Şimdi Ara

Topraklı kablo çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler yeni bilgisayar almayı planlıyorum ama forumda araştırma yaparken topraksız prizin tehlikelerini öğrendim. Sadece banyoda, banyonun dışında(kapısının yanı) ve mutfakta topraklı priz var ve birisi odama çok yakın S Pen ile bir kroki çizdim daha anlaşılır olsun diye.

Topraklı kablo çekme

evet ne yapabiliriz. Eğer uzatma kablosu çekeceksek görüntü kirliliği olmaması gerekiyor. sahte olabilirmiş topraklamayı nötre bağlamak gibi apartman 16 yıllık görüş almak istiyorum

not: forumda birçok konu var hepsini okudum yukardaki fikirleri bana o konular verdi ama ben karşımda soru sorabileceğim bir üye olması daha iyi.

not 2: tabletten yazıyorum önceki yazdığım gitti o yüzden biraz acele bir yazı oldu.
     Topraklı kablo çekme

• Bir Prizde Topraklama olup diğerlerinde olmaması enteresan bir durum. Öncelikle o prizlerde topraklama hattı varmı bunun öğrenilmesi lazım belki sıfırlama yapılmış olabilir. Eğer toprak hattı var ise işiniz nispeten kolay. Buatları takip ederek sıva altı olarak kendi prizinize toprak hattı çekebilirsiniz. Yada bir elektrikçi çağırıp yaptırabilirsiniz. Eğer yok ise 2006 dan beri topraksız priz kullanıyorum. Bir sorunum olmadı şimdiye kadar. ( Burdanda topraksız kullan gibi bir sonuc cıkarmayın toprak hattı imkanımız yok maalesef)
  • trize toprak gelmiyorsa nötr kutuptan toprağa atlama yapabilirsin. prize bi faz bi nötr gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

trize toprak gelmiyorsa nötr kutuptan toprağa atlama yapabilirsin. prize bi faz bi nötr gelir.

Tehlikeli onerilerde bulunmayin lutfen. sifirlamanin zararlari daha once defalarca yazildi bu forumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

trize toprak gelmiyorsa nötr kutuptan toprağa atlama yapabilirsin. prize bi faz bi nötr gelir.

Tehlikeli onerilerde bulunmayin lutfen. sifirlamanin zararlari daha once defalarca yazildi bu forumda

dediğin gibi sadece bir öneri. arştırarak yapıp yapmamak kullanıcıya kalmış bir şey. en az 15 sene önce şu anda bulunduğum eve nötr den toprağa atlama yaptım. elektrikten dolayı ne bir cihazım arızalandı nede başka bir şey oldu. malum herkesin toprağa bakır çubuk çakıp eve çekme ihtimali yok ve hele ki sitede 10. katta oturuyorsanız.
  • önce gerçek topraklamamı onu ögrenmeliyim ama nasıl. kablolardan anlaşılıyorsa sigortayı kapatıp prizin içini açabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 22 Ekim 2013; 17:58:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prizin içine bakacasın. Nötr hattan mı atlama ypaılmış toprak hattına yoksa direk yeşil sarı kablo mu bağlanmış. Yani prize 3 kablomu geliyor 2mi. Eğer 3 ise toprak geliyordur. En azından topraklama kablosu çekilmiştir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

Prizin içine bakacasın. Nötr hattan mı atlama ypaılmış toprak hattına yoksa direk yeşil sarı kablo mu bağlanmış. Yani prize 3 kablomu geliyor 2mi. Eğer 3 ise toprak geliyordur. En azından topraklama kablosu çekilmiştir

sıfırlama olursa 2 kablo mu gelir
  • Sıfırlamada ise nötr ucundan toprak hattının bağlandığı yere köprü yapılır. yani nötr ucundan bi kablo toprak ucuna bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitekibi -- 23 Ekim 2013; 16:53:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmitekibi

Sıfırlamada ise nötr ucundan toprak hattının bağlandığı yere köprü yapılır. yani nötr ucundan bi kablo toprak ucuna bağlanır.

ayırt edilebilirse sorun yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.