Şimdi Ara

Tork Anahtarı Ve doğrulk oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Herkeze iyi forumlar dilerim.
    Kaç zamandır bir tork anahtarı almayi planlıyorum aradığım aralıkta türkyede bu ürün yok.
    aradığım ürünü aliexpres'de buldum. Motorsiklet için gerekli lazım olan tork araliği 10-150 n-M kullanan herkezin yorumu iyi...
    ürünün örnek linkini buraya ekliyorum.
    aliexpress.com
    US $33.0 34% OFF|Aletler'ten İngiliz an.'de MXITA 1 400NM % 3% doğruluk profesyonel Tork anahtarı aleti s Tıklayın Ayarlanabilir El Anahtarı Cırcır anahtarı aleti AliExpress'da - 11.11Bekarlar Günü
    https://tr.aliexpress.com/item/4000013952950.html?spm=a2g0o.cart.0.0.a7613c008pMxvd&mp=1

benim kafamı kurcalıyan yer ise. Accuracy ( doğruluk sanırım sapma payi %3 ) ile belirtilmiş.

biliyosunuzki Tork anahtarları hassas belli bir tork ile sıkılmaları için var. Bu durumda bu hata payi %3 iken örnek verecek olursak.

120 nM Tork olan bir yeri sıkmaya çalıştığımızda

120/100=1.2

1.3*3=3.6

120-3,6 =116.4
    yada
    120+3,6 =123,6

Bu değer sıkmada sürekli böyle eksik veyaz fazlamı sıkar acaba. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi acaba .

ürünün almalımıyım. nasıldır. ? bilgi verebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta2omer -- 11 Kasım 2019; 20:54:36 >

• bu ıslerden anlıyorsanız alın yoksa motorsıkletıde bozmayın
  • Uçaklardan örnek vermem gerekirse. Tork yaptırdığı civata somun vb. şeyler için tork değerini aralık olarak verir, yani direk 120 lb-inch tork değeri yap demez. Her bağlantı elemanının belirli bir tork aralığı, her torkmetrnin bir sapma değeri vardır. Bu durumda bakım kitapçığı 115-125 arası tork yap der. Sizde tam orta değeri yaparsanız sorun yaşamazsınız. Motorsikletler hakkında bilgim yok fakat eğer aluminyum döküm veya kırılgan bir malzeme sıkmıyorsanız tork değerine riayet etmenizin çokda önemli olacağını sanmıyorum. Somun civata yada vidayı malzemesine ve büyüklüğüne göre kabaca elle sıkın gitsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamatuma

Uçaklardan örnek vermem gerekirse. Tork yaptırdığı civata somun vb. şeyler için tork değerini aralık olarak verir, yani direk 120 lb-inch tork değeri yap demez. Her bağlantı elemanının belirli bir tork aralığı, her torkmetrnin bir sapma değeri vardır. Bu durumda bakım kitapçığı 115-125 arası tork yap der. Sizde tam orta değeri yaparsanız sorun yaşamazsınız. Motorsikletler hakkında bilgim yok fakat eğer aluminyum döküm veya kırılgan bir malzeme sıkmıyorsanız tork değerine riayet etmenizin çokda önemli olacağını sanmıyorum. Somun civata yada vidayı malzemesine ve büyüklüğüne göre kabaca elle sıkın gitsin.
    Ooo bir bakımcı görüyorum.. Kısaca hand tork at gitsin diyorsunuz yani

• lag3 kullanıcısına yanıt
    Bu işlerden anlıyorum manual olduktan sonra sıkıntı yok :)
  • tamatuma T kullanıcısına yanıt
    hocam cevabınız için teşekkür ederim.
    motorsiklette uçaktaki gibi bir aralık yok. Genelde bir ayarla boşluğu alınır sonra belli bir nm ile sonlama yapılır.

blok saplamaları kam milleri kepleri üst kapak zincir dişli somunları tekerlek somunları vs vs için gerekli çünkü fazları kırarabilir eksik olursa istelnilen değerde olmadığı için güvenli olmaz.
    örnek bir resim ekliyorum.
    zaten önemsiz şeyleri elle sıkıyorum fakat. torklamak her zaman daha iyidir diye düşünüyorum.

sorum şu bu yüzde %3 olan değer fazla bir sapma değerimidir.

birde %3 değeri örnekte verdiğim gibi sadece eksik mi sıkar yada %3 fazlada sıkabilir mi ?

saygılar.

• ta2omer kullanıcısına yanıt
    Orada +/-3 yazıyor aynen düşündüğün gibi %3 oranında fazla yada az olabilir demek.Ama esas şunun cevabını almak önemli ;%3 sapma bir sorun yaratır mı? Bana kalırsa hayır yaratmaz çünkü bir somunun sıkılacağı değer belirlenirken eksi yönde yada artı yönde bir tolerans farkı da öngörülerek belirlenir. Mesela tekerleri değiştirirken tork anahtarı ile sıkar daha sonra nornal anahtarla en kısa konumda kontrol ederken bir tık daha sıkarım,tamircilerde böyle yapıyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 12 Kasım 2019; 0:14:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler.

evet ama bu fabrikanın verdiği değerler hiç bi zaman % 3 veya %4 toleranslı bir anahtar kullanabileceğinizi düşünerek bu değerleri vereceğini düşünmüyorum.
    ( sıfır ) hata payı ile belirlenmiş değerlerdir. diye düşünüuorum . ( sabit verilen tork değerleri için söylüyorum )

önemli olan yerlerden biri motor toplarken alüminyum blok alüminyum olan kam millerinin kepleri teker millerindeki civata somun ön arka dişli somunları ,,,
    önemli yerlerde kullanılması gerekir fakat %3 de az bi değer değil gibi geliyor bana.

%3 eksik sıkmasını anlarımda % 3 nasıl fazla sıkabiliyor onu anlamadım gerçekten :)

10-150 nm tork için 2 adet cihaz için 5 6 katı fazla para ödemek gerekecek.
    yada bu kolu alıp kafa karışıklığı ile kullanılacak :)

saygılarımla
  • %3 hata payı oldukça az bir oran.Tamamen mekanik bi aletle hatta çok zor bu oranı yakalamak.Eğer yazılan oran doğruysa gayet yeterli ve normal.

• ajajya kullanıcısına yanıt
    bu gün tork anahtarı kalibrasyon yapan bir şirketi aradım detaylı durumu anlattım. Dediğiniz gibi %3 hata oranı cok normal karşılanıyor hatta devede kulak dedi .
    %6 nın üzeri problem olabilirmiş.
    sürekli kullanılan Anahtarlar 6 ayda bir
    ara sıra kullanılan cihazlar yılda 1 sefer 100 tl gibi bir rakama kalibrasyon yapılıyormuş.

İlginiz için herkeze teşekkür ediyorum. saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.