’ye düştü. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kontenjanının 500’den 400’e; Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin kontenjanının ise 400’den 300’e düştü. Tıp fakültelerinin kontenjanı, hukuk fakültelerinin kontenjanına göre daha az düşüş gösterdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi geçen yıl 369 öğrenci alırken, bu yıl 328 öğrenci alacak. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin kontenjanı ise geçen sene 498 iken, bu yıl 462’de kaldı.
    Ah, teşekkür ederim, böyle bir durum olduğundan pek bir haberim yoktu. Ben ise şöyle bir link buldum:
    http://www.salimunsal.com/dosya/degisenprogramlar.pdf
    Fakat bu çalışma da sanırım pek doğru sayılmaz... Peki sizler ne düşünüyorsunuz sıralama hakkında, aynı mı? Yükselir mi, düşer mi? Çok fazla oynamasa da 500-1000 kişi oynayış bile çok önemli olabilir, bu oynayış nereye doğru olur? Çünkü benim çok bir dayanağım kalmadı hukuk kontenjanlarıyla alakalı olduğunu öğrenince, bir tahminde bulunacak bilgiye de sahip değilim.

geçen sene hukukta ne olacağını kimse bilmiyordu(bildiğini sanan her zamanki gibi çoktu, o ayrı). herkes farklı bir şey söylüyordu sonra kontenjanlar açıklanınca herkesin kafasında ciddi bir sıralama artışı olacağı belirdi ama burda "ciddi" kaç sıralama yine bilen yoktu. Geçen sene tercihlerin açıklandığı günü hatırlıyorum, forumda çok fazla hayal kırıklığı vardı. istanbul hukuk'a gidiyorum diye sevinen adamlara marmara(iö) falan gelmişti bu nasıl iş falan diye başlık açmıştı birçok kişi. bunların sebebi tabi bunun bir ilk olmasıydı. kimse öngörememişti ne olacağını.

bu sene tm-3'e geçen bölümler de bundan farklı değil. bu da bir ilk. evet geçen sene hukuk tm-3'e geçti ama aynı zamanda kontenjan azalmaları oldu. bu sene ODTÜ'de(veya daha yüksek puanlı üniversitelerde) Uİ'de azalma yok. dolayısıyla hukuk gibi olacak demek sakıncalı ama nasıl olacağını da bilmiyorum. benim fikrim Uİ için TM-2'de sıralaması geçmiş senelerde neyse yine benzer bir şey geleceği, yani ben puan türü değişiminin sıralamayı çok etkilemeyeceğini düşünüyorum ama dediğim gibi tamamen işkembeden sallıyorum bunu. burda gelip ODTÜ mühendislik tahmini yapmak çok çok daha kolay ve daha isabetli çünkü yararlanabileceğin 6 senelik bir veri geçmişi var, şu durumda Uİ için yok.

ODTÜ siyaset düşünmek çok kötü bir fikir değil ama onun da kontenjanını azaltmışlar sanırım ODTÜ'de 20 kişi kadar. zaten Uİ'de sana ekstra dil eğitimi vermeyecekler. siyaset ile Uİ'nin akademik olarak ilgi alanları farklı sadece, senin alacağın ingilizce eğitimi bütün ODTÜ ile aynı olacak. ha bence Uİ gelme şansı var ama dediğim gibi ben şu anda şu olur demenin pek mümkün olmadığını düşünüyorum o yuzden alternatifleri değerlendirmekte yarar var.

• Postmodernismsucks P kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim, umarım Uİ olur... ODTÜ siyaset çok pahalı, maalesef karşılayacak maddi gücümüz yok ailecek. Eğer ODTÜ Uİ olmazsa seneye girsem mi diye düşünüyorum çünkü benim için üniversitenin sosyal seçenekleri, kampüsü, insanları da verdiği diploma kadar önemli. ODTÜ'den sonraki seçeneğim Ankara Üni, fakat onun sosyal ortamının, etkinliklerinin kötü olduğunu/olmadığını duydum ve Ankara Üni de 40bin ile alıyor, puanımı da harcamış olurum (ayrıca ingilizce eğitimi neredeyse yok). Birkaç gündür bu durum yüzünden içim içimi yiyor, artık açıklansa da rahat etsek.
    ODTÜ siyasetin ücreti yok. Aynı Uİ gibi. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi olarak geçiyor bölüm. ODTU devlet universitesi, heralde Kuzey Kıbrıs Kampüsüne veya SUNY programlarına bakmışsın sen, onlar ayrı şeyler benim dediğim siyaset biliminden. Benim burda bahsettiğim ODTÜ (Ankara Kampüsü) siyaset bilimi ve kamu yönetimi. Geçen sene 20900 ile almış ama bu sene 21 kişi az alacak.

Ankara'yı yazmayı tavsiye etmem. Bizim dershaneden arkadaşlarla sürekli gittiğimiz bir kafe var. Haftanın 5 günü ordaydık sene içinde, orda çalışan garsonlardan biri Ankara üniversitesinde okuyordu. Sürekli müşteri olduğumuz için baya tanıştık, sohbet ediyorduk. Her gün kavga çıktığı için derslerin falan ertelendiğinden bahsediyordu bize. Gerçi bu arkadaş Dil-Tarih-Coğrafya kısmındaydı, Uİ'nin falan kampüsleri farklı mıdır bilmiyorum ama ben olsam yine de yazmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Postmodernismsucks -- 8 Temmuz 2016; 18:38:34 >

• Postmodernismsucks P kullanıcısına yanıt
    Ankara Uİ de aynı kampüste sanırım, ayrıca aynı şikayetler Uİ'nin kampüsünde de var.
    ODTÜ programına gelirsek SUNY olmadan siyaset bilimi ve kamu yönetimi okunabileceğini bilmiyordum. Eğer gerçekten SUNYsiz okunabiliyorsa bölüm, kesinlikle yazarım orayı da. Sonucunda Uİ ile benzerler.
    edit: Ek olarak, 20.900den en fazla 2bin geriye çeker herhalde 21 kişilik kontenjan azalması değil mi? Kontenjanı zaten 105 kişiymiş, Uİden 30 fazla, ve 21 kişilik düşüşten sonra ise 9 kişi fazla olacak sadece.
    edit2: Gerçekten çok yardımcı oldunuz, teşekkür ederim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mediarahan -- 8 Temmuz 2016; 19:57:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.