Şimdi Ara

Tomografim çıktı, Covid19 düşündürüyor. Süreç nasıl işleyecek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
3
Favori
8.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun hocam ne desem bilemedim son zamanlarda forumda yakalanan sayısı da artmaya başladı. Ek olarak beslenmeye de dikkat edin, negatif stres yaratan şeylerden uzak durmaya çalışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moralinizi yüksek tutmaya calısın İNŞALLAH atlatırsınız hocam.ALLAH sizi kızınıza bağışlasın.
  • Sonuç çıktı mı hocam

• Üre kreatinin sonuçların iyi çıkmış anladığım kadarı ile, kronik böbrek yetmezliğinde normal seviye sayılır, hastalığı kaptı iseniniz virüsün bulaşma şekline göre hafif ve hızlı ileşme ihtimaliniz var, bana kalırsa her ihtimale karşı sağlamsınız.
  • riseofstar kullanıcısına yanıt
    maalesef sonuç Pozitif çıkmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: BFK

Covid testi pozitif çıktı, kimsenin umurunda değil. 112 yi aradım bir Ankara numarası verdi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü. Epeey sonra açtılar. Kayıt oluşturduk dediler, ses yok hala. Ciğerimde ağrı başladı, sık nefes ihtiyacı hissediyorum, halsizlik devam.
    öncelikle çok geçmiş olsun.
    lütfen nefesinize odaklanmayın başka bir şeyler ile ilgilenmeye çalışın.
    nefesiniz daralmazsa bile nefese odaklanıldığından öyle hissetiriyor. PA olarak geçer.
  • İbni Sina işlem yapmadı, acile kabul etmedi, bir arkadaşın tavsiyesi ile Gata covid polikliniğe geldim. Kronik hastalıklarıma rağmen İlaç verip eve göndereceklerdi, kandaki oksijenin çok düşük olduğunu görünce yatış verdiler. Moralim düzeldi. Biraz önce de ilk ilaç tedavisi başladı. Kızımla konuştum beni alır mısın baba diyor. Hastaneye yattığımı söyledim. Yarın da annesi Ankarada olacak. Yoluna giriyor işler.

• Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

Bende kendimi cumadan beri eve kapattım. Allahtan eşimle çocuk memlekette orada risk düşük. Bulunduğum ilde de aksine aşırı bir artış var son bi ayda.
    Şükür bi hastalığım yok ilaç kullanmıyorum ama insan başkasına bulaştırırım korkusuyla hiç birşey yapamıyor. Test için hastaneye gitsem durduk yere hastalık kaparım korkusu var, bi özel hastaneye şu hızlı testten gelmiş ama %70 başarı diyorlar. Oradan negatif alıp çok kişiye bulaştıranlar var.
    Dinlenmeyen uyarıların önlemlerin sorumluluğunu malesef sizin gibi arkadaşlar çekiyor. Allah sizi çocuğunuza bağışlasın.

Bu arada bilenler için geçen hafta üşütme ve ishal yaşadım. Gerçi soğukta kaldığım durumlar oldu ama ishal geçmedi. Ateşim en fazla 37 gördü. Oda sonra düştü ortalama 36.6. Öksürük yok ama kronik faranjit var, emin olamıyorum covid sebepli mi değil mi.
    Hastalık kaç günde asıl belirtilerini gösterir? Kendimi salı çarşambaya kadar eve kapatmayı planlıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun umarım eski sağlığınıza bir an önce kavuşursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: determinant1

hocam onun sebebi 15 yasındaki cocuk ilk hasta olan büyük ihtimal semptomsuz iyileşti ve diğerlerine bulaştırdı, kendisi atlattığı için pcr negatif cıkıyor. Ayrıca pcr anlık sonuc veriyor. Bulaşan da hemen semptom göstermiyor, evdekilere o bulasırmıştır
    bulaştırması neye göre büyük ihtimal? PCR negatif çıkmış: haberlerde gördük aylar sonra bile vücutta kalan virüs parçacıklarından PCR + çıkabiliyor. Yani PCR anlık sonuç veriyor diye bir garanti yok.

Asemptom olup bulaştırır diye bir gerçek yok. Hatta olasılık bunun tam tersi : semptom göstermeyen kişide virüs çoğalamıyor vücudun bağışıklık sistemi virüsü etkisiz hale getiriyor demektir.
  • BFK kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun iyi ki forumdaki diğer yorumları dinlemediniz satürasyonun 92 altına düşmesi kırmızı alan olarak değerlendirilir yani Acil müdahale edilmezse ölüm riski başlar.

Arkadaşlar lütfen şüpheniz olursa Test yaptırın Test negatif gelip BT de belirti varsa konu sahibi gibi ulaşabildiğiniz hastaneye gitmeniz gerekiyor.
  • Gecmis olsun. Allah sifalar versin hocam.

• nucro kullanıcısına yanıt
    suna binaen dedim ailede 8 kişide olup bir kişide olamama ihtimal cok düşük, ayrıca pcr 4 kere negatif cıkmıs yazmış 15 yasındaki cocukta, yani benim tahminin cocuk ilk olup iyileşmiş o yüzden artık virüs parçası da yok ve negatif cıkıyor, diğer bulasan bireylerde 0-14 gün arasında belirti vermeye başlamıştır. Pcr anlık sonuç verirden kastım o an alınan bölgede virüs var mı yok mu onu gösterir,yani geçmişte olup olmadığını vermez onun için igg ye bakılır, dediğiniz dogru pcr testinde numunede virüs parçası izole edilip aranır, asemptomatiklerde daha az virüs olabilir. Ayrıca üst solunum yolunda alt solunum yoluna geçen hastalarda da burun bogaz (nazofarenkeste) virüs parçası az oldugundan negatif gelebilir, tanı bt ve klinik muayene ile konulur. Ayrıca bu yazdıklarımı ve tahminlerimi haberlerden okumuyorum işin içinden yazıyorum. iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinant1 -- 24 Ağustos 2020; 15:17:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Kızı kimse kabul etmez çünkü sende virüs varsa %100 kız da da virüs var başkasına bırakırsan bıraktığın yerdekilere de virüsü bulaştırır.
    BT pozitif çıktıysa %99 sizde virüs vardır tanı koyulup tedaviye başlanması gerekir böyle bir durumda TEST beklenmez.
    Test negatif bile çıksa hem tedavi başlar hemde 8-9 gün sonra tekrar test yapılır
    Yine kardeşimin ciğerlerinde korona suphesi cikti testi negatif ileri derece astımı var üzerinden 21 gün geçti gerçekten negatif

• BFK kullanıcısına yanıt
    Atlatacaksiniz.Hic supheniz olmasin benimde bir kizim var sizi cok iyi anliyorum.Sadece kizinizin dualari bile size yeter merak etmeyin .Iyi haberlerinizi bekliyoruz

• Faydası olur mu bilmem. Ben covidi 2 günde yendim. Bol bol soğuk duş aldım. Kendimi hulk gibi hissedip kabul etmiyorum len dedim duvarları yumrukladım vallahi. Birde sabah akşam kefir içtim mis.
  • Geçmişler olsun. En kısa sürede toparlamanız dileğiyle.

CRP yüksekliğinden şüphelenmiştim. Ciddi oranda yüksekti. Zaten test sonucu da pozitif gelmiş.

Enseyi karartmayın. Kendinizi tedaviye verin ve güzel şeyler düşünün. Kısa zaman içerisinde sağlığınıza kavuşursunuz.
  • Allah şafi sıfatıyla şifanızı versin iyi haberlerinizi bekliyoruz.Habersiz bırakmayın
  • Gelişme var mı hocam? Oksijen seviyenizin düşük olduğunuzu söylemiştiniz, son 1 gündür de foruma girmemişsiniz. Merak ettim şahsen...
  • Dün gece ve şimdiye kadar kötü geçti. Ateşim çok yüksekti ve düşmedi. Damardan ateş düşürücü verince ohh rahatladım dedim. Ölçtüler 38 üstü yine. Halsizlik olunca nefes de zorlaşıyor, tuvalete giderken bile tansiyonum düşüyor. Gidip gelip yine de kafamı suyun altına soktum. En sonunda düştü. Parol evde de benim ateşimi düşürmenişti bir soğukalgınlığı ilacı düşürüyordu ama onu kullanmama izin vermediler. 2 damardan parol, 3 kere tablet parol ile sonunda düştü.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.