Şimdi Ara

TOKİ - 250.000 Sosyal Konut Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eylül 2022'de başvuruları alınan ve "2 yıl içinde teslim edeceğiz" denilen, ancak yaşanan depremler sonrasında "Önceliği bu bölgelere verdik" denilerek ötelenen TOKİ'nin 250.000 Sosyal Konut Projesi için forumda bir konu göremedim.

Hak sahibi arkadaşlar varsa, bulundukları illerde ihale/inşaat durumları nedir, gelişmeler nelerdir buradan bilgilendirelim birbirimizi.

Murat Kurum geçen ay katıldığı bir TV programında "Haziran 2025'e kadar tüm ihaleleri yapacağız, 2026'da yeni projeleri duyuracağız" dedi. Ne zaman teslim edileceğine dair bir bilgi yok ama aynı programda Kurum "Takvim oluşturulması için arkadaşlara talimat vereceğim" de dedi.

28.340 konutluk Avrupa Yakası projesinde şu an aktif iki inşaat var (Fenertepe 306 konut, Kayabaşı 163 konut), işimiz baya bir yaş görünüyor.

Proje duyurulduğunda fiyatlar bu şekildeydi. Bu da dursun burada.

• Bana da müşterek arsa çıkmıştı taa Mart 2023'te ama henüz bir gelişme yok.

• Ben olsam iptal ederdim veya öyle bir fiyat çekerdim ki talihliler vazgeçsin.

Evi olan tanıdığıma çıktı. Nasıl iş bu? Adamın tamamen kendi üzerine ev var ama tokiden ev çıkıyor.

• Bende bunu merak ediyordum..İstanbul'dan çıkar diye epey araştırmıştım fakat hem o zaman taksit için gelir pek yoktu hemde yüksekti . En azından memleketten olsun diye en düşük nüfuslu ilçelerden birinden başvurmuştum . Beklemediğim şekilde çıkmıştı memur maaş zammına endeksli olduğu için aslında kârı pek yok ama sadece kredi limitin düşmüyor ve uzun süre olduğu için kira bedeline yakın aylık taksit olmakta
  • 250000 konut projesinin tüm ihalelerin tarihi belirlenmiş diye resmi kurumdan açıklama yaptılar, ama bakıyorum deprem bölgesi yok , hepsinin ihale tarihini belirledik deyip yayınlanan listede olmayan iller olması düşündürücü
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

250 bin konutun içinde yer alan deprem bölgesi illerindeki daireleri erkenden yapıp verdiler çünkü (hepsini olmayabilir). Ben ara ara kontrol ediyordum ihale tarihlerini, teslimleri, kuraları, fiyatları vs. görüyordum o illerin isimlerini.

• İstanbul Avrupa Yakası için 3 ilçe belirlenmişti; Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler.

Başakşehir'de devam eden 2 proje var (Fenertepe ve Kayabaşı, toplamda 500 küsür daire), onların dışında listede ilçenin ismi geçmiyor. Esenler de 3 bin daire civarı. Kalan dairelerin tamamını Arnavutköy'e yapacaklar yayımlanan listeye göre.

Takvime göre Haziran 2025'te Avrupa Yakası'ndaki dairelerin ihaleleri bitecek gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bl@ckh@wk -- 7 Kasım 2024; 18:18:6 >

• eskisi gibi düşük faiz, düşük inşa maliyeti ve berat albayrak ayarında bir bakan olmadığı için dakika başı inşaat yapamıyorlar

• Az önce gördüm böyle bir haber yapmışlar....

TOKİ - 250.000 Sosyal Konut Projesimemurlar.net
    250 bin Sosyal Konut Projesi'nin ihaleleri bugün başladı
    https://www.memurlar.net/haber/1117322/250-bin-sosyal-konut-projesi-nin-ihaleleri-bugun-basladi.html
  • bl@ckh@wk kullanıcısına yanıt

Yok , verdikleri deprem konutları ücretsiz vb. adı altında projeden bağımsız olarak farklı arsalara yapılanlardı. Zaten e devlette de ihale tarihi gözükmüyor.

Bugün tokiyi aradım , yaklaşık 50dk hatta bekledikten sonra bağlandım , bakanın açıklama yaptığını, tüm ihalelerin yapıldığını, ayrıca sitenizde de listeyi yayınlamışsınız dedim , fakat deprem bölgeleri yok, bu Hatay ihale tarihi ne zaman diye sordum .

Görevlinin dediği , yapılan duyuru vs geneldir, Hatay ihale tarihi daha belli değil , bekleyiniz oldu . Koskoca bakan bütün ihaleler diye belirtmiş dememe rağmen, ona aldırmayın, genel açıklama idi, Hatay ihale tarihi belli değil bekleyin oldu cevap TOKİ - 250.000 Sosyal Konut Projesi 

• Adamlar dımdızlak arsaları veremedi, değilki konutları. Deprem tamam, anlarım kaynak oraya gidiyor, laa arsa heleki deprem bölgelerinde arsalar dahi teslim edilmedi.

Kaldıki deprem konutlarınında geleceği meçhul. Ne kadar ödeyecek, fiyat ne olacak, destek ne olacak belli değil. Açık senet e imza veriyorsun.

• Hocam bana arsa çıkmıştı hala bir gelişme yok. Ne detaylar belli ne arsanın yeri ne satın alma tarihi ne fiyatı hiçbir şey belli değil. Ne zaman olacak bu 2-3 sene önce çektikleri kuraların satışları Allah bilir. Benim pek umudum kalmadı daha arsaları altaypısını yapıp teslim etmediler taksit ödemeye başlayalım veya nakiti olan direk alsın. Ev konut falan imkansıza yakın gözüküyor daha arsaları halledemediler dümdüz arsalar 2 altyapı kanalizasyon su internet elektrik çekip parselleyip verecekler onu dahi beceremiyorlar. Gözümüz korktu iyice umudumuz da kalmadı pek.

• Nasıl başvurulur
  • Bunların başvuruları yapılmıştı daha önce ve sonuçlanmıştı ama Kahramanmaraş depremleri sebebiyle tüm imkan ve personel o bölgeye sevk edildiği için bu proje beklemede kaldı.

Şimdi peyderpey başlanacak.

@StalkerReborn

• insanlar çadırlarda döküntü prefabriklerde yaşıyor bir zahmet öncelik orada olsun size davulun size uzaktan hoş geliyor herhalde .

3-4 gece soğukta kal bakalım parkta yaşa ne hissedecen sizinki mal mülk davası, onlarınki yaşam başını sokucak ev.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Kasım 2024; 11:35:59 >
  • kucuk illerde bile ihale tarihlerini net koyamamışlar, bu işide ellerine yüzlerine bulaştırmışlar belli ki, 2026 ya anca başlarlar

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Yani boşuna umutlandım. Başvuracaktım fakat ne manası kaldıki yeni toki projelerindende bahsetseler keşke
  • Bunlara güvenen varsa elimde boğaz köprüsü manzaralı villalarım var parayı atın hallederiz.
  • Deprem bölgelerindeki 250.000 konut projelerini, bulunduğunuz ilçedeki deprem konutlarından tahsil edeceklermiş, neyse en azından deprem kuralarını takip ederim artık , ihale tarihlerinden kurtuldum

Anladığım kadarıyla iptal edilmiş yeri ve ihaleleri, direk deprem konutlarına ek bina dikecekler
  • Arsa isteyenlere arsaları çıktı, fakat galiba tapular dağıtılmadı.

ilana göre Arsa olarak belirlenen yerlere belediyeler 2 yıl içinde altyapıyı yapmak zorundaydı.

daire isteyenler ise verdikleri paralarla kaldılar.

deprem olunca o konuda bir adım adılmadı.

belki vazgeçenlere paralarını iade ederler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.