Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GuGuuuK
    Diğer tv'im de yazıların vendiğer farkedilebilen saha çizgileri gibi bariz simetrisi olan şeylerin bozulması yok !
    100hz ben bilmiyorsam Bimekste bu aletisatan adamda bilmiyor hatta media mark ve gold pc deki elemanlarda, Abi 100hz pc ye bağladınmı asıl ozaman görürsün dediler...

Demek ki onlar da bilmiyor. PC'de hiçbir monitör 100 Hz' çıkmaz, LCD'ler en fazla 75, tüplüler ise 85 Hz'e çıkabilirler! 100 Hz diye bahsedilen teknoloji görüntünün işlenerek 50 Hz ile gelen yayına, araya ilave kareler atarak 100 Hz gibi yayın geliyor gibi yapmasıdır.

quote:

100hz ve 50hz iki ayrı paneli yanyana koydum bi fark göremedim hatta (+) bi fark vardı 50hzde oda 32" olduğu içindi diye yorumladım.
    50hz-100hz olayında tüplü tv erde fark çok bariz görülür hatta monitörlerdede insanın gözünü yorar o fark. Bu farkı farkedemeyenlere herhagi bir video kayıt cıhazından baktırıp gösterilir. ( ben öyle yapıyordum).
    Bu konuların uzmanı sayılmam ama köyden yarın gelmişte değilim.

Tüplüde çok dahaa açık farkedilir haklısın ama LCD'de de 50 Hz'in titreşimi farkedilebilir niteliktedir.

quote:

Samsungu GeForce 9800 GT DVI-HDMI bağladığınızda sesde göndermeye çalışıyor fakat ses yerine mütiş bir cızırtı gürültü gönderiyor. Toshibada bu yok 1HDMI ile bağladığınızda PC den TV ye ayrı bir kabloyla ses aktara biliyorsunuz.

Bende Samsung 40a656 ve Toshiba 42xv633 var, ikisinde de hdmi bağlantı ile TV'den sorunsuz ses alıyorum.

• quote:

Ayrıca altta kayan ayzılar aynı simetride gitmiyor, diğer lcd de yazı başladığı gibi gidiyor bunda bi tuhaf sanki harfler aralıklı başlayıp ortalarda toparlıyor sonra ekrandan soladoğru çıkarken tekrar aralıklarartıyor.
    Birde futbol izlerken kale sahası çizgileri kenarlara yaklaştıkça simetrisini kaybediyor.

picture size: super live ayarlanmış.

kumanda üzerinde quick tuşuna basın. picture size seçeneklerinden super live seçeneğini değiştirebilirsiniz. wide seçerseniz görüntü hem bütün ekrana oturur, hemde bahsettiğiniz asimetri olayı ortadan kalkar. 4:3 seçerseniz sağdan soldan boşluklar olur, görüntü ekrana yayılmaz vs. vs. Keyfinize kalmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayafu

quote:

Ayrıca altta kayan ayzılar aynı simetride gitmiyor, diğer lcd de yazı başladığı gibi gidiyor bunda bi tuhaf sanki harfler aralıklı başlayıp ortalarda toparlıyor sonra ekrandan soladoğru çıkarken tekrar aralıklarartıyor.
    Birde futbol izlerken kale sahası çizgileri kenarlara yaklaştıkça simetrisini kaybediyor.

picture size: super live ayarlanmış.

kumanda üzerinde quick tuşuna basın. picture size seçeneklerinden super live seçeneğini değiştirebilirsiniz. wide seçerseniz görüntü hem bütün ekrana oturur, hemde bahsettiğiniz asimetri olayı ortadan kalkar. 4:3 seçerseniz sağdan soldan boşluklar olur, görüntü ekrana yayılmaz vs. vs. Keyfinize kalmış...

Her mod denenmiştir 4:3 haricinde bozuluyor malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: image

quote:

Diğer tv'im de yazıların vendiğer farkedilebilen saha çizgileri gibi bariz simetrisi olan şeylerin bozulması yok !
    100hz ben bilmiyorsam Bimekste bu aletisatan adamda bilmiyor hatta media mark ve gold pc deki elemanlarda, Abi 100hz pc ye bağladınmı asıl ozaman görürsün dediler...

Demek ki onlar da bilmiyor. PC'de hiçbir monitör 100 Hz' çıkmaz, LCD'ler en fazla 75, tüplüler ise 85 Hz'e çıkabilirler! 100 Hz diye bahsedilen teknoloji görüntünün işlenerek 50 Hz ile gelen yayına, araya ilave kareler atarak 100 Hz gibi yayın geliyor gibi yapmasıdır.

quote:

100hz ve 50hz iki ayrı paneli yanyana koydum bi fark göremedim hatta (+) bi fark vardı 50hzde oda 32" olduğu içindi diye yorumladım.
    50hz-100hz olayında tüplü tv erde fark çok bariz görülür hatta monitörlerdede insanın gözünü yorar o fark. Bu farkı farkedemeyenlere herhagi bir video kayıt cıhazından baktırıp gösterilir. ( ben öyle yapıyordum).
    Bu konuların uzmanı sayılmam ama köyden yarın gelmişte değilim.

Tüplüde çok dahaa açık farkedilir haklısın ama LCD'de de 50 Hz'in titreşimi farkedilebilir niteliktedir.

quote:

Samsungu GeForce 9800 GT DVI-HDMI bağladığınızda sesde göndermeye çalışıyor fakat ses yerine mütiş bir cızırtı gürültü gönderiyor. Toshibada bu yok 1HDMI ile bağladığınızda PC den TV ye ayrı bir kabloyla ses aktara biliyorsunuz.

Bende Samsung 40a656 ve Toshiba 42xv633 var, ikisinde de hdmi bağlantı ile TV'den sorunsuz ses alıyorum.

DVI-HDMI bağlantıyla, ses için ayrı bir stereo kablo kullanmadan ses alamazsınız. DVI-HDMI kabloyla hem ses hem görüntümü alıyorsunuz?

• Ayrıca şunu açıklamak isterim. Bu ürüne bir ton para verdim, karşılığını almak isterim.
    Bu ürün benim, malımın düşmanı değilim alışmaya çalışıyorum.
    Kullanma klavuzu ve görüştüğüm müşteri temsilcileri her ne kadar beni soğutmuş olsada.

Eleştiri veya yorumlarımı ön yargılı olmadan yapmaya çalışıyorum, iyi veya kötü gördüğüm şeyleride yazıyorum.
    Öyle dünyanın en iyi ürününü çok ucuza almışda değilim sadece kullama klavuzu ve bu zihniyet için bile ürünü geri vermeye hazırım.
    Ürününün PC girişi var fakat pc için ayarlar nerdeyse yok. vs. vs. vs.
    Diğer kullandığım 32" samsung ta benim için (-) diyebileceğim DVI-HDMI bağlantıyla 1:1 P.M. yapmaması. (TOSHIBA 42RV635 de beni mutlu eden vede avutan tek şeyde bu)

Sağlıcakla,
  • Sn.guguk

Öncelikle şunu sormak istiyorum>>>GCard tan Refresh-rate(Tazeleme-hızı)ne görülmektedir yada neye ayarladın bu değeri???

++
  • Toshiba Avrupa sitesinden ing. kullanma klavuzu indirdim. Orada yazan baglanti ve cozunurluklere gore tazeleme hizlari aynen dogru hepsini denedim desem yalan olmaz. DVI-HDMI olarak bagli, 1920:1080 60hz. (1080p max.60hz.) 1:1 P M gayet basarili.

Umarim soruna cevap olmustur.
  • Ben kendim için soru sormadım zaten biliyorum! sadece GCard+Panel bağlantısında prensip olarak 60Hz Ver.Freq.kullanılır onu belirtecektim,
    zira bazı insanlar RR ile FPS yi karıştırdığı için örneğin 100Hz yapmak istiyor veya 24/30HzGCard çıkışını v.s gibi durumlar olmaktadır+

Sende 60Hz ve bağlantı doğru OK+

Ama sende başka bir şeyler var gibi!bunları bildirirsen sanırım olayı çözeriz OK+
  • Bu ürünü tercih etmek istiyorum ama kafamda bazı soru işaretleri var... Kullanım alanım agırlıklı olarak xbox360,PS3 ve Sd yayın olacak tabiki laptop'u bağlayıp divx arşivimi yeni alacağım tv'mde izlemek isterim ama çoğunlukla oyun.... Aslında odam küçük sayılır 1-1,5metre izleme mesafem var... KAfamda 32" lik bi panel vardı aslında 1200-1300-1400 lira civarındaki samsung,LG,philps gibi markaların fiyat performans olarak uygun gelecek bi ürününü satın almak istiyordum...Ama bimeksteki Toshiba 37RV635 'yi gördüm 1600lira kusur fiyatı aylık 134'e falan geliyor 12 taksite uygun geldi 94ekranında rahatsız edeceğini düşünmedim 50.000:1 dinamik kontrast full hd oluşu beni etkileyen artılarından o yüzden sizdende fikir almak istiyorum özellikle 6ms tepkime süresi oyunlarda başımı ağrıtır mı ? ve xbox360 - PS3 konsol sahibiyim bu konsollardaki performansı nasıldır kriterlerime uygun bir ürün müdür ? kullanıcıların dışında özellikle sn. albani sizinde fikirlerinizi ve tecrübeleriniz hakkında bilgi edinmek isterim... yardımlarınızı bekliyorum cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.... Alternatif olarak düşündüğüm 32" philipslerin ürün linki ---> alternatif 1 ---> Philips 32PFL5604 82 LCD TV http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=105692 Alternatif 2 ----> Philips 32PFL5624 82 LCD TVhttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=106512 iki üründe 1.374liraya satılıyor arasındaki fark nedir bilen varsa paylaşırsa sevinirim
    birde bu iki modelden hd ready olması dışında bir fark göremediğim bi model daha var Philips 32PFL5404 82 LCD TV fiyatı 1.232lirahttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=104800 ben bunları buldum ama samsung , lg ve toshiba markalarındanda alternatif alabilirim önemli olan teknosa yada bimeks gibi mağazalardan birinde satılması bunlara çok kolay ulaşabilirim fiyat olarakta maksimum 1.400lira olabilir net üzerinden sipariş veya spot ürün düşünmüyorum teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cash Money -- 12 Eylül 2009; 19:43:26 >

• bugün 42XV635 aldım.. servis 2 saat sonra eve gelip kurdu.. ilk izlenim olarak tv fiyatına göre başarılı.. tam f/p ürünü bence.. ama aklıma takılan kutuda 42XV635D yazıyor.. bu D harfi bir şeyi değiştiriyor mu? gelen servise sordum hepsi aynı dediler...bide ölü piksel olayına nerden bakıyoduk menüde..
  • D=DigitalTuner

Dead/Stuck pixele sen panelden bulupta bakamazsın!!(SM dedir o özellik,daha doğrusu fon rengi verme özelliği)

Şu programı indir ve uygula

DPBbyCAN.zip

http://r apidshare.com/files/279192741/DPBbyCAN.zip
    Size:26 KB Downloads:110
    Status:Normal Download Last Download:11.09.2009 21:34:12

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

D=DigitalTuner

Dead/Stuck pixele sen panelden bulupta bakamazsın!!(SM dedir o özellik,daha doğrusu fon rengi verme özelliği)

Şu programı indir ve uygula

DPBbyCAN.zip

http://r apidshare.com/files/279192741/DPBbyCAN.zip
    Size:26 KB Downloads:110
    Status:Normal Download Last Download:11.09.2009 21:34:12

++

aydınlattığın için teşekkürler.. yazılarını dikkatle okuyorum..birçok kişinin senin cevaplarınla çözüme ulaştığı bir gerçek

• Arkadaşlar bende toshiba 37rv635, 37xv635 veya lg 37lg3000, 37lg4000 modellerinden birini almak istiyorum, şahsen gönlüm toshiba'dan yana ancak her forumu okuyunca insanın midesi bulandığı gibi benimde midem bulandı. o yüzden birkaç sorum olacak.

Öncelikle TV'yi uydu yayını için kullancağım, 5-6 ay içerisinde ise bilgisayarı değiştirip hdmi üzerinden oyun ve full hd film izlemek için kullanacağım.

1- xv'nin rv'den avantajları 100hz ve usb'den divx oynatımı, eksileri ise toshibanın sitesinde göre xv 8ms / rv 5 ms tepki süresi. Tepki süresinin oyun ve filmlerde gözle görülebilir bir dezavantajı olur mu? 100Hz'in uydu yayınında bir avantajı olur mu? (özellikle alttan geçen yazıların okunması ve maçlarda görüntü kalitesi için)

2- Bu tv2de P.İ.P özelliği var mı? Yani uydudan tv ve bilgisayardan hdmi bağlantısını iç içe görebilir miyim?

3- Toshiba almak istememdeki en önemli faktör enerji tüketimi 37 inc için 124w enerji tükeitimi mevcut, bu değer maksimum enerji tüketimi bildiğim kadarıyla. ışık sesnsörü açıkken bu enerji tüketiminde değişiklik oluyor mu ki bildiğim kadarıyla olması gerekiyor, ve bu fark önemli bir seviyede mi?

4- Özellikle alttan geçen yazılarda belli olan yazıların yandan geniş gelip ortada düzelmesi ve tekrar yanda uzaması sorununu çözebilirmiyiz? (bir arkadaş giderilebildiği yazmış, ing. kullanım kılavuzunda da "super live" seçeneğini seçince düzeliyor olduğunu anlıyorum)

5- Dün medimark'ta lg televizyonlarda divx özelliğini inceledim, bilgisayar gibi klasörlerin içine girip filmi seçebiliyorsunuz. xv635'de bu şekiğlde mi? divx izleme sorunu var mı?. Altyazının yerini, boyutunu, altyazıda kayma varsa süresini değiştirme imkanı var mı?

6- Toshiba lcd'de yanlardan izlerken lg lcd'ye göre kenarlardan bakarken (lcd köşesine yaklaştıkça) renklerde donukluk (belkide başka bir ifade olabilir) daha fazla oluyormuş (bir yerde okuduğum kadarıyla ben test etmedim). Bölyle birşey varsa bile izleme kalitesine etkisi çok fazla mı?

Bu sorularıma cevap verebilriseniz çok sevinirim, benim için önemli sorular.

• Bugune ozel bimekste havale ile fiyatı Havale ile: 1.730,07 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: cencel

Arkadaşlar bende toshiba 37rv635, 37xv635 veya lg 37lg3000, 37lg4000 modellerinden birini almak istiyorum, şahsen gönlüm toshiba'dan yana ancak her forumu okuyunca insanın midesi bulandığı gibi benimde midem bulandı. o yüzden birkaç sorum olacak.

Öncelikle TV'yi uydu yayını için kullancağım, 5-6 ay içerisinde ise bilgisayarı değiştirip hdmi üzerinden oyun ve full hd film izlemek için kullanacağım.

1- xv'nin rv'den avantajları 100hz ve usb'den divx oynatımı, eksileri ise toshibanın sitesinde göre xv 8ms / rv 5 ms tepki süresi. Tepki süresinin oyun ve filmlerde gözle görülebilir bir dezavantajı olur mu? 100Hz'in uydu yayınında bir avantajı olur mu? (özellikle alttan geçen yazıların okunması ve maçlarda görüntü kalitesi için)

2- Bu tv2de P.İ.P özelliği var mı? Yani uydudan tv ve bilgisayardan hdmi bağlantısını iç içe görebilir miyim?

3- Toshiba almak istememdeki en önemli faktör enerji tüketimi 37 inc için 124w enerji tükeitimi mevcut, bu değer maksimum enerji tüketimi bildiğim kadarıyla. ışık sesnsörü açıkken bu enerji tüketiminde değişiklik oluyor mu ki bildiğim kadarıyla olması gerekiyor, ve bu fark önemli bir seviyede mi?

4- Özellikle alttan geçen yazılarda belli olan yazıların yandan geniş gelip ortada düzelmesi ve tekrar yanda uzaması sorununu çözebilirmiyiz? (bir arkadaş giderilebildiği yazmış, ing. kullanım kılavuzunda da "super live" seçeneğini seçince düzeliyor olduğunu anlıyorum)

5- Dün medimark'ta lg televizyonlarda divx özelliğini inceledim, bilgisayar gibi klasörlerin içine girip filmi seçebiliyorsunuz. xv635'de bu şekiğlde mi? divx izleme sorunu var mı?. Altyazının yerini, boyutunu, altyazıda kayma varsa süresini değiştirme imkanı var mı?

6- Toshiba lcd'de yanlardan izlerken lg lcd'ye göre kenarlardan bakarken (lcd köşesine yaklaştıkça) renklerde donukluk (belkide başka bir ifade olabilir) daha fazla oluyormuş (bir yerde okuduğum kadarıyla ben test etmedim). Bölyle birşey varsa bile izleme kalitesine etkisi çok fazla mı?

Bu sorularıma cevap verebilriseniz çok sevinirim, benim için önemli sorular.

Bu sorulara cevap verecep yok mu?

• arkadaşlar 42xv635 usb den oynatımda altyazı yok. Çözebilen paylaşırsa sevinirim.
  • 42RV modelinde cihaz bağlı olduğu aygıtı açınca o aygıta otomatik nasıl geçiyor bilen varmı, ayarı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 20 Eylül 2009; 9:32:55 >
  • Sn.Albani aşağıda özelliklerini verdiğim toshiba lcd led tv sizce nasıl;

TOSHIBA
    46ZX8000 LED TV

# 46"(117cm)Ekran Genişliği
    # » 1920x1080 Çözünürlük -FULL...
    # » 2.000.000:1 kontrast
    # » 500 cd/m2 Parlaklık
  • Guguuk kardeş

Yazmışsın. Bunun sebebi SD yayının 4:3 olan oranını ekranın geniş ekrana çevirirken yaptığı scaling den kaynaklanıyor. Kumandanda ekran scaling tipini değiştirebiliyor olman lazım. Annemlerdeki 32 inch toshibayı aldığımda kumandadaki sol alt taraftaki tuşlardan teki yapıyordu. Annemlerinkinde sadece 1 tanesini seçtiğimde o dediğin yazıların uzaklaşma yakınlaşma olayı oluyordu. Diğer modları tekrar denemeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocKWooD -- 12 Ekim 2009; 13:54:30 >
  • dün gece bimeksin indirimini gördüm. sonra bir google ile sizin yazılarınızı gördüm ve sabah 4 e kadar okudum. sonra bu sabah saat 10 gibi kalkıp gidip aldım.

direk kurup hdmi ile pc me bagladım, haziran gibi evlenmeyi düşündüğümden sd performansını o zaman göreceğiz galiba...

SU an super 13,5-15,5Gb'lik 1080p film keyfi yaşıyorum. katkıda bulunan ellerinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komagene -- 18 Ekim 2009; 21:06:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.