Şimdi Ara

Top 10 üniversite hangileridir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
3
Favori
5.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Piyasa öyle demiyor ama hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Abdullah1928 bilkenti yazdım ya hocam

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Görmemişim kusura bakmayın sildim zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Loky19 kullanıcısına yanıt

Aga olaya niye istihdam olarak bakıyorsun ki? Olaya öyle bakarsan tabiki sayısal bölümlerde istihdam daha fazla olacaktır bu üninin problemi değil. Dünyanın neresine gitsen böyledir zaten.

• Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

İÜ'nün sıralamaları İYTE ve EGE'den önde. YTÜ ve Ankara'dan ise bazılarında ankara ve ytü bazılarında İÜ önde. İYTE ve EGE'yi ytü ve ankarayla bir tutman bile saçma.

• Loky19 kullanıcısına yanıt

Doğru diyon hocam ama İTÜ'yü ODTÜ ile de bir tutamayız yani. Yine de burada İÜ'yü çok gömdüklerini düşünüyorum adam İYTE ile EGE ile İÜ'yü bir tutmuş şaka gibi. Dünya sıralamalarının hiçbirinde bu ünileri İÜ'den önde göremezsiniz. İÜ ile yan yana koyabileceğiniz okul hacettepe olabilir.

• Abdullah1928 kullanıcısına yanıt

Türk-almanın eğitimi gerçekten çöp tek olayı almanca olması.

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

ege ve dokuz eylülün istanbul üni ile aralarında bence uçurum yok ama tabi ki istanbul üni daha iyi

• Bence de uçurum yok ama egeden ve deüden iyi. YTÜ ile yakın olabilir İÜ. Dünya sıralamalarında zaten adı geçen ünilerden çok daha ileride.

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Evet çok köklü bir üniversite. Bence uninin köklü olması da önemli bir detay. Üniversite kültürü diye bir gerçek var. O konuda biraz sosyal bilimlerde öne çıktığı için kucumseniyor forumda. Forumun çoğunluğu sayısalcı

• PostalDude kullanıcısına yanıt

En protest öğrenciler kısmında infilak ettim  

Yetmez ama evetçilerin yuvası okul mu?

Olayın sonu bütün Türkiye'yi kendi çarpık düşüncelerine batırmaktan kendi ucube baloncuklarına gelince protesto yapmayı öğrenebildiler.

Harbi liseliler bilmiyormuş boun apolitik olmasıyla övünen bir okuldu eskiden (yetmez ama evetçi olmak hariç)

Hey yavrum hey!

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

kanzi detected opinion rejected  

• 1-Bartın

2-Ardahan

3-Bitlis

4-boğaziçi

5-Dicle

6-kocaeli

7-necmettin erbakan

8-sabancı

9-nevşehir

10-itü

• Çıtır Para kullanıcısına yanıt
    Konuya noktayı koyan sıralama. Karabuku görmemek üzdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah1928 -- 6 Temmuz 2024; 6:57:13 >
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Özel sektörde kötülendiği doğru değil. Bazı özel sektör alanları alanlarında derseniz evet. Ve tek açıdan bakmanız da yanlış. Doğrusu genel değerlendirmek.

İTÜ'nün ODTÜ'nün istanbul versiyonu olmadığına katılıyorum. İTÜ Teknik Üniversitedir. Bunun üstüne kurulu ayrı bir geleneği var.

İTÜ'yü gözden düşüren başlıca belki de tek sebep İngilizcedir. Ancak İngilizce bilmek her ne kadar iyi olsa da İngilizce eğitim verilmesi toplum gelişimi için kötüdür. Bu yüzden İngilizce eğitimi ile alan eğitiminin ayrılması ve ayrı yürütülmesi olması gerekendir. Bahsettiğiniz şirketlerde itünün geride olmasının sebebi de mezunlarının genelde iyi değil de yeteri düzeyde İngilizce'ye sahip olması.

Ayrıca İTÜ'nün saf teknik okul olması da bunda etkili. Bunun da doğal bir durum olduğunu düşünüyorum. İTÜ'yü mühendislikte karşılaştırmak daha sağlıklı olacaktır.

Mesela yönetici konusunda da ODTÜ sözel ve eşit ağırlık bölümleriyle İTÜ'den önde. Ancak mühendislik okumayı düşünen biri için mühendislikler bazında incelendiğinde İTÜ'nün önde olduğu görülüyor.

Yani objektif yaklaşılırsa eğer buradaki kötülemeler anlamsız.

Bogazici ne zaman apolitik olmasi ile ovunen bir okulmus, yeni ojula gecis ve devrin genel korkusuyla gecilen robertten bogazici oldugu ilk iki sene filan mi? Tamam bir 60lar sonu 70ler basi odtusu degildir ama bu okula apolitik olmasi ile ovunulen bir okul da denemez

• PostalDude kullanıcısına yanıt

Yetmez ama evetçi mi diyor bunu bana?

Kanzilikle alakası yok. Aklı ve omurgası olan hiçbir insan ülkeyi böyle teslim etmezdi. Eserleri ile gurur duysun boun akademisyenleri.

Benim siyasi görüşümüz bile bilmiyorsun. Belki sosyal demokrat bir insan, belki 60lar solcusu, belki de yeni nesil seküler milletiyetçi.

Tek gerçek vatansever olarak kendimi görüyorum ve maşa olacak kadar aptal değilim. Sizin kanzi demekten süngere dönmüş beyinlerin yarattığı siyah beyaz spekturumda ben her yerdeyim dallama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 6 Temmuz 2024; 10:48:57 >
  • Senin de yaşın da benim yaşım da tutmaz 90 sonu 00 başı forum, ekşi, itusozluk gibi kaynakları kullanarak ta teyit edebilirsin boun "her görüşten insan bizde okuyor, liberal bir okul burasi her görüş politik okul apolitik." Desdurunu benimsemiş bir okulmuş.

Ben kötü bir şey demiyorum ki. Boun'un desduru buymuş o zamanlar.

Gerçekten soruyorum bu melih durumu öncesi belki Gezi hariç hangi olaylarla gündeme geldi ki boun?

Neyse, ben kemalist vesayeti kaldirdiklarindan beri borçluyum bu okula. Bizi bu yeni nesil liberallerle "Turkiyelilestirdikleri" için hepimiz de müteşekkir olmalıyız zaten.  

Birkaç tane hocası yaeci diye senelerdir kafa ütülüyorsunuz da bir kere itüye laf atıldığını duymadım. Cidden ülkenin bu hale gelmesinde bounun hocaları en büyük pay sahibi öyle mi ? Yani 2010 referandumunda evet çıkmayacaktı da boun hocaları yae dedi ve evet çıktı ülke mahvoldu. Hıkayeye bak 

• İstanbul Üninin taban sıralamaları İYTE'den geride. İYTE'de olan bölümler genel olarak İstanbul Üniden daha iyi taban sıralamaya sahip. Ege Üni de birçok bölümde İstanbul Üniden daha iyi taban sıralamaya sahip. Bunların yanı sıra İstanbul Ünide bir sürü Açık Öğretim ile Uzaktan Öğretim bölümler var. Bazı Uzaktan Öğretim Sözel bölümlerinin taban sıralaması gene kötü değil ama İstanbul Üniyi (yüksek kontenjandan dolayı) birçok fazla düşük taban sıralamalı Açık Öğretim bölümleri, ve sizin bu konu altında daha önce bahsettiğiniz bazı problemler (fiziki problemler, öğrenci memnuniyetinin pek yüksek olmaması) nedeniyle 9. sıraya koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 6 Temmuz 2024; 11:27:59 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.