Şimdi Ara

(TM3)TERCİH SONUÇLARI (20-24 temmuz düşünüyorum) İLE TAHMİNLER KARŞILAŞTIRILACAKTIR. YORUM YAPANLARI BEKLERİZ. (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
7
Favori
12.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ve hatta bir iddia daha ortaya atayım yök tepe kontenjanları azaltıp aşağıdakileri artırarak sıralamaları dengede tutmak istemiş olabilir bu da bir politika olabilir. belki sıralamalar hiç değişmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudavim2

komiser arkadaşıma aynen katılıyorum en kötü senaryo yerinde sayması olur yükselme mümkün değil kontenjan artışı fazla

Hocam bem sıralama 35300 son tercihim 39800 %50 burslu ve 4 kişilik azalma var bu tercihim garanti midir yoksa en sona sbf maliye yazıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demasman kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi bu riski alamam hani olur derim olmaz ama bana %95 olur gibi geliyor sen yine de garantilemek için maliyeyi de yaz. ama oraya düşmez. ben bu kadar artış olduğunu bilmiyordum
  • mudavim2 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ama bu politikaya göre iyi hukuklarla kötü diyebileceğimiz sıralaması düşük olan hukukların arası açılmadı mı? Çünkü iyi hukukların kontenjanı düşürürldü bu yüzden 2014 e göre 1.000-2.000 aşşağı gidecek.Hee diğer taraftanda sıralaması düşük üniversitelerin kontenjanı arttığından belki yerinde sayacak belki de gerileyecek.Bu yüzden dengelemeyeceğini düşünüyorum.Ancak benim dediğim senaryonun olması için de iyi üniversitelerden sonra sıralaması düşük üniversitelerin tercih listesine yazılmaması lazım.Mesela ben atatürk ünv ye kadar yazmadım.Oraları yazanların zaten 25.000 üstü sıralaması oluyor.Büyük çoğunluğunda böyle olduğunu düşünüyorum.Ama dengelemek yerine aradaki farkın açılacağını düşünüyorum hocam.Benim görüşlerim bunlar.
  • demasman kullanıcısına yanıt
    Hocam müdavim arkadaşıma katılıyorum.Garanti desekte içinde hep düşünüceksin acaba ne olur diye.Ama sende görüyorsunki yüksek ihtimal gelmesi lazım.Başarılar.
  • EmekliKomiser E kullanıcısına yanıt
    hocam zaten bir teoriydi hani belki bir ihtimal. ama çok düşük bir ihtimal haklısın yukarılarda azaltılıp aşağılarda artırıldı çok çok şöyle olur aşağılardaki hukukların sıralaması sabit kalır ya da bin kadar aşağı kayar 35 le kapatır. işte bu kontenjan azalışı ve artışı tepelerde ekstrem oynamaları engeller diye düşünüyorum hani aşağılarda kontenjan artırılmasa belki 5-6 binlik bir değişim olabilirdi ama şu tabloya göre bu mümkün değil. 1-2 bin gibi oynamalar bekliyorum ben zira dengeliyor.
    Hocam bu sene ne böyle ya daraldım valla hemen açıklasalar bari.
  • EmekliKomiser E kullanıcısına yanıt
    aynen. ben artık eminim 2 bin oynama max. o yüzden kimseyle de tartışmam daha kimseye de sormam insanın aklı karışıyor sordukça zaten açıklanınca göreceğiz hep beraber. felaket senaryoları olanlar da senaryolarıyla baş başa kalırlar
    İnşallah hocam...
  • UP
  • UP
  • UP
  • UP
    Dostum,şimdi diyelim ki Istanbul hukuk 8200le kapattı.Mesela 8700 siralamasi bu bolume girebilir mi bu mantıkla?

• fatihfbsk F kullanıcısına yanıt
    yani nereyi istersen çok genel bir soru alttaki tercihin neyse o olur
  • çok etkisi yok fakat şunu da unutmayın. mesela adam ısparta'da yaşıyor, 10k oluyor, şehir dışına gitmemek için ısparta yazıyor. tavan puanlara bakarsanız hemen hemen her bölümde bunun örneğini görürsünüz. bu tip durumlar olumlu etki yapıyor yani. gerçi bu örnek her sene gerçekleşiyor. bu örneği çok uç düzeyde yükseliş olacağını düşünenler için söylüyorum. birçok etken var yani. hukuk gerçekten çok talep görseydi geçen yıl 15k'da kapatırdı ama insanlar farklı bölümlere yöneliyor, önümüzdekilerin kimisi fenci, kimisi mezuna kalacak, kimisi dediğim gibi şehrinden gitmemek için yüksek sıralamaya rağmen düşük yeri yazıyor vs.vs. tüm bu faktörleri düşünürsek en kötü ihtimalle 30k civarında kapatacağını düşünüyorum. en kötü ihtimalin gerçekleşeceğini de düşünmüyorum, psikoloji hukuk sıralamalarına olumlu katkı yapar, hukuk da psikolojiye olumlu katkı yapar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedimseniygs -- 15 Temmuz 2015; 19:32:37 >

• yedimseniygs Y kullanıcısına yanıt
    Hocam atatürk iö 34.000 sence 30.000 lemi kapatır hukuk bu sene ?

• Up

• UP
  • ya arkadaslar siralamam 31670. hukuk kesin gelirmi ne dersiniz cok yukselir diyolar siralamalar off.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.