Şimdi Ara

topraklama hattında elektrik var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
34.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir sorun yokken birden bire elektrikli şohben elektrik çarpmaya başladı bende toprak hattını kontrol ettim ve toprakla nötr arasında 222 volt elektrik var.222 volt olmasına rağmen toprak hattına dokumduğumda biraz titretiyor. nedeni ne olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Topraklama Hattında Elektrik Var mı?

Topraklama hattı, elektrik sistemlerinde hayati bir güvenlik özelliğidir. Elektrik çarpmalarını önlemek ve cihazları hasarlardan korumak için kullanılır. Ancak topraklama hattında elektrik olması durumunda tehlikeli olabilir.

Topraklama kablosunda elektrik varlığının birkaç nedeni olabilir:

• Toprak hattının uygun şekilde topraklanmamış olması
    • Topraklama çubuğunun hasar görmesi veya aşınması
    • Elektrik sistemindeki bir kaçak

Toprak hattında elektrik olduğunu tespit ederseniz, derhal bir elektrikçiye başvurmanız önemlidir. Elektrikçi, sorunun kaynağını belirleyerek gerekli onarımları yapacaktır.

Topraklama hattında elektrik varlığını kontrol etmek için bir multimetre kullanabilirsiniz. Multimetrenin problarından birini topraklama hattına, diğerini ise topraklama çubuğuna veya bina çerçevesine bağlayın. Multimetrede bir voltaj değeri okunuyorsa, topraklama hattında elektrik vardır.

Prizde topraklamada elektrik varlığı da tehlikeli olabilir. Bu, topraklama sisteminde bir sorun olduğunun işaretidir. Bir elektrikçiye başvurarak sorunu en kısa sürede çözmeniz önerilir.

Topraklama hattında elektrik varlığı ciddi bir güvenlik tehlikesi oluşturabilir. Sorunu derhal bir elektrikçiye bildirerek gerekli önlemleri alın. Bu, elektrik çarpmalarını ve cihaz hasarlarını önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • oguz686 O kullanıcısına yanıt
    şofben fişinde toprak varmı eğer varsa fişi çekip toprak nötr arası ölçün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

şofben fişinde toprak varmı eğer varsa fişi çekip toprak nötr arası ölçün.

şofbenle ne alakası var ki ? toprağın görevi her türlü fazlalığı alıp atmak değilmiydi ? bence sorun okadar basit değil. evin ana toprak hattında sıkıntı olabilir. bu sayacın oralarda falan oluyordu galiba. yerini bilmiyorum bizde sayacın ordaydı sorun.
  • ogulcanozugenc kullanıcısına yanıt
    şofbende kaçak varsa toprakta o değeri görmeniz normaldir o yüzden dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

şofbende kaçak varsa toprakta o değeri görmeniz normaldir o yüzden dedim.

anladım bilmiyordum. teşekkürler
  • Olcum yanlis heralde ama 222v okuyup sonra oraya dokunmakta iyi cesaretmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi du riechst so gut -- 13 Haziran 2013; 2:37:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baktım bütün topraklamalarda elektrik var.sigortaları kapatmama rağmen hala elektrik gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz686

bir sorun yokken birden bire elektrikli şohben elektrik çarpmaya başladı bende toprak hattını kontrol ettim ve toprakla nötr arasında 222 volt elektrik var.222 volt olmasına rağmen toprak hattına dokumduğumda biraz titretiyor. nedeni ne olabilir?

alla alla ucuz yırtmışşsın valla
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    bende anlamadım 222volt gözüküyor.fazla toprak arasındada 11 volt fark var.
  • wert95 kullanıcısına yanıt
    ben bütün sigortaları kapatıp tekrar baktım elektrik var mı diye hala elektrik var.
  • oguz686 O kullanıcısına yanıt
    fazla toprak arasında 11volt imkansız kontrol kalemiyle fazı ve nötr bulup ölçüm yapın baktığınız nötr toprak arası olabilir ve 222 volt gördüğünüz yerde faz toprak arası olabilir.
  • Topraklama şebekesi toprağa bağlanmamıştır. Ya da bağlantı vardır ama çok kötü işe yaramaz yükseklikte bir dirence sahiptir.

Bir elektrikçi gelip faz temas noktasını bulup sorunu gidersin. Sonra hemen topraklama tesisatını tamamlasın. Bir de tesisata mutlaka bir kaçak akım rölesi eklesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Topraklama şebekesi toprağa bağlanmamıştır. Ya da bağlantı vardır ama çok kötü işe yaramaz yükseklikte bir dirence sahiptir.

Bir elektrikçi gelip faz temas noktasını bulup sorunu gidersin. Sonra hemen topraklama tesisatını tamamlasın. Bir de tesisata mutlaka bir kaçak akım rölesi eklesin.
    Bazen toprağı nötr'e bağlayan akıllılar olabiliyor. Yakın zamanda evin içinde başka cihaz bağlandı mı? Biri böyle bir şey yapmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Bazen toprağı nötr'e bağlayan akıllılar olabiliyor. Yakın zamanda evin içinde başka cihaz bağlandı mı? Biri böyle bir şey yapmış olabilir.

Alıntıları Göster
    evdeki sigortaları ve apartmandaki sigortamı kapattım tekrar ölçtüm elektrik hala var.
    apartmandaki diğer evlerin topraklaması ortak olur mu? eğer ortaksa onlardan geliyor diye düşünüyorum
  • quote:

evdeki sigortaları ve apartmandaki sigortamı kapattım tekrar ölçtüm elektrik hala var.
    apartmandaki diğer evlerin topraklaması ortak olur mu? eğer ortaksa onlardan geliyor diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    3. katta buat içindeki faz duvara temas ettiği için 1. katta banyodaki fayans elektrik çarpıyordu. O kabloyu klemense bağlayınca çarpılmaktan kurtulmuştuk.

Malesef arkadaşın dediği gibi, nötr yerine toprak bağlanmış olabiliyor. Yeni alınmış bir fırının içinde bile böyle bir yanlışlık bulunabiliyor. Fişi prize bir yönde takınca fırın çalışıyor, ters yönde takınca sigortalar atıyor..

Sanırım binada ortak toprak hattı kullanılıyor ve hattın toprakla bağlantısı kalmamış , direnci yükselmiş.

• quote:

Alıntıları Göster
    belkide sigortalar faza değil, nötr hattına bağlanmıştır.
    faz-toprak arası 220v göstermesi şebeke bağlantısına göre normal kabul edilebilir.
  • quote:

bir sorun yokken birden bire elektrikli şohben elektrik çarpmaya başladı bende toprak hattını kontrol ettim ve toprakla nötr arasında 222 volt elektrik var.222 volt olmasına rağmen toprak hattına dokumduğumda biraz titretiyor. nedeni ne olabilir?

Önce sigortayı attırın,fişin takılı olduğu pirizin kapağını açarak bakın bakalım ev elektrik sisteminde topraklama varmı , yok olma ihtimali var görünüyor ,bu konuda yeterli olup olmadığınızı bilmiyorum,piyasadaki elektrikçilerden bu konuda yardım alarak bu hayati konuyu bir an önce halletmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERİSKOP

quote:

Önce sigortayı attırın,fişin takılı olduğu pirizin kapağını açarak bakın bakalım ev elektrik sisteminde topraklama varmı , yok olma ihtimali var görünüyor ,bu konuda yeterli olup olmadığınızı bilmiyorum,piyasadaki elektrikçilerden bu konuda yardım alarak bu hayati konuyu bir an önce halletmelisiniz.
    işini iyi bilen bir elektrikçi çağırın.
    dairelerden gelen topraklama uçları ana panoda birleşir.tek kablo ile topraklama levhası veya kazığına bağlanır.(uygun yapılmışsa)
    sizin ölçtüğünüz voltaj faz toprak arası olabilrmi ?
    binanızda kaçak akım koruma şalteri yokmu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: m112

işini iyi bilen bir elektrikçi çağırın.
    dairelerden gelen topraklama uçları ana panoda birleşir.tek kablo ile topraklama levhası veya kazığına bağlanır.(uygun yapılmışsa)
    sizin ölçtüğünüz voltaj faz toprak arası olabilrmi ?
    binanızda kaçak akım koruma şalteri yokmu ?

Alıntıları Göster
    yok doğru ölçüyorum.
    fazla toprak arasında 11 volt
    toprakla nötr arasında 222 volt
    nötr ile faz arasında 233 volt gözküyor.
    Sanırım toprak hattı binada ortak ve binadaki birisinden toprak hatına elektrik geliyor diye düşünüyorum.

• m112 M kullanıcısına yanıt
    kaçak akım şalteri var mı yok mu onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz686 -- 14 Haziran 2013; 2:57:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.