Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam örnek link var mı?
  • 2 gündür kullanıyorum bu 42rv635d modelini dehşet güzel görünüyor gözüme 42x3030d modelinden sonra..süper bir tv.herkese tavsiye ederim..ekran parlak mat..ayarı çok iyi tutturmuşlar ne ayna gibi ekran nede çok mat..cilalı gibi..oyun modu var sık sık ps3 oynadığım için süper oldu bu mod..ekran aydınlatma sensörü süper iş görüyor diyeblirim, film ve oyun modu çok hoşuma gitti albani de tv yi o ayarlarda kullanmamı söyledi..oyun oynarken oyun modu film izlerken film modu..gerçekten çok başarılı bir tv ve ayrıca çokta şık bir cihaz..öndeki aydınlatmalı toshiba yazısı çok çok şık duruyor, 42x3030d modelinde göremediğim detayları bu tv de gördüm..örneğin ps3te bir ekran arkası resmim vardı araba resmi arabanın egzos larında biraz duman varmış o dumanı bu tvde görebildim artık siz hesap edin 42x3030d modelide görüntü olarak çok iyidi hatta inceleme sitelerinden 10 üzrinden 9 almış bir tv ydi ona rağmen o detaylar görünmüyordu..bana kalırsa bu fiyata böyle bir tv ohaa yanii..bilmiyorum albani bana katılırmı ama tahminimce katılır gibime geliyor..

• Senin nick in çok uzun yaw sana ben Gamer diyeceğim artık!

RV iyi bir seri ama Orta-seviye bir panel hala Tosh kategorisinde!!
    High-End ler henüz gelmedi ama bu "TNB" ilede zor gelir gibi,sanırım son "Efsane" Tosh ları biz aldık yani ZF ciler ve bu panelin üstüne hala panel
    yok++
    Senin X3x ise 2007 model paneldi!!!

Bu yeni paneller ve genelde paneller 1.senede idare eder;2.senede eskimeye bağlar;3.senede ise kaldır at!!!yada diğer odaya geçir yeni bir panel al

RV yi kurcalarsan dahada iyi ayarlar yapabilirsin batın olmuyor RESET yaparsın v.s korkma çalış daha!

++
    TR de Tosh alacaklar ise kesinlikle "TNB" Garantili panel alsınlar!!!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Ağustos 2009; 15:12:10 >

• Sayın albani hocam. Bugün hem tosh servisi ile hem de Bimeks ile görüştüm.32 inç lerde servisin kurmasına gerek yokmuş. Bimeks garantiyi onaylıyormuş. 32 rv 635 i bu şartlarda alsam problem çıkarmı. Ayrıca ben Sd izleyeceğim için Fazla para vermek istemiyorum. Plazmayada karşıyım. Herhalde az üretildiği için . Bana tekrar bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . Tüm rv 635 kullanıcılarından yorum ve görüşlerini bekliyorum. Hafta sunu izmir e gideceğim ve yorumlara göre bir lcd alacağım. Tabiki görerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

Sayın albani hocam. Bugün hem tosh servisi ile hem de Bimeks ile görüştüm.32 inç lerde servisin kurmasına gerek yokmuş. Bimeks garantiyi onaylıyormuş. 32 rv 635 i bu şartlarda alsam problem çıkarmı. Ayrıca ben Sd izleyeceğim için Fazla para vermek istemiyorum. Plazmayada karşıyım. Herhalde az üretildiği için . Bana tekrar bu konuda yardımcı olursanız sevinirim . Tüm rv 635 kullanıcılarından yorum ve görüşlerini bekliyorum. Hafta sunu izmir e gideceğim ve yorumlara göre bir lcd alacağım. Tabiki görerek.

Ben 42RV635D yi bimeksden aldım eve giderken yolda servisi aradım, kendim kurabilirmiyim diye; Masaüstü kurulum olacaksa kurabilirsiniz dediler. Eve gittim kurdum çalıştırdım. Onlar geldi kurulumu kontrol etti garantiyi başlattı ve bilgi verip gittiler. yalnız telefon et git. dün ordaydım ürün mağazada kalmamıştı. (forum bornova..)

• Bildiğim kadarıyla "TNB" 32" ler için mutlaka Servis kurulumu şartı istemiyor!
    veya kurulum için ücretli yapılıyor(20/30 TL gibi)!!

Ancak malı alırken;

--Bimeks in İrsaliyeli-Faturasını alın ve kontrol edin!!!

--Garanti Belgesini panelin kutusundan çıkarın;kutunun üstünde bir sticker vardır >>Model/Seri/Batch numarasının yazdığı,onu kutudan alıp
    Garanti Belgesinin üstüne yapıştırın!!
    --Garanti Belgesinin üstünde ayrıca TRT Bandrolü olmalıdır
    --Garanti Belgesi ayrıca Servis tarafından doldurulup+imzalanıp+kaşelenmelidir!

Bu arada mutlaka TNB>>>İstanbul Call-Center arayın 0212 3406080 ve aldığınız panel için durumu anlatın(Kurulum v.s durumları)
    eksik-yanlış işlem yaparsanız,ilerde TV değişimi v.s söz konusu olursa sıkıntı yaşabilirsiniz++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Ağustos 2009; 16:53:11 >
  • 42rv635'in ayarlar menüsünde mekan seçeneği olarak ev ve hafıza var, kullanım kılavuzunda default olarak ev (home) seçilmesini öneriyor ama bunu seçince kendi görüntü ayarlarını oluşturabilmen için store seçeneği kayboluyor. Standart, film, pc vs. seçilebiliyor. Ama bu ayarı hafıza (store) yapınca görüntü modlarının arasına da hafıza seçeneği ekleniyor ve kendi ayarlarını burada saklayabiliyorsun. Ben genelde aldığımdan beri hafıza da tutuyorum ve kendi ayarlarımı yaptım. Ama kullanma kılavuzu hafıza (store) modunun mağaza gibi teşhir ortamlarında kullanılmak için eklendiğini söylüyor. Ne yapmak lazım? Siz nasıl kullanıyorsunuz? Bunu "hafıza" da tutmanın panel ömrüne olumsuz bir etkisi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stereophoner

42rv635'in ayarlar menüsünde mekan seçeneği olarak ev ve hafıza var, kullanım kılavuzunda default olarak ev (home) seçilmesini öneriyor ama bunu seçince kendi görüntü ayarlarını oluşturabilmen için store seçeneği kayboluyor. Standart, film, pc vs. seçilebiliyor. Ama bu ayarı hafıza (store) yapınca görüntü modlarının arasına da hafıza seçeneği ekleniyor ve kendi ayarlarını burada saklayabiliyorsun. Ben genelde aldığımdan beri hafıza da tutuyorum ve kendi ayarlarımı yaptım. Ama kullanma kılavuzu hafıza (store) modunun mağaza gibi teşhir ortamlarında kullanılmak için eklendiğini söylüyor. Ne yapmak lazım? Siz nasıl kullanıyorsunuz? Bunu "hafıza" da tutmanın panel ömrüne olumsuz bir etkisi olur mu?

Selamlar

yukarıdaki anlatımını doğrusu tam algılıyamadım???

1-Senin "Store"(bunun aslında/genelde ismi SHOP)dediğin mod ile işin yokki!!!

2-Sen ayarlarını "Standard Mode" uygula sadece>>> ve Movie ile Dynamic ve AutoView mod lara dokunma!

++

• quote:

42rv635'in ayarlar menüsünde mekan seçeneği olarak ev ve hafıza var, kullanım kılavuzunda default olarak ev (home) seçilmesini öneriyor ama bunu seçince kendi görüntü ayarlarını oluşturabilmen için store seçeneği kayboluyor. Standart, film, pc vs. seçilebiliyor. Ama bu ayarı hafıza (store) yapınca görüntü modlarının arasına da hafıza seçeneği ekleniyor ve kendi ayarlarını burada saklayabiliyorsun. Ben genelde aldığımdan beri hafıza da tutuyorum ve kendi ayarlarımı yaptım. Ama kullanma kılavuzu hafıza (store) modunun mağaza gibi teşhir ortamlarında kullanılmak için eklendiğini söylüyor. Ne yapmak lazım? Siz nasıl kullanıyorsunuz? Bunu "hafıza" da tutmanın panel ömrüne olumsuz bir etkisi olur mu?

merak edip menü dilini türkçeye çevirip baktım. korktuğum başıma geldi.

store- mağaza olarak çevireceklerine hafıza olarak çevirmişler

• quote:

Orijinalden alıntı: bayafu

quote:

merak edip menü dilini türkçeye çevirip baktım. korktuğum başıma geldi.

store- mağaza olarak çevireceklerine hafıza olarak çevirmişler

++

Ben böyle elektronik cihazlarda hiç Türkçe kullanmam! daha doğrusu o çevirileri vede özellikle terimleri v.s hiç anlamıyorum Türkçe olarak++

Şimdi yukarıda arkadaş "Hafıza" diye bana sormaktadır,bende anlamadım haliyle!!ülen Hafıza diye bir konum yokki bu meret cihazda
    Kılavuza bakıyorum,yaw nerde bu Hafıza modu diye arıyorum,tam komedi yaw!!

Aslında Tosh tada dangalaklık var;Store Mode nereden uydurdunuz be!!!
    "Shop" Mode tur bunun adı,Store demişler,bizim kazmalarda Store u almışlar hafıza yapmışlar,aslında doğru ama bu paneldeki
    işlevi itibarıyla doğru değil adamlar sözlükten bakıp yazmışlar ama bu işlerin teknik İng.terimlerini bilmedikleri içinde
    Shop olmuş>>Store
    Odunla dövmek lazım bunları!!

Ben bazen Türkçe Kılavuz okurum,sonra...ne diyor bu yaw ...diyerek İng.sine bakar öyle anlarım!!!

++

• ilginçmiş gerçekten.. tam bir lost in translation durumu :)
    peki, niçin store moduna "asla" dokunmuyoruz? yani home mode ile aralarında ne fark var ki? her ikisinde de film, pc, autoview parametreleri aynı ayarlanmış.. Ayrıca store (shop:)) moduna alınca elimizde fazladan bir görüntü modu daha oluyor .. Shop modundakiler : Standart, Dinamik, Film, AutoView, PC, Oyun, Hafıza
    Home modunda ise hafıza (yani shop demiştik) yok, diğerleriyse aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stereophoner -- 19 Ağustos 2009; 23:22:17 >
  • quote:

Aynı dert bende de var.

'Home' 'Ev' her neyse modda ayarları kaydetmek için seçenek yok.. HDMI1*HDMI2 ve Scartları gezince ayarlar bozuluyor.

• albani bana acilen yetişirmisin..dt plus recever kullanıyorum 42rv635d model tvim biliyosun, dt recever hdmi dan tv ye bağlı, ancak akşamları kutuyu kumandayla kumanda edemiyorum..nedense sadece akşamlar..dt forumda bir arkadaş bunun arka plan ışığıyla ilgili olduğunu yazmış..arka plan ışığı 55 in altına düşünce bunu yapabiliyor diye yazmış..çok mantıklı geldi bana çünkü ben tv yi auto view modunda kullanıyorum ışık sensörü olduğu için akşamları otomatikman ekran arkası ışığını düşürüyor sorunun bundan olma ihtimali çok yüksek ancak ben tv yi yüksek arka plan ışık ayarlarında bırakıp kapamama rağmen tv yi açtığım an ine dt plus recever ı kitliyor..tv yi yapatınca düzeliyor sorun..hdmi giişirlerini değiştirdim yine olmadı.ve gündüz bir kere bile takılma yok ne oluyosa gece oluyo hava karardığında.elektirksel bir ilişki olabilir mi..yada kesin ekran arkası ışığındanmıdır..yardımcıolursan sevinirim..

• bende öyele olmuyor..home modunda standatr seçeneğine yada herhangi birine geliyorum istediğim ayarları yapıyorum hdmı lar arasında gezsem bile yaptığım ayarlar "sıfırla" demeden kaybolmuyor."sıfırla" diyince kendi fabrika ayarlarına (sadece bulunduğun seçenekteki)geri geliyor..
    quote:

Orijinalden alıntı: surur1

quote:

Aynı dert bende de var.

'Home' 'Ev' her neyse modda ayarları kaydetmek için seçenek yok.. HDMI1*HDMI2 ve Scartları gezince ayarlar bozuluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayStation3lack

albani bana acilen yetişirmisin..dt plus recever kullanıyorum 42rv635d model tvim biliyosun, dt recever hdmi dan tv ye bağlı, ancak akşamları kutuyu kumandayla kumanda edemiyorum..nedense sadece akşamlar..dt forumda bir arkadaş bunun arka plan ışığıyla ilgili olduğunu yazmış..arka plan ışığı 55 in altına düşünce bunu yapabiliyor diye yazmış..çok mantıklı geldi bana çünkü ben tv yi auto view modunda kullanıyorum ışık sensörü olduğu için akşamları otomatikman ekran arkası ışığını düşürüyor sorunun bundan olma ihtimali çok yüksek ancak ben tv yi yüksek arka plan ışık ayarlarında bırakıp kapamama rağmen tv yi açtığım an ine dt plus recever ı kitliyor..tv yi yapatınca düzeliyor sorun..hdmi giişirlerini değiştirdim yine olmadı.ve gündüz bir kere bile takılma yok ne oluyosa gece oluyo hava karardığında.elektirksel bir ilişki olabilir mi..yada kesin ekran arkası ışığındanmıdır..yardımcıolursan sevinirim..

valla anladıysam Arap olayım

yada hangi atraksiyonları yapıyorsunuzda panel aptallaşıyor

kısaca okudum ama ne mantık nede teknik bir açıklama yapamıyorum!!

++

• bu ayarlar nasıl? kullanan var mı?
    quote:

Orijinalden alıntı: sioux

quote:

Orijinalden alıntı: BeFeD

merakla ayarları bekliyorum. hiç bilmem bu ince ayar işini. yazarsanız mutlaka deneyeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: sioux

Selamlar,

Cihazın ayarlarını birkaç güne paylaşacağım kendinizde yapabilirsiniz aslında, Teledünya ya geçiş yaptım Cihazın D modellerinde HD dvb-c mevcut

Cihazın en önemli özelliği bence Toshibanın yeni Ecopanel'ini kullanması. Bunu Panasonic'in son çıkan G12 neo panellerine benzetebiliriz, 42" panelde %30 oranında tasarruf sağlıyor ve bu cihazın elektrik tüketimi sadece 144W ki bu değer normal bir 32" den bile daha düşük.

(statik gamma -2 daha iyi)

• albani işin özeti şu..dt plus ı geceleri kumanda edemiyorum..ama tv yi kapatınca edebiliyorum..yani bir çakışma var kutu ile tv arasında..ama sadece geceleri..tv üzerinde ışık sensörü var, gece, gündüz yapmıyor falan kur bi bağlantı işte
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: PlayStation3lack

albani bana acilen yetişirmisin..dt plus recever kullanıyorum 42rv635d model tvim biliyosun, dt recever hdmi dan tv ye bağlı, ancak akşamları kutuyu kumandayla kumanda edemiyorum..nedense sadece akşamlar..dt forumda bir arkadaş bunun arka plan ışığıyla ilgili olduğunu yazmış..arka plan ışığı 55 in altına düşünce bunu yapabiliyor diye yazmış..çok mantıklı geldi bana çünkü ben tv yi auto view modunda kullanıyorum ışık sensörü olduğu için akşamları otomatikman ekran arkası ışığını düşürüyor sorunun bundan olma ihtimali çok yüksek ancak ben tv yi yüksek arka plan ışık ayarlarında bırakıp kapamama rağmen tv yi açtığım an ine dt plus recever ı kitliyor..tv yi yapatınca düzeliyor sorun..hdmi giişirlerini değiştirdim yine olmadı.ve gündüz bir kere bile takılma yok ne oluyosa gece oluyo hava karardığında.elektirksel bir ilişki olabilir mi..yada kesin ekran arkası ışığındanmıdır..yardımcıolursan sevinirim..

valla anladıysam Arap olayım

yada hangi atraksiyonları yapıyorsunuzda panel aptallaşıyor

kısaca okudum ama ne mantık nede teknik bir açıklama yapamıyorum!!

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 26 Ağustos 2009; 0:40:43 >

• Sana daha evvelde dedim;şu DTPlus cihazları bir alem diye

Böyle saçma bir şey ne duydum nede okudum,ama konu DTPlus olursa demekki oluyormuş!!

Açıkçası bilemiyorum ve anlattıkların çakışma veya başka bir şey ve bunların panelle ilgisi olduğunuda
    hiç sanmıyorum!!

Sonra gece edilmiyorsa gündüz ediliyormu??buda enteresan bir durum tabiki!

Ayrıca neden AutoView da kullanıyorsun??

++
    Pratikte bu paneli kullanmadığım için genel olarak Tosh ve panel olarak bakıyorum olaya++

Bana göre en büyük yanlışlık bu seride AutoView gibi saçma bir MODE,sonra neden USER MODE yok,buda garip!!
    İyide nedir bu panelin User Modu???

Geriye değiştirilecek bir tek Standard MODE kalıyor ve o zaman USER MODE bunu yapmalısınız ve diğer MODE ları
    değiştirmeyin>>bu MODE sizin SD/HDTV izleme modunu oalcaktır ve gerekli ayarları sadece bu moda yapın!

AutoBrightnessSensor bunuda OFF yapın
    ActiveBacklightControl OFF yapın
    Black&WhiteLevel ise kaynağa göre değişiklik gösterir>>elle ayarlayın bunu!!!

Bütün bu değişiklikleride sadece Standard MODE a yapın++

• ok albani o zaman bundan sonra tv yi standart modda kullanıyorum..birde öyle deniyeyim bakalım..sorun düzelecekmi..

böyle saçma ir durum var gündüz sorun yok ama gece kumande etmiyor..ışık sensörü ile alakası olduğunu düşünüyorum bu durumun.. tekrar teşekkürler..dt çalışanları zaten herşeyden bir haberler iş başa düşüyor..
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sana daha evvelde dedim;şu DTPlus cihazları bir alem diye

Böyle saçma bir şey ne duydum nede okudum,ama konu DTPlus olursa demekki oluyormuş!!

Açıkçası bilemiyorum ve anlattıkların çakışma veya başka bir şey ve bunların panelle ilgisi olduğunuda
    hiç sanmıyorum!!

Sonra gece edilmiyorsa gündüz ediliyormu??buda enteresan bir durum tabiki!

Ayrıca neden AutoView da kullanıyorsun??

++
    Pratikte bu paneli kullanmadığım için genel olarak Tosh ve panel olarak bakıyorum olaya++

Bana göre en büyük yanlışlık bu seride AutoView gibi saçma bir MODE,sonra neden USER MODE yok,buda garip!!
    İyide nedir bu panelin User Modu???

Geriye değiştirilecek bir tek Standard MODE kalıyor ve o zaman USER MODE bunu yapmalısınız ve diğer MODE ları
    değiştirmeyin>>bu MODE sizin SD/HDTV izleme modunu oalcaktır ve gerekli ayarları sadece bu moda yapın!

AutoBrightnessSensor bunuda OFF yapın
    ActiveBacklightControl OFF yapın
    Black&WhiteLevel ise kaynağa göre değişiklik gösterir>>elle ayarlayın bunu!!!

Bütün bu değişiklikleride sadece Standard MODE a yapın++

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.