Şimdi Ara

Toplam kullanılabilir bellek 4gb Ayrılan bellek 128mb (Gpu kullanımı %0-5 arası değişiyor fps40)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Processor (Turbo ile 2.6 ya çıkıyor)
    Intel(R) Core(TM) M-5Y51 CPU @ 1.10GHz
    Manufacturer
    Intel
    Speed
    1.3 GHz
    Number of Cores
    2
    CPU ID
    BFEBFBFF000306D4
    Family
    06
    Model
    3D
    Stepping
    4

Ekran Kartı:

Video Card
    Intel(R) HD Graphics 5300
    Manufacturer
    Chipset
    Intel(R) HD Graphics 5300
    Dedicated Memory
    128 MB
    Total Memory
    4.0 GB
    Pixel Shader Version
    5.0
    Vertex Shader Version
    5.0
    Hardware T & L
    Yes
    Vendor ID
    8086
    Device
    161E
    Plug and Play ID
    VEN_8086&DEV_161E&SUBSYS_2271103C&REV_09
    Driver Version
    20.19.15.4835

Operating System
    Microsoft Windows 10 (build 17134), 64-bit
    Service Pack
    0
    Size
    64-bit
    Edition
    Intel
    Version
    10.0.17134
    Locale
    041F

BIOS
    M77 Ver. 01.22
    Version
    Hewlett-Packard M77 Ver. 01.22
    Manufacturer
    Hewlett-Packard
    Date

Ram 8gb

LoL gibi bir oyunda bile ortalama 40 fps alıyorum, (20 ile 60 arasında değişiyor)

Görev yöneticisinden ekran kartına ne zaman baksam %1'nin kullanıldığını görüyorum.

Sürücüler yüklü ve son sürümde,
    intel grafik sürücülerinin eski hallerini kurarak da denedim.

Bilgisayar donanımı hakkında bilgili sayılmam cevaplarınızı bekliyorum.

(Yabancı-TR forumlarında benzer sorunları yaşayan kişilere anlatılmış hemen hemen her çözüm yöntemini denedim maalesef sonuç yok GPU kullanımı %0 ile 5 arasında değişiyor)

Durum biraz farklı arkadaşlar, yani her fps'i düşene söylenen ccleaner indir, regeditten bilmem neyi değiştir, msconfigten ram'i sınırlama, bilgisayar özelliklerinden performansa ayarla gibi tavsiyelerin bu duruma etkisi olduğunu sanmıyorum :D

Toplam kullanılabilir bellek 4gb Ayrılan bellek 128mb (Gpu kullanımı %0-5 arası değişiyor fps40)

https://www.youtube.com/watch?v=9q-HxrRlq84

Bu videoda bahsettiğim duruma regedit üzerinden çözüm anlatılmış ama kayıt defterinde düzenlemeler yapmaya pek cesaret edemiyorum, yani sistemin zaten sahip olduğu bir özelliği ortaya çıkarmak için böyle ayarlamalar yapmak mantıklı gelmiyor. Belki aranızda bu konuda gerçetken uzman olan kişileri rahatsıze edecek şeyler söylüyorumdur dediğim gibi bu konularda bilgili sayılmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumseylerindeyeni -- 22 Eylül 2018; 20:25:49 >

• Toplam kullanılabilir bellek 4gb Ayrılan bellek 128mb (Gpu kullanımı %0-5 arası değişiyor fps40)

Kimi kullanıcılarının tavsiyesi Modlu intel driverı kurmak üzerine,
    fakat dürüst olmak gerekirse bu tarz modlu sürücülere güvenmiyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=iwJLEVYk6oM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forumseylerindeyeni -- 22 Eylül 2018; 20:24:40 >

• 128mb ekran kartı belleği ile zaten baya güzel bir fps oranına sahipsiniz. Şaka amaçlı demiyorum. O kadar fps alabiliyorsanız geçekten güzel. Grafik belleğinizin %0-5 arasında gitme mevzusu ise 128mb'ı kullanıldığında zaten o kadar tekabül eder diye düşünüyorum. Geriye kalan bellek zaten ekran kartınızın esas belleği değil. Yardım amaçlı grafik belleğiniz düzgün çalışması ise paylaştırılmış. Grafik belleği gibi gözüken ama onun gibi çalışmayan bellek miktarı.

Grafik isteyen uygulama veya oyunun kullanabileceği miktar zaten 128mb. Grafik belleği az olduğu için işlenen bilgilerin düzgün çalışması için ayriyetten paylaşımlı bellek yardım eder. Demek istediğim zaten %100'e yakın belkide tamamını kullanıyorsunuz ekran kartınızın. Diğer kısım ekran kartı belleğinize ait olmadığı için, tamamı kullanılmıyor. Hatta anladığım kadarıyla bu paylaşımlı bellek miktarını bazı özel bios'larda kendiniz bile yükseltip azaltabiliyorsunuz. Ekran kartı belleğinizin miktarı zaten düşük olduğu için paylaşılan bellek miktarı gereğinden fazla diye düşünüyorum. Paylaşımlı ekran kartlarının bazıların esas grafik belleği 512mb iken paylaşılan 512mb ve toplamda 1gb olarak gözüküyorken bazılarında ise 512mb esas grafik belleği paylaşımlan 1.5gb toplamda 2gb gözüküyor. Tabi sisteminizdeki ram miktarı paylaşılan belleğe etki ediyor ama ram ve ekran kartları bellekleri aynı olan sistemlerde özel ayarlar ile toplam grafik belleği miktarları farklı olabiliyor.

Demek istediğim esas grafik belleği ihtiyacı kadar ram bellekten yardım alır gerisi kullanılmadan öylece kalır. Ha niye böyle ayarlanmışlar. O kadar detaylı bilgi sahibi değilim. Gördüğüm kadarıyla anlatıyorum size.

Velhasıl sisteminiz zaten o özelliklere göre iyi fps veriyor. Yüzdelik kullanımlara fazla takılmayın.

Hayırlı günler. Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim,
    128mb Vram ile 40 fps te oyun oynamanın mucize olduğunun farkındayım,

Bahsedilen 4gb'lik belleğin ekran kartı belleği olamayacağını da anladım.

Bios'tan 512mb'e ayarlamama rağmen bir değişim olmuyor, oldukça enteresan. Yani sistemin neden bu tarz bir ayarlaması var, bu ayarlamayı nasıl değiştirebilirim öğrenmek istiyorum.

Kullanabileceğim miktarı 128mb ten 512mb'e çekmek gibi bir şansım hiç mi yok? Tamamen mı mantıksız?
  • Forumseylerindeyeni F kullanıcısına yanıt
    Paylaşılan bellek miktarını değişebilirsiniz belki ama esas grafik belleği miktarını arttırmak mümkün değil.

Sorduğunuz soru yani 128mb'i, 512mb yapma şansınız yok. Ekran kartınızın fiziksel belleği 128mb. Kalan kısımlar ram'den takviye.

Biostan paylaşılan bellek miktarını değiştirme ile ilgili deneyimlerim olmadığı için o konuda pek bir şey söyleyemem.

Kolay gelsin.
  • Toplam kullanılabilir bellek 4gb Ayrılan bellek 128mb (Gpu kullanımı %0-5 arası değişiyor fps40)

512mb olarak değiştirmeme rağmen maksimum 128mb kullanıyor sanırım maksimum değeri bu yapılabilecek bir şey yok /:
  • Çözülmüş değil,

Bios ekranından 512mb ataması yapıyorum fakat hala kullanılabilir grafik belleği 128mb olarak görünüyor.

Bilgisayarımın sadece bu kadarını desteklediğine ihtimal veremiyorum, nereden öğrenebilirim?

Bios ekranından 512mb ataması yapabiliyorsam 128'ini kullanmasının mantığı nedir?

Daha önce de söylediğim gibi donanım hakkında detaylı bilgim yok ama yaptığım araştırma ve karşılaştırmalara göre benim daha fazla bellek atayabiliyor olmam lazım en azından 512mb'i ekran kartına bağlı olabilmeli cevap bekliyorum bilgi sahibi kişilerden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boşta bellek kullanımı %40
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.