Şimdi Ara

üclü prizin topraklamasinda elektrik var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bizim bir odada topraklama yok prizde kontrol kalemi ile topraklama olan yere baktıgımda elektrik yok dogal olarak ama 3 lü prizi o fise takınca üclü prizdeki topraklamanın oldugu centik kontrol kalemi ile dokununca elektrik var neden olabilir sizce 3lü prizi söküp kontrol ettim bir sorun yok bir seyler ters veya yanlismi bagliş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 25 Ekim 2013; 16:57:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• guncell

• uclude eskiden boyle bir sorun yoksa kablo icten hasar gormustur,yeniyse toprak kablosu(sari-yesil) yanlis baglanmistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy

uclude eskiden boyle bir sorun yoksa kablo icten hasar gormustur,yeniyse toprak kablosu(sari-yesil) yanlis baglanmistir.

hocam 3 lü priz 3tane 3 nüde ben yaptım sarı yesili toraklamaya bagladım ücündede elektrik oluyor biraz elektrik kontrol kalemi yanıyor duvardaki prizde zaten topraklama yok 3 lü prizdeki topraklamyı iptal ediyim mi ne önerirsinizi acaba
  • koblo içtn hasar görmüş muhtemelen şık yananları bi tarafa yanmayanı bi tarafa bağla :DDDD topraaksız fiş olarak kulllan...amaa kablo sıkıntılı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byanfi

koblo içtn hasar görmüş muhtemelen şık yananları bi tarafa yanmayanı bi tarafa bağla :DDDD topraaksız fiş olarak kulllan...amaa kablo sıkıntılı sanırım

3 tane yeni aldım hocam 3de mi sıkıntılı ayrıca su kablosuz 3 lü priz var ondada öyle ısık yanıyor
  • Byanfi kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir yazış tarzıdır ?

Duvardaki Prizi söküp bir kontrol edin orada varmı diye ? Oradada varsa buattan bir kontrol edersiniz fazla bilginiz yok ise elektrikçi çağırmakta fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    binanin yarisinda elektrik yok
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

Bu nasıl bir yazış tarzıdır ?

Duvardaki Prizi söküp bir kontrol edin orada varmı diye ? Oradada varsa buattan bir kontrol edersiniz fazla bilginiz yok ise elektrikçi çağırmakta fayda var.

hocam duvardaki prizi söktüm topraklama yok orda zaten boat tada topraklama topraklama sadece mutfak banyo ve benim odamda var benim anlatmak istedigim topraklama olmayan prize 3 lü priz takınca 3 prizdeki topraklamay dokununca kontrol kalemi ile ısıgı yanıyor neden yanıyor acaba 3 prizleri yeni aldım kabloda felan korun olmaz topraklamı yerde calısıyor sorunsuz
  • Biryerden elektrik alıyordur Bir elektrikci bulun bir goz atsın tesisata.

• quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

Biryerden elektrik alıyordur Bir elektrikci bulun bir goz atsın tesisata.

duvarkadaki topraksız prizin topraklamasına bakınca elektrik yok ama 3 prizi takıp topraklama olan kısma bakınca elektrik var anlayamadım neden oluyor
  • Kontrol kalemi pilliyse sorun yoktur ama standart tipse fisi ters cevirip tak yine yanarsa sorun yok.

• quote:

Kontrol kalemi pilliyse sorun yoktur ama standart tipse fisi ters cevirip tak yine yanarsa sorun yok.

pilli degil hocam ters takinca prizi yine yaniyor

• buyuk ihtimal uclude sorun yok gibi geldi bana.
    son olarak kablo-erkek fis baglantisindaki toprakgi kontrol edin.

• quote:

buyuk ihtimal uclude sorun yok gibi geldi bana.
    son olarak kablo-erkek fis baglantisindaki toprakgi kontrol edin.

nasil anlamadim hocam acik anlatirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 24 Ekim 2013; 8:06:36 >
  • Duvardaki prizi sokup topraklama varmi diye bakarmisin.

• quote:

Duvardaki prizi sokup topraklama varmi diye bakarmisin.

hocam bastada dedim ya ya topraklama yok zaten o prizde
  • Ozaman sorun yok, topraklama kablosunda diger kablolardaki manyetik alandan dolayi gerilim olusuyor. kontrol kalemini yakar ama size zarari olmaz.

• quote:

Ozaman sorun yok, topraklama kablosunda diger kablolardaki manyetik alandan dolayi gerilim olusuyor. kontrol kalemini yakar ama size zarari olmaz.

aynen özle dediginiz gibi oluyor elektronik esyalarda sorun cıkarmaz sanırım
  • quote:

Ozaman sorun yok, topraklama kablosunda diger kablolardaki manyetik alandan dolayi gerilim olusuyor. kontrol kalemini yakar ama size zarari olmaz.

peki 3 lu prizdeku topraklamayi iptal edeyimmi

• Iptal etmene gerek yok,sorun cikarmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.