İstanbul Halkalı'daki 2008 yapımı TOKİ konutlarından yeni aldığım 2+1, brüt 85 metrekare, net 65 metrekare civarı, kuzey-doğu cepheli, 4. kat ara kat evimdeki mevcut DEMİRDÖKÜM TAYROS modeli kombiyi değiştireceğim.
Tüm evim istisnasız her yerinde tadilat görmektedir. Hazır kırmışken kombi ve petekleri de değiştircem çünkü sonra sorun çıkartırlarsa o kadar değişime yazık olur.
Radyatör olarak ADELL marka radyatör var ama radyatör hesabı yaptığımda, katsayıyı 50 aldığımda, çıkan sonuçlar, mevcut peteklerden en az 10 santim daha fazla. Mesela koridor için 60 cm çıkıyor ama TOKİ 40 cm kullanmış. KUZEY e bakan odalar için 1 METRE çıkıyor ama 80 cm kullanmış.
Ben DEMİRDÖKÜM PANEL PLUS düşünüyorum, sık hatve aralığından dolayı. Bilen arkadaşlar bu paneli mi önerirler yoksa başka marka mı önerirler?
Mesaja ekte kendi yaptığım petek hesabını görebilirsiniz. Siz de bir değerlendirir misiniz?
Salon, 16 Metrekare => 1,8 Metre Yatak Odası, 12,5 Metrekare = 1 Metre 2. Oda, 10,5 Metrekare => 1 Metre Hol+Koridor, 6,6 Metrekare => 60 Cm Banyo, 6,5 Metrekare => 50c m x 70 cm Havlupan Mutfak, 9,5 Metrekare (Mutfak içeri alındı) => 50 cm
petekler var. Balkonu mutfağa katılan yerde balkon duvarı üzerine cam balkon değil, ısıcam comfort yalıtımlı camlı pimapen takıldı.
Peteklere koçtaş'tan ECA termostatlı vana aldım ama İŞE YARAMAZ ONLAR derseniz değiştireceğim. Ne marka önerirsiniz termostatlı vana olarak ve ne modeli?
1 tane odaya da (salona) oda termostatı alacağım. Ama kablolu mu alayım kablosuz mu alayım seçemedim. Çoğu kişi KABLOSUZ İNTERNET VE CEP TELEFONLARINDAN ETKİLENİR, NASIL OLSA TADİLAT YAPTIRIYORSUN KABLOLU YAPTIR diyorlar.
Kablolu mu kablosuz mu önerirsiniz ve yukarıda söylediğim kombilere göre ayrı ayrı hangi oda termostatlarını önerirsiniz?
Uzun bir mesaj oldu ama yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
termostatik vana olarak danfoss ra 2000 serisi gaz sensörlü termo vana öneririm.eca termo vanalar yaylıdır.gaz sensör daha iyidir.tepkime süresi kısadır radyatör markası dd plus,vairad veya airfel
quote:
Orijinalden alıntı: disintegration
termostatik vana olarak danfoss ra 2000 serisi gaz sensörlü termo vana öneririm.eca termo vanalar yaylıdır.gaz sensör daha iyidir.tepkime süresi kısadır radyatör markası dd plus,vairad veya airfel
Cevabınız için teşekkür ederim..
Peki KOMBİ ve ODA TERMOSTATI konusunda ne diyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: GuVeN_HeRSeYDiR
quote:
Orijinalden alıntı: disintegration
Cevabınız için teşekkür ederim..
Peki KOMBİ ve ODA TERMOSTATI konusunda ne diyorsunuz?
kablosuz önermem.sinyal sorunu yaşanabilir.illaki oda termostatı alacaksanız modülasyonlu alın.bunun için de eca confeo premix tercih etmeniz gerekir.kombiniz oda sıcaklığına göre modülasyon yapar.bu şekilde bir tercih yapacaksanız da LAGO FB OT modülasyonlu termostat öneririm.eca confeo premix'in kendi modülasyonlu termostatıdır kombiye çok yakın odalara da danfoss ra 2000 termostatik vana taktırın.kombiye yakın radyatörler çabuk ısınır.ideal sıcaklığa gelen radyatörler kendini kapatacağı için kapalı devre tesisat suyu az ısınan radyatörlere yönelir
Başka tavsiyesi düşüncesi tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Hem kombi hem petekler hem de termostatlar konusunda?
Eviniz hayırlı olsun. TOKİ konutlarından ev alıp mesaj yazan arkadaşlar genelde peteklerin yetersiz olduğundan filan bahsederler. Yalnız sizin hesapladığınız metrajların %10-15 eksiği de çok yetersiz denemez. Petekler 22/600 tip/profilde ise ve eve dış mantolama yapıldıysa, 16m2 salona 1,80m petek, salon sıcaklığını en az 23-24C yapmayacaksanız fazla bile gelir. Kuzey konumlu bile olsa ısı yalıtımı olan binaların ısı kaybı, olmaması haline göre %35-40 az olur. Petek metrajı hakkında kesin konuşmak için evinizin ısı kaybı değerini bilmemiz gerekir ama yaklaşık olarak 6-7 bin kcal/h maks. ısı kaybı hesaplandığını varsayarsak, toplamda 4,5-5m petek yeterli olur denebilir. Salona 1,80m petek koyarsanız mutlaka TRV taktırın derim. Diğer odalar ve antre için hesapladığınız metrajlar yeterli ve bence TRV'ye gerek yok. Marka/modelde DD Plus çok iyi tercih... Yazdığınız her iki kombi de en çok önerilen F/P ürünlerdendir. ECA Confeo Premix S'in biraz sesli/uğultulu çalıştığına dair kullanıcı anlatımları var. DD Nitromix daha sessiz. Semtinizde hangisinin servisi daha iyi hizmet veriyorsa onu tercih edin. Oda termostatı olarak @disintegration ECA için öneri yapmış, ben DD için General HT-300 veya hassasiyeti daha yüksek olan Siemens REV-17 veya REV-24 öneririm. Kolay gelsin...
quote:
Orijinalden alıntı: memint
Eviniz hayırlı olsun. TOKİ konutlarından ev alıp mesaj yazan arkadaşlar genelde peteklerin yetersiz olduğundan filan bahsederler. Yalnız sizin hesapladığınız metrajların %10-15 eksiği de çok yetersiz denemez. Petekler 22/600 tip/profilde ise ve eve dış mantolama yapıldıysa, 16m2 salona 1,80m petek, salon sıcaklığını en az 23-24C yapmayacaksanız fazla bile gelir. Kuzey konumlu bile olsa ısı yalıtımı olan binaların ısı kaybı, olmaması haline göre %35-40 az olur. Petek metrajı hakkında kesin konuşmak için evinizin ısı kaybı değerini bilmemiz gerekir ama yaklaşık olarak 6-7 bin kcal/h maks. ısı kaybı hesaplandığını varsayarsak, toplamda 4,5-5m petek yeterli olur denebilir. Salona 1,80m petek koyarsanız mutlaka TRV taktırın derim. Diğer odalar ve antre için hesapladığınız metrajlar yeterli ve bence TRV'ye gerek yok. Marka/modelde DD Plus çok iyi tercih... Yazdığınız her iki kombi de en çok önerilen F/P ürünlerdendir. ECA Confeo Premix S'in biraz sesli/uğultulu çalıştığına dair kullanıcı anlatımları var. DD Nitromix daha sessiz. Semtinizde hangisinin servisi daha iyi hizmet veriyorsa onu tercih edin. Oda termostatı olarak @disintegration ECA için öneri yapmış, ben DD için General HT-300 veya hassasiyeti daha yüksek olan Siemens REV-17 veya REV-24 öneririm. Kolay gelsin...
Bu sitede diğer bir sayfada şu ifade kullanılmış:
"nitromixin modülasyon aralığı biraz daha geniş ama oda sıcaklığına göre modülasyon yapamıyor.
eca confeo premix bunun tam tersidir.modülasyon aralığı nitromixe göre biraz daha dar,ama modülasyon oda kumandası ile oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir "
Modülasyonun fayda-zararları nedir? Genel modülasyon ile oda modülasyonu arasında fark nedir, ve hangisi daha önemlidir? Hangisi daha faydalıdır hem ısınma hem tasarruf için?
TRV dediğiniz, termostatlı vana mıdır?
Benim de gönlüm Demirdöküm'den yanaydı ama demirdöküm için ONU VAİLANT ALDI, SİSTEMİ BOZULDU, ESKİSİ GİBİ DEĞİL diye söylediler.
Şikayetvar.com 'da da demirdöküm için 400 küsür şikayet varken, ECA 'da 190 şikayet var. ECA'daki en çok şikayet ÇOK YAKIYOR şikayeti olmuş.
Bu arada teşekkür ederim, umarım uğraştığıma değer..
Bina yalıtımıyla ilgili mutfak-balkon duvarının yıkılmasıyla ortaya çıkan mantolama görüntüsünü sizinle paylaşıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: GuVeN_HeRSeYDiR
quote:
Orijinalden alıntı: memint
"nitromixin modülasyon aralığı biraz daha geniş ama oda sıcaklığına göre modülasyon yapamıyor.
eca confeo premix bunun tam tersidir.modülasyon aralığı nitromixe göre biraz daha dar,ama modülasyon oda kumandası ile oda sıcaklığına göre modülasyon yapabilir "
Modülasyonun fayda-zararları nedir? Genel modülasyon ile oda modülasyonu arasında fark nedir, ve hangisi daha önemlidir? Hangisi daha faydalıdır hem ısınma hem tasarruf için?
Benim de gönlüm Demirdöküm'den yanaydı ama demirdöküm için ONU VAİLANT ALDI, SİSTEMİ BOZULDU, ESKİSİ GİBİ DEĞİL diye söylediler.
Şikayetvar.com 'da da demirdöküm için 400 küsür şikayet varken, ECA 'da 190 şikayet var. ECA'daki en çok şikayet ÇOK YAKIYOR şikayeti olmuş.
Aklım karıştı iyice..
yazdığınız cümleleri yazan benim.ikisininde kendine göre avantajı var.nitromix alev boyunu daha fazla kısabilir (daha geniş modülasyon) ama oda sıcaklığına göre modülasyon yapamaz.eca confeo premix ise bunun tam tersi.gerçi her iki cihaz arasında modülasyon farkı çok değil nitromix %26,eca confeo premix %30 ağırlık olarak:nitromix 32kilo,eca confeo premix 42,6kilo dd 2 yıl garanti eca 3 yıl garanti eca confeo premix 2005-2006dan beri satılıyor nitromix 2010'dan beri satılıyor bu tip durumlarda eca ve dd servislerini araştırın.sonucta burada kişisel tercihler devreye giriyor.ben eca alırım,başkası dd alır. tasarruflu ısınmadan bana göre kombi en son sıradadır.yalıtım,tesisat,radyatör boyu ve işçilik çok daha önemli modülasyon aralığı ve minimum ısıl güç "ayrıntıdır" şahsen OT kullanmak istesem modülasyonlu OT kullanmak isterim.2 kazancım olur.hem ot kullanmış olurum.hemde cihazım oda sıcaklığına göre modülasyon yapar.
Aklım karıştı iyice..
Kombilerde modülasyon an basit anlatımla, radyatörlere giden suyun sıcaklığındaki artış miktarına göre gaz sarfiyatını dolayısıyla alev boyutunu düşürebilmesidir. Bu fonksiyon kombinin elektronik kartındaki yazlıma göre uygulanır. Yani kombi ilk yanmayı takiben en düşük alev boyuyla tesisata giden suyu dakikada en az 2-3C ısıtabiliyorsa min. yanma ile devam eder. Bu sıcaklık artış miktarı, mekanın ısı kaybı ve petek miktarları ile yakından ilişkilidir. Belirli bir mekanda sözgelimi +5C dış sııcaklıkta kombi minimum alevle ısıtma yapabilirken, -5C'de alev boyutunu arttırması gerekebilir. Ya da aynı dış sıcaklıkta bir mekanı sözgelimi 4m petekle bir kombi yüksek alevle ancak ısıtabilirken, aynı yeri sözgelimi 8m petekle minimum kapasite kullanımyla ısıtabilir. İşte gereken ısı ihtiyacını karşılayacak şekilde kombinin, her ısı talebi düzeyinde değişen miktarlarda gaz yakmasına modülasyon denmekte. Oda termostatından beklenen en önemli fonksiyon, istenen oda sıcaklığı sağlanınca, kombinin gaz yakmasını kesmesidir. Oda sıcaklığı düşünce tekrar yanar ve ayarlanan sıcaklığı korumak için sürekli bu şekilde çalışır durur. OT modülasyonlu ise kombinin (kombinin oda sıcaklığı modülasyon özelliğinin olması gerekir) çalışma ve durma sayısı daha az olur. Seçilen oda sıcaklığı civarında kombi hep düşük alevle çalışır. Yalnız son geliştirilen bazı kombilerde minimum ısıl güç düzeyleri düşük tutularak ve üst kapasite kullanımı yazılımla sınırlandırılarak, kombi oda sıcaklığına göre modülasyonlu diye lanse edilmese bile, bu kombiler on/off OT ile yalıtımlı mekan ve yeterli petek koşullarında, sanki oda sıcaklığı modülasyonu yaparmış gibi düşük alev boyutu ile sabit bir tesisat gidiş sıcaklığında çalışabiliyorlar. Forumda buna dair paylaşımlar oldu. DD Nitromix de bu kombilerden. Hatırladığım kadarıyla @canturkkara bunu paylaşmıştı. Öte yandan DD Vaillant tarafından alınınca kötü değil, tem tersine Nitron ve Nitromix gibi başarılı ürünler çıktı. Alman mühendisliğinin mutlaka katkısı olmuştur. Forumda @Biray Doğalgaz taktığı Nitromix'lerde olumsuz geri dönüş yaşamadığını yazmıştı. Şikayet sitelerinde çözümlenememiş sorun varsa önemlidir. Hemen her ürün hakkında şikayet görürsünüz. Forumda her iki kombinin de çok kullanıcısı var ve şikayet içerikli mesaj sayısı çok düşüktür. Her markada olduğu gibi DD'de de kötü denebilecek ürünler var ama Nitromix onlardan değildir. Siz kombiler arasında tercih yaparken oda sıcaklığı modülasyonu kavramını belirleyici sebep olarak görmeyin derim. Zaten evinizin ısı kayıp/ihtiyaç dinamikleri düşük, min. ısıl gücü düşük bir kombi, oda sıcaklığı modülasyonu özelliği olmasa veya modülasyonlu OT ile kullanılmasa bile sizin konforlu ve tasarruflu ısınma işinizi görecektir... TRV tahmin ettiğiniz gibi Termostatik Radyatör Vanası..
Öncelikle her ikinize de gerçek manada teşekkür ederim.
Petek olarak PANEL PLUS kullanacağım. Isıcam'ın en üst versiyonu COMFORT ile yalıtım artınca, orta seviyedeki toki mantolaması az çok iş görürse, panel plus yeterince ısıtacaktır. Bir de yanılmıyorsam daha düşük sıcaklıkta daha çok ısı verecektir.
Panellerin üstüne bir de koçtaş'ta gördüğüm ISITAÇ diye birşey takacağım. Panel'in ısısını direk odaya yönlendiriyor, tavana perde arkasına vs değil. Eğer bahsettikleri gibi birşeyse ısıyı odaya verecektir
Termostat konusunda mesela Nitromix için siz olsanız (programlama özelliği olma koşuluyla) hangi termostatı önerirsiniz? Benim evimde olmadığım saatlerde daha kısık yanacak, gelmeden 1 saat önce yükselecek..
Bir de son sorum:
Bazı sitelerde DIŞ HAVA SENSÖRÜ diye bir ürün görüyorum. Genelde honeywell marka oluyor. Bu ürün ne işe yarar? Benim eve almam gerekir mi? Alsam ne faydası olur? Yakışında, tasarruf veya ısı kalitesi açısından fayda / zararı ne olur?
TRV konusunda, DD panel plus ve nitromix'e uyumlu hangi marka model önerirsiniz? Danfoss 'u araştırıyorum, iyi birşeye benziyor ama bulamıyorum nedense fiyatı nedir nerede satılır bilmiyorum. Hem bu marka modelin nerede satıldığı hem de bu marka modele alternatif ne olabileceği konusunda düşünceniz nedir?
Gündüz kimse yokken ve gece yattıktan sonra 19-20C, akşam eve gelmeden 1 saat öncesinden gece yatıncaya dek 22-23C'ye set edip kullanın. Kural şudur: "Üşütmeyecek en düşük sıcaklıkları deneme ile bulup sabitlemek..." Faydasını görürsünüz. OT ile kullanırken kombiyi en fazla 50-55C'ye set edin. Kombi gerekmedikçe bu değerlere bile gelmeyecektir.
Dış hava sensörü ısı ihtiyacının daha düşük kazan sıcaklığı ile sağlanabildiği koşullarda kazan sıcaklığının dinamik olarak değişmesini sağlar. Örneğin ılık bir kış gününde, kombi önceden 55C'ye set edilmiş bile olsa, karttaki yazılım sayesinde tesisat gidiş sıcaklığını 35-40-45C'lere indirebilir. Sensör olmadan bu işi OT yapamaz, ya siz manuel yapacaksınız veya sensör bu işi yapacak. Olmazsa olmaz değildir, ama tam bir sistem kurmak için düşünülebilir. Nitromix'e de takılabildiğine dair paylaşımlar için:http://forum.donanimhaber.com/m_6473040/mpage_299/tm.htm
Peteküstü sıcak hava yönlendiricisi şeklindeki aparatlar görsel olarak hoş durabilir ancak normalde peteklerin ısıttığı hava ile önce pencere önlerinin ısıtılması amaçlanır. Pencere önleri ne kadar ısınırsa odanın genel sıcaklığı o kadar korunmuş olur. Kaloriferli sistemde mahal ısıtmasındaki amaç tam da budur, önce yüzümüzü ısınması değil. Peteklerin pencere altlarına konması bundandır...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme