|
Bildirim
Yıllık 20.000 ortalama bile yapsanız ki çoğu insan daha az yapar, 9 yıl anlamına gelir bu. Pil maliyetleri her yıl düşüyor. Bugün artık kwh başına 130 dolara kadar geriledi. 9 yıl sonra belki 70, hatta 50 dolara kadar düşecek. Böyle bir durumda elinizde çok yüksek kapasiteli 88,5 kwh pil dahi olsa bile 4500 dolara değişebilirsiniz anlamına gelir ki 88,5 kwh pil daha uzun km gideceği için 180.000'e geldiğinde çok daha az doldur boşalt yapmış olacaktır. Yüksek kapasiteli olduğundan belki 180 değil 240 bini bile görür. O kadar km'de yapacağınız tasarrufu bir düşünün. Yakıttan bahsetmiyorum; yağ yok, bakım yok, polen hariç filtre yok, şanzıman arızası yok (çünkü şanzıman bile yok), motor aşınması, bakımı, parça değişimi yok (elektrikli araç motorları olağan dışı sorunlar hariç 15-20 yıl anahtar değmeden gidebilir) manifold yok, egzos yok, sürekli sıvı sızdıran keçeler yok, motor soğutma suyu ve problemleri yok, bir de şarjın yaygınlaşıp ucuzlaması ile yakıt fosil yakıttan daha ucuza gelecek. Haliyle evet, pil ölmesi büyük masraf demek, tıpkı motor rektefiyesi gibi fakat mantıklı düşündüğümüzde o süre içinde bakımdan edeceğiniz tasarruf o pili hayli hayli çıkaracak. |
Nerede fabrika,nerede araba diyenler şimdi nerede para diyor.Allah bunlara akıl fikir versin.
|
alan alsın.togg da olsa mercedes eqc de olsa, elektrikli otomobil almam. millet "önce ben geldim, yok hayır ben geldim. kardeşim çıkar şu fişi biraz da biz dolduralım, bir saattir beklemekten ağaç oldum" diye hızlı şarj istasyonlarında birbirini yiyecek. |
Dün devrim arabasına b*k atanlar bugün devrin arabasına kuduruyor 😃
|
yüzyılın dolandırıcılığı patlamak üzere...
|
Mart'ta yola çıkmıyor muydu bu araba? Anlaşılan aracı yola çıkartan Kılıçdar olacak.
|
A: Araba nerde?
B: Müşteride. A: Para nerde? B: Yarın getirecek. A: Araba nerde? B: Müşteride. A: Para nerde? B: Yarın getirecek |
Para nerde avaxta, avax ne oldu %40eridi togg alacaklar ne oldu yandı bitti kül oldu
|
100 kişiden %70 i alamıyorsa kimse bana yerli demesin
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yıllık 20.000 ortalama bile yapsanız ki çoğu insan daha az yapar, 9 yıl anlamına gelir bu. Pil maliyetleri her yıl düşüyor. Bugün artık kwh başına 130 dolara kadar geriledi. 9 yıl sonra belki 70, hatta 50 dolara kadar düşecek. Böyle bir durumda elinizde çok yüksek kapasiteli 88,5 kwh pil dahi olsa bile 4500 dolara değişebilirsiniz anlamına gelir ki 88,5 kwh pil daha uzun km gideceği için 180.000'e geldiğinde çok daha az doldur boşalt yapmış olacaktır. Yüksek kapasiteli olduğundan belki 180 değil 240 bini bile görür. O kadar km'de yapacağınız tasarrufu bir düşünün. Yakıttan bahsetmiyorum; yağ yok, bakım yok, polen hariç filtre yok, şanzıman arızası yok (çünkü şanzıman bile yok), motor aşınması, bakımı, parça değişimi yok (elektrikli araç motorları olağan dışı sorunlar hariç 15-20 yıl anahtar değmeden gidebilir) manifold yok, egzos yok, sürekli sıvı sızdıran keçeler yok, motor soğutma suyu ve problemleri yok, bir de şarjın yaygınlaşıp ucuzlaması ile yakıt fosil yakıttan daha ucuza gelecek. Haliyle evet, pil ölmesi büyük masraf demek, tıpkı motor rektefiyesi gibi fakat mantıklı düşündüğümüzde o süre içinde bakımdan edeceğiniz tasarruf o pili hayli hayli çıkaracak. |
|
alan alsın.togg da olsa mercedes eqc de olsa, elektrikli otomobil almam. millet "önce ben geldim, yok hayır ben geldim. kardeşim çıkar şu fişi biraz da biz dolduralım, bir saattir beklemekten ağaç oldum" diye hızlı şarj istasyonlarında birbirini yiyecek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 15 Mart 2023; 18:20:29 > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Vallahi güzel yazmışsın, üzerine diyecek şey yok. İşyerimde yakın zamanda güneş enerjisine geçeceğim oradan kendime pay biçtim. Evde malesef türk işi komik kablo uzatacağım beşinci kattan aşağı xd |
|