Şimdi Ara

TOSHIBA 42RV635 İNCELEME (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
37.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @albani seninde dediğin gibi ekran arka ışık kontrol özelliğini kapatınca sorun çözüldü...meğerse ondan yapıyormuş seninde aklında olsun..ben şimdi oyunları oyun modunda, fiimleri film modunda normal yayınları (maç ,belgesel vs.) de standart modda izliyorum..standart modda siyah beyaz dengesini 10 yaptım ışık sensörünün en düşük seviyesini 40 a getirdim kontras 95 ve standart modda çok güzel bir hale geldi görüntü..doygun ve dolgun oldu:))
  • selam sioux, acaba sen bu tv ayarlarını Display_Tuning aracılığı ilemi yaptın?banda bir ayar önerebilirmisin.burada verdiği ayarlarımı uygulayayım..
    quote:

Orijinalden alıntı: sioux

toshibalarda kırmızılar her zaman doygun ve ağırdır bunu ayarlardan azaltırsan o aklındaki görüntüyü alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 26 Ağustos 2009; 10:33:35 >
  • Merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 1 haftadır lcd tvleri araştırıyorum. 2 ay sonra evleneceğim için 40-42 inc almayı planlıyorum. Fiyat özellik bakımından Toshiba 42 XV 635 D modelini çok beğendim, forumları okudukça kafa karışıklığım artıyor. Ben genelde uydu yayını ve dvd izlemek belki ps3 oynamak için kullanacağım alacağım lcdyi. Bu lcd için fikir ve yorumlarınızı bekliyorum veya max 2000 tl bütçe ile alabileceğim başka bir lcd varsa önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden ilgilenip cevap yazacak arkadaşalra teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayStation3lack

@albani seninde dediğin gibi ekran arka ışık kontrol özelliğini kapatınca sorun çözüldü...meğerse ondan yapıyormuş seninde aklında olsun..ben şimdi oyunları oyun modunda, fiimleri film modunda normal yayınları (maç ,belgesel vs.) de standart modda izliyorum..standart modda siyah beyaz dengesini 10 yaptım ışık sensörünün en düşük seviyesini 40 a getirdim kontras 95 ve standart modda çok güzel bir hale geldi görüntü..doygun ve dolgun oldu:))

Tosh bu serisinde daha öncede yazdığım gibi özellikle Pict.MODE larda biraz ters ve yanlış programla yapmıştır!

AutoView olması ve UserMode olmaması bir kere yanlıştır!
    S/W olarak da bunu değişik programlamışlar(dışarda da böyle değişik şeyler okuyorum)kısaca basit sistemi zora
    sokmuşlar ve Chipset değişik olduğu için bana göre burada hata cinsi bir şey var,Adv.Set.ler yine kafa karıştırıcı ve zaten
    bunlar "Göz" ile ayar edilmez!!

"Sensor" tipli çalışan panellerde böyle sorunlar olur+önünden geçersiniz sensor çalışır ve duruma müdahale eder ve
    yanlış bir ayarlama yapar çünkü bozulan bir denge yoktur veya sensor çok hassas ise panel civarındaki sabit bir "obje"
    sensoru meşgul eder(kandırır!!)ve yanlış set edilmesini sağlar panelin v.s v.s

Zamanında Sharp ın çıkardığı bu sistem bana göre hiç iyi ve doğru çalışmıyor;bu sistem sadece özel mekanlarda(HomeCinema gibi)
    yerlerde çalışır++

RV lerde bana göre bir sürü böyle hatalı setting uygulaması vardır ve Tosh standartlarına görede bu fazlalık iyi olmamıştır ama bütün
    bunlar Chipset(Processor yapısı+S/W sebebiyle olmuştur)ile alakalı olduğu için yapacak bir şeyde yoktur++

Sonuç olarak paneli böyle Auto v.s MODE larda değil Manual ayarlarla kullanınız++

• albani bana şu display_tuning programının hazır dvdye yazılmış halini bi şekilde burdan yada rapidlesen biryere bir türlü dvd ye yazdıramadım o programı..sürekli yazım hatası veriyo..
  • Gamer

o işlere Highway bakıyor ben anlamam fazla bu tür programların yazılmasından v.s

Highwaymouse un imzasında ilgili başlık var oradan gir ve gerekirse oradan sor,Highway sana yardım eder,olmadı
    selamımı da ayrıca söyle
    Kendisi bu işin Dokturudur
  • tamam teşekkürler albani...
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

Gamer

o işlere Highway bakıyor ben anlamam fazla bu tür programların yazılmasından v.s

Highwaymouse un imzasında ilgili başlık var oradan gir ve gerekirse oradan sor,Highway sana yardım eder,olmadı
    selamımı da ayrıca söyle
    Kendisi bu işin Dokturudur
  • en sonunda display tuning programını yükledim ve ayarlarını kontrol ettim..zaten 42rv635d modelinde tüm ayarlar süper..renk ayarlarına hiç dokunmadan dahi tüm renkleri anlatıldığı gibi gördüm..yeşil mavi kırmızı siyah renklerin olduğu ekranda her kare rengi tek tek ayırt edebildim..yani toshinin renk ayarları zaten süper görünüyor..ben olaya sadece birazcık, siyah/beyaz seviyesi ve keskinlik kattım 2 kademede static gama indirdim ve çok doygun ve canlı renkleri yakaladım..

siyah/beyaz dengesi 10
    static gama -2
    renk sıcaklığı 9
    keskinlik 11
    kontras 95
    ekran arka ışıkğıda kafanıza göre takılın..ben ışık sensörlü kullanıyorum onu ama en düşük seviyesini 40 a ayarladım yani ışık az olsa bile ekranı 40 tan aşağı kısamıyor..

bu ayarlarla çok doygun ve güzel görünen bir görüntü yakaladım..sioux arkadaşın ayarlarınında bir çok katkısı oldu tabi..ben sadece canlı renkler sevdiğim için biraz kontrası fazla açtım ve renk seviyesini düşürmedim..

• Bu ayarları umarım Standard MODE a uyguladın değilmi????

O zaman yeniden DisplayTuning ile Standard MODE a bak bakalım değişiklik varmı!!

Brightness/Contrast/Colour tam oturuyormu??

OK++
  • standart modda yaptım..zaten her modun içinde sıfırla diye seçenek var fabrika ayarlarına dönebiliyorsun sonra..

tüm renkler tam oturdu süper oldu vallahi..izliyorum izliyorum çok güzel görünüyor..renklerle hiç oynamadım..sadece yukarda yazdıklarımı yaptım..hani mağzalarda tvlere bakarsın ve "renkler ne kadar canlı ve doygun ne güzel" dersin ya aynı öyel oldu:)))

quote:

Bu ayarları umarım Standard MODE a uyguladın değilmi????

O zaman yeniden DisplayTuning ile Standard MODE a bak bakalım değişiklik varmı!!

Brightness/Contrast/Colour tam oturuyormu??

OK++
  • Tosh işi biliyor

Asıl marifeti ise Motionhandling te
    Ama RV için fazla kullanıcı yorum dışarda olmadığı için Motion olayını tam bilmiyorum,umarım sorun yoktur!!!
    Olmaması gerekiyor!!

Gamer sen oyun oynamıyormusun kardeşim nedir durumlar panelde???
    Gaza bastınmı,yağ gibi akıyormu panel!!(Game MODE kullanıyorsun oyunlarda )

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Ağustos 2009; 15:54:25 >
  • sana bir şey söyliyeyim mi.ps3 arka planında bir araç vardı benim x3030 modelinden beri duruyor ekranda arabanın egsoz unda duman varmış hafifçe vallahi onu rv635d de gördüm oyun modu çok güzel, oyunlardaki kırıklar dahi neredeyse hiç görünmüyor, yarış oyunları oynadım ekran sinema ekranı gibi akıcıydı..hiç rahatsız edici birşey görmedim...canavar gibi maşallah ekran:))x3030 da görmediğim detayları görüyorum o beni çok şaşırttı..bence bu kadar cvap yazdın git şu ekranı bir incele:)) bir bak sağına soluna bir el at..gerçekten yıllardır oyun oynayan biri olarak ekranı çok beğendim...
    quote:

Tosh işi biliyor

Asıl marifeti ise Motionhandling te
    Ama RV için fazla kullanıcı yorum dışarda olmadığı için Motion olayını tam bilmiyorum,umarım sorun yoktur!!!
    Olmaması gerekiyor!!

Gamer sen oyun oynamıyormusun kardeşim nedir durumlar panelde???
    Gaza bastınmı,yağ gibi akıyormu panel!!(Game MODE kullanıyorsun oyunlarda )

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSafari -- 26 Ağustos 2009; 16:51:37 >

• Ben inceledim geçenlerde merak etme,ama herifleri fazla uyandırmak istemedim

Tosh için satır aralarında önemli bilgiler veririm,genelde atlanır!!

Motionhandling tir bir panel de benim baktığım yer gerisi ise teferruattır!

PS3 ünden içindeki Tosh Chipset tir!!!
    PS4 de öyle olacak gibi!!!

Bu herifler Chipset işinde IBM ile birlikte bir numaradadır ama Tosh bu işin Video kısmında süperdir!!!
    İşleri Chipset bunları ve olayı bitiriyorlar,TFT-LCD işinde bundan hızlı başarılı Motion yapan panel yoktur!
    50/100Hz filan farketmez,bas gaza gitsin bu kadar basit

++
  • Böyle soruları fazla sevmem ama Sony 32'' W5500 almak var aklımda 1 aya kadar, bu konuyu okuyunca LCD'de fazla sevmediğim TOSHIBA'nın bu modeline ısındım biraz diyebilirim. Fiyat olarak 42'' bir panele göre çok ucuz, Sony 32'' W5500'le neredeyse aynı. Ağırlıklı PS3 için kullanacağım için PlayStation3lack arkadaşın izlenimlerinide olumlu görünce 2 model arasında kaldım. Sony 32W5500'mü yoksa TOSHIBA 42RV635'mi?
  • Gamer sen biraz daha PS3 de hızlı oyunlar denemesi v.s yap OK++
    Gerekirse resimler ver ama özellikle Motionhandling için bana çeşitli sıkıntılar oluyormu bunları bildir>>
    Normalde hiç ama hiç olmaması gerekiyor!

Input-LAG için PC den duruma bak!!
    PS3 den bak v.s

Judder/Blur/Stutter/Ghost/Smear/Flicker v.s v.s bunları incele OK++
    Normelde bunlarda hiç olmaması gerekiyor!!

++

Settings leri ise sadece STANDARD MODE a uygula,diğerlerine dokunma!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 26 Ağustos 2009; 20:39:27 >
  • albani oyunlar yağ gibi kayıyor ama onu nasıl koyabilirim burda nasıl anlarsın bilmiyorum..ama en ufak takılma yok yani sineme ekranı gibi...akıp gidiyo görüntü..su gibi :D motor storm burnout gibi oyunlar oynuyorum ve görüntü çok başarılı..yani gerçekte gözünde hayat nasıl akıyorsa oyunlardada öyle..daha nasıl tarif edeyim

quote:

Gamer sen biraz daha PS3 de hızlı oyunlar denemesi v.s yap OK++
    Gerekirse resimler ver ama özellikle Motionhandling için bana çeşitli sıkıntılar oluyormu bunları bildir>>
    Normalde hiç ama hiç olmaması gerekiyor!

Input-LAG için PC den duruma bak!!
    PS3 den bak v.s

Judder/Blur/Stutter/Ghost/Smear/Flicker v.s v.s bunları incele OK++
    Normelde bunlarda hiç olmaması gerekiyor!!

++

Settings leri ise sadece STANDARD MODE a uygula,diğerlerine dokunma!!

• Aslında bana anlatmıyacaksın kardeşim!!!

Ben olayı biliyorumda,yinede acaba diyorum!

Tosh un bazı zayıf özellikleri v.s olabilir ama bir panel için en önemli sınav yeri>>Motionhandling başarısıdır!!!
    Bunu tam ve doğru yapan bir panel ve yukarıda yazdığım sıkıntıları yapmadan,yağ gibi akıyorsa olay bitmiştir!

Zira rakipleri bu konuda sürekli ya F/W yada 100Hz ayarı için bir sürü konum ve yinede Ghosting/Bluring/Juddering
    yapıyorda

++
  • acayip dikaktli biriyimdir en ufacık takılma olsa gözüme çarpar..bu panelde en ufak bir takılma yok..
    quote:

Aslında bana anlatmıyacaksın kardeşim!!!

Ben olayı biliyorumda,yinede acaba diyorum!

Tosh un bazı zayıf özellikleri v.s olabilir ama bir panel için en önemli sınav yeri>>Motionhandling başarısıdır!!!
    Bunu tam ve doğru yapan bir panel ve yukarıda yazdığım sıkıntıları yapmadan,yağ gibi akıyorsa olay bitmiştir!

Zira rakipleri bu konuda sürekli ya F/W yada 100Hz ayarı için bir sürü konum ve yinede Ghosting/Bluring/Juddering
    yapıyorda

++
  • AutoView modda öndeki ışık sensörü çalışıyormu. ben parmağımla kapatıyorum ama farkedemiyorum. Bimeksde mağazada parmağımla kapatıp açtıkça ekran aydınlanıp kısıyordu . Evde farkedemiyorum.
  • AutoView Mode kullanmayınız!!!

Sensor çalışmasıda farklıdır ve paneli aldatıyor!!

++
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.