Şimdi Ara

TOGG fabrikasında 208 robot ile parçalı denemelere başlandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen bir haberci söylüyordu 5-6 Tane araba çıkartıp kendi tuttukları adamlara vereceklermiş bu kişiler 7/24 sadece trafikte gezip algı yaratacaklarmış yani sürekli trafikte aynı aracı gören farklı kisiler resmini cekecek internetten paylaşacak ve işte ülkemin arabaları çıktı yollar da diye algı yapacak millet'te yiyecek TOGG fabrikasında 208 robot ile parçalı denemelere başlandı 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel Venüs Z20 kullanıcısıyım, şuan piyasayı bilmiyorum ama ben aldığımda metal kasalı en ucuz 64GB telefondu. hala kullanıyorum çok memnunum.

• Bizim gibi başka bir millet var mı acaba? İHA-SiHA üretimi içinde aynı cümleleri okumuştum. Bir grup klavye kullanıcıları var, hep aynı üslup, sürekli olumsuz. Ülkesini sevdiğini iddia edip her yeniliği ve gelişimi kötüleyen, bakın eleştiren demiyorum, o kadar çapsız cümleler ki bunlar.

2073 ye yollarda..
    Dünyaya vergisiz, bize vergili..
    %0 yerli ve milli..
    5-6 tane araç çıkaracaklar algı yapacaklar..
    Fadılı bekliyorum..

Hepsinin cevabı var ama tek tek anlatmakla ben uğraşamayacağım.

Burda ve diğer platformlarda sürekli karalama yapan kitleye sesleniyorum, hakka geçiyorsunuz, tartışmak için söylemiyorum, farkında olmayan bir güruh var o kitle içinde yapmayın bak, böyle yazdım n'olcak yeaa demeyin, hakka geçiyorsunuz... Bir gün önemsemeden yazdıklarınız karşınıza çıkar ve işin ciddiyetini o zaman anlarsınız.

Farkında olarak kasten ve art niyetli kitle, ne diyeyim size Allah akıl fikir hidayet versin..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• TOGG fabrikasında 208 robot ile parçalı denemelere başlandı
  • Arabaya hiçbir lafım yok güzel, ilk girişim ve üretim için yerlilik oranı gayet yeterli. Fakat!
    -Bu firmalar Türkiye harici yurtdışında alabileceği pazar payınının farkında mı? Ve ne kadar?
    -Mevcut hükümet ülke içinde satış desteği - vergi avantajı vermezse alternatif bir planları var mı?
    -Fiyatı kendini yırtsan 2022- Mayıs ayı için ötv'siz hali bile 800 bin TL den az olmayacak bir araç için ülke için pazardaki satış rakamları ülke dışına nasıl aktarılacak reklam olacak.
    -Mevcut hükümet araç satış ve ötv politikasını değiştirecek mi? Değiştirirse diğer ithal markalara AB gümrük iş birliği sebebi ile aynı avanjatı vermek zorunda ki bu günümüzde 800 bin vergiler dahil dizel bir aracı 300 bine indirmek piyasayı alt üst etmek demek.

• Buna inananı ne yapsan hakkıdır.

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt

Sana mı kaldı lan benim yerliliğim?

• Son yıllarda kıçı kurtarmak için bilim ve teknolojiye verdikleri önemi görebiliyoruz, hep derler ya yumurta bi yere dayanınca olur bazı şeyler.. çok merak ediyorum neler olacağını, dini daha nereye kadar kullanıp Türkiye yi nereye sürükleyecekler..

• 60 yıldır yerli ve milli arabalar yapıldı, yapılıyor zaten. Yapılan yeni bir şey yok. Bunun tasarımı bile yerli değil, Pininfarina'nın müşteri aradığı hazır tasarım satın alındı. Hiç olmazsa 1970'li yılların Anadol tasarımı (Böcek, ST16 vb.) yerliydi.

• yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

Araba çok güzel batmış maşaAllah

• Redditte olsa düşüncelerimizi açık açık paylaşırdık. Burda anca bu kadar. "Alamadıktan sonra yerli arabayı ne yapayım."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 20 Mayıs 2022; 20:43:14 >
  • Forumun Togg konuları baydı artık bir başlık açıp orda paylaşın gelişmeleri her aşamada konu açıyorlar haber değeri bile yok yakında stepne lastiği takıldı cam sileceğim su koyuldu yok efendim kumaşı şu renk inciğinden boncuğuna çivatsına konu açacaklar nerdeyse

• otoogretmen45199 kullanıcısına yanıt
    İçten yanmalı ve elektrikliye ayrı vergi koyabilirsin ki şu anda da ayrı zaten vergileri. Bu yüzden dizel araç örneğiniz doğru olmamış. Fakat elektriklilerin hepsini etkileyecektir vergi sistemi ki bu da vergi indirilirse örneğin Mercedes EQB'nin de vergisi inecek demek. Anca belki TOGG 200 beygir olacağı için 201 beygire kadar düşük vergi, üstüne yüksek vergi konulabilir, böyle bir durumda EQB elenebilir ama işte elektrikli araçlar ayrı bir dava, içten yanmalılar gibi değil. EQB de donanımla hiç oynanmadan sadece bir tane yazılımla fabrika çıkış 200 beygire çekilip alt vergi dilimine rahatlıkla sokulabilir

Peki EQB ile aynı fiyatta iken Mercedes yerine TOGG alır mısınız? İşte asıl sorulması gereken soru bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 21 Mayıs 2022; 00:10:50 >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    O haberciyi kulağından tutup götürüp şu fabrikayı gezdirmek lazım. Adamlar bu kadar fabrikayı 5-6 araç için kurmuş demek...

• gun kullanıcısına yanıt

imzandaki sistem güzelmiş abi bayıldım TOGG fabrikasında 208 robot ile parçalı denemelere başlandı 

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt
    Ağırlıkça %70, değer olarak %51 yerlilik oranı ilk üretim için yeter de artar bile, %30 bile yeter de artar ama sizin gibilere ne dense boş... Sizin mantığınızla olsa Türkiye'ye montaj sanayi de gelmezdi, Mercedes dahil dünyaca ünlü markaların birçoğunda Türkiye üretimi parçalar da kullanılmazdı.
    www.patronlardunyasi.com
    Ünlü markaların parçaları Türkiye'den
    https://www.patronlardunyasi.com/haber/Unlu-markalarin-parcalari-Turkiye-den/38787

Hem de bu taaa 2008'den bir haber, bugün iş çok daha büyük.

• android seyfi A kullanıcısına yanıt
    Yeter ki çıksın, satsın, ülkeye katma değer getirsin, Dünyaya vergisiz, Türkiye'ye vergili satılsa da olur. Türkiye'de şu anda üretilen onlarca model, Egea dahil aynı durumda zaten... Katma değeri de yabancı markalara gidiyor, bari o bizde kalsın. ÖTV'nin kalkmasını istiyorsanız TOGG'un dünyada çok başarılı olması ve aynı başarıda farklı alanlarda onlarca markanız daha olması, bu sayede üretim ile devletin ekonomik olarak güçlenmesi, ihracatın ithalatı geçmesi gerekiyor. Bu yüzden düşünce destek yönünde olmalı. Unutmayın devlet üretmiyor aracı, sadece destekliyor, araç özel iştirakte kâr amaçlı bir konsorsiyumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 21 Mayıs 2022; 00:19:54 >
  • Niye asgari ücretli alamıyorsa sorun olsun? Asgari ücretli C SUV alabiliyor mu da elektriklisini alsın? Ya da Tesla'nın ilk araçları ABD'nin asgari ücretlilerine mi yönelikti? Roadster? S? X? Bunları asgari ücretliler mi alıyordu? Bu ne biçim bir düşünce şekli?

Asgari ücretli bile iyi şartlara sahip olsun, evi olsun, arabası olsun mu diyorsunuz? O halde destek olmanız gerekiyor, çünkü asgari ücretlinin iyi şartlarda yaşaması için TOGG gibi girişimleri dünya çapında başarılı olması ve bu firmaların sayısının onlarla ifade edilmesi gerekiyor. Bu tip firmaların çoğalması da TOGG'un başarısına bağlı, isterse full ihracat yapsın, Türkiye'ye 1 tane bile satmasın farketmez. Ne zaman ki bu ülkenin yıllık ticaret hacmi ihracatın ithalattan çok olması kaydıyla 500 milyar doları geçer, işte o zaman asgari ücretli de çok iyi şartlarda yaşar. Ama bunun olması için yerliye köstek olmamanız gerekiyor işte...

• Bloodin kullanıcısına yanıt

YERLİ VE MİLLİ SLOGANI İLE ARAÇ ÇIKARIYORUZ. NİYE? DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİRMEK YA DA AZALTMAK İÇİN DİMİ? AMAÇ BU YANİ. SEN ŞİMDİ KALKIP ARACA 1 MİLYON LİRA YA DA 2 MİLYON LİRA İSTERSEN BU ÖLÜ YATIRIM OLUR. ALACAK İNSAN SAYISI KISITLI OLUR. YAP 100 BİN LİRA YA DA 150 BİN LİRA HERKES ALSIN. DÜNYA ÇAPINDAN ÖNCE KENDİ ÜLKENDE BAŞARILI OLSUN.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.