Şimdi Ara

Toplu Taşıma REZİLLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biri elini kremlemiş, tutacaklardan tutmuş vıcık vıcık, biri sigarasının dumanını araçın içine üfler, duraktan çıkmadan sigarasını yakar, herkesi dumana boğar, leş gibi kokan ağzıyla, ter kokusuyla insanları sıkıştıra sıkıştıra binmeye çalışır, yaşlısı gezmek için en yoğun saatlerde biner, 1 durak gidecekse bile milleti kaldırır, bir teşekkür bile etmez, nasıl olsa beleş diye bir o araca bir bu araca binip dururlar ama kimseye de saygıları olmamasına rağmen saygı ve öncelik beklerler, "anıran" küçük çocuğu olanlar hiç sus evladım falan demiyor, hatta telefondan kulaklıksız şekilde sesini de açıp çizgi film falan veriyorlar iyice kafa şişiriyorlar, durağa gelince inemezsin kapının tam önünde birileri binmeye çalışır, geçemezsin, içerisi hamam gibidir ama klima açtırmazlar, cam açtırmazlar...

İstanbul'daki bu toplu taşıma denen mini cehennemden ben bıktım usandım... Sesini çıkarsan suçlu oluyorsun... Nasıl bir manyaklık, nasıl bir şey bu? Hanımefendi ayağıma basıyorsunuz diyorsun, terbiyesiz diyor. Hayvandan beter bu insanlar, yoldaki hayvanlar kaçar, ezmesin, çarpmasın diye, insanlar(!) kaçmıyor, ufacık bir kaçınma hamlesi dahi yok. Bu kadar mı insanlıktan çıktı bu insanlar(!) ?

• Hayatımdaki tek hedefim araba almak

Tüm hayat enerjimi emiyor. Hele minibüs ne ya... Türkü çalıyor lan araçta Hayattan soğutuyor. Minibüsün 2018 yılında var olması bizim için bir utanç olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Kadıköy metrosu fena. Sırada en öndeyken tren geliyor bir bakmışsın herkes önüne geçmiş ayakta kalıyorsun. Hele Pendik’e falan uzattılar iyice beter oldu.

2 sene önce oturacaktım tam bir yaşlı bir kadın bana dötüyle vurdu sağa savruldum ben, kendi oturdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39573EE72 -- 8 Mayıs 2018; 11:59:54 >
  • Sorsan insanlara hepsi kendisinin en bilinçli ve en doğruyu yaptığını zanneder. Biri gerçeği söylediğinde kendi mükemmelliklerine toz kondurmayıp sana suç bulurlar. Bu insanlar böyle gelmiş böyle gider. Olabildiğince bu tarz insanlardan uzaklaşıp hayatında bunları görmezden gelirsen daha mutlu yaşarsın.
  • 16f 19f otobüsleri tam bi rezalet. Saydıklarınızın hepsini hergün yaşamaktayım. Şöförlere klima açın diyorum Ağzına kadar dolu otobüste havalandırmanın en kısığını açıyorlar. Geçen gün uzunçayırdan 16f ye bindim oturuyorum koridor tarafında yanıma erkekle 25-28 arası bi kız geldi hamileyim yer verebilir misiniz dedi? Ne diyeceğimi şaşırdım o sırada kadının karnına baktım daha gram şişmemiş, bende zaten çalışıyorum gecenin 10nda işten çıkmışım yorgunum neden bilmiyorum ama yer verdim şuan olsa hayatta vermezdim.

Edit: 16f-12 şoförleri o kadar kendi kafalarına göre takılıyorlar ki hergün en az bir seferleri iptal olur o da son seferleri, otobüs gelmez durakta otobüs bekleriz iptal oldu bile yazmaz anca beyaz masayı aramamız gerekir bünün için. Yaklaşık 8 aydır İstanbul’da yaşıyorum ama psikolojik olarak beni mahvetti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wmsnickers -- 8 Mayıs 2018; 12:10:23 >
  • Hele minibüse otobüse bebek arabasıyla binene ne demeli. Taksiye binecek araba alacak paran yoksa yapmasaydın kardeşim yaparken bize mi sordun çok mu lazımdı üremen dünyayı kurtaracak sanki veledin

• istanbulda yaşanmaz zaten çok paran olsa bile çözüm değil kötü bir yer istanbul
    diğer yerler çokmu iyi derseniz tabiki değil ama en azından trafik keşmekeşi yok o kadar
    aslında çarpık kentleşmenin sonu turkiyeyi oldukça kötü etkiledi
    mozaik muzaik derken mozambike döndu ortalık yani geriledi turk insanın kultur seviyesi düştü ve düşmeyede devam ediyor.malum imam cemaat ilişkisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzinsiz Numara Taşıma
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wmsnickers kullanıcısına yanıt
    3 senedir metrobüs kullanıyorum, 8 senedir tramvay-metro kullanıyorum. Toplu taşımayla bir yere gideceksem artık afakanlar basmaya başlıyor. Minibüs-dolmuş denen medeniyetten nasibini hiç bir şekilde almamış şeyleri saymıyorum, onlar çok başka şeyler zaten.

65-70 yaşını geçmiş yaşlılar metrobüste sıra bekliyor, aman yaşlıdır diyordum başta. Baktım ki benden daha hızlı ve çevikler, kuvvetleri falan da yerinde. Onu fark ettiğimden beridir yer vermiyorum. İlk durakta biniyor, millet oturmak için sıra bekliyorken bunlar yavaş yavaş biniyor bazen, sonra yer istiyorlar. 2dk beklese başka metrobüs gelecek, ona rahat rahat binecek, oturacak. Ama 2dk beklemek yerine milleti kaldırmayı tercih ediyor. Lafa gelince ben yaşlıyım, bilmem ne diyorlar. Beylikdüzü'nden Üsküdar'a balık almaya gelmiş, çok yorulmuş. Sanki ben gel balık al demişim, ben 8 saat boru gibi derslere girmişim, sabahın 8'inden akşamın 7'sine kadar yolda, derste geçmiş günüm, canım çıkmış ama sana yer vereceğim ilk durakta, öyle mi? Gayet kuvvetleri falan yerinde. Çok yaşlı olan zaten o kadar yol tepmiyor tek başına, yanında refakat eden birisi de oluyor ve zaten görüntüden anlaşılıyor.

Kadınların bu hamilelik olayını kullandıklarını biliyorum. Geçtim göbeğin büyümesini falan, taş çatlasa 26 yaşında kızlar hamileyim diyor. Ya hamile değil ya da 1-2 aylık falan, dışardan bakan birisinin anlaması mümkün değil. O kadar oturmaya ihtiyacın varsa ne arıyorsun o araçta? Hadi bindin ve hamile olduğunu varsayıyorum, neden öndeki ayrılmış koltuklara gitmiyorsun da arkadaki normal koltuklara geliyorsun? Bir de yer ver falan diyenler oluyor onları evire çevire dövesim geliyor. Kalk sen yer ver.

• Bir de önceden sürekli araba kullanıyorsan insana tam rezillik olarak geliyor. Bir ara günde 3 saatim yolda gidiyordu. Aylık olarak hesaplarsan 3 gün yapıyor neredeyse.

• Bu yüzden toplarsak bir kaç yılım toplu taşıma beklerken geçmiştir. Kalabalığa girmemek için ya çok erken binerim yada boş gelene kadar beklerim. Şu an otobüsteyim 2. otobüs geldi sistemde de gözükmüyordu. 5 kişiyiz.

• Araba için ortalama bir bütçe gerek. Ancak istanbul trafiğinde toplu taşımadan çokta farkı olmayacak bekleme açısından. Neden kimse motosiklet gibi bir alternatifi düşünmüyor? Söylediklerinizi her gün çekeceğime biraz risk almayı tercih ediyorum şahsen. 2 senedir motosikletle gidiyorum işe okula vesaire. 1 hafta önce motosikletimi yeni bir model almak için sattığımda 3 4 gün kadar toplu taşıma kullandım. Motosikletle 25 dakika süren yol toplu taşıma ile bir saatten fazla sürüyor. Üstelik çok kısa bir mesafede. Her gün saatlercfe köptü trafiğinde bekleyenleri anlamak cidden zor. Zorunluluktan dolayı araba kullananalara lafım yok tabi. Ancak motosikletle püfür püfür gitmek varken otobüste insanlarla uğraşmak niye

• 1 saatte toplu taşıma ile gideceğim yere 1.5 saatte arabayla gitmeyi tercih ederim. Ne o kokuları, ne o insanlıktan nasibini almamışların hareketlerini, ne de ayakta gitmenin çilesini çekerim. Pahalıya gelir, daha uzun veya aynı sürer belki ama rahat ederim. Hoş, İstanbul trafiği de ayrı manyak. Sırf o yüzden İstanbul içinde zorunlu olmadıkça arabayı ben sürmüyorum. Yine de toplu taşımadan iyidir... Dur-kalk, debriyaj gaz fren yapa yapa deliririm yine de davar sürüsü gibi hareket edenlerden uzak delirmeyi yeğlerim...
  • Otobüs neyse de varoş yerlere giden minibüsler çok kötü kokuyor

• Neyse ki ben hep uber kullaniyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplu taşımalar bildiğin rezalet, o kadar saygılıyım ki millet rahatsız olmasın diye kulaklık dışarı ses verdiği için sesi az açıyorum kendim duyamamak pahasına, rahatsız olmasın diye bir kadının yanına oturmuyorum, bir kere bile aynı muameleyi görmedim, hatta bir keresinde sakallı bir adam inecekti, adamın önünden çekilip buyrun dedim, benim yerime sadece ayağını kıpırdatan diğer sakallıya sağol dedi, yemin ederim bizim insanımıza iyilik yapılmaz, ne yol vereceksin ne de kibar olacaksın bunlara, beter olsunlar.
  • Valla şuan Berlin'deyim 2 ay oldu, cidden mükemmel ulaşım ya... Fevkaladenin fevkinde her şey olumlu ulaşım hakkında. Tek bir şikayette bulun deseler aklıma gelmez o derece. İnsanlar da saygılı, %80 ihtimal oturacak yer de buluyorum. Bir sıkıntı çıkarsa da herkes kusurunu kabulleniyor araç içerisinde karşılıklı özür dileyip gülümsüyor insanlar. Arkadaşlarla bazen yaşlılara yer verdiğimizde (genelde yer olduğundan ben şahsen 2 ayda 1 kere verdim) ilk istemiyorlar (dik dik bakıp yer ver baskısı kuran da yok) ısrar edince çok teşekkür edip gülümsüyorlar keşke imkan olsa da sürekli yer versem diyor insan. Son 3 ayım burada, bakalım İstanbul'a dönünce nasıl bir şoka uğrayacağım...

• Moving On kullanıcısına yanıt
    Bir teşekkür yok, bir rica cümlesi yok. Kalk, oturacağım, benim yerim, öff pöff... Daha 2-3 defa insan gibi yer isteyene denk geldim metrobüste. 1 tanesi cidden hastaydı, 1 tanesi de gerçekten yaşlıydı ve mecburen binmişti. İkisi de yer verdiğim için teşekkür etmişti. 3 sene oluyor 2-3 kişi var yani. 2 aydır artık yolda omzumu çekmiyorum, çarpacaksak çarpacağız deyip geçiriyorum artık. Omzunu çeken, çarpmamak için hamle yapana ben de aynı şekilde yol veriyorum, ikimiz de yolumuza devam ediyoruz rahat rahat. Ama kadınlardan, kızlardan aynı şeyi bir defa bile görmedim.

Ülkedeki erkekler odun falan deniyor ama kadınlar, kızlar çok daha odun ve kibirli, egoist. Her şey onlar için var sanki... İkimiz de aynı ücreti ödüyoruz, sırada önde ben varım ama benden yer bekliyor, yer vermeyince saçma sapan öff pöff sesleri, söylemeler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

Bir teşekkür yok, bir rica cümlesi yok. Kalk, oturacağım, benim yerim, öff pöff... Daha 2-3 defa insan gibi yer isteyene denk geldim metrobüste. 1 tanesi cidden hastaydı, 1 tanesi de gerçekten yaşlıydı ve mecburen binmişti. İkisi de yer verdiğim için teşekkür etmişti. 3 sene oluyor 2-3 kişi var yani. 2 aydır artık yolda omzumu çekmiyorum, çarpacaksak çarpacağız deyip geçiriyorum artık. Omzunu çeken, çarpmamak için hamle yapana ben de aynı şekilde yol veriyorum, ikimiz de yolumuza devam ediyoruz rahat rahat. Ama kadınlardan, kızlardan aynı şeyi bir defa bile görmedim.

Ülkedeki erkekler odun falan deniyor ama kadınlar, kızlar çok daha odun ve kibirli, egoist. Her şey onlar için var sanki... İkimiz de aynı ücreti ödüyoruz, sırada önde ben varım ama benden yer bekliyor, yer vermeyince saçma sapan öff pöff sesleri, söylemeler...
    Gerçekten ülkemizin kadınlarında çok büyük bir ego problemi var, bunun en büyük sebebi sırf kadın oldukları için tanrıça muamelesi görmeleri. Özellikle şu genç kızlar yolda yürürken bir kere bile omzunu çekmiyor, ayı gibi yürüyorlar, hayır boyu da cüce gibi bir omuz çaksam yere yapışacak bu neyin cesaretiyse.

Şahsen ben erkeklerden daha kibar tepkiler görüyorum, ayağıma basan neredeyse her erkek pardon kardeşim diyor, ayakkabımı delik deşik eden kadın sanki ayakkabıma basmasından cinsel zevk alıyormuşum ve onu istiyormuşum gibi düşman düşman bakıyor, sağlam bir psikiyatrist gerek insanımıza.

• Merak etmeyin. Biz 99'lularin beyni yikandi galiba.

(Olmasi gereken ama) Yere çöp atamaya utaniyorum. Burusturup cebime atiyorum. Ama cevreme baktigimda herkes yerlere balgam atan... Tovbe tovbe. Geceleyin yururken kiz(lar) rahatsiz olmasin diye karsi kaldirima geciyorum.

Birde alisveristsn sonra FİŞ almamak demek vergi kacirmak demek. O slayt gozumun onunden gitmiyor. Polisler gelmisti. Sanirim o yuzden. Polisler beni hep korkutuyor. Polis sireni duydugumda irkiliyorum. Sanki soygun yapmis birisi gibi buz kesiyorum.

Evet; benim beynimi yikadilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Chuck

Valla şuan Berlin'deyim 2 ay oldu, cidden mükemmel ulaşım ya... Fevkaladenin fevkinde her şey olumlu ulaşım hakkında. Tek bir şikayette bulun deseler aklıma gelmez o derece. İnsanlar da saygılı, %80 ihtimal oturacak yer de buluyorum. Bir sıkıntı çıkarsa da herkes kusurunu kabulleniyor araç içerisinde karşılıklı özür dileyip gülümsüyor insanlar. Arkadaşlarla bazen yaşlılara yer verdiğimizde (genelde yer olduğundan ben şahsen 2 ayda 1 kere verdim) ilk istemiyorlar (dik dik bakıp yer ver baskısı kuran da yok) ısrar edince çok teşekkür edip gülümsüyorlar keşke imkan olsa da sürekli yer versem diyor insan. Son 3 ayım burada, bakalım İstanbul'a dönünce nasıl bir şoka uğrayacağım...
    Dinlemek bile güzel, tadını çıkar

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.