Şimdi Ara

Tofaş doğan motor su damlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz üzere istanbulda havalar - derecelere düştü. Bu durumda ihmalkarlıktan ve fırsat bulamamaktan dolayı aracın antifrizini kontrol edemedim. Sonuç olarak araç dondu daha sonra dün buzu çözüldüğünde araci çalıştırdım. Gerekli kontrolleri yapıp park ettikten 1 saat sonra tekrar kontrole gittiğimde motorun altından su damladigini gördüm. Bu su triger kapak muhafazasının içinden geliyor ve motor calismazken de akıyor radyatör kapağı açıldığında hızlanıyor. Ciddi bir su eksiltme var 1 saatte yedek depodaki yaklaşık 1.5 lt lik suyu boşaltmıştı.

Bugün aracı ustama götürdüğümde bana silindir kapak contası kaçırıyor motor yapılacak dedi ve komple motor sökülüp rektefiye işlemine 5000 tl fiyat çıkardı. Bu durum benim aklıma yatmadıgı için başka bir ustama götürdüm aracı sonuçta arac durduğu yerde devirdaim olmadigi zaman nasil silindir kapaktan o derece su atabilir çalışmasında vs bir sorun yokken diğer ustam ise kapak muhafazası sökülecek tapa kontrol edilecek o şekilde görürüz takribi 300 tl civarı masraf cikar dedi.

Sonuç olarak böyle bir durumda neler olmuş olabilir nasıl bir yol izlemeliyim bir fikir belirtirseniz sevinirim. Yazı biraz uzun oldu detaylı aciklamak açısından kusura bakmayın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +usta silecek motoru çalışmıyor

-motor inecek kardeşim. yatacak yerleri yok bunların

hortum çatlamıştır soğuktan ya da buna benzer ufak bir şey olmuştur. 2. ustayla yola devam 3. ustadan da fikir alabilirsiniz

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

3 tane ustaya gittim zaten hocam 2 si muhafaza sökülecek bakılacak 300-500 arası tutar dedi diğeri komple motor açmamız lazım 5000 dedi heralde motoru açacak olan usta arabayı yenileyecek parası eksikti

• geleceginmühendisi kullanıcısına yanıt

Mühendisim bende 99 uno 70s vardı tofaş motorlu bunlarda 3 adet tapa mı ne oluyor aşağıda yanlarda ana blokta. Ne amaçla koymuşlar anlamadım zamanla çürüyüp oradan kaçırıyor, ben kaçak tıkayıcı abro atarak kurtarmıştım. Devirdaim pompasının oradan yandan kaçırıyordu.

Benimde triger muhafazasının oradan geliyordu. Senin kaçak bayağı büyük ilaç, tıkayıcı kurtarmaz. 300 TL ye yaptır uzun işlem yandaki V kayışı sökülüyor diye biliyorum.

• Geçmiş olsun. Tapadan atmıştır suyu. Blok çatlamasına neden olmaması için tapa bulunur.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz gibi tapa patlamış o degisti triger degisti su borusu patlamış o degisti bir de yag kapagim damlatiyordu oraya keçe yapıldı radyatör kapağını da değiştirdim malzeme iscilik toplam 500tl tuttu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Palio su kaçağı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.