slm arkadaslar toshiba A 100 599 kullanyorum. xp yükledim fakat toshibanın sitesinden driverleri indirdim lakin blutetooth driveri dogru cıkmadı yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim..
arkadaşarl 2 senedir kullandığım laptopun şarjı güç tasarrufunda en fazla 1 saat gidiyor. Sizce neden böyle bir performans düşüklüğü oldu ? Daha uzun süre gitcek pili nerden bulabilirim ?
2 senelik makinamı geçenlerde satmak için bilgisayarcıya götürdüm. makinamın 1 gb lık ramini 3 gb yapmıştım. ayrıca 2 kere açıp içini kendim temizlemiştim fakat zaten elektronik mühendisiyim benim için pek zor olmadı temizlemek. bir de makinamın şarj aleti şu an bozuk onu da belirttim. neyse bilgisayarcı aldı inceledi dedi ki bu bilgisayar açılmış. ben de durumu anlattım herhangi bi sorun olmadığını falan söyledim. en nihayetinde bana ne kadar fiyat söyledi sizce? 150 TL. 2 sene önce 2150 YTL ye aldığım makinaya 150 TL vereceğini söyledi. ben de satmadım tabii ki. satıp daha yüksek bi model almayı düşünüyordum, vazgeçtim. benim makinam canavar gibi çoğu oyunu da kaldırıyor. 150 TL ye satacak kadar da keriz değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: asilrap
arkadaşarl 2 senedir kullandığım laptopun şarjı güç tasarrufunda en fazla 1 saat gidiyor. Sizce neden böyle bir performans düşüklüğü oldu ? Daha uzun süre gitcek pili nerden bulabilirim ?
Laptop fişe bağlıyken pili takılı olarak kullanıyorsan pilin ömrü çok çabuk biter. Ben laptopu genelde fişe bağlı olarak kullandığımdan pili ayırıp dolaba kaldırdım. Ayda 1 kere de şarj edip kullanıyorum. 2 senenin sonunda hala 2saat üzeri kullanım süresine sahibim.
@Hashasin bencede bizim laptop hala canavar gibi. ben hala çok memnunum. yeni çıkan bazı laptoplarla bile hala kapışabilir...
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
quote:
Orijinalden alıntı: asilrap
Laptop fişe bağlıyken pili takılı olarak kullanıyorsan pilin ömrü çok çabuk biter. Ben laptopu genelde fişe bağlı olarak kullandığımdan pili ayırıp dolaba kaldırdım. Ayda 1 kere de şarj edip kullanıyorum. 2 senenin sonunda hala 2saat üzeri kullanım süresine sahibim.
bence bu pille alakalı birşey. ben de 2 seneden fazla bir zamandan beri kullanıyorum laptopumu ve şimdiye kadar pilsiz hiç kullanmadım, günlük 8-10 saat kullanıyorum, ancak benim pil hala 2 saatten fazla gidiyor. ben sadece 10-15 günde bir pille şarjı tamamen bitirene kadar kullanıyorum. benimle aynı şekilde kullanan 2 senelik laptopu olan arkadaşlarımın pilleri ise tükendi tamamen. üretimde homojenlik yok galiba pil konusunda...
@hashasin
maalesef 2.el laptop satmak artık çok zor. ben yeni bir laptop alırsam kendi laptopumu birine hediye etmeyi düşünüyorum, yoksa 100-200tl ye satmak hem üzer hem de satın alan bilgisayarcıdan başka kimseyi sevindirmez. ayrıca ben 1 ay önce a100-599 umun yanan ekran kartını 300tl ye değiştirdim serviste (2.el kart takıldı). eğer illaki satmak isterseniz bence parçalara ayırıp e-bay de satışa çıkarın ya da toshiba alacaksanız eski laptopunuzu verip (teknik servisin iddiasına göre) 300-400tl civarında indirimle yeni bir laptop alabilirsiniz.
Bu makine ile GTA 4 oynayabilen var mı?:D Oynayan varsa işletim sistemi ne kullanıyor?
Bişey daha sorayım..
ilk başlarda vardı sanırım da bulamadım şimdi bakınca, bu ekran kartının ramini arttırmanın bi yolu vardı sanırım sistem belleğinden paylaştırarak.Bunun nasıl yapıldığını anlatabilecek biri var mı ya da link verebilecek??:D
Bir de birkaç sayfa geride biri notebooku 110 cmden yere dusurmuş bişi olmamış..Benim notebook da sehpanın uzerinden havalanarak ( yaklaşık 80 cm) yandaki kızgın elektrikli radyana çarptı ve halının üstüne düştü. Sadece 2 tane dead pixelim var. Harbiden kasası sağlam bu makinenin. Bir Acer olsa halini düşünemiyorum:d:D
Şimdi ben bilgisayara 2GB 667MHz'lik Kingston ram'lerden iki tane takıcam. Yani toplamda 4GB 667MHz olacak. Fakat bir sorum daha var, ekran kartım yanmıştı geçenlerde, serviste yenisini taktılar. Acaba bu laptop'a uyumlu daha iyi bir mobil ekran kartını bulabileceğim bir site var mı? Türk sitelerinde yok ama yabancı olsa da olur. Ama Türkiye'ye gönderilebilmeli.
Teşekkürler.
Arkadaşlar a100-599 için Windows 7 driverları varmı? Ayrıca benim laptoptan mı bilmiyorum fakat wireless çok az çekiyor... Windows Xp kurulu, aynı sorunu yaşayan varmı acaba?
A100-599'a neden XP kurdun ki? Modem/kablosuz driver'ı sorun çıkarmış olabilir. Gerçi ben Vistada gayet rahat bir şekilde kullanıyorum Wireless'ımı.
Laptopun ekran kartını değiştiren arkadaşlar..
Ben bunu halen anlamış değilim.. nasıl değiştiriyorlar bu ekran kartını? komple anakartımı değiştiriyorlar? benim bildiğim ekran kartı ana kart üzerinde gömülü.. bi açıklık getirebilirmisiniz? NVIDIA 7600 Go yerine hangi ekran kartını taktırdınız?
Merhaba Arkadaşlar.. A100-599'um 2.senesini doldurduğunun ertesi günü VGA'sını yaktı :( garanti kapsamı dışında olduğu için teknik servis 1493 TL! gibi komik bir rakam çıkarttı tamir bedeli olarak.. Bu bilgisayarın içini açıp bakan arkadaşlar eminim vardır. VGA anakarttan ayrı monte mi yoksa anakart üzerinde mi bilginiz var mı? bunun bana ne faydası olur bilmiyorum aslında.. Kızıl baronun da değindiği gibi bir değişim mümkünse araştırıp bulmaya çalışayım ben de bir go 7600 :(
quote:
Orijinalden alıntı: truyelik
Merhaba Arkadaşlar.. A100-599'um 2.senesini doldurduğunun ertesi günü VGA'sını yaktı :( garanti kapsamı dışında olduğu için teknik servis 1493 TL! gibi komik bir rakam çıkarttı tamir bedeli olarak.. Bu bilgisayarın içini açıp bakan arkadaşlar eminim vardır. VGA anakarttan ayrı monte mi yoksa anakart üzerinde mi bilginiz var mı? bunun bana ne faydası olur bilmiyorum aslında.. Kızıl baronun da değindiği gibi bir değişim mümkünse araştırıp bulmaya çalışayım ben de bir go 7600 :(
öncelikle geçmiş olsun. benim laptopum da 2.seneyi doldurduktan 1 ay sonra ekran kartı yandı. ve aynı saçmasapan miktarı bana da söyledi toshiba türkiye. ben de açtım bilgisayarın içini ekran kartımız nasıl bişeydir, belki yerinden oynamıştır diyerek.
şimdi ekran kartı hakkında fiziki bilgiler vereyim:
quote:
ekran kartı ana karta entegre değil, vidalarla tutturulmuş sadece. boyut olarak 10x8cm idi yaklaşık olarak. yeri de f3 tuşu ile u harfinin arasında olması gerek. üzerinde 4 tane vida ve metal bir plaka var, kolayca sökülüp takılabiliyor. ancak bilgisayarın içini açmak biraz zor oluyor eğer ebay üzerinden bizim kartlardan alacaksanız servise götürüp taktırın, yoksa kolayca çizilebilir-parçalar kırılabilir.
sonra baktım ekran kartını temizledikten sonra da çalışmıyor bilgisayar, mecidiyeköy deki teknik servise gittim. bana ekran kartı için 1500 lira dediler yanlışlık olmasın dedim, yanlışlık olmadığını ekran kartını bu fiyattan verebileceklerini söylediler. ben de öyleyse hiç yaptırmam parçalar ebay de satarım dedim, aldım bilgisayarı servisten. 1-2 saat sonra beni arayıp ellerinde teşhir ürünü bir a100-599 olduğunu istersem değişimi buradan yapabileceklerini söylediler. ben de kabul ettim ve değişim toplam 300tl ye maloldu bana. isterseniz siz de servislere sorun, şansınızı deneyin.
ayrıca genel olarak laptoplarda daha farklı bir ekran kartına yükseltme (upgrade) mümkün değil (dell in bazı modelleri hariç). özellikle toshiba sahipleri bunu unutsunlar. eğer ülke içinde uygun fiyatlı go 7600 bulamıyorsanız ebay den almak bir çözüm olabilir. 100-200$ arasında fiyatlarda satılıyordu bu kartlar. ama bu işi de biraz riskli görüyorum.
Teşekkürler Krugman bilgiler için.. Ama araştırdığım halde nette haricen satılan go7600 ekran kartı bulamadım.. :( ben de şansımı zorlayacağım.. güzelim bilgisayarımın birden böyle ölmesi çok koyuyor.. umarım bir çözüm bulabilirim
A100-599'un ekran kartı harici arkadaşlar. Fakat yurtiçinde bulunmuyor diye biliyorum, ben serviste değiştirdim. Garanti olduğu için de para vermem gerekmedi.. Şimdi garanti bitti, direkt olarak ram takviyesi yapmak istiyorum.
Not: Bulabilirsem uyumlu olan, daha iyi bir ekran kartı takmak istiyorum, tabii fiyatı uygunsa.
merhaba, bilgisayarım cayır cayır yanıyor, artık autocad gibi programlarda bile takılmalar görmeye başladım, bir kaç kez görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu uyarısı aldım 1-2 snlik ekran kararmasıyla birlikte. fanın çalışmadığını düşünüyorum (çok da anlamadığım aşikar) aşırı ısınınca kendi kendini kapatıyor soğuyunca açılıyor ancak.. sorum su ki.. sadece fan dan kaynaklanabilir mi bu? yoksa ekran kartını yakmış olmam gibi bişi olabilir mi? garanti 2 sene ise eğer, garantim de bitmiş durumda:( ne yapmalıyım?
merhaba,
Arkadaşlar toshiba SA100-599 model 37785577G seri nolu dizüstü bilgisayarım çalınmıştır. Toshibaya çalıntı kaydı verildi ikinci el bilgisayar alırken dikkat edin.. Tşk.
quote:
Orijinalden alıntı: bilq
merhaba, bilgisayarım cayır cayır yanıyor, artık autocad gibi programlarda bile takılmalar görmeye başladım, bir kaç kez görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu uyarısı aldım 1-2 snlik ekran kararmasıyla birlikte. fanın çalışmadığını düşünüyorum (çok da anlamadığım aşikar) aşırı ısınınca kendi kendini kapatıyor soğuyunca açılıyor ancak.. sorum su ki.. sadece fan dan kaynaklanabilir mi bu? yoksa ekran kartını yakmış olmam gibi bişi olabilir mi? garanti 2 sene ise eğer, garantim de bitmiş durumda:( ne yapmalıyım?
muhtemelen fanlardan içeri toz girmiş ve bu toz-saç-parçacık karışımları soğutma yapılmasını engelliyor. bilgisayarınızı bir teknik servise götürüp içini temizletmenizi tavsiye ederim. hatta mümkünse yeniden termal macun sürsünler işlemci ve ekran kartına. eğer teknik servise götürmek konusunda isteksizseniz elektrikli süpürge ile de fan giriş-çıkış noktalarından temizlik yapabilirsiniz ancak hem kısa vadeli bir çözüm olduğu, hem de ufak da olsa riski olduğu için pek tavsiye etmiyorum (ben yapıyorum aslında).
@skaan
çok geçmiş olsun, umarım olumlu bir haber ulaşır elinize kısa sürede.
Bende A100cüyüm
benim bilgisayarın ethernet kartı yandı galiba. elektirik giidp geldi, ardından modem de yandı ethernet girişi de. bunu değiştirmenin bir yolu yok mudur?