Şimdi Ara

Toplu taşıma araçlarına binmek ve asgari ücretle çalışmak insanın özsaygısını yitirmesine neden oluyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
5.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya sen ne diyorsun ya ahahahaha devlet üniversitesinde hukuk okuyorum o kadar da başarısız biri değilim. Geçici olarak işe girdim 3 hafta çalışmış olacağım toplam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oulmes O kullanıcısına yanıt
    Yok o kadar da sefil durumda değiliz. Ayda eve 6 7 bin lira giriyor 1 de kardeşim var. Biraz gereksiz harcamalar yaptığımdan (starbucks, pub, bira viski, sinema gibi) kyk kartımda para bitti kredi kartında 500 lira borcum oldu. İşten aldığım parayla kapatacağım o borcu daha dikkatli olacağım artık.

• Benim de tek hayalim araba almak. Lüks bir şey olmasına gerek yok Megane coupe yada 2007 model Golf olsa yeter.

• Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye ikinci ringi eklediler. normalde metrekarede 10 insan vardı. Şu an boş koltuklar görüyorum. Üzülüyorum. Boşuna mazot yanıyor. Eminim şoför de öyle düşünüyordur. Ekonomik olmadığını düşünüyordur. İlla sıkış tıkış olmalı yoksa dolmuş özelliğini yitirir. Kalabalık olmazsa bir anlamı yok

• Aklı olan araba almaz gider toplu taşımayı kullanır.O kadar sigorta kasko yaptır arabanın arızasıydı benzin parasıydı kanser olursun,ki ben 1 haftada oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orta Seviye Gitarist

Üniversiteye ikinci ringi eklediler. normalde metrekarede 10 insan vardı. Şu an boş koltuklar görüyorum. Üzülüyorum. Boşuna mazot yanıyor. Eminim şoför de öyle düşünüyordur. Ekonomik olmadığını düşünüyordur. İlla sıkış tıkış olmalı yoksa dolmuş özelliğini yitirir. Kalabalık olmazsa bir anlamı yok

Toplu taşımadan yüksek kârlar elde edilebiliyor sıkış tepiş olmasına gerek yok. Özellikle metro-tramvay gibi raylı sistemler uzun süreli yüksek gelir getiriyor yapım maliyeti yüksek ve sıkıntılı olsa bile. Dolmuşlar trafik için çok büyük sıkıntı zate. Bence belediye otobüslerinin, metronun her yere ulaşabilmesi gerekiyor. Yoksa dolmuşların hali ortada, gidiş-geliş toplam 2 şeritli uzun rampa yolda saatini geciktirmek için 15 km/h hızla giden mi ararsın (sollamak tehlike), diğer dolmuşlarla yarışanı mı ararsın, duraklamanın yasak olduğu yerlerde dakikalarca trafiği kitleyeni mi ararsın hepsi var. Belediyenin sunduğu toplu taşıma hizmeti geliştirilmeli ve dolmuşlar trafikten kaldırılmalı, trafiğin rahatladığı görülecektir.

(Konu sahibi iki kelimeyi yan yana getirip de medeni bir tartışmada bulunamıyor ama kendisi hukuk okuyormuş. Ülkedeki adalet sisteminde böyleleri de var...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proopiomelanocortin -- 29 Eylül 2017; 19:39:36 >

• FİT GYM kullanıcısına yanıt
    Arabayı elinden alsalar hayattan soğursun bırak şimdi.

• sanki otobusler bos gezio trafik sorunu var. Ankara da binecek otobus bulamion daha neyin kafasi .d

daha dun 20km yi 2 saatte geldim hatta 11.40 da son otobusu kaciracaktim az kalsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Proopiomelanocortin

quote:

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

He aynen kimse araba almasın artık birbirimizin üstüne çıkarız öyle gideriz toplu taşımada.

Anlayışın mı kıt, adam toplu taşımanın da gelişmesinden bahsediyor. Şehrin her yerine giden 10 dakikada bir gelen otobüsler yerine 3 dakikada bir gelen otobüslerden bahsediyor. Düşün bakalım o zaman balık istifi mi gidersin? Medeni Avrupa kentlerinde petrol-otomobil neredeyse bize kıyasla bedava olmasına rağmen toplu taşımaya bisiklet gibi çevreci araçlara rağbet gösteriyorlar. Bizim millet aç da kalsa sokakta da yatsa araba derdinde, kimsenin toplu taşımada sefer sıklığı artsın gibi bir derdi yok, herkes parayı bulayım da şuradan kurtulayım derdinde.

İyi güzel diyorsun ama Avrupa ülkelerinde satılan araç sayısına hiç baktın mı mesela aynı nüfusta olduğumuz Almanya'da yıllık otomobil satış adedi bizim kaç katımız haberin var mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

quote:

He aynen kimse araba almasın artık birbirimizin üstüne çıkarız öyle gideriz toplu taşımada.

Anlayışın mı kıt, adam toplu taşımanın da gelişmesinden bahsediyor. Şehrin her yerine giden 10 dakikada bir gelen otobüsler yerine 3 dakikada bir gelen otobüslerden bahsediyor. Düşün bakalım o zaman balık istifi mi gidersin? Medeni Avrupa kentlerinde petrol-otomobil neredeyse bize kıyasla bedava olmasına rağmen toplu taşımaya bisiklet gibi çevreci araçlara rağbet gösteriyorlar. Bizim millet aç da kalsa sokakta da yatsa araba derdinde, kimsenin toplu taşımada sefer sıklığı artsın gibi bir derdi yok, herkes parayı bulayım da şuradan kurtulayım derdinde.

İyi güzel diyorsun ama Avrupa ülkelerinde satılan araç sayısına hiç baktın mı mesela aynı nüfusta olduğumuz Almanya'da yıllık otomobil satış adedi bizim kaç katımız haberin var mı.

Tabii ki, insanlar 5-10 bin Euro'lara iyi denebilecek arabalar alabiliyor, benzin-mazot desen bize göre bedava. Tabii ki alacaklar ve kullanacaklar ama emin ol bizim gibi aç açıkta da olsa adam gidip araba almıyor. Onlarda araba kullanımı da, bisiklet kullanımı da toplu taşıma kullanımı da rahat. Bizim kadar toplu taşıma kullanmıyor olabilirler ancak toplu ulaşım ağları çok geniş ve insanlar o araçlarda rahat seyahat edebiliyor. Ben diyorum ki bizim de belediyelerden bunu talep etmemiz lazım. Kimse araba kullanmasın demiyorum. Ulaşım ağı gelişsin, bisiklet yolları yollara eklensin vs. Araba alamayacak durumda olup kafayı arabayla bozmuşlar çemkirmeye başlıyor doğru düzgün okuyup anlamadan. Alta Paris metrosunu bırakıyorum örnek olarak:

Toplu taşıma araçlarına binmek ve asgari ücretle çalışmak insanın özsaygısını yitirmesine neden oluyor...

• Minibüs e hayatta binmem tam çöp ama otobüs metro gibi istanbulda çoğunlukla toplu taşıma kullanılsa daha iyi olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

quote:

Tabii ki, insanlar 5-10 bin Euro'lara iyi denebilecek arabalar alabiliyor, benzin-mazot desen bize göre bedava. Tabii ki alacaklar ve kullanacaklar ama emin ol bizim gibi aç açıkta da olsa adam gidip araba almıyor. Onlarda araba kullanımı da, bisiklet kullanımı da toplu taşıma kullanımı da rahat. Bizim kadar toplu taşıma kullanmıyor olabilirler ancak toplu ulaşım ağları çok geniş ve insanlar o araçlarda rahat seyahat edebiliyor. Ben diyorum ki bizim de belediyelerden bunu talep etmemiz lazım. Kimse araba kullanmasın demiyorum. Ulaşım ağı gelişsin, bisiklet yolları yollara eklensin vs. Araba alamayacak durumda olup kafayı arabayla bozmuşlar çemkirmeye başlıyor doğru düzgün okuyup anlamadan. Alta Paris metrosunu bırakıyorum örnek olarak:

Toplu taşıma araçlarına binmek ve asgari ücretle çalışmak insanın özsaygısını yitirmesine neden oluyor...

Ben sizin dediğinize katılıyorum zaten ancak araç sayısı ile toplu taşıma gelişmişliği arasında pozitif korelasyon olmadığını söylemek istedim.Bir Avrupa ülkesinde kişi başına düşen araç sayısı bizim ülkemize göre çok daha fazla da olsa yinede toplu taşıma gelişmiş.Bu birazda yöneticilerle alakalı otobüs biraz boş olsun hemen sefer sayısını azaltıyorlar illa balık istifi gibi gitmemiz gerekiyor.

• Normal. Kimse istemez bu şartlada toplu taşıma. Çünkü rezillik resmen. O kadar otobüs bekliyorsun zor geliyor, İnmek ayrı binmek ayrı sıkıntı, Binden oturacak yer yok ayakda bile düzgün duracak yer yok. Ben hep eskiden toplu taşıma kullandım 4 sene oyunca. Şikayet etmiyordum çünkü ileride biliyordum ki bu durumdan kurtulacağım. Şimdi kurtuldum. Ama 1400 lira alan adam kendini bu rezilliğin içinde görünce ve çaresizliğini farkedince normal öz saygısını yitirmesi. Sadece o da değil. 1400 lira alan adam yaptığı işin karşılığını almıyordur. Bu kendini daha da değersiz hissetmesine yol açabilir.
  • quote:

Burası Avrupa mı? Boş konuşmayın bir kere de be. Bu ülkede minibüs diye bir gerçek var. Ne kadar dahisin öyle.

Hocam hangi partiye oy veriyorsunuz acaba? Bir de referandumda evet mi hayır mı kullandınız oyunuzu?
  • 2000 motor taunus la kendimi kurtardığım durumdur
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Siyasetle ilgilenmiyorum pek. Parti ismi vermeyim, sosyal demokrat bir partiye atıyorum oyumu eğer sandığa gidersem.

Hayır oyu verdim.

• toplu taşıma konusunda genellemeci bir yargı olmuş,her otobüse binen parasızlıktan veya eziklikten değil yani.Bizim okulun müdürü altında ford fokus aracı varken otobüsle gidip geliyor
    İstanbulun sıkıcı ve sinir bozucu trafiğiyle boğuşmaktansa toplu taşımayla işe giden bir sürü insan var.Aracı var ama genelde toplu taşıma kullanıyor.
    geçen bitanesi twitter hesbaından otobüste yolculuk yapan İsmet Özel'in resmini çekip paylaşmıştı.
  • Halkın arasına karışmak iyidir. Ben özellikle bazen otobüse binerim, vatandaşımı gözlemlerim.
  • Ben bu kadar görgüsüz fakir insanları aşağılayan yakın zamanda bir konu görmedim..

ilk mesajı okuyunca Ferrarisi olup ayda 10-15bin geliri var zannettim bir an. Gerçi öyle olsa belki o yaşa gelinceye kadar olgunlaşıp insanları bu kadar aşağılamazdı..

dediğin toplu taşıma durumları kötü, bu gibi olusmuz nedenlerle ist.u terkettim zaten... diğer insanlarda yapmalı hatta devlet buna destek de olmalı .Diğer konudada yazdım ÖTV ve MTV istanbul ve ankarada diğer şehirlerden fazla olmalıdır diye. Ayrıca asgari ücret istanbul ve ankarada yetersizdir küçük şehirlerde çok rahat geçinilmektedir

• bisiklet kullanabilirsinizz benim gibi toplu taşımayı da hiç sevmiyorum gidebildiğim her yere bisikletle gidiyorum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.