Şimdi Ara

Tomografim çıktı, Covid19 düşündürüyor. Süreç nasıl işleyecek? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
8.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Size de çok geçmiş olsun hocam. En kısa zamanda atlatırsınız umarım. Ben artık tamamen geride bıraktım diye bakıyorum. İshalimin sıklığı azaldı, derin nefeste ağrı yok, hafif yeni açılıyormuş duygusu ilk nefeste oluyor. Ama bir sıkıntım kalmadı. Verdiğim kiloları da geri aldım, o kötü oldu :))
  • Iyi misin dostum? @bfk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qzerty kullanıcısına yanıt
    Gayet iyiyim hocam, teşekkürler. Şu aşı işi devreye girse de yavaş yavaş normale dönmeye başlasa hayat...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yemek yemeye iştahsızlığınız ne zaman aöılmaya başladı? Baş ağrısı ve öksürük tahmini kaçıncı günde geçti değerli fikirlerinize ihtiyacım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt

Hocam, mesajınız yeni gördüm. Kusura bakmayın. Büyük olasılık cevap işinize yaramayacaktır ama benzer merakı olanlar buraya ulaşırsa diye, onlar için yazmış olayım...

Çok ateşim olduğu süreç dışında yemek yeme iştahsızlığım olmadı, ishalim oldu, ateşim ve baş ağrım ilk semptomlarla birlikte başladı ve 10 gün kadar sürdü. Öksürük daha geç başlayıp, daha geç bitti. Her sabah boğaz ağrım oluyordu, gargara yapınca geçiyordu. Zaten maske kullanmadan kaynaklı boğaz ağrısı olduğu için, çok üzerinde durmamıştım. İnatçı geçmeyen ateş, baş ağrısı ve özellikle belden aşağı ağrılar iyice şüphelerimi arttırıp, test yaptırmaya itmişti beni ve tomografi de zatürre teşhisi kesin pozitifim diye düşündürttü ve ertesi akşama da sonuç pozitif çıkmıştı. Yemeklerin tadını hiç almamak değil de, ne yediğimi anlamakta zorluk çekecek kadar azaldı ama hangi gün başladı, ne kadar süre sonra sona erdi anımsamıyorum. İlk günlerde değil ama ilerleyen günlerde nefes almakta zorluk çektim, ağrı oluyordu ama yoğun bakıma alınacak kadar ilerlemeden geçti. Oksijen seviyem düşük olduğu için derin nefese kendimi zorladım. Bu sayede çok uzun süre oksijen vermelerine gerek kalmadan oksijen seviyemde düzelme oldu. Ateşim ancak damardan antibiyotik tedavisi ile zatürre kontrol altına alındıktan sonra düşmeye başladı. Sıkıntılı süreçlerdi ama hastanede olabilmenin pozitif moral etkisi vardı. Emin ellerdeyim düşüncesi ile. Yoksa hastaneye kabul edene kadar evde hem kötüye gidiyorum, hem kronik rahatsızlıklarım da var, kimsenin umurunda değil diyerek moralmen çökmüştüm. Ne 182, ne 112, ne gittiğim hastanede yardımcı olmamışlardı. Şehrin diğer ucundaki hasta alıyor diye duyduğum hastaneye taksi ile gittim. Taksi çağırırken covid olduğumu söyleyerek, şoförün bunu bilerek gelmesini rica ettim, şoföre de yine aynı şekilde bahsettim, camlar açık gittik. Dönüşte de yine şoföre covid19 olduğumu söyledim, kendisi de geçirip, iyileşmiş, bolca kestane balı tavsiye etti, ev yapımı yoğurt tavsiye etti. Bal tavsiyesine uyamasam da, bolca yoğurt yedim.

Hastanedeyken doktor bana akciğerlerini çalıştır, odanın içine değil ama hastane camından dışarı bolca öksür, derin nefese zorla kendini dedi. Ben de gerek hastanede, gerekse çıkıp iyileştikten sonra bile derin nefes egzersizlerine devam ettim. Şimdi de alabildiğim kadar nefes alıyorum ciğerlerime. Daha önce de plomer emboli geçirdiğim için ciğer kapasitem düşmüştü, sanırım bu rahatsızlık da bir nebze olumsuz etki etti. Neyseki 12 yıldan fazladır sigara içmiyorum.

Umarım sağlıklı bir şekilde atlatmışsınızdır ya da tanıdığınız için sormuşsanız, tanıdığınız atlatmıştır. Bir yakınım yoğun bakımda, ona ve tüm tedavi görenlere acil şifalar diliyorum. Aklıma gelenleri paylaştım, belki birilerine yardımı dokunur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.