Şimdi Ara

Toplu taşıma araçlarına binmek ve asgari ücretle çalışmak insanın özsaygısını yitirmesine neden oluyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
3
Favori
5.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerin bilmem kaç kat dibinde oksijensiz ortamda 100 200 kişiyle seyahat(!) etmek, balık istifi misali otobüs minibüslerde ayakta gitmeye çalışmak, bazen doluluktan binememek, bazen ani fren sonucu düşeyazmak, bazen kapıya sıkışmak, yarım saat tutacaklara tutunduğun için inince parmaklarının uyuştuğunun farkına varmak, o tuvaletten daha pis tutacaklara tutunmak ve koltuklara oturmak, görgüsüz cahil kaba insanlara maruz kalmak, şoförün hayvan azarlarmışcasına arkası boş niye ilerlemiyorsunuz ilerlesenize demesi ve hiçbir garibanın da çıkıp insan gibi konuş diyememesi, ilerlesinize kardeşim binemiyoruz nidaları...

Üniversite zamanı işe girip haftada 350 lira karşılığında (bir mont parası) koli taşımak, yerleri silmek, ayakta dikilmek, bacaklarının kalçanın sürekli ayakta durmaktan ağrımaya başlaması...

Bunlar özsaygıya çok büyük darbe vuruyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Asgari ücret hakkınds bir şey diyemeyeceğim ama toplu taşıma tamamen topluma bağlı. Sokağa bir çıkıyorum varoş, fakir bir yerde olmama rağmen herkesin arabası var. Adam yemek yemiyor, çocuklarına yedirtmiyor gidip araba alıyor. Malum ülkede arabaya dair her şey çok pahalı olduğundan bir de arabayı aldıktan sonra da böyle sevam ediyor kişi.

Trafiğe çık herkes arabada tek. 100 arabayı toplasan bir otobüs ediyor.

Yani millette bu kadar araba olmasa, toplu taşıma talebi daha çok olsa hem daha temiz bir hava, hem trafiksiz yollar hem de daha fazla toplu taşıma araçları haliyle daha refah bir yolculuk. Aşırı kalabalık olmayan şehirler hariç her modern ülkede dediğim gibidir. Tokyo hariç Japonya'da çok güzel uygulanır bu sistem. Halkı gerçekten modern çünkü.
  • He aynen kimse araba almasın artık birbirimizin üstüne çıkarız öyle gideriz toplu taşımada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91973A2D5 -- 29 Eylül 2017; 10:19:49 >
  • Valla izmirde 7.45i yle geziyodum,olmadi C3 vardi surekli kullandigim.Suan İstanbulda universite okuyorum,toplu tasima surekli kullaniyorum beni rahatsiz etmiyor pek Seneye araba da alirim ama pek mantigi yok,700 lira sadece otopark masrafi oluyor minimum.
  • Otobüsün keyfini bekliyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

He aynen kimse araba almasın artık birbirimizin üstüne çıkarız öyle gideriz toplu taşımada.

Anlayışın mı kıt, adam toplu taşımanın da gelişmesinden bahsediyor. Şehrin her yerine giden 10 dakikada bir gelen otobüsler yerine 3 dakikada bir gelen otobüslerden bahsediyor. Düşün bakalım o zaman balık istifi mi gidersin? Medeni Avrupa kentlerinde petrol-otomobil neredeyse bize kıyasla bedava olmasına rağmen toplu taşımaya bisiklet gibi çevreci araçlara rağbet gösteriyorlar. Bizim millet aç da kalsa sokakta da yatsa araba derdinde, kimsenin toplu taşımada sefer sıklığı artsın gibi bir derdi yok, herkes parayı bulayım da şuradan kurtulayım derdinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Proopiomelanocortin kullanıcısına yanıt
    Burası Avrupa mı? Boş konuşmayın bir kere de be. Bu ülkede minibüs diye bir gerçek var. Ne kadar dahisin öyle.
  • Otobüsü savunan az ötede oynasın
  • quote:

Burası Avrupa mı? Boş konuşmayın bir kere de be. Bu ülkede minibüs diye bir gerçek var. Ne kadar dahisin öyle.

Sen özsaygını çok önceden yitirmişsin. 5 yıl boyunca biriktirdiğin parayla alacağın tüplü Tofaş'ını güle güle kullan.
    Anlayışın harbiden de kıt sana asgari ücret vermeyip de ne yapsınlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proopiomelanocortin -- 29 Eylül 2017; 11:25:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galapagos Sarısı

Asgari ücret hakkınds bir şey diyemeyeceğim ama toplu taşıma tamamen topluma bağlı. Sokağa bir çıkıyorum varoş, fakir bir yerde olmama rağmen herkesin arabası var. Adam yemek yemiyor, çocuklarına yedirtmiyor gidip araba alıyor. Malum ülkede arabaya dair her şey çok pahalı olduğundan bir de arabayı aldıktan sonra da böyle sevam ediyor kişi.

Yani millette bu kadar araba olmasa, toplu taşıma talebi daha çok olsa hem daha temiz bir hava, hem trafiksiz yollar hem de daha fazla toplu taşıma araçları haliyle daha refah bir yolculuk. Aşırı kalabalık olmayan şehirler hariç her modern ülkede dediğim gibidir. Tokyo hariç Japonya'da çok güzel uygulanır bu sistem. Halkı gerçekten modern çünkü.

Hal böyle olduğu halde otobüslerde falan yer yok. Saçma bir yorum olmuş.

• quote:

Asgari ücret hakkınds bir şey diyemeyeceğim ama toplu taşıma tamamen topluma bağlı. Sokağa bir çıkıyorum varoş, fakir bir yerde olmama rağmen herkesin arabası var. Adam yemek yemiyor, çocuklarına yedirtmiyor gidip araba alıyor. Malum ülkede arabaya dair her şey çok pahalı olduğundan bir de arabayı aldıktan sonra da böyle sevam ediyor kişi.

Toplu taşıma talebi şuanda da çok fakat o yönde bir gelişim göremiyorum. Şahsi arabam var, bu ülkede arabasızlık bir noktada insanı yıldırıyor.

İnsanlar maddi gücü varken neden toplu taşıma kullansın ? Gerçi toplu taşıma kullanmasan trafik derdi sıkıntısı var ama en azından konforlu şekilde gidiyorsun.

Bu ülkede toplu taşıma talebi arttı diye önem vermezler, yıllardır trafik sıkıntısı var ben gelişme göremiyorum. :)

• oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Otomobillerden o kadar vergi alıyorlar neden toplu taşımaya önem versinler?
  • quote:

Otomobillerden o kadar vergi alıyorlar neden toplu taşımaya önem versinler?

Arabalardan o kadar vergi alıyorlar neden trafiğe önem vermiyorlar ? Trafik daha düzenli ve güzel olsa daha çok araba alınır. :)
  • haklısın arkadaşım yalnız şöyle de durum var. sen böyle bir ortamın içine doğduysan,ufak hataların kolayca bir felakete dönüşüyorsa, o zaman kendini de fazla suçlamamalısın.
  • Valla ben ne arabaya ne de otobuse biniyorum. 100 tane ne idugu belirsiz adamla bir yere gitmek istemem. Yarim saat otobus bekle baktin otobus kaciyor pesinden kostur vsvs... Komik bir fiyata enduro motosiklet aldim. Senelik masrafi 500tl ancak tutuyor. Ayni yogunlukta bir araci kullansam senede 5000 tl ye maal olacakti. Ne trafik var ne vergi sikintisi ne bisey var. Senelik bir motosiklet parasi cebime kaliyor. Depo 30 liraya doluyor 250km mesafe gidiyor. Canim istediginde biseyler alip manzaraya karsi kahvaltimi yapiyorum. Tabi ilgi vekme konusunda da motosikletin uzerine yok. Daha ne isteyebilirim ki?
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Al herkesin elinden arabasını, toplu taşımaya mahkum et. İlk gün kimse binemeyecek, binenler sıkışacak. Diğer gün herkes şikayetçi olarak devlet yatırımını toplu taşımaya yatıracak
    Ama bu senaryo toplumu aşırı gelişmiş ülkelerde oluyor. Mesela hollanda, isviçre gibi. Öncelikle devlet arabalardan aşırı kar ediyor asla böyle bir şey yapmaz. Trafikmiş, senin sıkışık gitmenmiş umurunda değil kimsenin, devlet alacağı paraya bakar.
    Ben lisedeyken her erkek öğrencinin hayali araba almaktı bir gün. Hepsi de alır zaten, birçoğu vasıfsız yerleri kazandılar asgari ücretle çalışacaklar ama 10 yıl çalışır gerekirse alır. Ülkenin durumu bu yüzden böyle işte. Bu toplum o kadar gelişmiş olmadığı için türkiye'de işe yaramaz benim dediklerim. Sadece söyledim olması gerekeni, ama asla olmaz onu da biliyorum

• quote:

Al herkesin elinden arabasını, toplu taşımaya mahkum et. İlk gün kimse binemeyecek, binenler sıkışacak. Diğer gün herkes şikayetçi olarak devlet yatırımını toplu taşımaya yatıracak
    Ama bu senaryo toplumu aşırı gelişmiş ülkelerde oluyor. Mesela hollanda, isviçre gibi. Öncelikle devlet arabalardan aşırı kar ediyor asla böyle bir şey yapmaz. Trafikmiş, senin sıkışık gitmenmiş umurunda değil kimsenin, devlet alacağı paraya bakar.
    Ben lisedeyken her erkek öğrencinin hayali araba almaktı bir gün. Hepsi de alır zaten, birçoğu vasıfsız yerleri kazandılar asgari ücretle çalışacaklar ama 10 yıl çalışır gerekirse alır. Ülkenin durumu bu yüzden böyle işte. Bu toplum o kadar gelişmiş olmadığı için türkiye'de işe yaramaz benim dediklerim. Sadece söyledim olması gerekeni, ama asla olmaz onu da biliyorum

Dostum dediklerine saygı duyuyorum, beni yanlış anlama...Keşke toplu taşıma konusunda söylediğin standartlara çıkabilsek, bende arabayı evimin önüne çeker işe toplu taşımayla giderim.

Keşke avrupa seviyesinde olsak, o zaman kimin arabası var kimin yok onun bir önemi olmaz. Araba alanlar yüzünden böyle değiliz, yönetim ve zihniyetimiz yüzünden böyleyiz :)

Seni yönetenler toplu taşıma konusunda ciddi kriz olmadan müdahale etmeyeceklerini düşünüyorsan zaten olay bitmiştir :)

Gereksiz yere hayali tartışıyoruz...

• traği çöz,burada ne işin olur o vakit.
  • quote:

Pollyanna romanından fırlamış gibisiniz.

Daha bu haliyle bile istanbulda toplu taşıma rezalet ve çile benim gözümde. Tabi saat sabah 11 de kullanan, öğleden sonra 3 de kullanan yada gece 10 da kullanan adam için gayet konforlu olabilir, ama asıl yoğunluk olduğu saatlerde metrobüs, metro hatlarını bir kullanmayı deneyin sonra gelin tekrar konuşalım.

İstanbul denilen yer bir ülke gibi, anadolu şehirleri ile kıyas edilemez. Bazı ücra yerlere ise toplu taşımayla gitmeniz için ya çok fazla aktarma yapmanız grekiyor yahut bir otobüsü kaçırınca diğeri için çok vakit kaybetmeniz gerekiyor, keza minibüslere mecbur kılınmış lokasyonlarda var. Yani ciddi manada örümcek ağı gibi metro ağı döşenmiş bir şhir olsak, en yoğun saatinde bile insanların kavga etmediği bir toğlu taşıma konforu oluşabilse pek ala dediğinizde haklsınız. Ama bu haliyle sizinki sadece hayalperestlik oluyor.

Yahu sadece o metrobüs çilesini yaşayan bir insan bile trafikte beklemeyi göze alıp arabasıyla gidiyor gideceği yere. Özellikle yaz mevsiminde bir yoğun saatte kullanın demek istediğimi anlarsınız. Sıcak, koku, ter, ayakta yolculuk, sıkışıklık.

Bu arada konu sahibi haklı.

Toplu taşımalar pislik yuvası, her çeşit insanın elinin değdiği yere dokunmanız, oturduğu yre oturmanız gerekiyor, hele özel minibüslri hiç saymıyorum. Yanımda kolonyalı mendille geziyorum.

Özellike iş gidiş-dönüş saatlerinde sadece insanların yüzlrine bakarsanız zaten hayattan bıtkınlığı ve ulaşım kalitesinden memnniyetsizliği göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 29 Eylül 2017; 17:7:7 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.