Şimdi Ara

TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
26.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetclsr

Sırf yapan adamları sevmediğiniz için ülkeye değer katacak projeleri küçümsemek ve kötülemek ne kadar doğru kendinize sorun. Yerli araç sorunu bugünün meselesi değil, eleştireceksen bu zamana kadar neden yapılmadığını eleştirin. Almanya ile müttefik olarak aynı dünya savaşından aynı sonuçla çıktık, Almanya'da 1918'den 1939'a (2. dünya savaşı başlangıcı) kadar hangi fabrikalar kurulmuş hangi markalar üretime başlamış sanayide neler yapmış biz ne yapmışız. Bmw Mercedes Porsche'nin kuruluş tarihlerine bakın. Milli menfaat söz konusu olduğunda bile bir araya gelemiyoruz.

Boş yapma ak yalama..

Senin saksakladigin akp nin Osmanlı sevdalısı olduğunu ve Almanya'nın 1900 lerde sanayileştigini ama Osmanlı nin yerinde saydigini hatta geriye gittiğini de söylesene. Şu anda Avrupa dan geride isek Osmanlı nin bilimde akılcılıkta geride olması en temel atılımları dahi yapmamış olması ve bu atılımları Yeni kurulmuş Cumhuriyet döneminde yapılmasının zorunlu olması. Atatürk te isterdi anlaşılır ve yaygın Bir alfabesi olan ülke bulmak.

Atatürk te isterdi ölçüde tartıda matematikte halkın net anlayacağı uluslararası seviyede bir ülkenin devamı olmak.

Aaa buradan ne anlamamız lazım demek ki Osmanlı çağa ayak uydursa yıkılmayacak ve her türlü teknolojik gelişimi topraklarında kullanacakmis. Sonra kalkıp " millet araba yaparken biz şapka harf ile uğraştık" saçmalıklarıni anlatıp insanları yanlış yönlendirirsiniz. Avrupa 1800lerden başlayarak ilerlerken neden biz geride kaldık diye sorgulayın.

Sizin bu sahtekâr ve sözde gelişimci tavrıniz çok komik.

Sırf sevdiğiniz kişilerin temeli olmayan Bir olaya tonlarca para gömmesine ses etmeyecek kadar at gözlüğü ve ideolojik sapkınlık içindesiniz.

Hangi millî menfaat bu.. sizinkilerin zenginlik içinde halkın vergisini yiyerek yaşamasına karşı halkın fakirlik çekmesi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 19 Temmuz 2021; 15:26:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• togg bugün çıksın en az 750 bin lira olur

2-3 sene sonra falan 1 milyon liraları bulur bence

• Yazık kafana gerçekten

• ahmetclsr A kullanıcısına yanıt
    Kardeş yalnız ağır saçmalamışsın
    Almanya nın o konudaki başarısı 1900 lerin öncesine dayanır
    Kuruluş tarihiyle ne alakası var
    Senin ülkende bugün bile kız çocukları okumasın desen destekleyecek bi dünya insan çıkar
    Tahmin et bakalım hangi siyasi görüşü benimsiyorlardır

Azıcık parçaları yerine koymayı dene
    O işler öyle senin anlattığın gibi değil
    Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü büyük bir devlet adamı olduğunu Atatürkçülerin bile büyük kısmı bilmez
    O cehalet ile mücadele etmeye din düşmanlığı dediler
    Dediler mi ?
    Sen kalk anlat bakayım o yıllarda Anadolu da köylerde bakın üreteceğiz ilerleyeceğiz kızlar da okuyup katkıda bulunacak
    Bu sizin aklınızı çelmeye çalışan hacı hoca görünümlü gericilere , aman padişah İstanbul’da sarayda dursunda gerekirse Yunan Anadolu’yu alsıncılara inanmayın …
    Nasıl anlatacaksın ?
    Hadi düşün bakalım
    Doğru yolu biliyorsun , nasıl uygulanacağını da biliyorsun , eğitimin bilimin farkını biliyorsun ne demek olduğuna da hakimsin
    Buyur anlat o yıllarda millete

Valla ben Of’un köyünden çıkmışım , 2021 in temmuzunda benim akrabanın bir kısmına anlatamam
    Adam kalkmış 100 yıl önce anlatmaya çalışmış
    İlginç valla , takdire şayan

O yüzden geçmişe eleştiri de bulunurken az düşünmek gerek

Ben milli menfaat dedin mi şunu anlarım ;
    Ziraat den neydi 700 milyon muydu , kredi çekip ödemeyen iş adamı ceza yedimi ? İcra gittimi ?
    Neden ödemedi ?
    Ülkenin yarısını yapan şirketin 400 milyon vergi borcuna çızık atıldımı ? Neden atıldı ?

Seninle ben ortak 200 bin kredi çekelim devlet bankasından , sonra ödemeyelim
    Ne olur ?
    İkisine de hayırdır demedikten sonra öyle milli menfaat eski defterler falan olmaz
    Yok öyle , önce anca beraber kanca beraber

Konu bir siyasi partiye + puan yazan konu olunca sabahlara kadar alla pulla gözümüze sok
    Sınırdan elini koşunu sallaya sallaya Afganlar dolarken , bazı firmaların milyonlarca lira vergi borcu silinirken puf
    Haber yok
    Sonra milli menfaat

Hiç dallandırmadan verdiğim 2 örneğe cevap verebiliyorsan olur yoksa ortak payda işi yaş
    Millet de artık o yüzden bana faydası olmayan kilisenin papazını ne yapayım moduna geçti

He iyi araba yaptın ? Sonra ? Bana bir şey varmı ?
    Bak bizim derelere 15-20 yıldır hes yaptılar , hala elektrik kesilip duruyor , faturalarda düşmedi
    Hani aşkımız bitmeyecekti ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 19 Temmuz 2021; 16:20:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hedef 2023 Seçimleri Ayada cıkıcaz sırada neler var Damt Albayrak boşuna demedi "Cumhurbaşkanımız Ay'a 4 şeritli yol yapacağım dese inanacak seçmenimiz var" seçmeni boyle seylerle seçimlere hazırlamak lazım Surıyelıer tmm simdi Afganlar bu projelrı yerınde gormek ııcn Turkıye'ye akın edıyorlar durmak yok Ayranı yok içmeyeler bu gelışmelerle aya gıdeceği için artık orda yaparsınız

• Internette, facebookta sevinenlere bakiyorum hep gariban adamlar. Biri onlara söylemeli, bu araba onlar için değil, bu araba çıkarsa 500binden aşaği olmaz diye.

Nasıl alacagız kardaş? Sıfır faiz verseler yine alamayız, elektrikli SUV 'den bahsediyoruz , maliyeti zaten yüksekz egea mi bu lüks suv.

Hadi mucize oldu 300bin lira, mümkün değil ölcek ekonomisi diye bir sey var , hadi 300 oldu, yine alamazsin. Kolay mi 300 vermek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 19 Temmuz 2021; 16:34:51 >
  • TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi
    TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi

Neden blokladın anlamadım, sanırım kendi sabit fikirlerinden başka bir şey duymaya tahammülün yok ama kafanı kuma sokmak çare değil.

Osmanlı sanayileşmede geri kaldığını biliyordu ve bu yüzden o sövdüğünüz padişahlar yeni mektepler açtılar, Avrupa'ya öğrenci gönderdiler yenilikleri öğrenmeleri ve ülkeye getirmeleri için ama maalesef o öğrenciler bilim ve fen öğrenip gelecekleri yerde Avrupa'nın kültürünü getirdiler, bunu eksiklik olarak gördüler heralde veya kültür gelince ilim ve fende otomatik olarak ilerleyeceklerini sandılar.

Anlaşılır ve yaygın bir alfabemiz vardı zaten sorun alfabede değildi ki, latin alfabesi olmadan ilim ve fen öğrenilmiyor mu eğer öyleyse japonlar ruslar çinliler nasıl bu işin altından kalktı. Goygoyculuğu bırakın doğrusuyla yanlışıyla tarih bizim yöneticiler idareciler bizim kendi değerimiz bunu kabullenip geleceğimize yön vermek bizim elimizde. Adamcılığı bırakın ön yargıları kenara bırakın artık, herkes aynı görüşte olamaz ortak payda olan milli menfaatlerde birlik olmamız lazım.

Milli menfaat ülkede üretim yapılması, istihdam sağlanması cari açığın düşmesi başka ne olacak? Bundan neden rahatsız oluyorsun? Üretim yapan çalışan kendini geliştiren refah içinde yaşar, Koç yaparsa o kazanır TOGG yaparsa o kazanır, seninki benimki ayrımı senin kafandaki yozluktan başka bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetclsr -- 19 Temmuz 2021; 16:39:3 >

• Herşeyi geçtim nerde şarj edecez

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyuzo940

Ülkemiz için güzel bir adım olsada asgari ücretle çalışan ve memurların dönüp bakamayacağı bir fiyattan çıkacak olmasıda bir o kadar üzücü…

Asgari ücretle çalışan birisi hangi ülkede elektrikli bir otomobil alabiliyor acaba?

• Her şeye bir bahane bulanlar toplanmış yine :)

• onkuba kullanıcısına yanıt
    Amerikada Tesla model 3 sıfır fiyatı: 35000 dolar
    Amerikada ortalama aylık asgari ücret:1500 dolar

Hesap kitap işinide size bırakıyorum hocam….

• by_chiko kullanıcısına yanıt

Sonuna kadar delikanlıyım. 2016dan beri yollarda algısıyla her seçime alet olmuş bir proje ne kadar inandırıcı olabilir. Bakıyorum yüzde 90 yemiş projeyi. Açın bakın opel ford fiat vw tarihine. Marka olmak için adamlar dünya savaşlarında neler vermiş ne zorluklar yaşamış 100yıldır. Kolay mı öyle. Euro 10.20 olmuş hammaddeyi kaça alacaksında kaça maledeceksin. Çıkmışlar birde elektrikliymiş. Hadi ordan. Neyse hain ilan edilmem uzun sürmeyecektir ama gerçekler çok acıdır ve eninde sonunda kitaplarda yerini alır

• Halen üretilemez diyen kör kütük muhalif cehapalı ve cehapalı yancıları var ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kyuzo940

Amerikada Tesla model 3 sıfır fiyatı: 35000 dolar
    Amerikada ortalama aylık asgari ücret:1500 dolar

Hesap kitap işinide size bırakıyorum hocam….

Amerika'da aylık asgari ücret yok , saatlik asgari ücret var 10$ dır.

Yani günde 10 saat çalışırsanız 100$ alırsınız aylık yaklaşık 3bin dolara denk geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Saiki kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam ben en düşük çalışma şartlarından hesapladım tabi sizin dediğiniz gibi bu ücretleride almak mümkün…

• Cebe parayı koyup ev almaya çıksan kör kütük muhalif ayyaş cehapalıların olduğu muhitlere bakarsın ama köftehor

TV de sizin gibi diyenlerin alayı o şekilde takılıyor haberin olsun ;)

• Seçim mi yaklaşıyor nedir yine yerli araba haberi…

• Bizim gibi gelişmemiş ülkelerde hayal bu tip araçlar maalesef. Siyasiler geçmişten günümüze ülkemizin gelişim aşamalarını kendi çıkarları doğrultularında satıp zenginleşmişler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülke vatandaşını sevindirse, rahat ettirse. Bağırıyoruz, atarlanıyoruz, bunalımı üzerimizden atamıyoruz. Hesaplıya satılmalı, alt yapı ve zincir ağı iyi olmalı, öyle başarı sağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 19 Temmuz 2021; 18:7:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fabrika Gemlik'te montaj niye Gebze'de?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.