Şimdi Ara

Top 10 üniversite hangileridir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
6.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt

İtü her şeyiyle saadet partisini hatırlattığı için odtü ile kıyaslanamaz bence 

• Boniek kullanıcısına yanıt
    O konuda da yapacak bir şey yok. İki okulun rektörü de hangi tarafı tutuyor belli. Bahar şenliklerinde belli ettiler taraflarını iyice

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

türklere hakaret eden bir elemanın konuşma yapması vs oradakilerinde alkışlaması ... ayrıca adam bir de güya sosyalist boyun eğme diyor  koç üniversitesinde diyor bunu ha türkiyenin en büyük holdingi

• Vakıflar ile devletler bir tutulamaz Çok ayrı dünyalar gerçekten

• İstanbul Üni genel olarak birçok bölümde bahsettiğiniz 4 üniden bir tık daha geride yer alıyor. Sizin de daha sonra konuya İstanbul Üni ile ilgili yazdığınız bazı cümleler 10. sırada olmasını doğrular nitelikte. Tercihlere yazılabilir, ve iyi bölümleri var ama dediğim gibi genel ortalama olarak bahsettiğiniz 4 üniden biraz daha geri planda olduğunu düşünüyorum.

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt

İTÜ sadece bu forumda kötülenen bi okul değil özel sektörde de kötülenen bir okul. yakın zamana kadar İTÜ'lüler mbb firmalarına giremezlerdi. endüstri işletme müh mezunlarını yakından takip ediyorum 90'lı yıllarda mezun olanlar çok iyi yerlerde fakat şu an mezun olanların mbb ve investment banking/private equity tarafında şansları hiç yok, İTÜ'nün target school olmadığı bir sır değil. bilgisayar mühendisliği özelinde de niş bir sektörde olan firmanın bir direktörü bana "sadece top 5 okuldan alım yapıyoruz, eminim iyi İTÜ'lüler de vardır ama diğer okullardan farklarını görebiliyoruz özellikle ingilizce alanında" gibi bir şey söylemişti.

TL;DR:

1-)İTÜ, ODTÜ'nün İstanbul versiyonu değildir.

2-)İTÜ'nün gereksiz kötülenmesi, genel kanı olarak türkiyenin top okullarından biri olmasına karşın sektörde dengi olan 5 üniversitenin arkasında kalması ve eğitim kalitesinin sürekli düşüyor olmasından ibaret, bu sebeple göze daha çok batıyor. azdan az çoktan çok gider anlayacağınız.

• PostalDude kullanıcısına yanıt

koç kime burs veriyo?? ama neyse o işlerin öyle olmadığını öğrendiğim de benim de başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü.

• PostalDude kullanıcısına yanıt

Koc kime burs veriyor abi tam aksine kocun en büyük eksisi denebilir, kudeb zaten salaksacma bir sistemdi simdi burs olayini sadece ilk 100e indirgediler.

• cacacia C kullanıcısına yanıt

Rahat akademş hayatı derken neyi kastettin

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Geçen sene 35. olan bi elemana kudeb çıkmadığını duydum harbi kimseye burs vermiyorlar

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Arkasında kalması derken neyi kastettiniz? Nasıl bir arkada kalma?

• Hocam çok haklısınız. Target school olmadığı doğrudur. İngilizce konusunda çok geride bir okul . Büyük şirketler (Mckinsey, Bain vb.) top 5 üni harici başvuranların çoğu mülakattan eleniyor. Bazı istisnalar haricinde itü mezunları genelde reddedilir.

• odtü
    bilkent
    koç
    sabancı
    boğaziçi
    itü

• hocaları arasında fark var en basitinden. phd yaptıkları okullar h-index/citation'ları vs. bir de hocaların bazıları ingilizce bilmiyor. ya kırık ingilizceyle anlatmaya çalışıyor ya da syllabusu ingilizce olan dersi türkçe anlatmaya kalkıyor. kaliteli, us t10 mezunu hoca işe alımları da pek duymadım son birkaç yılda.

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sağ olun. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Özel sektördeki kötüleme sebebi de son senelerde çıkan mezun kalitesi ile alakalı mı? Son sorum da bu

• Oha hocam ciddi misiniz? Eğer söylediğiniz doğruysa büyük ayıp yapmışlar. Ben genelde burslu olanlara çıktığını zannediyordum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.