Şimdi Ara

TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
26.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arabanın çıkacağı tarihteki fiyatı 60.000 eurodan bir gram aşağı olmaz , üstü olur ama..yarışı sana yarisi hükümete. Ha onlar ben almam derseki zor o zaman da 35-40.000 Euro olur
    .milli ve yerli paramız yoro ya ondan diyorum . Allah'ın izniyle de maaslarimiz 250 Euro olduğu için o zaman 240 ayda bu güzel yerli araba mizi alırız inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milli montajımız göklerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • besiktas033 kullanıcısına yanıt
    Hocam vatandaşla alenen dalga geçiyorlar işte. 2 sene önce pinin farina ya prototip yaptırdıklarında da aynı muhabbet oldu.

Prototip Araba montajını üniversite öğrencileri bile yapıyor zaten. Bir de uyanık genel müdür de milleti tanımış tam siyasi gibi %75 yerli diyor. Neresi yerli say lan desen cevap veremez.

Eğer gerçekten bu millete hizmet etmek isteseler a sınıfı elektrikli yapıp max. 100-150 bine satmaları gerekirdi. Sanki herşeyimiz tammış gibi milyonluk c suv yapıyorlar. Kendi yandaşları bile almaz bunu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • falovmi kullanıcısına yanıt
    Selam
    Gayet güzel yazmışsın ama yine üretimin içerisinde olmayanların anlamayacağı bir dil
    Belki ben işin satış kısmında olduğum için anlatma veya okuyanların anlaması konusunda daha hassasımdır

Bentley , Audi , Porsche vs vs Bursa da üretilen …. Almanları Japon’ları bunlar bizim aracımız değil kaygısına sokmuyor …

Dostum ben buraya değiniyorum lütfen dikkat edelim artık
    Senin anlattığın bu cümlenin ne demek olduğunu ben de anlıyorum sektörde bulunan herkes anlıyor ok
    Ama bi öğretmen bi doktor esnaf lokantacı vs anlamıyor
    Eğer özel ilgisi yoksa merak edip araştırmadıysa anlamıyor

Demek şu firma bentleye şu parçayı üretiyor ne güzel
    Firmanın web sitesine girelim , makina parkuruna bakalım …
    O da ne ? Bingo
    Günün sonunda yine adamlar kazanmış …

AB eski doğu bloğu ülkelerine hep yardım yapıyor
    Makedonya Kosova gibi ülkelerde araç ile geçerken köprü viyadük nerede yapı var çalışma var AB logosu desteği
    Türkiye de bile var kısmen malum

İtalya bu konuda problem bile çıkarmıştı bi dönem
    Neden ? Makedonya Romanya o bu her yere yardım yapmaya gelince yapalım
    Ama bu ülkelere makina araba satmaya gelince parsayı yine Almanlar topluyor

Bursa’da Alman otomotiv firmalarına parça üretilip gönderilmesinden en kazançlı kim çıkar ?
    1-Almanya 2-Türkiye’de işi yapan firma 3-sen 4-ben 5-Türkiye

Bunu anlatmamız gerek
    Bu temel mantığı kavrayamadıkça işimiz zor

Anlattıklarında yanlış bir şey yok kesinlikle doğru
    Ama genele anlatmaya kalkarsak anlayabilecekleri dilden uzak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• türkiyede klasik kaypak solu görmek istiyorsanız bu foruma bakmanız yeterli ,ateistin yobazının R si de hiç çekilmiyor

daha geçen haftaya kadar üretilsin mayokini giyerim diyenler şimdi ray değiştirmiş çok paraya üretilir diyorlar muhaha

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkuaz Prusa

türkiyede klasik kaypak solu görmek istiyorsanız bu foruma bakmanız yeterli ,ateistin yobazının R si de hiç çekilmiyor

daha geçen haftaya kadar üretilsin mayokini giyerim diyenler şimdi ray değiştirmiş çok paraya üretilir diyorlar muhaha

Gebze'de montajı yapıldı deniyordu, Almanya'da yapılmış.

Geçen gün ortaya çıkmıştı. Size yalan söylediler yine TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi 

• Turkuaz Prusa kullanıcısına yanıt
    2 sene önce de prototip üretildi kaypak olmayan sağ. Eee ne oldu? Üretim bandı kuruldu mu kim alacak kaça alacak hangi bayi servisini verecek garantisi kaç yıl olacak euro ncap'ten yıldız aldı mı kaypak olmayan hırsızlığı uğursuzluğu başımıza saran sağ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turkuaz Prusa kullanıcısına yanıt

Birader basit bir benzinli araç bile sıfırı 200-400 bin tl arasında satılırken

Elektrikli, üst seviye bir aracın ne kadara satılacağını düşünüyorsun ?

Bence en az 700 bin tl falan olur. Türkiye'de sadece patronlar falan alır halk alamaz.

Yerli arabayı ben kullanamayacaksam ne anladım bu işten ?

Ben niye sevineyim Asla ama asla ulaşamayacağım bir şey için ben sevinmem.

Adamlar benim alabileceğim şekilde yapsınlar 200-250 bin tl değerin de bir araç sevinerek alayım.

Ben hayatım boyunca ulaşamayacağım bir şeye sevinmem.

• diyelim ki avrupada 35bin euro ya satılıyor kapış kapış. ne olacak başın göğe mi erecek? sana 1 milyon tl ye kakalayacaklar dolayısıyl alamayacaksın. bırakın artık bu yol yabdi köbri yapdi muhabbetini. bana faydası olmayan kilisenin......demiş papaz.

• Yerli Arac diye uygun fiyatli olacagini bekleyenler yaniliyorlar. Birkere Yerli Arac halk ucuza araba alsin diye üretilmiyor, Cari acigi bitirmek hemde ithalatta yuksek gelir saglamak icin. Araba ic tüketime göre üretilmez zaten, öyle yapilirsa biran önce batar. Üretilirse yilda en az 300bin adet olarak ve bunun yaridan cogunun yurtdisina satilmasi gerekir.

• 700 bin hayal.arac çıkana kadar zaten dolar 10 TL..

1 yıl içinde araç kasko bedelleri %25-30 yükseldi..

Sıfır araçların halı ortada.

Hepsini geçtim,togg taksiciler alsın yada egea alan vatandaş alsın diye üretilmiyor...

Gerçekçi olun biraz..

Herşeyin bir maliyeti var yerli (!) Üretimde bedava olmuyor.

Ayrıca detaya inince yerli olan çok birsey yok.bu Renault Fiat tarafinivinde aynı.yerlilik oranı %55 dendigi6zaman bunun 55 i yerli demek değil.yerlo tedarikçi de üretilen malzeme/yarı mamul demek..

Faturayı kesen yerli yani..

Peki bu parçayı ureteub yerli üreticinin girdilerine bakarsanız ne kadarı yerli ?

Hammade ? Ithal çok yüksek tarafıe

Elektronik? Çoğunluk ithal

Kullanılan makine ekipman robot ?

Özetle,bu mantıkta bakarsanız zaten yerlilik oranı yakannolur.

Ha şöyle bir gerçek var,yüzde 100 Fransız üretimi olan DS bile bu mantıkta bakarsanız full yerli değil olamaz da zaten..her ülke herşeyi kendisi uretisin diye bir durum yok.

Fakat sıkıntı şu,

Bizim para birimi zayıf. Hâliyle çok büyük kısmı ithalata bağlı bir üretimde fiyat belirleyici olmanız TL bazında mümkün değil.

Togg dan ÖTV almazsınız o zaman olur.

Ama bundurumda haksız rekabet kanununa yekten ters gidersiniz bu da mümkün değil.

Yapılacak şey ki zaten hedef o,bu aracı ihraç edebilmek,yerli işçilik maliyeti avantajı ile uygun fiyatlı elektrikli araç olarak özellikle doğu Avrupa ülkelerine satabilmek..

Olay bu..

Kimse İstanbul yollarinda sebil dolaşacak togg hayalleri,yada taksi olacak togg hayalleri kurmasın...

Bu araç bir deney aslında benim gördüğüm, Kanal İstanbul gibi uçuk değil ama basit bir olay da değil.

Araba yapmak dert değil rekabetçi olup kritik komponentleri tr de üretebilmek..

Bir yerden baslmak lazım baslandi..gerisi gelir mi ? Inşallah.

Ama bahsedilen adetler uzun dönem adetler.

Ve siyasi olarak vatandaş yerli arabaya binsin söylemleri de maalesef popülist ifadelerden öte değil.

• bu jeep modeli daha sedanı çıkacak 2023 ha yemezler. bu gözler jed fadılı gördü .seri üretim olmadan inanmam.

bu kadar araba yapmaya niyetiniz vardı madem volvoyu alsaydınız her şey hazır kurulu düzeni vardı dünyada.

TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi
    TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldiUyandırma Servisi #128MilyarDolarNeredetwitter
    “Dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Fikri Işık, “Saab marka aracın fikri mülkiyet hakkını satın aldık.” diyerek İsveç’e 47 milyon Euro ödemişti. Sadece prototip için yaklaşık: 500.000.000 ₺ Araç yok! Para yok! Hesap soran yok! Hesap veren yok! Ne güzel memleket!”
    https://twitter.com/uyanhadi_/status/1413957449829294082

TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi
    TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldionedio
    Jet Fadıl ve Çalkantılarla Dolu Girişimcilik (!) Yaşamı
    https://onedio.com/haber/jet-fadil-ve-calkantilarla-dolu-girisimcilik-yasami-449152

• quote:

Orijinalden alıntı: by_chiko

Azcik delikanli olun da. Üretilemez diyenler şimdide pahali olacak demeye başladılar. Allahim sen yüzümüzü kara çıkarma.

Üretilse bile alan olmaz kimse o kadar para vermez bu araca.Gider başka araç alır o paralara

• TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldi

Bir ara Alman tüfeğinden çakma milli piyade tüfeği üretilmişti, Abdullah Gülün eline tutuşturmuşlardı , bu arada ne oldu o silaha .

TOGG'dan 'ilk montaj' paylaşımı geldiTele1youtube
    Namık Koçak'ın sunduğu "Gündem Özel" programına katılan Murat Muratoğlu, Kıbrıs'a verilen büyük müjdeyi yorumladı. ➤Katıl butonu üzerinden bize destek olabilirsiniz: www.youtube.com/tele1comtr/join Tele1 ᴴᴰ Canlı Yayın YouTube üzerinden 7/24 canlı olarak izleyebilirsiniz. ➤Tele1'e destek olmak için: https://www.tele1.com.tr/destek ➤Tele1 TV'ye Patreon üzerinden izleyici sponsoru olarak destek olabilirsiniz: https://www.patreon.com/tele1comtr Bizi takip edin: ➤Web Sitesi: https://www.tele1.com.tr ➤Resmi Twitter Hesabı: https://twitter.com/tele1comtr ➤Resmi Facebook sayfası: https://www.facebook.com/tele1comtr ➤Resmi Instagram Hesabı: www.instagram.com/tvtele1/ ➤Resmi Telegram Kanalı: https://t.me/tele1haberler
    https://www.youtube.com/watch?v=BSkx37L2u0E

dakida 4:35 te başlıyor , almanya gebze , yalan dolan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURTum -- 21 Temmuz 2021; 16:30:8 >

• KURTum kullanıcısına yanıt

O tüfek gitti yerine Amerikalı Eugene Stoner' in 1960'larda geliştirdiği AR 10 tüfeği muadili/ klonu mpt76 üretildi.

• gowlet kullanıcısına yanıt

Ezbere konuşma diyor şaka gibi. 20 senedir iktidar bize bunu ezberletti. Bu zamana kadar bizim insanımıza ne muaf tutuldu da bu tutulacak? Adam muaf diyor muaf.. Ben sana diyorum ki daha araba gelmeden Tayyip zammını peşin peşin ayarladı koydu diyorum hala belki diyo. Yabancı gelir ucuzdan alır ama sen o gelen ötv zammını tıpış tıpış ödersin iyi kazancın varsa yoksa anca film izler gibi izlersin. Sana devletim bi de kömür yardımı yapar miss gibi geçinirsin.

• TOGG piyasaya girdikten sonra elektrik otomobillerde ÖTV geri alınır.

Elektrikli otomobillerde ki ÖTV zammının sebebinin TOGG seri üretime girmeden piyasanın bir gram bile şişmesini engellemek olduğunu anlayamayan beyinler geziyor maşallah...

• werneke W kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Olayın detayına girmeden, büyük resime odaklanmadan mevzu anlaşılmıyor zaten.

üretim parkurundaki makinelerin hepsinin yerli olması tabiki güzel olurdu ama buna odaklanıp asıl vizyonu kaçırmamız gerekli.

Bugün ana sanayi araç geliştirecekse %99 siemens nx veya catia tasarım programlarını plm leri ile birlikte kullanmak zorunda. Yani bu tarz sektörlerde baştan sona yerlilik imkansızdır. Odaklanılması gereken, yıllar önce alınan veya yatırım yapılan makinalar ve programlar katma değeri yüksek ürünler için mi kullanılıyor ? yoksa çaydanlık altlığı üretmek için mi ? Buna odaklanılması lazım.

kaçırılan sanayi devrimlerine takılı kalıp iç geçirmek yerine trendi görüp ileriye yatırım ve geliştirme yapılmalıdır.

TR de otomotiv fabrikası bulunan bir firmanın ceo su ile söyleşideyken bir katılımcı 1dolar=1tl olsa ne olur diye sorduğunda ceo nun cevabı; türkiyede üretim yapan firmalar komple çekilir.

yani demek o ki ana sanayi ve onunla oluşan yan sanayi kapanır ülke çöker, çünkü Türkiye nin üretim için tercih edilmesinin sebeplerinden biri ucuz iş gücüdür, asgari ücret tr de yaklaşık 350 dolar.

Ülke sanayisinin fiziksel üretime değil, mutfağa odaklanıp bilginin teknolojinin üretimine odaklanması gerekmektedir.

Bu gibi konular totalde birbiriyle bağlantılı ve içine girip gerçek yüzünü görmediğimiz sürece net anlaşılır değildir. Ondan dolayı yazımı herkesin anlayacağı şekilde yapabilmem için üstüne çok çalışıp uzun başlıklar halinde yazmam gerekir, bu ara sağlık problemim olduğundan bu da pek mümkün değil.

neyse Togg un prototip aracın endüstriyelleşmesi sürecinde, biw fizikselde doğrulamasından konu nerelere geldi :)

iyi forumlar

• KURTum kullanıcısına yanıt

YERLI VE MILLI demislerdi de uzerinde heckler koch yaziyordu. Silahin adi da Mehmetcik 1 idi.

Yersen..

Utanmazlar almanlardan aldiklari silahin markasini bile silmemislerdi. Sonra proje iptal oldu tabi. Akillarda yerli ve milli kaldi. Istedikleri de o zaten..

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.