Şimdi Ara

Top 10 üniversite hangileridir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
6.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim şahsi fikrim şu şekilde kişiden kişiye değişebilir. Sırasıyla:

1-Koç
    2-ODTÜ
    3-İTÜ
    4-Boğaziçi
    5-Bilkent
    6-YTÜ
    7-Hacettepe
    8-Sabancı
    9-Türk-Alman
    10-Galatasaray

TOBB, Ege, İÜ, İYTE, Özyeğin, Marmara, Ankara, Gazi, GTÜ üniversiteleri bu sıralamaya girebilme ve bu sıralamanın devamı olabilme potansiyelindeki üniversitelerdir dediğim gibi kişiden kişiye değişir benim fikrimi soracak olursanız şu şekilde bir sıralama yapılabilir:

11-TOBB
    12-Özyeğin
    13-İYTE
    14-Marmara
    15-İstanbul üniversitesi
    16-Ankara üniversitesi
    17-Ege üniversitesi
    18-GTÜ
    19-Gazi
    20-Buraya bulamadım fikirlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah1928 -- 6 Temmuz 2024; 7:48:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İTÜ sadece bu forumda kötülenen bi okul değil özel sektörde de kötülenen bir okul. yakın zamana kadar İTÜ'lüler mbb firmalarına giremezlerdi. endüstri işletme müh mezunlarını yakından takip ediyorum 90'lı yıllarda mezun olanlar çok iyi yerlerde fakat şu an mezun olanların mbb ve investment banking/private equity tarafında şansları hiç yok, İTÜ'nün target school olmadığı bir sır değil. bilgisayar mühendisliği özelinde de niş bir sektörde olan firmanın bir direktörü bana "sadece top 5 okuldan alım yapıyoruz, eminim iyi İTÜ'lüler de vardır ama diğer okullardan farklarını görebiliyoruz özellikle ingilizce alanında" gibi bir şey söylemişti.

TL;DR:

1-)İTÜ, ODTÜ'nün İstanbul versiyonu değildir.

2-)İTÜ'nün gereksiz kötülenmesi, genel kanı olarak türkiyenin top okullarından biri olmasına karşın sektörde dengi olan 5 üniversitenin arkasında kalması ve eğitim kalitesinin sürekli düşüyor olmasından ibaret, bu sebeple göze daha çok batıyor. azdan az çoktan çok gider anlayacağınız.

• Türk-Alman yerine Gazi gelmeli bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkexpert T kullanıcısına yanıt
    Bundan 3-5 yıl sonrası için belki olabilir ama şuanlık imkansız.

• Tau yeni kurulmasina ragmen gazi uniden daha iyi. 10 sene sonra cok daha iyi olacaktir

• sıralamasız
    koç
    sabancı
    bilkent
    boğaziçi
    odtü
    itü
    galatasaray
    özyeğin
    hacettepe
    ytü/marmara

• Sırasıyla demişsiniz hocam ama Sabancı’ya haksızlık etmişsiniz ilk 5 hatta kimilerine göre ilk 3 üniden biri

• Abdullah1928 kullanıcısına yanıt
    Güzel sıralama. Ben de senin gibi düşünüyorum sıralama konusunda. Sadece sabancı belki daha yukarıda olmalı bir de bölümden bölüme itü odtü değişebilir yerleşmesi. Boğaziçi de itü ve odtü'den network olarak iyi ama eğitim olarak tartışmasız değil. Eğitim konusuna gelirsek sabancı bilkent itü odtüden iyi olabilir ama ben de itü odtü marka değerinin daha üstün olduğunu düşünüyorum mühendislik açısında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GunsNRoses46 kullanıcısına yanıt

Mesela neye göre daha iyi? Ben bir şeyin daha bir şeyden iyi olmasını bir yerlere istihdam edilmesine göre karar veririm. Piyasaya bakarak karar veririm. Kaldı ki iki okulda okumadan buna karar vermek de biraz garip geliyor bana.

• epeolatry57 E kullanıcısına yanıt

Bence her alanda daha iyi kanzi. Tau nun mezunlarinin suan kucuk bir kismi almanyaya gidiyor.

10 sene sonra buyuk cogunlugu kolaylikla almanyaya gidip berlinde biralarini yudumlayacaklar

• Linkedin den Gazi müh fakültesi mezunları ile tau müh fakültesi mezunlarının oranlarına bakabilirsin. Ezici bir üstünlük var. Gazi de çok fazla müh mezunu veren bir okul değil zaten. Topu topu 6 tane mühendislik bölümü var içinde. Teknoloji fakültesini saymıyorum

• 1) Boğaziçi Üni.

2) ODTÜ.

3) İTÜ.

4) Bilkent Üni.

5) Koç Üni🫱🏻‍🫲🏻Sabancı Üni.

6) Galatasaray Üni🫱🏻‍🫲🏻YTÜ.

7) İYTE🫱🏻‍🫲🏻Hacettepe Üni.

8) Ege Üni🫱🏻‍🫲🏻Ankara Üni.

9) Gebze Teknik Üni🫱🏻‍🫲🏻Türk Alman Üni🫱🏻‍🫲🏻İstanbul Üni🫱🏻‍🫲🏻İstanbul Üni-Cerrahpaşa.

10) Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üni🫱🏻‍🫲🏻Marmara Üni🫱🏻‍🫲🏻Gazi Üni🫱🏻‍🫲🏻Dokuz Eylül Üni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 5 Temmuz 2024; 13:23:19 >
  • Yigido058000 kullanıcısına yanıt
    Sabancı iyi bir üniversite evet ama ilk 1000 le gelen adamla ilk 100000 le gelen adamın aynı bölümde olması bence saçma o yüzden 8 e koydum

• Benim sıralamam şöyle olur:

1) Boğaziçi

2) Koç

3) ODTÜ

4) Sabancı

5) Bilkent

6) İTÜ

7) Özyeğin

8) Galatasaray

9) Hacettepe

10) YTÜ

• cacacia C kullanıcısına yanıt

Bu kadar olaydan sonra boğazici 1 mi hala

Hocam Özyeğinin adı piyasada çok geçmiyor ya da ne biliyim Urap THE gibi sıralamalarda falan da pek yok neden ozyegini eklediniz acaba?

• Boniek kullanıcısına yanıt

Bence öyle benim sıralamam akademi ve eğitimden ziyade işveren gözündeki prestij, istihdam ve öğrenci profili, bunlar özelinde Boğaziçi'nden daha iyi bir üniversite olduğunu düşünmüyorum ama daha rahat akademi hayatı, özgür bir kampüs, maddi imkanlar gibi maddeleri önceliklersek Boğaziçi ilk beşe giremez.

Bounda misiniz

• İmkanları çok geniş gerek maddi olarak gerek hocalara ulaşım açısından çok rahat bir üniversite hayatı yaşayabilir derece yapıp oraya giden bir insan. Bunlardan sebep benim için üst sıralarda bir üniversite.

• Boniek kullanıcısına yanıt

Hayır. En azından şuanlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cacacia -- 5 Temmuz 2024; 14:5:28 >
  • Abdullah1928 kullanıcısına yanıt

Hocam Koç’u 1’e koymuşsunuz dediğiniz olay Koç’ta da var

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.