< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdullah1928 -- 5 Temmuz 2024; 14:30:23 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Top 10 üniversite hangileridir? (2. sayfa)
-
-
Boun bilkent koc
Daha yazmaya hacet yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yunan başbakanına konuşma yaptıran koç mu
-
Tamamen saçmalıktan ibaret sıralama. Hangi alanda? Hangi bölümde? Mühendislik baz alınmış gibi görünüyor. Aga sıralama yapmanın münkünatı yok. Genele bakarsak İTÜ ve İÜ aynı sayılır ama mesela YTÜ çeşitli alanlarda İÜden iyi ama İTÜ'den kötü net bir şey söylemek mümkün değil.
- BOÜN-KOÇ-BİLKENT
- ODTÜ-SABANCI
Buradan ötesi ancak alanlara göre sıralandırılabilir ama genele bakarsak
3-İTÜ
4- İÜ, HACETTEPE
5-ANKARA, YTÜ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 5 Temmuz 2024; 15:29:41 > -
Sana YTÜ'nün İÜ'den iyi olduğunu düşündüren nedir?
-
Sana özyeğin, ytü, marmaranın istanbul üniden daha iyi olduğunu düşündüren nedir?
-
Sana İYTE, YTÜ, EGE ve Ankara'nın İstanbul Üniden iyi olduğunu düşündüren ne?
-
Sana Özyeğin ve YTÜ'yü sıralamaya koyup onlardan daha iyi olan İÜ'yü sıralamaya koydurtmayan sebep ne?
-
İTÜ'yü gereksiz kötülemişsiniz. İTÜ ODTÜ'nün İstanbul versiyonudur. Bu forumda İTÜ markası çok gereksiz aşağıda tutuluyor. Tek gerçek var marka olarak o da itü odtü boğaziçi. Diğer üniversitelerde vakıflar dahil mezun olduğunuzda adıyla öne çıkmazsınız başarılarınızla öne çıkarsınız ama itü odtü boğaziçi mezunları üniversite lakaplarını da yanlarına alırlar. İTÜ'yü İstanbul üniversitesinin yanına koymak çok saçma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hatta bu listeye bence ytü marmara hacettepeden birinin yerine tobb etü bile yazılabilir
Açıkçası İTÜ ile ODTÜ ve BOÜN'ü yan yana koymak daha saçma. ODTÜ ve BOÜN her alanda çok iyi olan üniversiteler ama İTÜ öyle değil. Sosyal bilimler alanında İTÜ'de bir başarı göremiyorum. Buradaki sıralamaların hepsi genele bakılarak yapıldığı için İTÜ'nün İÜ'nün yanında olması çok daha mantıklı. Ha sen dersen ki mühendislik alanında İTÜ İstanbul Üniden öndedir o zaman kabul ederim ama biz genele bakıyoruz. ODTÜ neden önde? Adamlar hem ea hem sayısal hem sözel alanlarda top ünilerden birisi, boün de öyle koç da öyle sabancı da öyle bilkent de öyle.
-
hocam ben ytü özyeğinde okuyup okulundan şikayetçi olan pek kişi görmedim. marmaranın konumu kampüsü bence istanbul üniden daha güzel. olayı sadece eğitim olarak düşünmeyin kampüs hayatıda bunun içinde
hacettepeyide bu listeye aldım ama tobbun bazı bölümleri belki daha iyi bile olabilir
hocam istanbul ünide hukuk ve tıp ön planda. iibf açısından köklü olabilir ama itü econ çok iyi bir bölüm.
istanbul üni ekonomiden çok daha iyidir
Hocam itü econ gerçekten iyidir ama genel olarak sosyal bilimlere bakılırsa İÜ'nün çok daha köklü ve kaliteli olduğunu düşünüyorum. İTÜ'yü kötülemiyorum ama İÜ'yü de çok aşağı koyamıyorum belki İTÜ 3 İÜ-Hacettepe 4tür öyle düzenlenebilir.
-
Hocam İÜ'nün derslikleri Marmaranın lise tipindeki dersliklerinden daha iyidir gerçi yeni kampüse geçtiler onun da yeri çok iyi değil. YTÜ ve Özyeğin hakkında bilgim yok. İÜ'nün şikayeti ise yönetim. Gerçekten TR'nin en kötü yönetimlerden birine sahip.
-
İTÜ'yü düzelttim hocam ama yine de ODTÜ ile aynı yere koyamam yani.
-
1) gtü ceng ybs gerisi önemli değil
- Koç
- Boğaziçi
- Bilkent
- ODTÜ
- Sabancı
- İTÜ
- GSÜ
Koç sağladığı olanaklarla ilk sırada yerini almalı.
Boğaziçi bir ekoldür. Güney kampüsün mimarisi muazzam. İİBF binasının önündeki kafeden kahvenizi alıp ister banklara oturup manzarayı seyredin isterseniz bebeğe inen ağaçlı yokuşta yürüyüş yapın. Aktif olarak en protest öğrenciler barındırır. Saygı duyulmalıdır.
Bilkent'in bir kaç eksisi var. Ankara'da olması bir eksi bence ama akademik olarak iyi bir okul. Aslında ikinci olmayı da hak etmiyor değil.
ODTÜ iyi güzel ama bana hep garibanlığı çağrıştırıyor. Çok iyi bir okul kesinlikle laf yok ama sanki bir şeyler eksik gibi.
Sabancı bölüm seçme özgürlüğüyle bulunmaz bir nimet. Öğrenci profili de güzel. Tmden girip derece yapıp mühendislik bölümlerini seçen zeki ve işini bilen adamlarla dolu.
İTÜ ODTÜ'den sonra teknik üniler arasında en iyisi diyebiliriz. Diğer alanlara da açılıp genişlemesi lazım. ODTÜ ile arasındaki fark bu.
Galatasaray'ın kampüsünün küçük olması sıkıntı ama konum olarak gayet iyi. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla mezunları da iyi yerlerde oluyor.
Gerisini bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PostalDude -- 5 Temmuz 2024; 17:14:17 >
-
Çünkü itü mühendislik üniversitesi. Asıl sizin odtü ile itüyü bir tutmamanız hala saçma geliyor bana. ODTÜ'yü kuranlar İTÜ'lü profesörler hatırlatmak gerek. Ülkenin mühendislik adına en köklü üniversitesi nasıl da odtü boğaziçi seviyesinde olamıyor? Her sene yapılan araştırmalar ve sıralamalar olsun itü de odtü ve boğaziçi ile en yukarılarda. Hatta itü ve odtü genelde 1. Ve 2. Sırayı kapışıyorlar Ve teknik üniversitede kim neden eşit ağırlık bölümü okumak istesin ki? Odtü'ye giden sıralaması ve markası için gidiyor. Ha bir de bahsedilen o distopik ortam için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 5 Temmuz 2024; 16:30:45 >
İTÜ her alanda iyi değil çünkü mühendislik dışı 1 2 bölümleri var ekonomi gibi ki ekonomisi de baya iyi. Gidip açsalar başka bölümler itüde onlar da başarılı olur ki marka değeri yüzünden. İTÜ'nün en iyi olduğu alan mühendislik. Ben itü'yü odtü ile karşılaştırıyorsam bölümlere göre karşılaştırırım. Gidip hacettepe tıp ile odtü "tıp" karşılaştırılmıyor mesela. İnsanlar İTÜ ve ODTÜ'yü karşılaştırırken mühendislik alanına bakıyor odtünün siyaset felsefe alanına değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 5 Temmuz 2024; 16:30:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X