Şimdi Ara

Togg en büyük sanayi kuruluşları arasına girmeyi başardı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üsluplarınız ne kadar çirkin sizlerin ? Seni tatmin eder mı? Gazeteciler vs ? Hayırdır dostlar mahalle ağzı ile konuşmak istiyor gibisiniz sanırım. Tirlar ile ülkeye üretim yokken üretim varmış gibi gizli gizli getirildi deniyor bu aletler. Savunduğunuzu düşündüğünüz şey'e dikkat edin hayran uşaklar. Klavye delikanlılığı yapmayın gidin Saruman'in elini kullanıp başka yerde yazın.
  • SonatTürkoğlu QUHSD S kullanıcısına yanıt

Ben herhangi kötü niyetle bir şey yazmadım. Bu fabrikadan ilk ürünler çıktığında da üretim yapılmadığı ve otomobillerin yurtdışından getirildiği iddia edilmişti. Sonra üretim çalışmaları görüntüleri ortaya çıktı diye hatırlıyorum.

Siz, ben üretim çalışmaları videosu görmedim deyince ben de YouTube'dan hatırladığım görüntüleri aradım, ekledim. Belki bu görüntüler başka bir fabrikaya aittir veya sizin için yeterli değildir, ikna edici değildir. Bu sebeple tatmin edici değildir.

Ben bundan başka bir mana kastetmedim. Siz nasıl bir anlam çıkarıyorsunuz?

Ben görüntülerin kesin doğru olduğunu da iddia etmiyorum. Videoya göre fabrika çalışıyor görünüyor. Bildiğiniz bir şey varsa söyleyin herkes aydınlansın.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

Üretim derken ben hiç torna, freze ve baskı bölümü göremedim.

Var mı öyle bir video acaba?

• Colda kullanıcısına yanıt
    Yorumlarda mualiflerden TOGG savunucularına boş yapmayan kimse yok. Tebrikler arkadaşlar, en azından AKP'li falan fark etmez, bir ortak noktamız var.
  • Ülkede en ufak pozitif şeye tahammülü olmayıp, nefretle hayata tutunan kitle yine mesai yapmış.

• Akaryakıta dün 3 liraya yakın zam geldi keşke onun da haberini yapsanız  

• Ben yerli aracıma ulaşamazken isterse mars'a ihraç etsinler.

Önce kendi halkını düşüneceksin arkadaş.

YouTube'da "togg üretim bandı" diye aratınca bir sürü video çıkıyor. Örnek olsun diye yukarıdaki mesajımda bir tanesini ekledim. Siz de diğer videoları bulabilirsiniz. Yine de içinize sinmeyebilir. En iyisi fabrika gezisine katılıp insanın kendi gözleri ile görmesi galiba.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

içten yanmalı motora sahip bir aracı üretip onun performansını, dayanıklılığını ve yakıt tüketimini optimum koşullara getirmek bir elektrikli araç üretmeye göre daha zor. Zaten TOGG'un bataryası çinli, motoru alman. Bir tek bunların entegrasyonu ve yazılımı kalıyor. Bunlarda da seçim malzemesi yapmak için erken piyasaya sürdüklerinden dolayı ne kadar başarılı oldukları açık.

Bir de lüks bir araç üretmek ekonomi sınıfındaki bir araç üretmekten yeni başlayan şirketler için düşük hacimde daha yüksek kâr marjı olduğundan dolayı daha avantajlı ama TOGG şirketinin arkasında çok fazla teşvik olduğu için ekonomi sınıfında da bir araç yapabilirlerdi.

Elektrikli araçlar türkiyede genel olarak avantajlı araçlardır. Düşük vergilerden dolayı muadili içten yanmalı araçlardan ya daha ucuz ya da aynı fiyatta. Tüm vergileri çıkartsak EV'ler ICE'lerden çok daha pahalı olur. TOGG'un avantajı üzerine çıkan krediler ile aracın gerçek fiyatının aslında diğer araçlardan çok daha düşük olması. Zamanında seçimden önce seçim zamanına yakın zam yapmamak için keyfi bir zam yaptılar. Cidden halk hiç umursamadı bile.

Sonuç olarak cebinde 900K TL paran varsa ve bu kredi çıkmayan dönemde aylık 40k ödeyecek finansmanın varsa evde de şarj edip evin 200km çapında çok araç kullanırım diyorsan bakım maliyeti olmadan kmde 35 kuruşa C sınıfı SUV kullanma imkanı sunuyor.

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt

Gören de Mercedes gibi arabanın yarı parası kadar opsiyon ödeniyor zannedecek. Cam tavan 30k, Meridian ses sistemi de 30k. Cam Tavanın standart olarak olmaması daha iyi bir şey. Güney şehirlerinde her ne kadar o perde olsa da cam tavanlı bir aracın içerisinde olmak çekilmiyor. İsteyen opsiyon olarak alabilir.

Isı pompası konusunda CEO'su ısı pompasının oluşturacağı ek maliyetten dolayı ısı pompası koymak yerine bataryayı büyütüp 88,5kwh'lik bir batarya koyarak daha iyi menzil elde edileceğini düşünmüş. Belki koyamadıkları için bahanedir fakat Almanya'ya satılması düşünülen araçlarda ısı pompası olacağı söyleniyor. Herhalde fiyatını da ona göre arttırırlar. 88,5kwh bataryalı TOGG'dan daha ucuz hiçbir araç yok. TOGG'un dezavantajı tasarımının geleneksel araçlara daha yakın yapılmasından dolayı oluşan yüksek sürtünme katsayısı. Tesla veya Ioniq 6'ya benzer tasarımlarla gelecek olsaydı 600km menzili geçen bir elektrikli araç olurdu.

TOGG'un hedef kitlesi zaten Erzurum gibi soğuk iklimlerde yaşayan kişiler değil. İzmir, İstanbul, Adana, Antalya gibi sıcak iklimlerde yaşayan insanların yaşadığı iklimleri göz önünde bulundurularak yapılan bir otomobil. O kadar düşük sıcaklıklara gelindiğinde ısı pompasının da verimi düşüyor. Yine de ptcden iyidir.

Tesla'nın otonom sürüşlü modelleri togg'un rakibi değil. Otonom sürüş eklendiğinde vergi dilimi arttığı için araç birden 2.5-3m civarlarına çıkıyor. Karşılaştırılması gereken modeli en baz olan modeli. Düzgün şekilde renk ve jant bile ekleyemiyorsun vergi dilimi yükselecek diye.

• Tugberkim T kullanıcısına yanıt

bence hedef kitlesi kıyı şeridi değil, markayı siyasallaştırdıkları için akp kitlesine hitab ediyor, onların yoğun olduğu bölgeler de belli.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

Üretim bandı diyorum ama montaj bandı çıkıyor.

Bu monte edilen parçaların üretimini görmek istedim sadece.

İlk üretilen araçlar 200-300 tane prototip deneme amaçlı büyük ihtimal buradaki fabrika kurulmadan önce yurt dışında montajlanmış ve geldi sonrada bu efsane doğdu. Önceden ürettirmişlerdir zira seri üretim öncesi çok test gerekiyor ve hızlı yapılması gerekiyordu.
    Dünyadaki bir çok fabrikaya her yerden parça gelir en son orada montajlanır. Togg’unda bir sürü tedarikçisi var. Bunların çoğu Türk şirketi ve burada üretiyorlar aynı Mercedes ve Renault’s parça üretir gibi.

Anlaşılan alabildiklerini alıp üretme derdindeler ilk sene müthiş talep oldu.
  • Tugberkim T kullanıcısına yanıt

Ya ne alaka? Gene gelmiş bilgisi olmadan yazan biri. Tesla da şuan zaten otonom sürüş ve o yazılım mevcut. O opsiyon olarak alınana gerek yok. Ha ayrıca istersen onları daha sonra serviste de açtırabiliyosun ama şuan için bizim ülkede gerekli değil. Tamam. Ayrıca bi özelliğin olmamasını övmek nedir? O zaman klima da gereksiz diyelim. Hem ağırlık yapıyor arabaya hemde açınca tüketimi arttıyor. İsteyen sıcak olan camları açar hahaha. Böyle bi mantık yok. Isı pompası çok daha ucuza satılan(neredeyse togg un yarısı fiyatına) çin araçlarında mevcut ayrıca.55 bin dolara satılan bi araçta olmaması kabul edilebilir bir durum değil. Bir an önce v3 diye ısı pompalı versiyon çıkarıp diğer modelleri kaldırmalılar. Onun da fiyatı 1.5 milyon bandında olmalı en fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENTÜRKTEYNMENT -- 26 Haziran 2024; 22:11:41 >
  • @ENTÜRKTEYNMENT

engellemişsin çünkü cevabın yok

doğrudan cam tavan yok yazmışsın var ,opsiyon olarak da var üstelik baz versiyonda da var.

hadi cam tavan opsiyon 30bin Tl ,teslanın metalik boya farkından az

12+1 ses sistemi opsiyon 30 bin Tl ikisi toplamda 60bin Tl , teslanın gri renk farkı 86bin Tl

Togg tesladan çok daha kaliteli araç kullanıyoruz biliyoruz

Fabrikada üretim var mı diyenlere de ben soruyorum ben mayıs ayında teslim aldım benim araç hangi fabrikadan geldi :)) Almanya mı İtalya mı ?

Oradan geliyorsa Togg uzun menzili , kısa menzil boş tesladan da ucuza nasıl satıyor

teslada sis farı yok ,alaşım jant yok, cam tavan perdesi bile yok

55kw ucuz lfp pilli tesla , 88.5kw lik daha pahalı nmc pilli togg dan nasıl pahalı oluyor madem ikisi de ithal ,hangi ülkeden geliyo

O ülke madem togg üretiyor neden kendi markasıyla üretip satmıyorda Türkiye reklamı yaptırıyor :)))

bu konular milli marka tarafı için turnusol görevi görüyor Togg en büyük sanayi kuruluşları arasına girmeyi başardı 

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt

Isı pompası Kuzey ülkeleri hariç verimli değil Türkiye için. Erzurum da yaşıyorsan amenna. Sırf Erzurum için özel araba mı üreteceklerdi? 500 bin potansiyel müşteri var, veya 50 milyon potansiyel müşteri var. Hangisini seçersin? Sen sözelcisin galiba. Bura genel olarak sıcak bir ülke. Ezbere iş yapmayın bir kere de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 27 Haziran 2024; 2:41:45 >
  • Ya şu aşağıda örnek verdiğim gibi uygun fiyatlı, bi yerli araba yapsaydınız da işçisi, memuru, örencisi alıp binseydi, gittiler pilli zengin arabası yaptılar, normal halk ta bi karşılığı bile yok!

2024 Kia Forte 21.000 Dolar (690.000 TL)

Togg en büyük sanayi kuruluşları arasına girmeyi başardı

okuma yazmam gelecekte yok mu olacak.Beni rencide etmeye çalışırken anlamsız cümle kurman peki :).

zaten orası montaj fabrikası . vestel de montaj fabrikası yan sanayiler üretir montaj fabrikasında toplanır mantık bu.Tümü denilecek kadar çoğu arabanın üretim süreci bu şekilde.Seni küçümsemiyorum bu arada organize sanayide çalışan bi ustanında bunu bilmemezlikten geldiği durumları yaşadım.Ve evet ararsan koltuk konsol gibi parcaların üretim videoları var biraz araştır ben izlemiştim ne yazık ki youtube togg yazsam kanalı bile çıkmadığı hatta kötülenen videolar çıktığı için bende zorlanmıştım bulma konusunda araştırınca bulunuyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.