Şimdi Ara

Tomtom Navigasyon Cihazları (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
10
Favori
158.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Navigasyonda trafik durumunu görmek istiyorum. Bunun için RDS-TMC anteni gerekli. Nereden satın alabilirim? (http://www.tomtom.com/tr_tr/products/accessories/traffic-receivers-and-antennas/traffic-receiver-9UUC.002.00.2/)
    Kullanan var mı ve memnun mu?
    Bir de navigasyonu taşıma çantası önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

Hiçbir yerde GO 600 bulamadığım için, yarım saat önce Vatan Bilgisayar'dan GO 500 satın aldım. Tek farkı malum ekran 1" daha küçük..

Açılır açılmaz cep telefonu ile bağlantı kurdum, canlı trafik bilgisi hayret verici derecede doğru çalışıyor, bu kadar iyi çalışabileceğini düşünmemiştim açıkçası..

Yarın Antalya - Belek'e geçiyorum, dönüşte Isparta'ya uğrayacağım 2 günlüğüne sonra tekrar Ankara'ya geçeceğim. Dönünce ya da otelde geri bildirim yaparım arkadaşlar..

İlk izlenimim oldukça olumlu..

sorularınızı alabilirim..

EDIT: bu arada My TOMTOM'u indirdim, 3 adet güncelleme var diyor. Yüklüyorum onları şu anda..

trafik bilgisi için bir akıllı telefon bağlantısı mı gerekiyor hocam? Yoksa sadece internete bağlanabilmek için bir araç olarak mı kullanıyor cep telefonunu?

• Telefonla bt üzerinden internet alışverişi yaparak, ekrana gerekli tüm bilgileri yansıtıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar;

Tomtom Yeni GO seri cihazlarla ilgili güzel bir karşılaştırma buldum ve bloğumda paylaştım. Arzu edenler incelesinler; alım yapmadan önce faydası olur görüşündeyim.

TomTom (Yeni) GO Serisi Cihaz Almayı Düşünenler Okusunlar.

Sevgiler, Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 2 Ağustos 2014; 17:40:51 >
  • Antalya'ya geldim, oteldeyim..

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, yol boyunca canlı trafik bilgisi %100 doğru çalıştı. Ankara'dan yola çıktığımda sabah saat 07.00'dı.. Saat tam 14.00'da otele ulaştım.

Sivrihisar'a kadar yoğunluk vardı, Polatlı'ın içinde bu yoğunluk ciddi bir şekilde arttı ve Polatlı'nın ilk ışıklarına gelmeden herkes yavaşladığı için ilk trafik bilgisi burada geldi. Isparta - Antalya arası yol yapım çalışmalarına başlanacak herhalde, yolun daraldığı bazı noktalarda 3 - 5 km boyunca konvoy şeklinde ve tintin TIR'ların arkasına takıldığımız 5 - 6 farklı noktadan ikisinde trafik var diye ekranın sağ tarafında kısada olsa trafik bilgi sistemi düzgünce çalıştı.

Şehiriçi trafiği anlarımda bu tip anlık sıkışıkları nasıl belirliyor çözemedim doğrusu..

POI'leri çok kuvvetli, daha Ankara'dayken dün akşam otelin adını yazmam yetti ve iç kapısına gelince hedefinize ulaştınız söylemi çok çok iyi çalıştığına işaret. iGo bu kadar iyi çalışmıyordu (iPad 2'de aktif olarak kullanıyorum 4 senedir)..

Yoldaki tabelalarla birebir çalışıyor. Antalya 80km yazarken tabelayı geçtikten 200mt sonra 80km görünmesi çok hoşuma gitti.. iGo'da tabelayı ya geçtikten ya da tabelaya gelmeden 1 - 2km önce ya da sonra gösteriyordu ve sapmalar oluyordu.. Bilmiyorum belki iPad ile çalışmasında bir sıkıntı vardır ama sanmıyorum..

Çoo beğendim özetle, gayet başarılı..

• Selamlar,

Bilgilendirme için teşekkürler. Şu an tecrübelerinizi dikkatle takip ediyorum.
  • Sayın TechZone, Ben de uzun zamandır yeni go serisini bekliyordum. Ankara'da yaşıyorum, burada bir kaç yer baktım yeni go serisi için ancak bulamadım. Cihaz kalitesini merak etmiyorum, çünkü bildik tomtom kalitesidir diye düşünüyorum. Benim esas merak ettiğim konu harita kalitesi... Benim için önemli olan haritanın Ankara İstanbul,İzmir gibi büyük şehirlerdeki durumu ile Antalya gibi turizm yörelerindeki durumudur. Mesela Ankara için durum nedir? Daha geçenlerde sanırım yine bu topikte Ankara'da açılan ve üzerinden bayağı bir zaman geçen Malazgirt Bulvarı'nın tomtom haritasına hala işlenmediği söylendi. Doğru mudur? Ben şimdiye kadar hiç tomtom kullanmadım. Navigasyon cihazım Başarsoft haritalı I go 8 bu nedenle saçma bir soru sorarsam şimdiden özür dilerim. Haritada olmadığı söylenen Malazgirt Bulvarı'nı map share ile haritaya ilave etmek mümkün müdür? Bir de Ankara'daki İÇN lerin durumu (doğruluk,sayı vs.) nedir. Yeni aldığınız cihazla ve özellikle harita ile ilgili deneyimlerinizi takip etmeye devam edeceğim. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: koymen

Sayın TechZone, Ben de uzun zamandır yeni go serisini bekliyordum. Ankara'da yaşıyorum, burada bir kaç yer baktım yeni go serisi için ancak bulamadım. Cihaz kalitesini merak etmiyorum, çünkü bildik tomtom kalitesidir diye düşünüyorum. Benim esas merak ettiğim konu harita kalitesi... Benim için önemli olan haritanın Ankara İstanbul,İzmir gibi büyük şehirlerdeki durumu ile Antalya gibi turizm yörelerindeki durumudur. Mesela Ankara için durum nedir? Daha geçenlerde sanırım yine bu topikte Ankara'da açılan ve üzerinden bayağı bir zaman geçen Malazgirt Bulvarı'nın tomtom haritasına hala işlenmediği söylendi. Doğru mudur? Ben şimdiye kadar hiç tomtom kullanmadım. Navigasyon cihazım Başarsoft haritalı I go 8 bu nedenle saçma bir soru sorarsam şimdiden özür dilerim. Haritada olmadığı söylenen Malazgirt Bulvarı'nı map share ile haritaya ilave etmek mümkün müdür? Bir de Ankara'daki İÇN lerin durumu (doğruluk,sayı vs.) nedir. Yeni aldığınız cihazla ve özellikle harita ile ilgili deneyimlerinizi takip etmeye devam edeceğim. Saygılar...

Vatan Bilgisayar Söğütözü şubesinde 6 gün önce GO serisinden 40 - 50 - 60 ve 500 serisi vardı. 500 modelinden 8 - 10 adet vardı.

Bu süreç içerisinde hep 600 aradım ama bulamadım. HepsiBurada, hızlıal ve kliksa'da 600 serisi için kargoya veriliş süresi 5 - 6 gün diye uyarı görünce tatile çıkacağım için sipariş vermekten vazgeçtim. Aracımında ön camında çok alan olmaması sebebiyle (BMW 116i F20 - hali hazırda iDrive ekranı falanda olduğu için) 6" almaktan vazgeçtim ve 500'ü aldım.

Cuma günü akşam 20.00 civarı alıp, oradan eve geçtikten sonra Cumartesi sabah 7'de yola çıkınca Ankara içinde deneme şansım olmadı. Dönünce kontrol ederim.

Güncelleme olayı yılda 4 kere olduğu için Malazgirt Bulvarı'nın birkaç kere rapor edilmesi ile güncellemeler ile en kısa zamanda geleceğinden şüphem yok.

Malzeme kalitesi gayet iyi. Zır plastik değil, daha dayanıklı hatta aluminyum olduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse sıcaklık tahliyesi daha üst seviyededir. Zira saat 12.00'a kadar güneşinin altında klimayı açmadan bile camın önünde çok ısınmadığını rahatlıkla söyleyebilirim..

Şarjı kullanma kılavuzunda yazdığı gibi 2 saat gidiyor. Sonra çakmaklığa bağladım. Cama takılan vantuzlu aparatın arkasına şarj girişi yapmışlar ve bu giriş aparatın, cihazı monte ettiğiniz yerindeki pinlerden güç almasını sağlıyor. Dolayısıyla şarj kablosunun sürekli takılı kalmasını sağlayarak sadece tomtom'u alıp çıkıyorsunuz otomobilden.. Kabloyu sürekli sökme takma derdiniz yok. Bu yönden Garmin'in TR'de 600$'a satılan en üst modelini aratmıyor.

Yol boyunca tüm benzin istasyonlarını gösterdi, bir sonraki benzin istasyonuna kaç km kaldığını ve benzin istasyonunun hangi marka olduğunu falan bilgiler bölümünde gösteriyor.

Sesli yönlendirme ise düzgün çalışıyor. İlla kendi komutlarını söylemenize gerek yok. Mesela cihazın gösterdiği örnek komut "Sesi düşür" iken siz sesi kıs dersenizde hemen "Ses seviyesi %70 düzeyine düşürülüyor" diyor. Ses seviyelerini sesli komutlarla %10'luk seviyede düşürüp arttırabilirken elle %5 arttırıp, düşürebiliyorsunuz.

İÇN durumu ise çok çok iyi. Sanırım sürekli güncelleniyor. Zira geldiğim otel daha geçen sene açıldı ve Türkiye'nin en iyi otel markalarından birinin en lüks olanı, eve gelince yazdım ve internet üzerinden aratıp hemen buldu. Otelin giriş kapısında değil, ana bina kapısının önüne geldiğimde "varış noktasına ulaştınız" dedi. Bildiğiniz nokta atışı yapıyor.

Bu kadar iyi çalışan bir sistemi neden eleştirirler anlamam. Evet başarsoft en iyi haritadır, tomtom'da kullanılan harita ne diye bakmadım açıkçası ama haritayı en etkin biçimde kullanan sistemin ta kendisidir. Kesinlikle çok memnunum.

Daha aklıma geldikçe yazarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 3 Ağustos 2014; 13:39:13 >

• Selamlar,

quote:

Cama takılan vantuzlu aparatın arkasına şarj girişi yapmışlar ve bu giriş aparatın, cihazı monte ettiğiniz yerindeki pinlerden güç almasını sağlıyor. Dolayısıyla şarj kablosunun sürekli takılı kalmasını sağlayarak sadece tomtom'u alıp çıkıyorsunuz otomobilden.. Kabloyu sürekli sökme takma derdiniz yok. Bu yönden Garmin'in TR'de 600$'a satılan en üst modelini aratmıyor.

Bu çok güzel bir özellik; bende GO 1005 var ve aynı. Anlattıklarınızdan Sesle Komut özelliğinin de aktif olduğu anlaşılıyor, ben bu özelliği de kullanamıyorum yazılım farkından.

Sonbaharda Live Tomtom servisleri hizmete girecek, o zaman canlı trafik durumu ile hava durumunu da alabileceğiz.

Beklemeye değer

TomTom'un güncelleme konusunda değişmez bir yöntemi var yıllardır. Geç yapar ama düzgün yapar... Malazgirt Bulvarı bu gelecek olan (Sonbahar) güncellemesinde işlenir, az kaldı çok yakındır güncelleme.

Keyifli navigasyonlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Selamlar,

quote:

Cama takılan vantuzlu aparatın arkasına şarj girişi yapmışlar ve bu giriş aparatın, cihazı monte ettiğiniz yerindeki pinlerden güç almasını sağlıyor. Dolayısıyla şarj kablosunun sürekli takılı kalmasını sağlayarak sadece tomtom'u alıp çıkıyorsunuz otomobilden.. Kabloyu sürekli sökme takma derdiniz yok. Bu yönden Garmin'in TR'de 600$'a satılan en üst modelini aratmıyor.

Bu çok güzel bir özellik; bende GO 1005 var ve aynı. Anlattıklarınızdan Sesle Komut özelliğinin de aktif olduğu anlaşılıyor, ben bu özelliği de kullanamıyorum yazılım farkından.

Sonbaharda Live Tomtom servisleri hizmete girecek, o zaman canlı trafik durumu ile hava durumunu da alabileceğiz.

Beklemeye değer

TomTom'un güncelleme konusunda değişmez bir yöntemi var yıllardır. Geç yapar ama düzgün yapar... Malazgirt Bulvarı bu gelecek olan (Sonbahar) güncellemesinde işlenir, az kaldı çok yakındır güncelleme.

Keyifli navigasyonlar.

Merhabalar DD252Admin Üstad, Tomtom cihazlarda şu anda kullanıma giren trafik servisi ile yukarıda bahsettiğiniz canlı trafik sisteminin farkı nedir acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

• koymen K kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Live Servislerin kapsam ve açıklaması BURADA açıklanmış. Türkiye bunların büyük kısmından faydalanacak.

Yeni Seri Cihazların Bluetooth aracılığıyla internet üzerinden aldığı Trafik Bilgisi bu sistemin bir parçası; aslında ön çalışması diyebilirim.

Kapsam önümüzdeki aylarda gelişecek.
  • quote:

Selamlar,

Live Servislerin kapsam ve açıklaması BURADA açıklanmış. Türkiye bunların büyük kısmından faydalanacak.

Yeni Seri Cihazların Bluetooth aracılığıyla internet üzerinden aldığı Trafik Bilgisi bu sistemin bir parçası; aslında ön çalışması diyebilirim.

Kapsam önümüzdeki aylarda gelişecek.

Bu hizmetleri acaba satış adedine ya da kullanıma falan mı bakarak X ülkede olacak ya da olmayacak diye karar veriyorlar?

• Selamlar,

Düşündüğünüz gibi olmaması lazım. Ben de o dilekteyim; teknik yetersizlikler anlamında yazdım.

Ancak önceki Via 125 cihazımı "Sesle Komut" özelliği var diye almıştım, hiç bir zaman bir şeyler söyleyemedim cihazıma. Çünkü Türkçe ses desteği sunamadı TomTom.

Anladığım kadarıyla yeni yazılım ve yeni seride bu mümkün olmuş; benim/bizim günahım neydi? Yarım milyara yakın para ile aldığım cihazın sadece yarısını kullandım
  • quote:

Selamlar,

Düşündüğünüz gibi olmaması lazım. Ben de o dilekteyim; teknik yetersizlikler anlamında yazdım.

Ancak önceki Via 125 cihazımı "Sesle Komut" özelliği var diye almıştım, hiç bir zaman bir şeyler söyleyemedim cihazıma. Çünkü Türkçe ses desteği sunamadı TomTom.

Anladığım kadarıyla yeni yazılım ve yeni seride bu mümkün olmuş; benim/bizim günahım neydi? Yarım milyara yakın para ile aldığım cihazın sadece yarısını kullandım

Haklısınız.

Ama işte ülkemizde yeni yeni oluşuyor navigasyon kültürü ve bilinci.. Markalarda ona göre hizmet veriyor.

• Aynen öyle

O zaman yazmayacak cihaz özelliklerine; veremeyeceği sözü bildirecek kullanıcısına. 3 yıldır kullandığım cihazlarıma hiç bir teknik makam bulamadım anlamlı cevap verecek. "Şu an Türkçe Ses Komut desteği veremiyoruz" dendi/yazıldı hep sayısız başvuruma. Bant kaydı gibi...

Birisi satıldı gitti, biri de %50 atıl vaziyette duruyor çekmecede...

Anlamı var mı sizce; şimdi güvenip bir TomTom cihaz daha alırmıyım ben?

Sevgiler :)
  • Bence alın.. Dediğim gibi, sonuçta artık firmalar ülkemize yatırımlarını arttırıyorlar. Donanımsal olarak destek görüyoruz. Tek eksik yazılımsal eksiklikler, mesela GO 500'de birçok avrupa ülkesinin sabit radar noktaları yüklü geldi. İçinde birde radar noktası bildirin gibi bir sistem var. Nasıl çalıltığına bakmadım, ama ülkemizdeki mevcut sabit radar noktalarını bildirerek buna katkı sağlamamız mümkün. Sonuçta bu iş bir cep telefonu ya da bilgisayar bileşeni gibi üretici markanın direk keyfine kalmış bir şey değil. Üretici ve son kullanıcı arasında bildirimlerle gelişen bir teknoloji. Eh ülkemizde bu tip işler için insanların beklentilerinin büyük, parası olanın dahi cebi küçük olduğu için, örneğimizde olduğu gibi Tomtom Türkiye'ye sınırlı yazılım gönderiyor. Halbuki GO X00 serilerinin satışları patlasa çok daha ciddiye alınır ve kısa sürede geliştirirler..

Arz talep meselesinin en iyi örneğini en son Apple Türkiye ile yaşadık, aynı hizmeti almak istiyorsak navi. sistemleri içinde (ki otomobile ve otomobil kullanmaya meraklı bir ülke olarak) para ödememiz gerekiyor. Sonuçta artık ömür boyu harita güncellemeleri iyice yer edinmeye başladı. Bunu ömür boyu trafik sistemleri takip etmekte. Diğerleri de birkaç seneye kadar iyice oturur artık..@DD252Admin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 5 Ağustos 2014; 19:25:39 >

• Selam, bu cihazı cama mı yoksa Dashboard üstünemi yapıştırdınız, bende f30 var f20 ile çok fark olmaması lazım nasıl göründüğünü gösterir fotoğraf koyabilirseniz çok makbule geçer, istanbulda canlı trafiğin çalışması nasıl ? bilgi verirseniz sevinirim
    Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • REM kullanıcısına yanıt
    Ankara'da yaşıyorum. Trafiği düzgünce gösteriyor. Sapma ya da yazılımsal sapıtma yok ancak sadece aldığım yerden eve gelene kadar deneme fırsatım oldu cumartesi günü Antalya'ya geldim.. Yol boyu çok iyiydi. Önceki mesajlarımda belirttim zaten.

Ben vantuzu direk cama yapıştırdım. iDrive ekranının soluna dashboardın hemen üzerine konumlandırdım. Bir ara fotosunu çekip atarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Yok, almayacağım. iPad üzerindeki sürüm ile devam ederim kullanmaya. Önceki mesajlardan birinde trafik servislerinin mobile cihazlardan da alınabileceğini yazmışlardı.

Bu şekilde devam edelim bakalım.
  • Teşekkürler , fotoğrafları bekliyoruz.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.