Şimdi Ara

TOBB Makine-Elektrik Elektronik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Ücretli TOBB Makine Mühendisliği veya TOBB Elektrik Elektronik Mühendisliği düşünüyorum(aslında Bilkent istiyordum ama sıralamam yetmiyor). Hedefim bu iki bölümden birinde okuduktan sonra doktoramı yurtdışında fizik üzerine yapmak ve sonrasında yurtdışında çalışmak.

1) TOBB mezunlarının yurtdışında okuma ve çalışma imkanlarından bahsedebilir misiniz? Ayrıca stajları yurtdışında yapmak mümkün mü ve okul bu konuda yardımcı oluyor mu?

2) Bu iki bölümden birinde okuyup hangi bölümlerden çift anadal yapılabilir?

3) Eğitim dilinin ODTÜ'de, Bilkent'te olduğu gibi %100 İngilizce olmaması pek içime sinmedi yurtdışı hedefim olduğu için. Sadece bazı dersleri İngilizce almanın bölüm terimlerinin ingilizcesini bilmek açısından yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

4) Bu iki bölümün öğrencisi/mezunu olanlar bölüm hocalarının akademik başarısından ve genel olarak okulun imkânlarından (kütüphane, kulüpler vs.) bahsedebilir mi?

• up
  • 1-Yurtdışı akademik/staj/çalışma olanaklarıyla ilgili neredeyse her hafta mail geliyor. Birçok bölümden yurtdışına staja giden arkadaşım var. Kendin bulmadığın sürece ortalaman önemli.

2-Okulda tıp okuyup psikolojiden çap yapan bile var. İstedğin bölümden çap yapabilirsin ancak genelde çap yapmak ilk bi kaç dönem oluşan bir heves, EE okuyup-Makineden çap yapmak herkesin harcı değil. her boş vaktini ders çalışmaya ayıramayacaksan zaten çap yapamazsın.

3-Yurtdışında kimse derslerini hangi dilde aldığını sormaz, toefl puanın kaç onu sorar.

4-Okulun eğitimi kaliteli ancak eğitim harici başka bi sebepten kesinlikle önermem. Akademik kadroları internet sitesinden bulabilirsin. Makinenin kadrosu gerçekten çok iyi. Ele hakkında bir fikrim yok.
  • Feint-TR kullanıcısına yanıt
    Hocam siz TOBB da mı okuyorsunuz?
  • Jokerberg kullanıcısına yanıt
    Hocam boru değil gelecek yazıyossun orda
  • @Divergent
    evet, bilgisayar müh 4.sınıf

@Jokerberg

Evet 3 dönem, tatiller genelde 15-20 şer gün civarı olur. Okul 3 yılda bitmiyor çünkü 11 dönem(8 okul, 3 ortak eğitim) var.
    Detaylı bilgi için:

www.etu.edu.tr
    3 Dönem Eğitim Uygulaması - TOBB ETÜ
    https://www.etu.edu.tr/tr/3-donem-egitim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.