Şimdi Ara

TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
26.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: L.Croft

Tesla'nın tüm batarya paketlerinin servis fiyatı 12-13 bin dolar civarında. 300 bin abartı olmuş.

Yüzde 60 ötv üzerine yüzde 18 KDV koyun bakalım.

Ve tesla'nın dünyada en ucuz pil kullanan firma. Zira ortaklıklarla üretimi yapan firma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 20 Temmuz 2021; 14:31:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Öncelikle hükümetin hataları olduğunu olabileceğini kabul edelim.

Bak insan olarak benide 20 sene incelesen en az 100 hatamı bulursun. Belki fazla. Şimdi benim gibi hatalı kusurlu günahkar insanların oluşturduğu hükümeti hatalardan günahlardan temiz görebilir misin? Günahkar insanların oluşturduğu hükümette elbette günah işler.

Ben hükümeti veya insanı nasıl değerlendirmeliyim peki? Allah mahşerde insanı hesaba çekerken neye bakıyor. İyi amellerinin kötü amellerinden fazla olmasına ağır çekmesine göre. Yani 100 üzerinden iyilikleri 51 kötülükleri 49 ise Cenneti kazanıyor. Allah 49 tane günahın var diye cehenneme atmıyor. Sevapları günahlarından fazla olması yeterli. Allah bizim hata günah işleyeceğimizi kabul ediyorda biz insan olarak insanların hata günahını kabul edemeyiz öyle mi?

Şimdi Reisin 20 seneye yakın iktidarında illaki 50 tane hatalı iş bulursun insan bu değil mi? Ama sanki bu 50 hatanın hepsini bir saatte işlemiş gibi ortaya saçıp adamın yapmış olduğu binler iyilikleri görmezden gelirsen işte bu çok dehşetli bir zulüm olur. Bunu sana da bana da yapsan aynı zulüm olur.

- Gelelim kredi vs konusuna. Benim yazdığım mafya bozuntusu paranın üstüne yattı ödemeyecek diyor. Bu yalan diyorum. Pandemi döneminde çoğu şirket dara düştü ödeme yapamadı veya battı tüm dünyada. Adam zora düşmüş kredisini aksatmış sen çıkıp adam kredinin üzerine yattı battı kaçtı dersen adamı batmayacaksa da batırırsın. Niye? Tüm adamla iş yapanlar parasını bir anda ister ve batar. Bu yasal olarak da aykırı bir durum zaten. Kredi aksatanı ifşa edemezsin. Bülent turan da ödeyecek demiş işte. Piyasa düzelince öder demiş kaçmıyor demiş. Zaten banka böyle bir krediyi verirken adamın donuna kadar ipotek koymuştur merak etmeyin.

- Mülteci konusunda Bardakçı tarihi bir gerçeği söylemiş bunu çok önceden söylemişti köşesinde. Osmanlı toprakları genişken bu bölgelerde yaşayan Müslümanlar topraklar kaybedilince gavurun zulmünden (Osmanlı herkese hoşgörü göstermesine rağmen) kaçıp Anadolu'ya gelmişler. Yakın tarihimizde bulgar mezalimi ile gelen Boşnakları ne tez unuttunuz?
    Mülteci olayı evet çok sağlıklı yönetilemedi. Ama suriye krizi başladığından beri ülkeye darbe dahil yapılmayan kalmadı, tonla fetöcü ne hainlikler ettiler.

Velhasılı kelam. Hükümet hatasız olsun dersen öyle bir hükümet yok dünyada. Onu istemem bunu istemem sonu anarşizm. Hükümet hala sevapları günahlarından fazla durumda. Ne zaman bu terse döner o zaman bizde desteğimizi çekeriz.

Bu iyilikler hep size dokunuyor heralde. Ülkenin yarısı iyi birşey göremiyor. 1 kerede kendi menfaatlerinizden vazgeçip ülke için, çocuklarınız için oy verin. Pişman olmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 20 Temmuz 2021; 14:41:27 >

• Nevfel kullanıcısına yanıt

Sevapları günahından fazla durum şu an içinde olduğumuz durum ise eyvah :)

Sanırım dediğiniz tersine duruma geçmek için ekmek bulamadığımız bir noktaya gelmemiz lazım.oraya kadar sıkıntı yok :)

Mantıklı 

Bulgar zulmünden Bosnaklar değil Türkler geldi

Zaten biz de Türk falan değiliz , Türk ne ki , Anadolu müslümanlarıyız biz
    Gönder ordan 2-3 millet daha , artık kim varsa Myanmar olur Malezya Bangladeş olur

Sizin bu saçma sapan düşünceniz yüzünden gençler dinden uzaklaşıyor
    Ne demek kardeşim toprağın sahibine sormadan aynı dine mensup diye kim var kim yok ülkeye doldurmak ?
    Bu şekil de ülkemi yönetilir

Bunun ileri de nelere yol açabileceğini hiç mi öngöremiyorsunuz ?

Sene olmuş 2021 hala dini propaganda ile gerçekliklerden realiteden bu kadar uzak nasıl duruyorsunuz inanılmaz
    100 yıl öncenin göç politikasını bugün ile kıyaslama

Ona bakarsan Atatürk’te Karaman Konya bölgesindeki Halis Muhlis Türk olan hristiyanları Yunanistan’a gönderdi ve bugün Yunan nüfusunun hiçte azımsanmayacak kısmını oluştururlar
    Karamanlis soyismi Türkiye’den giden hristiyan Türklerde görünür ve zamanla yunanlaştılar zaten
    Bugün Türkçü birine söylesen onaylamaz ama o gün o zaman bizmi yaşadık ? Bizmi gördük ?

Ama bugün biz yaşıyoruz dimi ?
    Git plaja otur ailenle sağ tarafta 5-10 Afgan sol tarafta 5-10 Suriyeli göreyim seni
    Bakalım kaç dk kalacaksın

İlla yaşayıp görmeniz lazım dimi , illa canınız yanıp deneyimlemeniz lazım dimi
    İlla fetö de olduğu gibi önce bi dindarlıktan yürüyelim demeniz lazım dimi
    Olmuyor dimi öbür türlü

Bak dostum Türk insanında inanını inanmayanı sağcısı solcusu hangi partiden olursa olsun türkü kürtü
    Mülkiyet hakkı denilen bir şey vardır ve Türk halkı en alttan en üste büyük oranda buna uyar uymaya çalışır uymasa bile en azından bilir

Bu ülkeye doldurulan milyonlarda bu yok onlarda böyle bir düşünce tarzı hayat bakışı hiç olmadı
    Sen bunun ne demek olduğunu hiç düşündünmü ?
    Nasıl problemlere yol açabileceğini hiç düşündünmü ?

Kardeşim baka sana birebir gördüğüm yaşadığım şahit olduğumdan ötürü bir tüyo veriyorum
    Yalanım varsa da sabaha çıkmayayım

O tv ler de Prof yazar vs olup millete ümmetçilik din kardeşliği birlikte savaştık masalları anlatanlar var ya , İnan olsun hiçbirisi onlarla aynı yerlerde oturup yaşamıyor , nerede beyaz Türk diye cehape zihniyeti diye laf çarptıkları varsa emin ol aynı yerlerde aynı güvenlikli sitelerde oturuyorlar
    Yani adamların denize gittiği yerde Afgan’la suriyeliyle denk gelme olasılığı bile yok
    Ama vatandaşın var

2 dk oturda bu adam ne demek istiyor diye bir düşün

Bırak şimdi hükümetin eksilerini artılarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 20 Temmuz 2021; 14:49:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: falovmi

içinde olup, kabullendiğiniz yaşam biçimi sizi sürekli birşeye taraf olmaya itiyor olmalıki istişare etmekten çok uzak şekilde taraf tutarak kaos oluşturma eğilimindesiniz.

Otomotiv ana sanayisinde arge mühendisiyim araç nasıl geliştirilir hangi aşamalardan geçer hepsine hakimim. Benim size ve sizin gibilere bunları objektif şekilde anlatmam sizin o taraflı olma eğiliminizden dolayı boşa gideceğinden, otomotiv knowhow ımı sizinle paylaşmam vakit kaybı ve gereksiz olacaktır.

Siz birşeylerin tarafını tutarak gününüzü geçirmeye devam edebilirsiniz.

Yav hehehehe.. tabi tâbi kesin öylesin.

Bende off road ve sanayi araçları OEM ve yan sanayii üretimi yapan firmada çalışıyorum.

Sizinde o konuma akp yandaşı olmanız ile geldiginize eminim ama kanıtlayamam.

Ekonomi ve satış bilginiz sıfır düzeyde olması da yazdığınız yazının ne kadar mesnetsiz boş ve tatava olduğunu ap açık gösteriyor.

Sizde kendi Dar kalıbınızda saksakladiginiz iktidarın yarım yamalak projelerini savunarak gününüzü geçirmeye devam edin.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

Hocam akp nin yandaş kontenjanın dan bir yerde işe başlamış ne ekonomi bilir ne satış ancak oturduğu yerden sallar durur.

• projeye islama inanır gibi inanıyorum. 15 yıldır vaad edilen bütün büyük projelerin yalan çıkmasını görmezden geliyorum inanmayanlara da vatan haini diyorum
    3 yılda sıfırdan 10binlerce araba yapılacakmış. hem de ekonomik olarak çöküntü içinde olduğumuz günlerde. 100 yıllık markalatın bile batarya çip krizi ile cebelleştiği sektörde.
    ufak atmayın hiç atmayın millet nasılsa yer. hatta boşa kasıyorsunuz ya büyük büyük atın. galaksinin dışına çıktık de ya inanmayan gitsin baksın deyin
    bu arada bu arabanın prototipi yok muydu zaten? ilk gövde üretimi ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikarateci -- 20 Temmuz 2021; 15:15:53 >
    Amma vıdı vıdı olmuş. Yok Bulgar zulmünden kaçan Boşnaklar ne çabuk unutuldu falan. Arkadaşlar haklı zulümden gelen Türklerdi bizlerdik. Sahilde nargile içmedik, mahalle mahalle örgütlenip kendi mahalle yaşamımızı oluşturmaya çalışmadık. Evet kadın erkek demeden çalışıtık,o zamanlar Kadınlar çalışma bakımından çok aktif olmadığını için biraz garipsendi ama şimdi kadın erkek herkes çalışıyor. Türkiye o zaman sadece erkek çalışmasıyla bile aile geçinilen bir ülkeymiş. Şimdiki ise içler acısı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uranüs te millet bahçesi yapıldı 2053 ye halka açılacak deseler, sizce kaç kişi inanır?

Bence az değil.. 

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Bugünkü kur ile vergi dilimi ve ötv de değişiklik olmazsa 2milyon tl olacak. Vatandaş alsın diye yapılan bir araç değil.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

Halihazırda marketing toplantılarına argeyi temsilen katılıyoruz. Pazarlama pazar araştırması yapar, verilere göre hedef pazarın konseptine uygun hedef araç spesifikasyonları belirlenir. Bunları pazarlamanın kendi başına yaptığını mı sanıyosunuz ? Pazarlamanın bunun harici operasyonları kendi başınadır, ürün geliştirme kısmında konsepti tek beyin belirlemez.

• Türkler milli birlik düşüncesi olmadığı için ve ummetcilik yüzünden Osmanlı'nın son zamanlarında büyük acılar yaşadı, hala ülkenin yarısının kafasına dank etmemiş çok yazık

• falovmi kullanıcısına yanıt

Sektörde olmasam size inanmayı çok isterdim:)

Sanırım genc bir mühendis arkadaşımızsiniz.yolunuz açık olsun.

Fakat pazar dinamikleri bu şekilde çalışmıyor.. üzgünüm..

• https://www.youtube.com/watch?v=3LZCCT4WNB&feature=youtu.be

Gövdeye montaj pozu ve aya gidecrk (!) Roket videolarımız ses getirmiş olsa.

Yine tarruza geçmiş dış minnaklar..

Canlı yayın linkidir..

• Otomotiv üretimi gibi teknik bir konuyu, siyasi zehirlenme kaynaklı çürüyen beyinlerle kişisel ideolijilerine araç olarak kullanan zihniyetin kendi kendisini bitirmesi kaçınılmazdır.

Birisi boş boğaz temelsiz siyasi ağızla birşeyler karalayıp cevap yazdığını sanıp kendi ezik ruhunu tatmin etmek için bloklar. Bulunduğum konumu bilmeden partiyle geldiğimi iddia ediyor, ben oy kullanmıyorum bile. Hiçbir partinin bayrağı altında durmamışımdır. Herkesi kendisi gibi milletin gölgesinde biryerlere geldiğini sanıyor küçük insan müsfettesi. @trakyalı mı ne niki vasıfsızın.

Birisi genç mühendis hevesiyle yazdığımı sanarak bana otomotiv üretimini anlatmaya çalışıyor, yaşımı bile bilmeden.

Otomotiv ile alakalı bir konuda ideolojinizi karıştırmadan objektif altı dolu fikir beyan edemeyişiniz, siyasetle zehirlenmiş çürüyen bir beyin taşıdığınızı gösterir.

ilk mesajımdada belirttiğim gibi ben burada teknik ve sektörel detaylı bilgilerle objektif, net olarak yapılan işi anlatsamda karşıdaki kişi ideolijik zehirlenmeyi çoktan yaşadığından bir anlam ifade etmeyecek.

Genelde bilgisi olmayıp fikri olan kişilerin yorumlarını görünce güler geçerim, eline iyi kötü akıllı cihaz alan profesör oluyor bu ülkede.

Neyse sizler gibi klavyede ülke kurtaracağıma, ptesi ofisimde gidip ülkem adına katma değerli ürün geliştirilmesi için çalışayım. Sizlere ideolijik dünyanızda mutluluklar.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

şaka olmalı bu mesaj . ülke yangın yeri olmuş , halk isyanda , rte sarayda , afganlar yollarda , gurbetçiler euro sayesinde ülkede keyif çatmakta , şaka yapmış arkadaş sanırım

• umarim global pazarda kendine yer edinir zira yerli pazarda orta sınıf bir araci almaya normalde gücü yetenlerin alabilecegi bir araba olacagi için yerli pazar kazandirmayacaktir....minimum çıkış fiyati 400 bin tl olacak....yani normal vatandasin bu arabayi alma şansı yok....10 km ye 25 tl alınan yeni yoluda godamanlarin alabilecegi yerli arabayida alsinlar bi taraflarina.....

ayrica 2023 u aşan hemen hemen bütün projeler ölü proje...2023 secimlerinde mevcut hukumetin kazanma şansı yok gibi birsey...yeni sistemde ki hükumet kurma olayini tam bilmiyorum ama chp bir şekilde söz sahibi olursa bu projelerin hepsini iptal eder...bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok...velev ki memleketin hayrina bir proje olsada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmare -- 20 Temmuz 2021; 17:21:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmare

umarim global pazarda kendine yer edinir zira yerli pazarda orta sınıf bir araci almaya normalde gücü yetenlerin alabilecegi bir araba olacagi için yerli pazar kazandirmayacaktir....minimum çıkış fiyati 400 bin tl olacak....yani normal vatandasin bu arabayi alma şansı yok....10 km ye 25 tl alınan yeni yoluda godamanlarin alabilecegi yerli arabayida alsinlar bi taraflarina.....

ayrica 2023 u aşan hemen hemen bütün projeler ölü proje...2023 secimlerinde mevcut hukumetin kazanma şansı yok gibi birsey...yeni sistemde ki hükumet kurma olayini tam bilmiyorum ama chp bir şekilde söz sahibi olursa bu projelerin hepsini iptal eder...bunu tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok...velev ki memleketin hayrina bir proje olsada...

Vestel telefonlar avrupada ne kadar başarılı olduysa yerli otomobilde o kadar başarılı olur. Zaten 5 babayiğitten biride Vestel. Çok ciddi rekabet var. Bu rekabette kendinden birşey katmadan toplama otomobil yaparak 0 servis ağıyla avrupada satış hayal.

• falovmi kullanıcısına yanıt
    Dostum o zaman lütfen buradaki insanlara
    bir iç trimin
    Aydınlatma gurubunun
    Görsel parçaların
    Alt parçaların vs vs

Üretilirken Alman Japon başta olmak üzere farklı ülkelerin 50-100 yıl geçmişi olan makina ve ekipmanlarına nasıl muhtaç olduğumuzu anlatıver

Neyle ölçeceğiz ? Alman / Japon

Robotlar ?

Yerlinin ne demek olup olmadığını insanlara anlatalım hadi
    Neden kaçıyoruz bundan ?
    Ayıp mı ?

Yoksa başarıya gidecek yolda rehber mi ?

Ben çok duydum bu sözleri üzerine alınma sakın , sektördeyiz ....

Sektördeysek anlatalım insanlara
    Ben de 15 yıldır sektördeyim

Söyleyelim 300-400 bin Euro luk Alman Japon Cnc olmadan , 1940 larda Alman tanklarına optik üreten malum ölçüm cihazı üreticisi ve muadil Japon üreticiler olmadan bu işlerin olmadığını

Dışarıdaki farklı meslek guruplarına 0.5 şaşal kapağının nasıl üretildiğini söylediğimizde ağızları açık bakıyorlar sonra

Bak görmüyormusun burada millet neler diyor hala uçuyoruz kaçıyoruz inşallah maşallah ...
    Eeee ?
    Enjeksiyon ? Program ? Tezgah ? Robot ? Sarf malzeme ?

Anlatalım insanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 20 Temmuz 2021; 17:40:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• son bölümdeki elestirileriniz bence biraz daha zaman ve tecrubeyle alakali...bir anda olabilecek bir şey degil ancak bu pazarlama zorluğunu hafifletmeyecek...belirli bir seviyeye gelene kadar ayakta kalabilmesi lazim...direkt olarak yurt dışında başarılı olma şansı yok zaten ortaya hakikaten cok iyi bir araç konulsa bile...bence bu surecte ayakta kalmalarını sağlayacak 2 şey var...1...iç pazar ile azerbaycan gibi ulkelerde satis yapabilmek...onceki mesajımda belirttigim gibi bu araba ucuz olmayacak yani ic pazar olayi problem. 2 devletin projeyi finansal olarak ayakta tutmasi...bu da 2023 secimleriyle beraber imkansiz bir şey....

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.