Şimdi Ara

Toplu Taşıma REZİLLİĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-39573EE72

Hele minibüse otobüse bebek arabasıyla binene ne demeli. Taksiye binecek araba alacak paran yoksa yapmasaydın kardeşim yaparken bize mi sordun çok mu lazımdı üremen dünyayı kurtaracak sanki veledin
    Gerçekten böyle mi düşünüyorsun?
    Hmm çok değişik.
  • eeeee çözümün nedir ?
  • toplu taşımada alternatifleri bulacaksın biraz kafayı çalıştıracan. gidip en dolu araçlara binmeyeceksin. sonra böyle üzülürsün.
  • asla toplu taşıma kullanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39573EE72

Hayatımdaki tek hedefim araba almak

Tüm hayat enerjimi emiyor. Hele minibüs ne ya... Türkü çalıyor lan araçta Hayattan soğutuyor. Minibüsün 2018 yılında var olması bizim için bir utanç olmalı.
    araba aldığında kurtaracakmısın peki? dolmuşta öküzlük yapanların anası babası vaya yakın çevreside araba kullanıyor. sende bunlarla trafikte muhattap olacaksın..

• 3 ay önce motosiklet aldım. Böyle bir keyif böyle bir rahatlık yok. 2 aydır her yere motosiklet ile gidiyodum unutmuşum toplu taşımayı. Pazar günü yağmura beklenmedik şekilde yakaladım yağmurluklar yoktu, ıslandı mont vs. Pazartesi günü giyemedim o yüzden, kurumamıştı.

Arkadaşlar ben Beykoz'dan 4.Levent'e 15 dakikada gidiyorum köprü üzerinden. Şaka yapmıyorum ya da ayda yılda bir olan bir durum değil bu. Her gün 14-18 dk arasında sürüyor. Dönüşte feribot kullanıyorum, 35 dk sürüyor. Aynı yolu otobüs ile 3 vesait ile, 1 saat 20 dk gibi bir sürede gidiyorum. Ve bu anlattığınız her türlü pisliği yaşayarak.

Motosikletimi 5.5'e aldım (2.el), ehliyet, ekipman, noter falan derken toplam 10 bin harcadım.

Bütün bunların yanında motosiklet kullanmanın verdiği keyif ve zevkten hiç bahsetmiyorum bile.

Bu arada merak edenler olur, 100 km'de 3 LT civarı yakıyor motosikletim. Aylık yol masrafım 205 TL'den (Aylık akbil) 80-100 lira civarına düştü.

• İşi siyasete bağlamak istemiyorum fakat ülkedeki insan profili bu, ya 50 bin liraya araç alacaksın aylık sabit 900 lira gideri olacak(kredi hariç) ya da bu rezilliği görgüsüzleri çekeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkünse senin gibi düşünenlerde gitsin kendini kısırlaştırsın. Düşünece tarzına bak bebek arabasıyla otobüse binemezmiş. Sana ne ulan sana ne. Orta kapıdan 2 saniye el atsan bel fıtığı mı olucan? Senin gibi bencil kişilere çok ayar oluyorum. Ben otobusteyken bu tarz söylemde bulunan biriniz denk gelse keşle

EDİT : Şu nickle başka bir düşünce tarzı bekleyemezdim. İlk önce dikkatimi çekse cevap bile yazmazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkwood0 -- 10 Mayıs 2018; 14:44:40 >
  • Arabayı sattık e gelde satma benzin olmuş neredeyse 6.5 tl.. gelde arabaya bin.

• Şanslı bir birey olarak 20 yıllık iş hayatımda son 1 senedir ilk defa işe yürüyerek gidiyorum. Yürüdüğüm yolda Şişli'den Taksim'e... Bu kısacık yolda bile en az 10 kişiye küfür ediyorum. Şu an toplu taşımayı düşünemiyorum.

Araba kullanmayı, topluluk içinde nasıl davranılması gerektiğini, hoşgörüyü bilmiyorlardı artık yürümeyi de bilmiyorlar. :)

Artık sadece freelance'e dönüp İstanbul'u terketmem çok yakın. Bir 5 milyon kişi daha gelirse düşünemiyorum İstanbul'u..
  • Bu trafik tımarhanesinin içine 1 otomobil daha sokmayı düşüneceğinize motosiklet alın ,trafikte ömrünüzden çalınan zamanı minimuma indirin.

• ankara'da da aynı durum. kardeşim bu düşük profilli ve saygısız toplumumuzdan kaynaklı. tabii sadece insan kaynaklı değil. 65 yaş denilen saçmalığın kaldırılıp öğrencilere ücretsiz yapılması gerekir. kalorifer açmak da yasaklanmalı. ula zaten otobüse kapasitesinin (maksimum demiyorum tavsiye edilen) iki katı kadar insan biniyor. o insanlar nefesiyle o otobüsü ısıtıyor. içerisi sonra hamam da olur sauna da olur leeşşş.
  • imkanı ve yaşam biçimi elverenler motorsiklet alsın, son 8 yıldır kafam rahat..trafikteki şaşkın araç sürücülerini saymazsak motorsiklet kötü değil..sıra beklemiyorsun, park yeri derdin yok, trafikte takılmıyorsun, benzin sarfiyatı çok daha az, vergisi daha az, sigortası daha az, muayenesi daha az. vs. hesaplayınca toplu taşımadan daha ucuza bile geliyor..gezmeside cabası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skywards

ankara'da da aynı durum. kardeşim bu düşük profilli ve saygısız toplumumuzdan kaynaklı. tabii sadece insan kaynaklı değil. 65 yaş denilen saçmalığın kaldırılıp öğrencilere ücretsiz yapılması gerekir. kalorifer açmak da yasaklanmalı. ula zaten otobüse kapasitesinin (maksimum demiyorum tavsiye edilen) iki katı kadar insan biniyor. o insanlar nefesiyle o otobüsü ısıtıyor. içerisi sonra hamam da olur sauna da olur leeşşş.
    İmkanim olsa varya 500 metre uzunlukta 5 serit genisliginde bir arac icat eder sabah ve aksam saatlerinde icine 1 yolcu koyup ankara yollarinda dolandiririm otomobilde tek basina ise gidip gelenlere inat tikarim trafigi

Her 10 aractan 9unda 1 kisi var biktim olusturduklari trafik yogunlugundan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen otobüsteyim teyzenin biri geldi kolumu tutup itti sırf inmek için. Yaşlı olmasa saçını yolacaktım da işte... İnsan bi çekilir misin çekil falan der o günden sonra asla yaşlılara yer vermiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabiz Civciv -- 10 Mayıs 2018; 19:28:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

1 saatte toplu taşıma ile gideceğim yere 1.5 saatte arabayla gitmeyi tercih ederim. Ne o kokuları, ne o insanlıktan nasibini almamışların hareketlerini, ne de ayakta gitmenin çilesini çekerim. Pahalıya gelir, daha uzun veya aynı sürer belki ama rahat ederim. Hoş, İstanbul trafiği de ayrı manyak. Sırf o yüzden İstanbul içinde zorunlu olmadıkça arabayı ben sürmüyorum. Yine de toplu taşımadan iyidir... Dur-kalk, debriyaj gaz fren yapa yapa deliririm yine de davar sürüsü gibi hareket edenlerden uzak delirmeyi yeğlerim...
    akradşaım işine karışmak gibi olmasın ama kalmak zorunda değilseniz neden taşınmıyorsunuz istanbuldan ? bu şehir malesef daha iyi bir hale gelmeyecek bu nüfusa sahip olduğu süre boyunca
  • Belgeselde Bear Grylls diye bir adam var. Zor şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Doğada kolay tabi. Ne bulsan yiyeceksin. Saklan hopla zıpla.

Sıkıyorsa gel İstanbulda toplu taşımaya bin de ulaşacağı noktaya sorunsuz ulaş. :)

• Amma abarttin ya

• Yabancı birisi dolmuşları görünce çok şaşırmış. Şaşırmasının nedeni dolmuşun çalışma sistemi. Tıklım tıklım insanlar, hanzo dayılar, parayı arkadan uzatmalar, korna basa basa serserice aracı süren şoför. Tam bir ortadoğu-hindu klasiği bu dolmuşlar.
  • Valla ben kendi dolmuşumda erkin koray,haluk levent,cem karaca falan çalıyorum hocam yolcular da memnun :) Özellikle yaşlı tayfa eşlik bile ediyorlar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.