Şimdi Ara

Toki ev başvurusu mantıklı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
2
Favori
25.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış Bilgi vermeyin, başvuru ücreti kurada çıkmadığı an iade edilecek …
  • ev cıktı ve 2 3 yıl sonra teslim edildi evi kiraya verebiliyormuyuz arkadaşlar?

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Evet verebiliyosunuz, Ahmet Hakan'ın programında bakan söylemişti

• Dark_Passenger47 kullanıcısına yanıt

ev kiraya verile biliyorsa ev teslimattından sonra kiraya verilir aylık taksitine göre kira bedeli ile kendi kendisini öder. belkide buyuk sehirlerde dahada fazla kira alarak kar bile yapılır .bu iyi bir yontem degilmi?

Ben de öyle düşünüyorum, takside yılda 2 defa kiraya 1 defa zam yapıldığı için belki tamamını ödemez ama büyük kısmını öder, ben memur olduğum için bana mantıklı geldi, maaşıma gelen zam kadar takside zam gelecek yani aslında oran olarak maaşımın hep aynı kısmını takside vermiş oluyorum, gelen kira bedeli de epey yardımcı olmuş oluyor

hocam tek sıkıntı nedir biliyormusun? siyaset yapmıycam ama bu bir seçim projesidir. kime danısılsa bitiremezler bu projeyi diyorlar. veya devlet bu acıklanan fiyatın 3 katına sahibine yansıtır diyorlar. bu evler vatandaşa 2 milyon tl den aşağıya gelmez.

öyle şeyler söyleniyorki milletten aldıkları 500 tl parayla bile adamlar fırsatcılık yapıyorlar. paradan para kazanıyorlar.eğerki cıkmazsa 500 tl ler 1 ay sonra odenicekmiş. niye 1 ay sonra? bende bu projenin altından kalkabileceklerini düşünmüyorum daha oncede toki projelerinde vatandaş mağdur edilmişti.

Hocam seçim projesi olduğu çok belli zaten, vatandaşa umut satıyorlar resmen, ama bizi o kadar fakirleştirdiler ki şuan bi memurun ev alması imkansız, zaten kenara para koymak mümkün değil, kredi çeksen evler olmuş 1-2 milyon, vatandaşı mecbur bırakıyolar malesef, başka türlü benim ev sahibi olma şansım yok malesef

haklısınız başka careniz yok. maaşlı bir insanın bırakın ev alması araba alması bile cok zor artık. ama asla unutmayın bu ev 2+1 i 608 bin tl ye gelmiycek. en az 2 milyondan aşayıya vermezler proje bitse bile.....ben bitire bileceklerini bile zor düşünüyorum. cok büyük para cünkü ve devletin kasası boş.

• Ev almanın karlı tarafı kira verir gibi sabit ödeme yapmaktır, yılların getirdiği enflasyon size kar kalır, paran 4-9 kat değerlenmiş olur. Şuan ki yaptıkları sistemdeki evin hazır olmaması (kira+ev kredisi ödeyecek olmak), ödemelerin sabit olmaması ev alma mantığıyla uyuşmuyor. Fakat maddi durumunuz karşılıyor ise ev alıp zarar etmezsiniz. Yatırım olarak düşünebilirsiniz. Evlerin gecikmesi, lokasyonunun kötü olması karlılığını etkileyecektir.

Tabiki hocam ama 20 yıl sonra da siz bu evi satmak istediğinizde 600 bine satmayacaksınız zaten, yarın ne olur belli değil tabi ama riski almak zorundayım kendi adıma, inşallah mağdur etmezler bu kadar insanı

• sabit aylık ödeme olsa alınırdı

veya yıllık sabit artış diyecek ki biz her yıl aylık ödemelere %10 zam yapacağız

ne ödeyeceğini belli olmayan bir işe girilmez kim yaparsa yapsın

bence evler gereksiz büyük 1+1 de olmalıydı yeni evlenen bir çift için ideal olurdu

• Dikkat edersen genelde beğenmeyen veya sevmeyen şu yüzden sevmiyorum dememiş. Yada girme dememiş. Cevaplar hep muhalif kelimeler le dolu 😄 Bu durumda girmen hayrına olacak, eleştirenlerin çoğnun girmiş olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Kimseye sormaya gerek yok 10 saniye düşününce seçim projesi olduğunu anlıyorsun zaten. Evler 2 milyon TL ye gelirse göbek atarım. Ben 3 4 den aşağı beklemem. 20 sene de 600 den 2 milyona çıkması çok tuhaf olur zaten. 6 milyona kadar yolu var benim gözümde. 500 TL için de toki başkanı kura çekimlerinden 1 gün sonra iade diyor. İade etmese de umurumda değil açıkçası. Önce işin arasında borcun harcın içinde 500 TL yi dert etmez idim. Ama toki başkanı açıkladı 1 gün sonra iade ediyoruz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 17 Eylül 2022; 13:32:44 >
  • ev satacaklar ayda 2500 3000 tl falan ödeyeceksin vadeli 20 sene hahahahaha 20 sene 2500 tl bir de bu paralar pul gibi kalacak demisler devlet de enayiydi sanki enflasyonu göz önüne alıp buna zam yapmayacak

• shankssan kullanıcısına yanıt

cnn turk basın acıklamasında 1 ay icinde herkesin parasını vericez geri demişti. 1 günde 3 5 milyon insanın parasını bi anda veremezler hocam. ayrıca 2 milyon tl ev paraları icin en iyimser hali. dahada arta bilir tabi

• Mantikli ama cikma sansi cok düşük.Asiri talep var.Olurda cikarsa hic kacirma ne yap et ode.Bu zamanda cadir bile para eder.6 aylik artisda onemli degil.zaten ney artmiyorki

• Diyelim nakit paramiz var ve 20yillik odemeyi yapmak istemiyoruz. Tum parayi ilk gunden odeme şansımız oluyor mu?
  • Bohboh B kullanıcısına yanıt

600 bin tl ye daireyi direk satın alalım diyorsun :D devletin işine gelmez bu :D işin mantığı devlet milleti öpicek ama ilerde öpicek. bu durumda siz öpülmüyorsunuz bunuda kabul etmezler :D

Valla dediğim gibi hocam 500 TL hiç de umurumda değil. Ev fiyatı da dediğiniz gibi en az 5 6 milyon olur. Zaten şu anda toki yapılacak evlerin bulundugu bölgeler de sıfır daireler 1.5 m ile 4 m i bulmuş durumda yerine göre. O yüzden her türlü bu işe giren karlı çıkar. Ama işte artış yüzdeleri önemli. Gerci geçen sene %80 enflasyon ile %25 mi ne artış yapmış toki.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.