Şimdi Ara

Torik (Astigmat) Lens?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün doktora gittim lens almak için. Önceden gözlük kullanıyordum ama gözlük kullanmak istemediğim için lens almaya karar verdim Neyse hikaye kısmını geçelim, göz numaralarım 2.75 ve 3.25 astigmat. Doktor baktı numaralara, anında bu numara astigmata lens olmaz, torik lens olur ama hiç tavsiye etmiyorum dedi. Yanımda da babam vardı tanıdığı için doktoru, iyi doktor falan demişti o yüzden laf etmedim. Neyse geldik eve işte internetten biraz araştırdım falan kullananlar memnunmuş. Numarası 3 ten büyük olanlar falan da kullanıyormuş. 3.00 astigmatı ve hipermetropu olan (hipermetropu kaç numara bilmiyorum) arkadaşım var, ona sordum o da torik kullanıyormuş 3 yıldır hiç bi zararını görmedim çok rahat diyo. Napmalıyım sizce?

Uzman TV'den de baktım zararı var falan demedi. Torik lensler kalın olduğu için ve tam oturması gerektiği için takması zor olabiliyormuş, Ama uyumsuz olsa bile değiştirilebiliyormuş.

• torik morik alana kadar bence lazer tedavi yaptırsan iyi olur. böyle bir lens ne kadara mal olur bilmem ama lazer tedavi ücretine yaklaşır.

ayrıca benim gözümde senin gibi 3 numara astigmat ve hipermetrop var, gözlük alınca hiç alışamadım, astigmat için yapılan camda bir odak nokta var, muayinedede fark etmişsindir, camın sapından aşağı yukarı oynatınca görüntü netleşiyor yada bulanıklaşıyor, yana doğru bakınca görüntüler oynuyor,dış bükey ayna gibi görüntü oluşuyor, öğle birşey oluyor. yaptırınca alışamazsan boşuna para vermiş olursun, seninki de lens, takıp çıkarması zorluğu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 8 Ocak 2011; 15:37:46 >
  • benim bir arkadaşımda yarı şeffaf lensler var ve kullanamıyor çünkü takmayı beceremiyor. ama diğer tanıdığım herkes kullanıyor. bence herhangi bir lens almadan takıp takamayacağınızı düşünün, çünkü fiyatları yüksek
  • Lazer için 4 yıl daha beklemem lazım maalesef. Bir zararı falan var mıdır merak ettiğim o. Lensi takıp çıkarmak sorun değil alışılıyor sonuçta. Gözlerime rahatça dokunabilen birisiyim o yönden çok sorun olacağını sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalwrath -- 8 Ocak 2011; 15:37:37 >
  • Ben de torik lens kullanıyordum pek fazla rahat olmuyor mesela sol gözümde genelde biraz bulanıklık oluyordu doktor işini bilir senin astigmat numarası biraz yüksek benimki 1.50 buna rağmen tam rahat olmuyor.
  • benim gözler de daha öcneden 1.50-1.75'ti ve lens kullandım, ancak lensleri veren arkadaş torik vermedi düz verip birinin astigmatını telafi az da olsa eder diye numarasını 0,25 büyük vermişti ve net görmüştüm.

şimdi gözlerim 1,75-1,75, torik lens almak istemiyorum, fiyatından değil istediğim modelin toriği yok ben focus night&day aylık lens istiyorum, bunun numarasını 1,75-1,75 mi alayım yoksa 2,00-2,00 mi alayım bilemedim. fikri olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Purevision 2 HD vs Acuvue Oasys
    13 yıl önce açıldı
    Reçetesiz Lens Almak?!
    9 yıl önce açıldı
    Kontakt Lens deneyimlerim
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.