Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

AutoView Mode kullanmayınız!!!

Sensor çalışmasıda farklıdır ve paneli aldatıyor!!

++

Yok kullanmıyorum zaten. PlayStation3lack arkadaşımızın yaptığı ayarları standart mode uyguladım. O şekilde izliyorum. Ama merak ettim o sensör mağazada çalışıyordu. Evde farkedemedim. Yoksa çalışmıyormu diye bir hisse kapıldım o yüzden sordum.
  • bu ışık sensörü konusunda:

ben ışık sensörünü kullanıyorum, ayar bölümünde en düşük 60 a ayarladım, fakat öyle bir ayar ki: Sensör kapalı iken backlight ile sensör açık iken backlight derecesini optimum olarak ayarlamanız gerekiyor ve bu iki rakam birbiriyle tutmuyor, ona göre ışığı açıp kapatıyor. mevcut gelen halde (fabrika ayarları) sensör açık iken çok fazla gölgeleme yapıyor.

şu an ayarımdan sonra ben memnunum gündüzleri daha parlak geceleri ise daha az parlak ama gündüzle tabii ki eşit seviyede görüntü veriyor zaten bu özellikte bu işe yarıyor.
  • ışık sensörü açıkken en ekran ışığı büyük değerini 50 yapabiliyorsun sen nasıl 60 yaptın onu anlayamadım?
    quote:

Orijinalden alıntı: sioux

bu ışık sensörü konusunda:

ben ışık sensörünü kullanıyorum, ayar bölümünde en düşük 60 a ayarladım, fakat öyle bir ayar ki: Sensör kapalı iken backlight ile sensör açık iken backlight derecesini optimum olarak ayarlamanız gerekiyor ve bu iki rakam birbiriyle tutmuyor, ona göre ışığı açıp kapatıyor. mevcut gelen halde (fabrika ayarları) sensör açık iken çok fazla gölgeleme yapıyor.

şu an ayarımdan sonra ben memnunum gündüzleri daha parlak geceleri ise daha az parlak ama gündüzle tabii ki eşit seviyede görüntü veriyor zaten bu özellikte bu işe yarıyor.

• diagramdaki değerin en küçüğünü 60 yaptım
  • Ben de toşçu oldum bugün gelip kuracaklar, yorumlarımı yazacağım.
  • şöyle bir iyi olmayan özelliği var cihazın.

dtv (digital tv) den yayın alıyorsanız mesela yayın akışından hergün bir programı işaretliyorsunuz ve hergün zamanı gelince tv o kanala geçiyor.
    bu tv de cihaz kapalı olsa bile ! zamanı gelince tv açılıyor ve yayına geçiyor. diyelim evde yokuz ve tatile gittik veya dışardayız diyelim tv boş yere açılıyor ben şöyle bir ayarları kurcaladım ama bir sonuç bulamadım doğrusu,

bunun sadece tv açık iken çalışması için bir yolunu bilen varsa yazarsa makbule geçer.
  • Ayrıca bu tv nin zv serisi m200HD modeli TR ye gelince (birileri burayı okuyordur umarım !! ) almayı düşünüyorum
  • arkadaslar dün itibariyle toshiba 42rv635d siparişi verdim bimekse bgn servis geldi evime 42xv635d taktı gitti hatta uyarılarıma rağmen rv olacaktı 1 yanlıslık var dememe rağmen hayr doğru dedi arabada baska toshiba yok ztn depodan bunu verdiler bize dedi ve gitti...bende peki dedim rv635 de divx özelliği yoktu bildiğim kadarıyla xv de var rv 60hz mi o konuda emin değilim xv 100hz sanırım baska ne farklar vardır arada ?????bimeks aradı 5 saat sora 1 yanlslık olmus dedi yarın deiştircekler aleti???????
  • arkadaşım ben de iki model arasında kaldım
    42rv635 ve 42xv635.
    ama ben 42xv de karar kıldım.
    yaklaşık 2000tl bimekste diğeri 1800tl rv.
    anladığım kadarıyla xv nin artıları var.
    100hz ve usb den divx ve mp3 okuma.
    diğerinde usb den sadece foto var.
    ben xv sipariş edicem karar verdim ama zor oluyor tabii karar vermek.
    rv nin xv ye üstün olduğu yön varmı bilmiyorum.bimeksteki arkadaş aynı dedi.ancak üstte yazdığım artıları var xv nin
    ben öyle anladım.bilgisi olan varsa yazsın
  • Tosh 2009 Model Avrupa olarak sırasıyla ZV/XV/RV/AV olarak gidiyor ama bunların hiç birisi High-End filan değildir!!
    Entry/Mid-Level panellerdir+

Tosh ta ne bok yiyeceğini bilemiyor hala hele hele Avrupaya hiç bakmıyor sadece Japan/USA pazarına
    bakıyorlar ama oradanda takip ediyorum yine ne yedikleri belli değil!
    Üreticiler içinde bence en iyisi diyebiriliz ama herifler satışta "sıfır"!!
    Ne promo ne lansman v.s,kazma herifler yaw!!!

Ayrıca Avrupaya geçersek bu seriler nedir kardeşim,sen bununlamı vede bu tanıtımlamı LGD/Phil/Samy/Sony
    arasında yer bulacaksın!!!

En iyisi ZV dedim ama tık yok heriflerde(TNB faktöründen bahsediyorum) neredeyse serinin üretimi bitti yaw!!

++
    2010 da ise LED SV6x herhalde gelir(USA/Japonya da da çıktı bile aylar öncesinden!!) LED haricinde ses getirecek
    Tosh yok;XV/RV filan bunlar F/P paneller hepsi o....

ZV içlerinde en iyisi idi ama TNB bunun 42 sini getirdi hikaye tabiki 46" getir dedik,ama gelinceye kadar seri bitti
    47" si çıktı ama S-IPS Modüllü vede çok başarılı değil tabiki!!

valla ben çözemedim Tosh u bu kadar anlamama rağmen

Çok kötü bir TR Dist.firması var bir kere!!!bu heriflerle iş yapılmaz,bunlar sadece Tosh Notebook satmaya bakıyorlar!!

++

• ben rv yi görmedim pek 1 farkı yokmus ama xv su anda süper uyduda görüntü bence süper netlik filan amatör bakış açımla beni tatmin etti yarın deiştrcekler cihazı rv getrcekler onunla ilgili yorumlarımıda yazıcam ayrıca bu fiyata bu kalite ve özelliklerde sunny vb markalar dısında 106 ekran lcd almamız zor ztn...1 şirket nasıl böle 1 hata yapar ztn anlamıorm:)
    arkadaslar 1 de rv 100 hz ise xv ile arasında 200 tl divx farkı olması çok saçma bence altyazılı divx oynatmıo daa dorusu alt yazı çıkmadı eğer özel 1ayarı yoksa sadece türkçe divxlerde basarılı o zaman rv yi tavsie edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiGHTMaRe_06 -- 1 Eylül 2009; 0:07:24 >
  • nightmare

yarın sana gelen zv ile rv arasında görüntü farkını bir yazarsan sevinirim ... aman aman bir fark var mı yok mu.

tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 1 Eylül 2009; 1:30:59 >
  • ZV lerin üretimden kalkan ilk modeli olan S_PVA Modüllü olan 46" sı çok iyi idi ama bunu TNB nedense getirmedi
    42ZV ise çok iyi değil ve rakiplerinden geridedir(S-IPS Modüllü olan)
    ZV de son olarak iyi olan ise 47" S-IPS li modeli ama bunuda TNB getirmedi

Tosh ların teknik detaylarını uzman gözüyle bilemezsen işte böyle hayatı hatalar yaparsın,yaw kim bunlar panel bölümü müdürü
    anlamıyorum,elli defa yazmıştım geçmişte özellikle TF de,alın beni oraya Tosh uçurayım diye
    yaw bunlar hikaye,panel manal satamaz bu herifler,nerede serinin işe yaramaz veya alt modelleri varsa onları getiriyorlar!

Nasılsa bizim ZF355 leri getirdiler valla hayret etmiştim doğrusu,dünyanın en iyi panelini getirdiler,sanırım bunuda bilmeden
    tesadüf olarak getirmişlerdir

++

42ZV Siyahlar iyi değil,izleme açısı kötü,Greyness/White-wash v.s yapıyor angle-view da,klasik IPS in orta seviye(ucuz olan)
    Modülünü kullandıkları için ucuz bu paneller!!!

Sizin yine ucuz demeniz ise üzerindeki ucuz Modülden dolayıdır!!

++

• Bir yakınıma evlilik hediyesi olarak almak istiyorum. Ama bimeksin sitesinde sizin dediğiniz fiyatlardan çok farklı. Sitede fiyatlar güncellenmiyormu acaba.
    quote:

Orijinalden alıntı: kuaterner

arkadaşım ben de iki model arasında kaldım
    42rv635 ve 42xv635.
    ama ben 42xv de karar kıldım.
    yaklaşık 2000tl bimekste diğeri 1800tl rv.
    anladığım kadarıyla xv nin artıları var.
    100hz ve usb den divx ve mp3 okuma.
    diğerinde usb den sadece foto var.
    ben xv sipariş edicem karar verdim ama zor oluyor tabii karar vermek.
    rv nin xv ye üstün olduğu yön varmı bilmiyorum.bimeksteki arkadaş aynı dedi.ancak üstte yazdığım artıları var xv nin
    ben öyle anladım.bilgisi olan varsa yazsın
  • Aman toshibadan da servisten de birşey alınmaz. Benim tvyi 2 gündür getiremediler.Haber de vermiyorlar.Bimeks servisle kopuk.Sadece satmayı biliyor.Paranızla rezil olmayın.Ben akşam iade etmeye gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

şöyle bir iyi olmayan özelliği var cihazın.

dtv (digital tv) den yayın alıyorsanız mesela yayın akışından hergün bir programı işaretliyorsunuz ve hergün zamanı gelince tv o kanala geçiyor.
    bu tv de cihaz kapalı olsa bile ! zamanı gelince tv açılıyor ve yayına geçiyor. diyelim evde yokuz ve tatile gittik veya dışardayız diyelim tv boş yere açılıyor ben şöyle bir ayarları kurcaladım ama bir sonuç bulamadım doğrusu,

bunun sadece tv açık iken çalışması için bir yolunu bilen varsa yazarsa makbule geçer.

# Tatile giderken veya bir süre eve uğranılmayacaksa TV'yi fişten çek
    veya daha iyisi prizlerin sigortasını indir (ben bu şekilde yaparım)

# TV ve yanındaki cihazlar için anahtarlı çoklu priz kullan.

Bu tavsiyelerim sadece EPG'si bu şekilde çalışan böyle TV'ler için değil tüm TV'ler ve herkes içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 2 Eylül 2009; 14:11:15 >

• Zaten cihazı akım korumalı anahtarlı prizde kullanıyorum fakat her evden çıktığımda gidip prizin anahtarını kapatamam doğrusu.

Bence bu olay cihazın çok büyük bir "bug" ı yani hatasıdır.
  • 42RV635 ile 42ZV635 menüleri aynı. 42 RV seriainde de USB giriş var ama sadece jpeg gösteriyor. Samsung, LG gibi markların alt segmentteki ürünlerinin yazılımına müdahale ederek(servis menüsünden ) divx oynatma özelliği aktif hale getiriyorlardı. Aynısı tosh RV serisi içinde yapılabilirmi?
  • bence %100 yapılır,

adamını bulmak lazım
  • Tosh ta öyle atraksiyonlar olmaz,yada böyle panel arayanlar özellikle Samy/LGE lere baksınlar!

Tosh ta SM ye giremezsin ayrıca!!girsen bile çoğu yer "locked"

Ayrıca birisi Koreli diğeri Japon!!!

Kore liler her bir haltı yerler bu alemde!heriflerin gözleri çok karadır
    Lisans filanda dinlemezler!!

Tosh paneli üretir bir daha S/W düzeltimi için F/W filanda çıkarmaz,çünkü gerekte yoktur,Chipsetin kralını bunlar üretiyor
    IBM ile birlikte ama görüntüde ve panel işinde Tosh Chipset ler gerçek kraldır!
    Ancak bazı özelliklerin olmaması veya Bug diye tarif edilenleri ise bunlar kaale almazlar,adamların prensipleri böyledir
    işine gelen alır,ancak S/W hatası v.s gibi bir şeyler söz konusu olursa sadece Servis buna S/W yükler(F/W değil!!)

Yine USA daki Tosh larda ise özellikle NTSC renk sisteminden dolayı sorunlar çıkıyor(bütün markalarda ayrıca)dolayısıyla
    bunlar için F/W çıkar,ancak bu ayrı bir iştir ama Avrupada bugüne kadar hiç bir Tosh ta F/W çıkmamıştır!

Makineleri en stabil panelde Tosh lardır(Chipset faktörü)

Sonuç olarak MKV ye yönelik işleri için doğru ve uygun çözüm ise ext.bir NMT almaktır,panelde panelliğini yapsın yeter!!

Bu arada bazı üreticiler DVDPlayer lı veya BR li paneller dediğimiz Combi yaptılar ama henüz yaygın değildir,ama ben karşıyım
    ve panel içinde sadece panel olsun!!!

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.